Guide til valg af barnevogn

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Emmaljunga
NXT90B

God til prisen

BabyTrold
X-Cellent

Den stabile

Barnevogn Trille Dream Light

God til prisen

BabyTrold
X-Cellent

Vores favorit

Emmaljunga
NXT90B

Den stabile

Barnevogn Trille Dream Light

Vores bud på de
6 bedste barnevogne

Det kan være meget udfordrende at vælge den rette barnevogn. Der er mange facetter, der skal overvejes, blandt andet pris, kvalitet og komfort. Vi har samlet vores bud på de 6 bedste barnevogne på markedet. Listen tager afsæt i produkttests, udført af forskellige forbrugerorganisationer, samt brugeranmeldelser. Vi håber, at den perfekte barnevogn for dig og din partner findes på vores liste. 

Oversigten over de bedste barnevogne er i vilkårlig rækkefølge. Hver barnevogn er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte barnevogne.

BabyTrold barnevogn – X-Cellent – Sort

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-3 år

Denne barnevogn indgik i forbrugerrådets Tænks tests af barnevogne i 2014, og her klarede barnevognen sig mildest talt eminent.

Fokus i testen var blandt andet på sikkerhed, brugervenlighed, håndterbarhed samt holdbarhed – områder, som langt de fleste kan blive enige om er vigtige, når det kommer til barnevogne.

En flot barnevogn, der klæder nybagte forældre

Der findes ikke noget meget mere livsbekræftende end at se et par nybagte forældre komme slentrende nedad gaden med en barnevogn. 

Det er så dejligt at se deres glade ansigter og totale hengivelse til den lille guldklump, der ligger i vognen.

For rigtig mange forældre er udseendet af barnevognen vigtigt. Babytrold X-cellent har et ganske klassisk look med dens mørke farve og det enkle design. Langt de fleste vil betegne barnevognen som smuk og lækker.

Vognen er ikke blot hamrende smuk, men også funktionel og praktisk meget anvendelig. Der medfølger en smart sammenfoldelig kaleche, der både har ventilation og solkappe. I kalechen og på siden af vognen er der fine opbevaringslommer.

Babytrold X-cellent scorer højt på komfort-skalaen

Vi vil anbefale alle, der skal købe en barnevogn, at have fokus på komfort-området. Det er meget vigtigt, at barnet ligger behageligt i vognen, og det er mindst lige så vigtigt, at vognen er behagelig og nem at køre med for forældrene.

Man kommer nemlig til at gå rigtig mange ture med sin barnevogn, og hvis den er vanskelig at manøvre rundt med, kommer man til at fortryde sit køb mange gange.

Babytrold X-cellent scorer virkelig højt på komfort-skalaen. Først og fremmest vil barnet føle, at dette ligger i en kongelig seng, når det tager ophold i barnevogen. 

Ydermere vil forældrene aldrig bande over vognena evne til at manøvre rundt på vejene – heller ikke de hullede og ujævne. Hjulene kører altid let og ubesværet rundt, og de har godt greb om alle slags underlag.

Meget let vogn

Vognen kommer med et smart letvægtsstel, der, ikke så overraskende, bidrager til, at vognen er ganske let. Det gør, at man ikke skal brug vildt mange kræfter på at skubbe den rundt.

Foruden ovenstående er det også vigtigt at nævne, at det er meget let at klappe vognen sammen og folde denne ud igen. Den volder derfor intet besvær, når man skal på tur og have den med bag i bilen.

Kan tilpasses forbrugerens højde

Modellen kommer med justerbart håndtag med EKO-læder, hvilket gør, at man justere vognen efter behov. Dette forhold tager hensyn til, at forbrugerne ikke har samme højde.

Dit barn er sikker i en Babytrold X-cellent

I løbet af de seneste år er der kommet et øget fokus på kemi og miljø i forbindelse med børns opvækst. 

Dette skyldes, at vi er blevet mere bevidste om, at farlige kemikalier kan påvirke børns hormoner og sundhed negativt.

Derfor bør man også tænke over, hvilket materiale ens kommende barnevogn er lavet af – er det materiale, der er skadeligt for barnet?

Babytrold X-cellent indeholder heldigvis ingen skadelige kemikalier, der kan påvirke ens barn negativt.

De mange sikkerhedskrav, der er til barnevogne, lever den til fulde op til, hvorfor du aldrig skal have nogen betænkeligheder ved at lægge din lille guldklump i barnevognen.

En barnevogns evne til at bremse er afgørende for dens sikkerhed, og her må man sige, at Babytrold X-cellent leverer varen. Både for- og bagbremsen fungerer nemlig ekstremt effektivt.

Specifikationer

 • Hjul 14”
 • Justerbart håndtag: Ja
 • Godkendelser/test: EN 1888
 • Vægt i kg, barnvognskasse: 6
 • Total vægt i kg: 13
 • Liggemål i cm: 97 cm
 • Mål (højde x brede x længde): 30 cm x 60 cm x 95 cm

Emmaljunga – NXT90B

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-3 år

Her har vi en yderst moderne, sporty og elegant vogn, der byder på stor funktionalitet. Vognen er af mærket Emmaljunga, som har et yderst godt ry, når det kommer til at producere barnevogne. 

Hvis man orienterer sig i diverse tests, vil man se, at en del af denne vogns forgængere har vundet diverse barnevognstests, foretaget af forbrugerorganisationer, og da Emmaljunga næppe bliver dårligere til at producere barnevogne med tiden, er det realistisk, at denne vogn er blevet endnu bedre end dens testvindende forgængere.

Lækkert tidløst design

Designerne af vognen har virkelig ramt et tidløst design, og vognen vil uden tvivl være moderne mange år frem.

Kvalitet over hele linjen

Investerer du i en NXT90B, får du en af de absolut bedste all-round barnevogne, der findes. 

Den er for dig, der elsker skandinavisk design, og som går op i miljøet. Den er nemlig fremstillet af 50 % genanvendte PET-flasker, og det indvendige for er af 100 % økologisk bomuld. Med andre ord er vognen et tydeligt bevis på, at Emmaljunga går meget op i bæredygtighed.

Barnevognskasse med stort liggemål

Den lækre medfølgende barnevognskasse har et stort liggemål – nærmere bestemt på 98 cm. Dette sikrer, at dit barn ikke bare lige sådan vokser ud af barnevognen.

Foruden at have et stort liggemål har barnevognskassen en række praktiske fordele, blandt andet at der er ventilation i kalechen, så dit barn altid kan ånde uden besvær. Ydermere har vognen en vuggefunktion, der er særligt god til, når barnet skal falde i søvn.

Nemt at af- og påmontere barnevognskassen

Selvom du skulle være født med ti tommelfingre, lover vi dig, at du lynhurtigt lærer at på- og afmontere barnevognskassen. Dette er nemlig yderst nemt på denne vogn, hvilket er vigtigt, da det for mange vil være nødvendigt at gøre rigtig ofte. 

Det er ligeledes let at af- og påmontere for- og baghjul, ligesom det også er meget let at folde barnevognen sammen.

Emmaljunga Big Star Supreme

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-3 år

Da TÆNK i 2020 testede barnevogne, løb Big Star Supreme med titlen som testvinder, hvilket i vores øjne var helt og aldeles fortjent! Emmaljunga har nemlig med denne model begået lidt af et vidunder, når vi taler barnevogne!

Det er ikke kun TÆNK, der er begejstrede for vognen. En tidligere udgave af Big Star Supreme blev nemlig også anbefalet Jyllands-Posten, da de fremhævede de bedste vogne på markedet.

Hos Babyhelp.dk er vi også pjattede med Big Star Supreme, og hvorfor vi er det, kan du læse i det følgende. 

Gode ventilationsmuligheder 

Barnevognen er udstyret med en termobase-bund, som er kendetegnet ved at have fantastiske isolerende egenskaber, der gør det ganske let at regulere ventilationen samt temperaturen i vognen.

Det betyder, at vognen hverken bliver for varm på solrige dage eller for kold på de køligste vinterdage.

En holdbar vogn 

Investerer du i en Big Star Supreme-vogn, kan du godt forvente at få en vogn, der holder i mange år.

Dette kan du blandt andet, fordi overdelen af vognen er lavet af et smudsafvisende stof, der både tåler regn og sol. Tilmed er stellet yderst solidt og hårdført. 

Beskytter dit barn mod dumme insekter 

Barnevognskassen i Bag Star Supreme er udstyret med et fint insektnet, der skærmer dit barn fra myg, fluer, bier og lignende insekter.  

Fint liggemål

Selvom din baby måler fint i højden, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt baby vokser ud af denne vogn lige med det samme.

Liggemålet er nemlig på hele 98 cm, hvorfor barnevognen sædvanligvis vil kunne bruges, til og med baby er 3 år gammel. 

Let at pakke vognen sammen

Big Star Supreme er dejligt let at pakke sammen, hvilket er praktisk i forbindelse med transport af denne. 

Barnevognskassen er let at afmontere, og stellet tager ej heller mange sekunder at klappe sammen. Vognen fylder ikke alverden, når den er pakket sammen og vil derfor uden besvær kunne være i de fleste bilers bagagerum.

Specifikationer

 • Vægt inkl. hjul: 10,7 kg
 • Barnevognskasse: 6,8 kg
 • Stel (sammenklappet uden hjul): 113 x 56 x 36 cm
 • Bredde på stel med hjul: 56 cm
 • Barnevognskasse (indvendig): 97 x 38 x 23 cm.

BabyTrold barnevogn – Cozy

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-3 år

En barnevogn er en kæmpe udgift, og der er mange, som ikke har råd til at købe barnevogne fra allerøverste hylde, hvor prisen ligger på omkring 10.000 kroner.

Man kan ofte spare en hel del ved at købe sin barnevogn brugt, men man kan også gå en hylde ned, hvor der bestemt også er en masse fine barnevogn, blandt andet denne fra BabyTrold.

Robust kvalitet

Den umiddelbare frygt, de fleste har, når de køber barnevogne fra næstøverste hylde, er, at kvaliteten ikke er så høj, og produktet er skrøbeligt. De frygter ganske enkelt, at deres barnvogn går i stykker alt, alt for let.

Lad os være ærlige. Der findes en række af de billigere modeller, hvor robustheden er et vækstpunkt, men det gælder ikke for BabyTrold Cozy. Denne barnevogn er mindst lige så robust som de dyre på markedet.

Et ganske fint design

Folkene bag BabyTrolds Cozy har satset på det klassiske design, og vi synes, at de er sluppet ganske godt fra det.

Modellen er hverken ekstravagant eller ekstremt bemærkelsesværdig, men langt de fleste vil betegne barnevognen som ganske smuk og nydelig.

Alt det du udstyr, du har brug for, medfølger

BabyTrold Cozy indeholder alt, hvad du har brug for – og lidt til. Barnevognen indeholder blandt andet to støttefodsbremser samt en stor varekurv til alle dit barns remedier.

Varekurven har en bund af træ og er derudover beklædt med et lækkert coated yderstof, som afviser smuds og snavs. Dette yderstof er tilmed modstandsdygtigt over for al slags vind og vejr.

Barnevognen kan justeres efter højde

I nogle parforhold er der stor højdeforskel på parterne. Det kan faktisk godt føre til lidt besvær, når man skal handle barnevogn, da to folk i meget forskellige højder naturligvis ikke foretrækker samme barnevogn.

Dette er der heldigvis taget højde for med denne model, hvor styret let kan justeres fra 85 til 112 cm.

Mange glade forbrugere

Vi faldt ikke over nogen forbrugerorganisationer, der havde haft denne model med i en forbrugertest, så den kan desværre ikke bryste sig af at have fået ros fra sådanne organisationer.

Til gengæld kan den bryste sig af at have høstet ros fra et utal af forbrugere, der kvitterer med fem ud af fem stjerner og hævder, at vognen er meget god til pengene.

Forbrugerne fremhæver mange forskellige kvaliteter ved vognen, blandt andet at den er god til at holde på varmen, at den er nem at slå sammen, og at den uden problemer kan køre på ujævnt terræn.

Der er enkelte kritikpunkter af vognen fra nogle få forbrugere, og det er blandt andet, at stellet er rimelig tungt, og at hjulene kan være svære at få af.

Specifikationer

 • Hjul 14”
 • Justerbart håndtag: Ja
 • Vægt i kg, barnvognskasse: 6
 • Total vægt i kg: 20
 • Liggemål i cm: 95 cm
 • Mål (højde x brede x længde): 96 cm x 62 cm x 31 cm

Barnevogn Trille Dream Light

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-3 år

En barnevogn, der er rigtig, rigtig fin til prisen. Den er hverken i den helt dyre eller helt billige ende. Vognen har et ganske stort liggemål, nemlig 97 cm, hvilket bevirker, at dit barn vil kunne bruge vognen i lang tid – typisk op til 3-årsalderen. Det er derfor en langtidsholdbar vogn, der ikke skal udskiftes med det samme.

Yderst manøvredygtig vogn

Vognen har drejevenlige forhjul, hvilket gør den yderst manøvredygtig. Den egner sig særligt godt til bykørsel.

Vi har læst adskillige produktanmeldelser, og det er tydeligt, at folk finder vognen robust. Dog har robustheden den lidt negative konsekvens, at vognen er en smule tung. Derfor kan det godt kræve en del energi at skubbe vognen rundt i vanskelige terræner.

Moderne og funktionelt design

Udseendet af en barnevogn betyder rigtig meget for mange, og det er tvivlsomt, at Trille Dream Light skræmmer nogle væk, når det kommer til æstetikken. Det er nemlig en ganske nydelig vogn, der stensikkert vil klæde både dig og dit barn.

Foruden at det er vigtigt, at en barnevogn er smuk og nydelig, så er det mindst lige så vigtigt, at vognen er funktionel, og det må man sige, at denne vogn er.

Vognens store funktionalitet kommer til udtryk på mange forskellige måder, blandt andet at barnevognskassen er sammenklappelig, så den fylder ekstremt lidt i bilen, når man skal på tur. 

Derudover viser den høje funktionalitet sig i form af det fine ryglæn, der er i vognen. Et ryglæn, som børn over 6 måneder kan benytte sig af.

Vognen kan alt det nødvendige – og lidt til. Et anden funktionelt plus er kalechen, der sikrer god luftcirkulation, når dit barn ligger og drømmer sødt om delfiner i vognen.

Let at rengøre

Et barn sviner. Det ved enhver forælder. Derfor må ens barnevogn meget gerne være let at gengøre, og det er denne her vogn heldigvis. 

Barnevognskassen har et vaskbart betræk, som man uden problemer kan tage af og vaske, når betrækket er blevet en smule ulækkert. 

Dermed gør det ikke så meget, hvis dini lille guldklump gylper i vognen, eller vognen på anden måde bliver beskidt.

Vognen kan tilpasses efter forbrugeren

Hvis ens partner er markant højere eller lavere end en selv, kan det faktisk medføre lidt besvær, når det kommer til valg af barnevogn.

Høje mennesker foretrækker nemlig sjældent samme type vogne, som lave mennesker gør. 

Heldigvis er denne vogn lidt atypisk på dette område og foretrækkes både af høje og lave. Dette skyldes, at styret er regulerbart, så det kan indstilles efter forbrugerens højde.

Der følger fint ekstraudstyr med

Hvis man investerer i barnevognen, får man lift og pusletaske med. Har man behov for yderligere ekstraudstyr, kan dette let tilkøbes.

Det mest populære tilkøbsprodukt er Trille Dream Seat, som er et lækkert klapvognssæde. Med et sådant sæde kan du let forvandle din Trille Dream Light barnevogn til en klapvogn. 

Specifikationer

 • Liggemål: 97 x 40 x 23 cm
 • Hjulstørrelse 14″ 
 • Styrhøjde: 85 – 112 cm
 • Sammenklappet stel: 97 x 63 x 31 cm
 • Vægt stel: 8,5 kg.
 • Vægt barnevognskasse: 7 kg
 • Liggemål lift: 78 x 32 x 22 cm
 • Anbefalet alder: 0 – 3 år.

Bugaboo Cameleon 3 plus

Derfor anbefaler vi denne

Bugaboo Cameleon3 Classic (Duo)
Anbefalet alder: 0-2,5 år

En super god barnevogn, som også har sneget sig med på det amerikanske netmedie Babylists oversigt over de 10 bedste barnevogne.

Barnevognen er særligt populær grundet sin alsidighed. Det er på mange måde en alt-i-én-barnevogn, som Bugaboo har skabt her, og så gør det da bestemt heller ikke noget, at barnevognen tilmed er rigtig nydelig at se på.

Barnevognen kan bruges af helt små spædbørn og har en bæreevne på omkring 17 kg. Er dit barn meget tungere end dette, anbefales denne vogn altså ikke.

Egner sig til alverdens typer terræn

Uanset om I skal en tur i skoven, på stranden eller på vandretur i bjergene, så vil denne barnevogn kunne klare udfordringer uden problemer. Der findes nemlig ikke det underlag, som barnevognen ikke evner at køre på.

Ekstremt funktionel vogn

Barnevognen er helt ekstremt funktionel. Med henblik på at fremlægge dens mange funktioner så overskueligt som muligt har vi valgt at præsentere disse herunder i punktform:

 • Mulighed for at justere ryglænet
 • Smart fem-punktssele med skulderstropper, der kan justeres i højden
 • Mange justeringsmuligheder for sædet – det kan blandt andet vendes, som det passer dig og dit barn
 • Roterende bærehåndtag, der sikrer nem adgang til dit barn
 • Meget let at tage samtlige tekstiler af og vaske disse
 • Godt med opbevaringsplads under sædet
 • Mulighed for at justere på håndtagene, så det passer til brugeren
 • Vendbare håndtag, der giver brugeren mulighed for at justere barnevognen til det terræn, som den skal køre i
 • Ekstremt god affjedring, der er behagelig for både barnet og den, der kører med vognen
 • Kompatibel med autostol
 • Hjulene er fyldt med holdbart skumfyld, hvorfor man ikke skal bekymre sig om flade dæk

En sand gavebod

Med til barnevognen følger stort set alt, hvad man har brug for til sine barnevognsture. Igen har vi valgt at præsentere ekstraudstyret i punktform for at give det bedst mulige overblik:

 • Fint regnslag
 • Kurv under sædet
 • Sædebetræk
 • Bærehåndtag
 • Stærkt understel med hjul
 • Liftbetræt med forstykke
 • Liftramme

Specifikationer

 • Total vægt i kg: 9,6
 • Mål (LBH): 90 x 50 x 31 cm sammenfoldet
 • Bredde: 59 cm udslået
 • Bæreevne: 17 kg

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om barnevogne her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Tripp-Trapp-stolen, pusletasker, babyalarmer, løbecykler, vugger, bObles, kombivogne, cykelstole, klapvognebabysoveposer og akvitetstæpper.

Sådan vælger du den rigtige barnevogn

De fleste forældre vil sikkert nikke når vi siger, at det er svært at forestille sig en tilværelse med baby, uden også at have en barnevogn til at transportere den lille, og som et sted der kan sove dejlige lurer.

Det er derfor, i vores optik, ikke så meget et spørgsmål om hvorvidt man skal have en barnevogn, men nærmere hvilken man skal vælge. Hvis du har læst vores bud på de bedste barnevogn ovenfor og stadig er i tvivl, så gennemgår vi i dette afsnit en række af de overvejeler I bør gøre jer, inden I vælger jeres nye barnevogn:

Liggemål

Liggemålene afgør hvor længe barnet kan være i barnevognen. Hvis dit barn skal sove i barnevognen i op til 2 års alderen, skal liggemålene som minimum være 92 cm. 

Kan der monteres barnevognssele?

Det er vores erfaring, at man ikke kan købe en barnevogn herhjemme, som ikke er gjort klar til brug sammen med en barnevognssele, men tjek alligevel for god ordens skyld – du kan nemlig ikke klare dig uden en god barnevognssele (mere om det lidt længere nede på siden!). 

Kan barnevognen klappes sammen, og hvor meget fylder den i så fald?

Hvis I har planer om at skulle på udflugt i ny og næ, eller måske bare besøge familier eller venner, er det rart at have barnevognen med sig. Det er dog ikke altid lige let at finde plads til en barnevogn i bagagerummet, og derfor vil det som minimum være nødvendigt, at den kan klappes sammen. 

Har i planer om at have barnevognen med i bilen, bør I derfor tjekke om der er plads til den. Undersøg om barnevognen kan klappes sammen, og om der i så fald er plads til den i bilen.

Er barnevognen vandtæt og isoleret?

Skal barnevognen kunne bruges i al slags vejr, er det nødvendigt at sikre sig, at den er både vandtæt og godt isoleret, så baby ikke kommer til at fryse. 

Alternativt kan et godt regnslag holde vand ude, ligesom en god babydyne eller voksipose kan holde baby lun. 

Kan højden på styret justeres?

Hvis far og mor ikke har samme højde, er det rart at kunne justere højden på styret, så begge kan skubbe rundt på vognen, uden at stå på tæer eller få ondt i ryggen af at bøje sig forover. Tjek derfor, om styret på barnevognen kan indstilles efter behov – det må meget gerne være let og ligetil, så I kan gøre det på farten uden større besvær. 

Er sikkerheden i orden?

Vælger du en af vores anbefalede barnevogne, er der ingen grund til bekymringer om sikkerheden, men ellers bør du altid sikre dig, at bremser, stabilitet, stel og alle låsemekanismer virker og lever op til de nødvendige standarder. Er du i tvivl, så tag en snak med forhandleren, som med garanti kan henvise til diverse sikkerhedstests og godkendelser.  

Husk barnevognsselen!

Det første stykke tid af babys liv, vil det ikke være nødvendigt med en barnevognssele, men med tiden, som barnet bliver bedre til at bevæge sig, vil risikoen for at barnet falder ud, stige markant. 

Nøjagtigt hvornår dit barn har styrke og motorik til at kunne løfte sig op og ud af barnevognen, kan være svært at sige noget generelt om. Ifølge Sundhedsplejersken.dk, vil det typisk være når barnet er omkring 5-6 måneder gammelt. Derfor anbefaler vi, at du relativt tidligt får fat i en god barnevognssele, så du med ro i sindet kan forlade din lille guldklump i barnevognen. 

Har du endnu ikke fået købt en barnevognssele, så hjælper vi dig hjertens gerne med at finde den helt rigtige. 

Se vores guide til barnevognsseler her

Barnevogn test

I udarbejdelsen af listen med de bedste barnevogne, har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Nedenfor kan du se hvilke barnevogns tests som danner grundlag for artiklen. 

Scroll til toppen

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige