Guide til valg af weekendseng

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Babybjörn weekendseng

Babybjörn

Vores favorit
Baby Dan - rejseseng med hjul

Baby Dan

God til prisen
Chicco Next2Me - bedside crib

Chicco Next2Me

Den fleksible
Baby Dan - rejseseng med hjul

Baby Dan

God til prisen
Babybjörn weekendseng

Babybjörn

Vores favorit
Chicco Next2Me - bedside crib

Chicco Next2Me

Den fleksible

Se vores bud på de 7 bedste weekendsenge

For at gøre det en smule lettere for dig at vælge den rigtige weekendseng har vi, på baggrund af brugeranmeldelser og tests, udvalgt de bedste weekendsenge, du kan få fingrene i. Vi hjælper dig desuden også med at finde den bedste pris, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Du har allerede set et par af sengene, men herunder kommer – i vilkårlig rækkefølge – alle vores bud på de bedste weekendsenge.  

Baby Dan Travel Cot

Derfor anbefaler vi denne

Baby Dan weekendseng

Siden 1967 har Baby Dan gjort deres ypperste for at producere kvalitetsprodukter til børn med sikkerhed i højsædet. Med Baby Dan ved du altså, at produktet er sikkert og af høj kvalitet, hvilket forklarer, hvorfor så mange forældre vælger at købe produkter fra det danske brand.

Minder om en tremmeseng

Det er tydeligt at udgangspunktet for sengen fra Baby Dan, har været en tremmeseng som barnet formentlig er vant til derhjemme. Fordi sengen minder om barnets egen seng, vil det ofte hurtigere blive tryg i weekendsengen og dermed lettere falde til ro. 

Let at flytte rundt på

Weekendsengen fra Baby Dan kan let klappes sammen og dermed medbringes til overnatning hos bedsteforældre, i sommerhus eller lignende. 

Det er ikke kun når sengen er foldet sammen, at den er let at rykke rundt med, for sengen er nemlig også udstyret med to hjul, som gør det let at flytte rundt på sengen efter behov – også selvom barnet allerede ligger og sover i weekendsengen.

Kvalitet der holder

Weekendsengen er lavet af kraftigt nylon med forede kantlister, hvilket sikrer at sengen kan tåle at blive brugt i adskillige år, uden den går i stykker. 

Baby kommer også til at ligge ganske behageligt på den medfølgende komfortable rullemadras. 

Praktiske oplysninger

 • Udklappet mål: 60 x 120 x 80 cm
 • Sammenklappet mål: 30 x 30 x 85 cm
 • Vægt: 11,2 kg

AeroMoov Pop-up

Derfor anbefaler vi denne

AeroMoov har specialiseret sig i produkter til aktive forældre, som gerne vil nyde naturen med deres børn. Det er i den grad muligt med deres smarte rejse- og weekendseng, Pop-up Instant Travel Cot, som egner sig fremragende til brug på camping eller i den fri natur.

Utrolig let at klappe op

Hvis det skal være så let som muligt at klappe weekendsengen op og sammen igen, så finder du næppe en bedre kandidat end denne fra AeroMoov. Det tager ikke meget mere end 5 sekunder at pakke sengen ud. 

Du bliver glad for, at du ikke skal bruge 10 minutter på at famle med sengen hver gang den skal pakkes sammen. Særligt hvis sengen skal pakkes sammen dagligt, fordi det er småt med pladsen det sted i overnatter. Hvis I skal videre dagen efter, er det et kæmpe plus, at det er så let at betjene weekendsengen. 

To højdeindstillinger

Til de mindste babyer er den øverste højdeindstilling ideel, da der er en smule mindre plads at sove på, samtidig med at mor og far lettere kan nå barnet. Denne indstilling er hævet 30 cm fra gulvet, hvilket din ryg kommer til at takke dig for, når du skal bukke dig forover for at samle baby op. 
 
Til de større børn som selv kan rejse sig, bør den nederste højdeindstilling benyttes. Her kan barnet nemlig ikke selv kravle op over kanten og falde ned. På nederste højdeindstilling er der plads til de fleste børn på helt op til 3 år. 
 

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 71 x 72 x 12 cm
 • Mål udslået: 130 x 92 x 63 cm
 • Vægt: 3,5 kg (5 kg med taske)

BabyTrold weekendseng 

Derfor anbefaler vi denne

Babytrold weekendseng

Med denne weekendseng fra BabyTrold har din lille guldklump altid et trygt, godt og komfortabelt sted at sove uanset hvor I befinder jer – på ferie, i sommerhis eller på besøg hos venner eller familie. 

Flere praktiske funktioner

Weekendsengen fra BabyTrold er ikke bare let at pakke sammen og transportere i den medfølgende rejsetaske – den er også født med diverse praktiske funktioner såsom;

 • Opbevaringstaske i den ene ende
 • Net i siderne for bedre luftventilation
 • Hjul så du lettere kan rykke rundt på sengen
 • Kan åbnes i den ene ende, så barnet selv kan kravle ind og ud

Testvinder

I Januar 2018 blev BabyTrold weekendsengen kåret som ‘Bedst i test’ af Vores Børn. Her bliver rejsesengen især rost for sit flotte design og bløde materialer. Den medfølgende transporttaske får også ros, fordi den er praktisk at bruge og som takket være en ekstra lang rem, kan bæres over skulderen. 

I testen er de begejstrede for hvor robust rejsesengen er. Faktisk kan større søskende kravle op og ned ad sengen, uden sengen rokker sig. 

Et lille skår i glæden er dog, at madrassen er en smule tyng og hård. Det anbefales derfor at man bruger en ekstra lille madras eller et vattæppe, så den lille kan ligge dejligt. 

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 78 x 21 x 20 cm
 • Mål udslået: 75 x 124 x 65 cm
 • Vægt: 7,6 kg

Babybjörn Travel Cot

Derfor anbefaler vi denne

Babybjörn weekendseng

Last updated: 2022-12-08 02:32:56

Svenske Babybjörn favner bredt med deres varesortiment som tæller alt lige fra hagesmække og bæreseler til potter og selvfølgelig weekendsenge.

Bedst i test

Vi har inkluderet endnu en testvinder på vores liste over de bedste weekendseng. Denne gang skal vi tilbage til 2015 hvor Vores Børn testede weekendsenge.

Her belønnede de Babybjörn Travel Cot Light med 6 ud af 6 stjerner. Det blev fremhævet at sengen var let at folde ud og folde sammen. Samtidig er der ingen skarpe kanter på weekendsengen, som også får ros for at stå stabilt på gulvet, så den ikke vælter. Slutteligt var der begejstring for madrassen, som var både tyk og lækker. 

Yderst sikker i brug

Weekendsengen lever op til samtlige sikkerhedsstandarder og kan derfor trygt bruges af din lille øjesten. Fordi bunden af sengen står på gulvet, er sengen nærmest umulig for et barn at vælte. Baby kan derfor sagtens læne eller rejse sig op ad sengen uden i behøver frygte, at weekendsengen vælter. 

Derudover er alle materialer venlige mod dit barns hud og indeholder ingen sundhedsskadelige stoffer. Sengen har Oeko-Tex Standard 100 og lever op til alle relevante krav til dit barns sund- og sikkerhed. 

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 49 x 60 x 14 cm
 • Mål udslået: 82 x 112 x 64 cm
 • Vægt: 6 kg

Chicco Next2Me

Derfor anbefaler vi denne

chicco-next2-babyseng

Last updated: 2022-12-08 02:32:57

Vi elsker, når man får noget for pengene! Derfor er vi især begejstrede for, at du med weekendsengen fra Chicco får to sengeløsninger i én – en weekendseng som er let at transportere, og en bedside crib som giver trygt nærvær til baby om natten. 

Hvad er en bedside crib?

Udover en god weekendseng, er Next2Me også en rigtig god bedside crib. 

En bedside crib er en lille seng som kan åbnes op i den ene side, placeres ved siden af mors og fars seng og på den måde fungere som en lille tilbygning til de voksnes seng. På den måde kan forældre og baby sove tæt på hinanden, uden det er på bekostning af babys sikkerhed eller kvaliteten af nattesøvnen. 

Du kan læse meget mere om bedside cribs i vores guide, som du finder her.

Kan pakkes sammen så den let kan transporteres

Det er måske ikke umiddelbart til at se på billedet, men weekendsengen fra Chicco kan uden større besvær pakkes sammen og tages under armen når baby skal sove ude. 

Der medfølger en transporttaske som gør det let at tage sengen med ud af døren. 

Praktiske oplysninger

 • Mål udslået: 93 x 69 x (justerbar højde) 35-52 cm
 • Vægt: 9 kg

Liewood foldemadras

Derfor anbefaler vi denne

Liewood foldemadras

Et fint alternativ til weekendseng

Du behøver ikke nødvendigvis købe en weekendseng til dit barn, hvis I skal ud og sove væk hjemmefra – en foldemadras kan være mere end rigeligt, for en god nattesøvn til den lille. 

Foldemadrassen fra Liewood er dejligt blød og behagelig at ligge på, ligesom den også er ganske god for øjnene. Den lyse grå farve er altid smart og de små prikker gør alligevel madrassen lidt unik. 

Kan bruges til mere end at sove på

Fordelen ved en foldemadras er, at den også sagtens kan tjene andre formål end underlag når det er sovetid. 

 

Madrassen er også fremragende at tumle på, ligesom den kan foldes ud på gulvet, hvor barnet eller børnene, kan sidde på numsen og se Disney Sjov eller film. 

Når I har en foldemadras i hjemmet, har I desuden altid en seng klar, hvis der kommer overnattende gæster. 

Praktiske oplysninger

 • Mål foldet sammen: 10,5 x 60 x 40 cm
 • Mål foldet ud: 3,5 x 60 x 120 cm
 • Materiale: Økologisk bomuld

Kinderkraft Sofi

Derfor anbefaler vi denne

Kinderkraft Sofi er det perfekte valg for dig, der er på udkig efter mere end blot en flot og god weekendseng.

Der er nemlig tale om et 4-i-1-produkt, hvor du – foruden en fin weekendseng – får en flot vugge, en rigtig fin rejseseng samt en fin lille kravlegård. 

Et væsteægte forbrugerhit 

Kinderkraft Sofi forhandles blandt andet hos Amazon.co.uk, hvor forbrugerne har mulighed for at anmelde produktet.

I skrivende stund har over 300 forbrugere valgt at gøre dette, og de har mildt sagt været begejstrede. 

Sengen har nemlig opnået en gennemsnitlig bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner.

Den medfølgende madras kan placeres på to forskellige måder

Med til sengen følger en fin madras, der kan placeres på to forskellige måder.

Den kan eksempelvis placeres i gulvhøjde. Placerer du den der, kan sengen bruges som kravlegård. 

Den anden placeringsmulighed er lidt længere oppe. Placerer du madrassen der, kan Kinderkraft Sofi bruges som enten seng eller vugge. 

Placeres madrassen på dette niveau 2, bliver rummet under madrassen udnyttet til fulde. Dette forvandles nemlig til opbevaringsplads.

Med praktisk opbevaringstaske

En weekendseng må meget gerne være let at transportere, da mange har en sådan med, når de skal ud af huset. 

Kinderkraft Sofi må i den grad siges at være dejligt mobil takket være den smarte opbevaringstaske, der følger med.

Folder du sengen sammen, kan den let være i denne taske, som kan tages over skulderen, når du skal på farten.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal bærevægt: 15 kg
 • Mål
  • Indvendige mål: 97 x 64 x 14 cm
  • Udvendige mål: 107 x 63 x 71 cm.
 • Vægt: 8,7 kg.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om rejsesenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Tremmesenge, voksiposer, bObles tumlemøbler, gåvogne, Leander Matty puslepude og løbecykler.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om weekendsenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
sengerande
 babydyner, puslepuder, uroer, juniorsenge, bedside cribs og sengehimle til tremmesenge.

Hvad bruger man en weekendseng til?

En weekendseng, eller rejseseng som den også kaldes, er praktisk til de familier som af og til overnatter ude, hvor der ikke er nogen babyseng. En weekend seng er let, fylder ikke alverden når den er klappet sammen og er derfor nem at have med på tur.  Når man har en baby, kan det at overnatte ude virke som en stor og uoverskuelig udfordring, fordi der er så meget der skal pakkes og medbringes – sådan kan man i hvert fald godt føle det som nybagt forælder.   Overnatningen ude kan heldigvis blive væsentligt lettere, hvis du investerer i en ordentlig weekendseng. Med en sådan kan I nemlig overnatte hvorend det skal være. Uanset om det er på hotel, hos bedsteforældre, eller hos venner, bliver overnatningen en fornøjelse for den lille og dermed også jer.

Sikkerheden er vigtigt

Ligesom med alt andet udstyr til de mindste, er det vigtigt at det er sikkert at bruge. Når det kommer til weekendsenge betyder det, at den først og fremmest skal kunne tåle at blive brugt. Det går ikke, hvis der går hul i siden, så barnet kan kravle ud. Hvis benene er ustabile og er i fare for at vælte, er det heller ikke godt. Alle sengene på vores liste er sikre at bruge, så du kan roligt vælge en af disse, og have ro i sjælen når dit barn skal sove. 

Det er desuden vigtigt, at barnet ikke kan rejse sig og kravle ud af sengen, når det har lyst. Her tænker vi ikke så meget på, at det er problematisk hvis barnet selv står op, men nærmere risikoen for, at barnet kommer til skade. Kanterne på de fleste weekendsenge er høje, og kravler barnet over, vil det derfor risikere at falde ned og slå sig på gulvet. 

Vi anbefaler, at du vælger en weekendseng hvor sovepladsen er lav, eller hvor du kan justere højden i takt med at barnet vokser. 

Du kan læse lidt mere om emnet hos Sundhedsplejersken.dk.

Weekendseng test

I udarbejdelsen af vores liste, har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests foretaget af andre. Vi har blandt andet brugt følgende kilder:

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-08 02:32:56

Bedste priser

Last updated: 2022-12-08 02:32:57