Guide til valg af legetæppe

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit

Le Toy Van

God til prisen

Play&Go

Det stilrene
Filibabba legetæppe

Filibabba

God til prisen

Play&Go

Vores favorit

Le Toy Van

Det stilrene
Filibabba legetæppe

Filibabba

Et godt legetæppe har to åbenlyse fordele. Den ene er, at det er væsentlig mere behageligt at sidde på et sådant tæppe end på et gulv. Den anden er, at et godt legetæppe har motiver, der inspirerer ethvert barn til mange timers fantasifuld leg.

Hvis du er på jagt efter et legetæppe, er du landet det helt rette sted.

Med afsæt i dybdegående research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i tests og forbrugeranmeldelser, har vi nemlig udvalgt vores bud på 7 allerbedste, som vi præsenterer i artiklen her.

De 7 bedste legetæpper

Kort herunder præsenterer vi – i vilkårlig rækkefølge – vores bud på de 7 bedste legetæpper. Hvert legetæppe er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte legetæpper.

Vendbart legetæppe med by og bondegård på hver sin side

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 10 måneder
Ingen priser tilgængelige

To sider giver dobbelt så stor underholdningsværdi!

Uanset om barnet foretrækker at køre med biler i byen, eller lege med dyr på bondegården, vil dette tæppe levere timevis af underholdning. Tæppet kan vendes, og byder derfor på to forskellige motiver med forskellige muligheder for leg.

Når tæppet ikke er i brug, kan det let rulles sammen og gemmes væk.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 80 x B: 120 cm
 • Materiale: Polyamid
 • Anbefalet alder: Fra 10 måneder

Play&Go

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 1 år

Gør oprydningen til en leg

Det smarte legetæppe fra Play&Go er en genial pakkeløsning, hvor du både får et lækkert legetæppe og et sted at opbevare legetøjet, når det ikke bliver brugt. 

Fold legetæppet ud, leg, og fold det så sammen igen med legetøjet liggende på tæppet. 1-2-3, så er oprydningen klaret, og alle bilerne, LEGO-klodserne og actionfigurer er pakket sammen og væk.

Smartere og lettere bliver det ikke at rydde op!

Play&Go Legetæppe - Panda

Praktiske oplysninger

 • Mål: D: 140 cm
 • Materiale: 100% bomuld

Lamaze Legetæppe

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: 0-9 måneder

Sjov træning med farverig blæksprutte 

Legetæppet med den søde og farverige blæksprutte fra Lamaze er noget helt særligt. I stedet for at barnet ligger på ryggen og kigger op, bliver baby opfordret til at ligge sig på maven og kigge ned.

De flotte og søde motiver er sjove at se på, og de forskellige aktiviteter på tæppet indbyder til at blive rørt og pillet ved. 

Det kræver dog af barnet, at det ligger på maven, hvilket betyder træning af ryggen og nakken – perfekt! 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 43,9 x 35,8 x 15,7 cm
 • Anbefalet alder: 0 – 6 måneder

Filibabba Quiltet legemåtte i høj kvalitet

Derfor anbefaler vi dette

Filibabba legetæppe
Anbefalet alder: 0-2 år

Luksus til de mindste

Hvis dit barn skal forkæles med luksus og fremragende komfort, skal det have lov at ligge sig til rette på den lækre legemåtte fra Filibabba. Måtten er vatteret, hvilket gør den dejligt blød at ligge på.

Måtten kan bruges på gulvet, i den hjemmelavede hule eller måske udenfor når vejret er til det.

Bliver betrækket beskidt, kan det nemt lynes af og få en tur i vaskemaskinen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: D: 92 cm
 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Fyld: Skum og vat

BabyDan Elefantastic

Derfor anbefaler vi dette

Baby Dan Bunnyhop legetæppe
Anbefalet alder: 0-2 år

Komforten er i top i dette legetæppe fra Baby Dan, som er yderst behageligt at ligge på. Tæppet er fyldt med vat og derfor tykkere og blødere end de fleste andre legetæpper. 

Tæppet er i sig selv ikke vildt interessant at lege med, og er derfor primært tiltænkt mindre børn, som ikke selv kan kravle eller gå endnu. For dem vil tæppet være dejligt og hyggeligt at ligge på sammenlignet med et hårdt gulv.

Materialet er ØKO-Tex® Standard 100 bomuld – det betyder, at materialet er fri for skadelige stoffer.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 110 x 110 cm
 • Materiale: ØKO-Tex® bomuld
 • Fyld: Polyester

Schleich Farm world

Derfor anbefaler vi dette

Schleich Farm World - Bondegård Legetæppe
Anbefalet alder: 0-5 år

Gør leg med traktor og dyr endnu sjovere med skridsikkert legetæppe

Skal bondegårdsdyrene have sig et sted at bo, er det oplagt at lade dem flytte ind på dette lækre legetæppe fra Schleich. Legetæppet forestiller en bondegård med mark, indhegning til dyr, hus og meget mere. 

Overfladen på tæppet er dejligt blødt, dog uden at dyr og andet legetøj ikke kan stå oprejst på legetæppet. Bagsiden af tæppet er skridsikkert og står således godt fast på både gulvtæppe, træ- og vinylgulve og lignende. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 113 x B: 92 cm

Le Toy Van

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: 0-5 år

Last updated: 2022-12-06 12:24:22

Det ultimative legetæppe til leg med biler

Det bliver formentlig ikke sjovere at lege med biler på et legetæppe, end med dette fra Le Toy Van. Detaljegraden er høj og der er virkelig gjort noget ud af motivet, som er både flot og farverrigt. 

Der er gode muligheder for timevis af leg på tæppet, som indeholder adskillige bygninger med forskellige funktioner, herunder supermarked, værksted, togstation, hospital og meget mere. Derudover er der rigeligt med veje, vejkryds og sågar en rundkørsel. 

Vi siger ikke, at dette tæppe er enhver drengs drømme-tæppe, men kunne de vælge frit på alle hylder, ville mange nok hive netop dette tæppe med sig hjem. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 150 x 100 cm
 • Materiale: Polyester

Vil du se flere legetæpper?

Lykkedes det dig ikke at finde det helt rigtige legetæppe, så bør du på ingen måde give op endnu. Udvalget er nemlig stort, og trykker du på knappen nedenfor, vil du blive præsenteret for flere flotte og lækre legetæpper.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om legetæpper her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: barnevognsselerbabysoveposerweekendsenge, babydyner, uroer, legegulve, cykelanhængere, juniorseng, bedside cribs og sengehimle til tremmesenge.

Derfor skal du have et legetæppe til dit barn

Børn tilbringer meget tid på gulvet, hvor de kan lege med figurer, biler, LEGO eller noget fjerde. Det er dog ikke altid lige behageligt at ligge på et gulv – særligt ikke hvis der ikke er gulvtæppe på – ligesom det heller ikke er særligt inspirerende for legen. 

Blødt, behageligt og spændende bliver det dog lynhurtigt, hvis barnet får lov at ligge og lege på et legetæppe. 

Uanset om du skal bruge et legetæppe for komfortens skyld, eller fordi det er sjovt at lege på for din lille guldklump, er der god grund til at udstyre legeværelset med et sjovt, flot og farverigt legetæppe.

Overvej også gerne et aktivitetstæppe

Hvis legetæpperne bliver lidt for kedelige til din smag, så findes der et alternativ i aktivitetstæpper. Vi har skrevet en stor og udførlig guide med anbefalinger af de bedste. Du finder vores guide til aktivitetstæpper her.

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 12:24:22