Loading...
Produktguides

Tremmeseng – Vi viser dig de 7 bedste tremmesenge

Tremmeseng guide cover

Søvn er altafgørende for babys udvikling og derfor giver det rigtig god mening, at gøre sig lidt umage med at finde den helt rigtige tremmeseng til sit barn. Vi giver gerne en hånd med – vi har nemlig udvalgt de bedste til dig!

Med en tremmeseng kan du trygt placere dit barn i sengen, uden at frygte at det måske falder ud. Tremmerne rundt om sengen kan måske give en voksen associationer til et fængsel, men for barnets vedkommende giver det tryghed, og særligt hvis du indretter sengen med en sengerand, er der gode muligheder for bedre og længere søvn.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om tremmesenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: pusletasker, babyalarmer, babyneste, pusleborde, barnevogne, bObles, klapvogne og akvitetstæpper.

De 7 bedste tremmesenge til baby

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de bedste tremmesenge. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser, tests, som er udført af forskellige forbrugerrådsorganisationer, samt tremmesengenes udseende. 

Vi hjælper dig desuden med at finde den bedste pris ved prissammenligning. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener penge hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. 

Flexa tremmeseng – En babyseng som kan bruges længe

Flexa tremmeseng

Forhandler Totalpris Læs mere
2.998,00 DKK Besøg butikken
3.499,00 DKK Besøg butikken

FLEXA er en dansk virksomhed som har specialiseret sig i ting til børneværelset – alt sammen i lækkert skandinavisk design. FLEXA kan typisk også bryste sig af, at være funktionelle og lidt smartere end mange af de andre på markedet.

Kan bruges i mange år

I starten kan i hæve bunden på sengen, så I ikke behøver bukke jer så langt ned for at samle baby op fra sin seng, når det trænger til mad, trøst eller omsorg. 

På et tidspunkt begynder barnet at rejse sig, så for at undgå at det kan kravle over kanten, sænker i blot bunden, så der er for langt op for den lille. 

Senere vil dit barn selv begynde at trave rundt på sine små ben, og her kan du med fordel fjerne de tre midterste tremmer på sengen, så barnet selv kan kravle ind og gå i seng, samtidig med at det stadig er omkranset af de resterende tremmer, som giver tryghed for den lille og sikrer at han/hun ikke triller ud.

Til slut er dit barn så stort, at det ikke længere behøver sove med tremmer, så her fjerner du blot dem alle, og så har du en fin lille juniorseng som kan bruges indtil barnet vokser sig for lang.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 145 x H: 88 x B: 75 cm
 • Materiale: Massivt bøgetræ

Baby Dan – Fin tremmeseng til fornuftig pris

Babydan Karla

Forhandler Totalpris Læs mere
899,00 DKK Besøg butikken
1.448,00 DKK Besøg butikken
1.453,00 DKK Besøg butikken

Den danske virksomhed Baby Dan leverer kvalitets udstyr til børneværelset med fokus på sikkerhed, hvorfor du trygt kan placere dit dyrebareste i sengen med ro i sjælen.

Side kan åbnes og lukkes

Det kan være hårdt for ryggen at skulle bukke sig ned efter sit barn, når det ligger i bunden af tremmesengen. Med tremmesengen fra Baby Dan slipper du dog for at bøje dig forover for at fiske dit barn op, fordi den ene siden, i en enkelt bevægelse, let kan åbnes op, så du kan skåne ryggen når du lægger eller tager dit barn op. 

Justerbar bund

Bunden på tremmesengen kan justeres i 3 forskellige højder, så du løbende kan indstille sengen i takt med at dit barn vokser. På den måde sikrer du dig, at dit barn ikke kravler ud, samtidig med, at du slipper for at bukke dig unødigt langt forover. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 125 x B: 65 x H: 94 cm
 • Materiale: New Zealandsk fyrretræ

Sebra Juno tremmeseng – Tremme- og juniorseng i én

Sebra Juno tremmeseng

Forhandler Totalpris Læs mere
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,95 DKK Besøg butikken

I 1942 tegnede den danske bygningsarkitekt Viggo Einfeldt skitsen til den seng, som skulle ende med at blive en dansk designklassiker. Tanken med sengen var, at den skulle kunne vokse med barnet, så forældrene ikke behøvede at købe ny seng når barnet blev større. 

I 2016 fik Sebra fat i rettighederne til designet, og siden har de stået bag den tidsløse klassiker; den flotte og funktionelle Juno tremmeseng, nu kendt som ‘Sebra sengen’.

Vokser med dit barn

Det bedste argument for at vælge tremmesengen fra Sebra er, at den kan bruges fra dit barn er helt lille til det er omkring 6-7 år gammel. Siderne på tremmesengen kan nemlig fjernes så den minder om en almindelig seng, ligesom selve sengen kan forlænges så der er plads til dit barn, selvom det har vokset sig længere. Når sengen er udtrukket bliver den op til 43 cm længere.  

Du slipper altså med andre ord for at bruge penge på en tremmeseng og derefter en juniorseng – nu har du begge dele i én seng. 

Forbedret udgave af originalen

Da Sebra fik overdraget rettighederne til designet på sengen, valgte de ganske fornuftigt at opdatere den til nutidens forbrugere, hvorfor den nu er blevet en smule større end originalen og nu lever op til diverse sikkerhedskrav.

Det er blandt andet værd at nævne, at sengen er behandlet med en særlig antibakteriel, miljøvenlig og giftfri træmaling, som sikrer et renere indeklima og værner om barnets sundhed. Det er samme metode man blandt andet bruger på sygehuse, hvor det forhindrer mikroorganismer i at gro og dermed mindsker spredningen af bakterier. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 112,5 (L: udtrukket: 155) x H: 88 x B: 70 cm
 • Materiale: Birketræ

Leander Linea tremmeseng – Stilfuld og funktionel babyseng

Leander Linea tremmeseng

Forhandler Totalpris Læs mere
3.999,00 DKK Besøg butikken
3.999,00 DKK Besøg butikken

Hvis der er noget Leander kan finde ud af, så er det at skabe funktionelt babyudstyr som er en fryd for øjet. Uanset om det er pusleborde, puslepuder eller tremmesenge, er du garanteret lækkert dansk design, som er iøjnefaldende på den helt rigtige måde.

Tidsløst design

Hvis du planlægger at købe en tremmeseng som du først og fremmest ikke bliver træt af at se på, og som måske også skal bruges til barn nummer 2, 3 eller 4 – så får du her et design som bevidst er lavet i en nordisk stil, som sagtens kan indgå i indretningen derhjemme de næste mange, mange år. 

Hvem ved, måske den endda ligefrem kan gå i arv? Kvaliteten og designet kommer i hvert fald ikke i vejen!

Tilpas sengen efter dit barns behov

Alt efter hvor i livet dit barn befinder sig, vil det have forskellige behov. Derfor er det smart, at Leander tremmesengen kan indstilles, justeres og ændres i takt med at dit barn vokser. 

Når baby er helt lille, kan du hæve bunden så du har dit barn tæt på. Når baby bliver til tumling og begynder at rejse sig, kan du sænke bunden så din guldklump ikke kan kravle op og falde ud. 

Når tumlingen begynder at gå selv og blive mere selvstændig, kan du helt fjerne den ene side, så barnet selv kan kravle ind og ud af tremmesengen. 

Kan forvandles fra seng til sofa

Når barnet bliver for stort til at ligge i sengen, er det ikke fordi du behøver sætte sengen til salg eller opmagasinere den i garagen. Tremmesengen fra Leander kan nemlig let laves om til en sofa som kan bruges på børneværelset. 

På den måde forbliver sengen brugbar, indtil den eventuel skal bruges til næste barn – smart!

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 132 x B: 65 x H: 90 cm
 • Materiale: Bøg

Babytrold Mia – Billig tremmeseng fra dansk producent

Babytrold Mia

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK Besøg butikken
898,00 DKK Besøg butikken

Hvis du er på jagt efter en tremmeseng som ikke efterlader dit dankort rødglødende efterfølgende, er denne tremmeseng fra Babytrold et oplagt bud på en seng til baby. Den er billig, men uden det på bekostning af komforten.

Enkel og simpel tremmeseng

Det behøver ikke altid være fancy og smart, når der skal købes udstyr til børneværelset og med tremmesengen fra Babytrold er der heller ikke meget at komme efter, udover det vigtigste af det hele: at det er en god tremmeseng at sove i. 

Tremmesengen er helt klassisk, og kan justeres i 3 forskellige højder, så du kan tilpasse højden til størrelsen på dit barn efterhånden som det vokser. 

Der er god ventilation i bunden, og takket være tremmerne hele vejen rundt om sengen, er der god mulighed for kontakt med dit barn, selvom det ligger i sin seng. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 72 cm
 • Materiale: Fyrretræ

Done by Deer – Moderne nyfortolkning af tremmesengen

Done by Deer tremmeseng

Forhandler Totalpris Læs mere
3.699,00 DKK Besøg butikken
3.699,00 DKK Besøg butikken
4.635,00 DKK Besøg butikken

Danske Done by Deer giver her deres bud på, hvordan en moderne tremmeseng kan se ud, og hvordan den skal fungere. Du får ikke bare en tremmeseng, men også en fremragende juniorseng. 

God babyseng – endnu bedre juniorseng

De første par år vil baby have brug for en tremmeseng, så det ikke falder ud og kommer til skade. Opgaven som tremmeseng klarer Done by Deer-sengen rigtig fint, men det er når barnet bliver lidt større og behovet for en juniorseng opstår, at sengen her for alvor kommer til sin ret. 

Forbrugernes erfaring med sengen er nemlig, at den er god som tremmeseng, og fremragende som juniorseng. Ved at fjerne tremmerne på den ene side, har du en rigtig fin og velfungerende seng, som barnet selv kan kravle ind og ud af.

Vælger du at tilkøbe en sengehest, behøver du desuden ikke frygte at barnet triller ud i løbet af natten, selvom tremmerne er fjernet.

Flot design, men ingen unikke funktioner

Når du ser prise, vil du opdage at den er i den høje ende. Og lad os bare få det afklaret med det samme; det er i høj grad designet du betaler for. Udover muligheden for at fjerne tremmerne på den ene side, så barnet selv kan kravle ud og ind, er der ikke nogle nævnværdige funktioner at fremhæve. Det betyder ikke, at det er en dårlig seng, for det er bestemt ikke tilfældet, men forvent ikke, at den kan noget udover det sædvanlige. 

Til gengæld får du en seng som, i vores øjne, er vildt flot og som med sikkerhed vil sætte prikken over i’et på de fleste børneværelser. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 90 cm
 • Materiale: MDF træ  

Stokke Sleepi – Flot oval tremmeseng med madras

Stokke Sleepi - guide til tremmesenge

Forhandler Totalpris Læs mere
4.999,00 DKK Besøg butikken

Når man kigger på tremmesenge kan det hele godt gå hen og blive lidt firkantet – bogstaveligt talt – og så er det rart med et lille afbræk. Det kommer her, i form af Stokke Sleepi, som en smule utraditionelt er oval i formen.

Flot og funktionel seng med praktiske hjul

Vi er vilde med den ovale form med de afrundede ender som gør, at der ikke er nogle skarpe kanter baby kan slå sig på. Derudover giver det også et anderledes look, som med sikkerhed vil give børneværelset noget ekstra charme. 

Det er dog ikke kun visuelt der er noget at komme efter, for sengen er også ganske funktionel. Bunden kan justeres i to forskellige højder, og så kan siden afmonteres så sengen kan bruges til de lidt større børn, som gerne selv vil kravle ud og ind. 

Slutteligt er det værd at nævne, at du kan vælge at montere de medfølgende hjul under sengen, hvilket gør det let at flytte rundt på tremmesengen, hvis du eksempelvis skal støvsuge eller ændre på indretningen.

Madras medfølger

Den ovale form på tremmesengen kunne sagtens gøre opgaven at finde en madras der passer ind, til et sandt mareridt. Måske derfor, har Stokke valgt, at der skal medfølge madras til alle Sleepi senge. Den medfølgende madras passer perfekt ned i tremmesengen, og vælger du at udstyre den med en blød sengerand også, så ender du med en rigtig hyggelig og behagelig rede til dit barn. 

5 forskellige farver

Hvis den hvide farve som vi har valgt er for kedelig for dig, så findes der heldigvis 4 andre farver at vælge mellem. Vælg mellem lys træ, mørk træ, mint grøn, grå og naturligvis hvid.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 127 x B: 74 x H: 86 cm
 • Materiale: Bøg

Hvor længe kan man bruge en tremmeseng?

Tremmesengen bliver typisk skiftet ud når barnet begynder at kunne kravle ud over tremmerne. På det tidspunkt kan det potentielt være farligt, fordi barnet kan falde ned når det kravler over, og så er det også et tegn på, at barnet har brug for at kunne komme ud af sengen af sig selv og måske komme ind til mor og far.

Som tommelfingerregel finder overstående sted når barnet er omkring 2,5-3 år gammel. Inden da vil de normalt ikke være i stand til at forcere tremmerne i sengen. 

Læs mere om skiftet fra tremmeseng til juniorseng her.

Hvad hvis jeg gerne vil sove sammen med mit barn?

Vi forstår godt, hvis det kan føles lidt forkert at placere dit lille barn i sin egen seng, og mange forældre vælger da også at tage barnet med over i deres seng i ny og næ. I længden er det dog problematisk, fordi det går udover søvnkvaliteten hos både barn og forældre. 

Løsningen kan være en bedside crib – en lille tremmeseng som kan placeres i forlængelse af voksensengen og dermed fungere som en lille tilbygning til dobbeltsengen. På den måde kan forældre og baby sove sammen, dog uden det er i samme seng, hvorfor i slipper for alle ulemperne. 

Er du nysgerrig på bedside cribs, så har vi en udførlig guide du kan finde her.

Hvad skal jeg ellers have til tremmesengen?

Når du erhverver dig en tremmeseng, er du allerede godt på vej til at give baby en god nattesøvn. Dermed ikke sagt, at der ikke er mere du kan gøre, for at timerne på langs bliver en sand fornøjelse for din lille guldklump. Du kan nemlig udstyre tremmesengen med lidt forskelligt udstyr, som med garanti vil gøre sengen endnu hyggeligere. Vi anbefaler:

 1. Sengerand – En sengerand er en aflang pude som du placerer indvendigt i sengen langs med tremmerne. Sengeranden sørger for, at holde vind, støj og visuelle indtryk ude, så baby bedre kan slappe af. Samtidig er det også rigtig hyggeligt for barnet, at det kan ligge og putte sig op ad de bløde kanter.
 2. En god babydyne – Særligt de helt små babyer har problemer med at regulere deres egen kropstemperatur, og derfor risikerer de at fryse eller svede i løbet af natten, afhængigt af temperaturen i rummet. En god babydyne kan hjælpe dit barn med at regulere temperaturen, hvilket giver en bedre nattesøvn – også for mor og far.
 3. En uro – Det er ikke altid baby er helt klar til at falde til ro, når han bliver placeret i sengen. Derfor anbefaler vi, at du har en uro til at hænge over sengen, så bebs har noget hyggeligt at kigge på, indtil de små øjenlåg til sidst lukker i. Uroer kommer i utallige farver og former, så du kan med garanti finde en, som dit barn vil kunne lide at kigge på. 
 4. En sengehimmel – Det er streng taget ikke nødvendigt med en sengehimmel, men det kan være med til at gøre sengen endnu mere hyggelig for den lille, som derfor måske ligefrem ser frem til at blive puttet. 

Hvordan vælger jeg den rigtige tremmeseng?

Inden du investerer i en tremmeseng, er der en række ting du bør overveje, for at sikre at det er den rigtige i får leveret til døren. Vi anbefaler at I overvejer følgende:

 • Sikkerhed – Du skal kunne placere dit barn i sengen, velvidende at alt er som det skal være. Hvis sikkerheden er i orden, behøver du ikke ligge søvnløs, og både du og baby kan få en god nats søvn. 
 • Kvaliteten – Kvaliteten skal være så god, at sengen ikke går i stykker når den bliver brugt. Vi ved godt, at flere af sengene på listen kan se lidt dyre ud, men til gengæld garanterer vi at de kan holde til at blive brugt, hvorfor du slipper for at skulle have den til reparation en gang om måneden. 
 • Justerbar bund – Det er ikke noget krav, at bunden på sengen kan justeres. Vi ved dog af erfaring, at det er et stort plus i hverdagen. 
 • Prisen – Vi har allerede været lidt inde på det, men vi gentager det gerne: Pris og kvalitet hænger sammen. Der vil naturligvis også være tilfælde hvor du betaler ekstra for mærket eller designet, men som udgangspunkt får du også mere, jo mere du betaler. Gør jer nogle overvejelser om i hvilket prisleje I ligger, inden I begynder at kigge på tremmesenge.

En tremmeseng er noget af det babyudstyr, som vi kalder for uundværligt. Vil du blive klogere på andet babygrej, som du bestemt heller ikke kan undvære, så se forbrugerrådet Tænk’s liste med uundværligt babyudstyr her.

Tremmeseng – bedst i test

Listen over de bedste tremmesenge er udarbejdet på baggrund af blandt andet tests udført af andre. Er du nysgerrig efter at læse mere, så kan du blandt andet læse følgende tests af tremmesenge:

Sikkerheden er vigtig

Det kan næppe komme som nogen kæmpe overraskelse, at sikkerheden i tremmesengen skal være i top. Vil du gerne vurdere, om en tremmeseng er sikker, så bør du tjekke følgende:

 • Afstand mellem tremmerne – Afstanden skal være mellem 4,5 og 6 cm.
 • Højden på siderne – Siderne skal være minimum 60 cm høje, når sengen er i laveste position og 30 cm, når bunden er i top.
 • Lamelbund – Er der lamelbund i sengen, må afstanden mellem lamellerne ikke være mere end 6 cm.
 • Andre åbninger – skruehuller og lignende skal være under 0,7 cm eller mellem 1,2 og 2,5 cm.

Du kan blive meget klogere på, hvordan du tjekker at sikkerheden er i orden hos sikkerhverdag.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *