Hvor længe må baby sidde i autostol?

Der findes ikke noget maksimum for, hvor længe baby må sidde i en autostol, men eksperter anbefaler, at babyer ikke sidder op mere end højst nødvendigt. Dette gør sig ikke kun gældende ved brug af autostol, for det anbefales også, at brugen af eksempelvis skråstole og bæreseler minimeres. 

Det er vigtigt, at du ser på den samlede tid, som barnet tilbringer siddende i løbet af en dag. Istedet for kun at se på hvor længe barnet sidder i autostolen, skal du også medregne den tid, som barnet tilbringer siddende i andre situationer. Først da kan du vurdere, om barnet sidder for meget op. 

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby sidde i højstol?

Da der ikke findes nogle konkrete tal for, hvor længe barnet må sidde i en autostol, skråstol eller lignende, vil det i sidste ende være op til forældrene selv at vurdere, om barnet sidder for meget op i løbet af en dag.

Reklame

 

Korte ture eller mange pauser

Der vil med sikkerhed være tidspunkter, hvor det er nødvendigt at bruge bilen som transportmiddel og i disse tilfælde er det helt fint at sætte barnet i autostolen. 

Hvis muligt bør I begrænse transporttiden så meget som muligt, så barnet ikke tilbringer alt for længe i autostolen. Der vil dog være tilfælde, hvor køreturen ikke kan klares på under en halv time, hvilket også er okay, hvis blot I sørger for at tage adskillige pauser undervejs, så baby kan komme op ad autostolen og få strukket ryggen lidt. 

Baby har bedst af at ligge ned

En babyryg er følsom og har brug for plads og forskellige bevægelser. Når barnet sidder fastspændt i en autostol, kan det ikke bevæge sig og ændre siddestilling, hvilket kan være usundt for den lille skrøbelige ryg. 

Babyer har bedst af at ligge på ryggen, hvor de kan bevæge sig frit, sparke og trille. Husk gerne dette i det daglige!

Hvor længe skal barnet bruge autostol?

Indtil barnet er 3-4 år, skal det sidde i en autostol. Lidt større børn kan sættes på en selepude.

Fra barnet er 10 år, vejer omkring 25 kg og er mindst 135 cm højt, er der ikke længere behov for hverken autostol eller selepude. I denne alder kan barnet sidde på bagsædet som en voksen. 

Hvilken autostol skal jeg vælge?

Hvis du endnu ikke har fået købt en autostol til dit barn, kan du med fordel tjekke vores store guide til autostole ud. I denne præsenterer vi dig for vores bud på de bedste autostole, som du kan få fingrene i lige nu. Vi hjælper dig desuden med at finde den bedste pris ved hjælp af vores prissammenligner. 

Kildeliste

  • Sundhedsplejersken.dk
  • Netsundhedsplejerske.dk
  • Alt.dk
Scroll til toppen