Guide til valg af babyalarm

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Neonate-Baby-Monitor-N65LGREY

Neonate Monitor N65LGREY

God til prisen

Philips Avent
SCD502

Med kamera

Motorola
VM55

God til prisen

Philips Avent
SCD502

Vores favorit
Neonate-Baby-Monitor-N65LGREY

Neonate N65LGREY

Med kamera

Motorola
VM55

De 10 bedste babyalarmer

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 10 bedste babyalarmer. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Ved hver babyalarm finder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget. 

Neonate Baby Monitor N65LGREY

Derfor anbefaler vi denne 

Neonate-Baby-Monitor-N65LGREY

Ny version fra Neonate

Helt ny version fra Neonate i deres babyalarm sortiment. Udviklet og designet i Norge af deres helt eget team.  der kan kobles hele 3 enheder til forældreenheden, hvilket gør den super praktisk for forældrene. 

Enkelt design

Neonate Baby Monitor N65LGREY er super nem og brugervenlig at navigere rundt i. Du kan opdele skærmen efter eget behov, og efter hvad du gerne vil se på din babyalarm. Du kan se temperatur, timer og batterilevetiden på den enkelte enhed. Selv en der ikke er 100 meter mester i teknik kan let anvende denne babyalarm. 

Neonates funktioner

Denne babylarm er ganske enkelt uundværlig for forældre med et eller flere børn. Den er specielt god til flere børn på samme tid, da du let kan få overblikket via den fancy LCD skærm, der kan opdeles som du selv ønsker det. Den lades hurtigt og let via et USB-C stik. Neonates babyalarm Monitor N65LGREY kan alt det en babyalarm skal kunne og mere til, og så endda på en let og overskuelig måde.

Udvalgte specifikationer:

 • – Nakkeklemme
 • – Rækkevidde på 800 m
 • – Tre enheder kan tilsluttes hovedenheden
 • – Har en lang batterilevetid
 • – Virker i ned til -20 grader

Neonate BC-6500D

Derfor anbefaler vi denne 

En faktor, der er værd at have med i overvejelserne, når du skal beslutte, hvilken babyalarm der er den rigtige for dig og din baby, er mængden af stråling, som babyalarmen udsender. Stråling fra trådløse apparater er i flere forsøg koblet sammen med sundhedsrisici.

Derfor skal man bestræbe sig efter at finde en babyalarm, der udsender så lav stråling som mulig.

Stråling skal være ikke nogen bekymring med en Neonate BC-6500D. Denne babyalarm er nemlig særligt strålingsvag ved standby (babyalarmen er på standby når den ikke registrerer lyd fra baby). Den lave bestråling skyldes en særlig teknologi udviklet til at passe på dit dyrebareste. 

Neonate BC6500D med lader - Babyalarm guide

Topmodellen fra Neonate – kommer med masser af nyttige funktioner

Neonate BC-6500D er den absolutte topmodel fra Neonate. Det afspejler sig også på prisen, som ligger i den høje ende af skalaen.

Til gengæld får du en stabil og pålidelig babyalarm med adskillige ekstrafunktioner, som kan gøre livet som forældre lidt lettere. 

Af nævnværdige funktioner er:

 • Talk-back – en funktion som bedst kan sammenlignes med en walkie-talkie. Du kan nemlig ikke blot høre barnet, men også tale tilbage til dette via babyalarmen. Dette er særligt smart, hvis det er et lidt større barn, som skal have instrukser, eller hvis den lille baby trænger til at høre din stemme
 • Alarm ved lavt batteriniveau, uden for rækkevidde og ved for høj eller lav temperatur
 • Vibrator i forældreenheden
 • Natlys i babyenheden
 • Lynopladere til begge enheder 
 • Jack-stick tilslutning – så du kan lytte på dine høretelefoner, hvis du befinder dig et sted med meget støj

Du får altså rigtig stor funktionalitet med Neonate BC-6500D. Man kan naturligvis diskutere, hvor mange af de forskellige funktioner du reelt har brug for, men har du pengene til babyalarmen, så bliver du i hvert fald ikke ked af den enormt store funktionalitet, der kendetegner denne sublime babyalarm.

En lille detalje, som vi er meget begejstrede for, er den lille rem, der følger med. Remmen kan let klipses på forældreenheden, så du kan bære den om halsen. Det lyder måske banalt, men det er en fordel ikke at skulle have den i hånden eller i lommen. 

Bedst i test

Der er tilfaldet Neonate 6500D masser af hæder i tidens løb, hvilket bestemt ikke er ufortjent. Det er nemlig en fremragende babyalarm, som passer de flestes behov.

Det er blandt andet blevet til 4,8 stjerner af 5 mulige i babyalarm test hos Klikk.no

Babytesterne.no udpegede Neonate 6500D som testvinder i 2018, ligesom brugerne har masser af ros til den funktionelle babyalarm. Du kan læs brugernes vurderinger her, hvis dit norske ellers rækker til det. 

Lang rækkevidde giver mere frihed

Alle forældre ved, at børn af og til kan føles som en lænke om benet. De er søde og dejlige, bevares. Men sommetider kan man kan godt trænge til at komme lidt væk fra dem. 

Og komme væk, det kan du i den grad med babyalarmen fra Neonate, som bryster sig af en rækkevidde på 800 meter. 

Det er dog værd at bemærke, at der er tale om en teoretisk rækkevidde. Der tages altså ikke hensyn til eventuelle forhindringer for signalet, som eksempelvis en mur. 

Men det ændrer ikke på, at du med babyalarmen her får en af markedets længste rækkevidder, og dermed mere bevægelsesfrihed. Det betyder, at du lettere kan gå i haven, ud på terrassen eller noget tredje uden at bekymre dig om rækkevidden.

Philips Avent SCD502/26

Derfor anbefaler vi denne 

Babyalarm fra elektronikgiganten Philips

Den hollandske elektronikproducent Philips favner bredt i deres produktportefølje og ved derfor en ting eller to om, hvordan elektronik skal skrues sammen. 

Og netop en babyalarm, der er skruet godt sammen, er hvad du får i Philips Avent SCD502/26. Den gør det, den skal, og den gør det godt, men så heller ikke mere end det. 

En babyalarm og ikke meget mere

Vi har valgt at anbefale Philips Avent SCD502/26, fordi den er en babyalarm i den klassiske forstand. Her er ikke nogen nævneværdige ekstrafunktioner, som du måske alligevel ikke får brugt – du får en babyalarm, der virker, og det er det. 

Hvis du ikke behøver nogen særlig babyalarm, fordi du ved, at du alligevel ikke får brugt de ekstra funktioner, som de særlige babyalarmer tilbyder, så er Philips Avent SCD502/26 et yderst solidt valg.

Det robuste og sikre valg

Babyalarmen bliver især rost for sit robuste design, som kan tåle at blive brugt – det er en fordel, når der er risiko for, at baby får fat i enheden og beslutter sig for at bruge den som rangle eller trommestik på bordpladen. 

Desuden er du også mere eller mindre garanteret god lyd uden forstyrrelser, takket være DECT-teknologi – det er samme teknologi, der bruges til trådløse fastnettelefoner. 

Du får desuden også en alarm med fin rækkevidde på 330 meter i åbent landskab og en batterilevetid på op til 24 timer. 

Alarmen har en smart ECO-tilstand, der gør, at den automatisk skruer ned for styrken og energiforbruget, når du er tæt på.

Ledning på babyenhed 

Når begejstringen for babyalarmen har lagt sig, er vi nødt til at nævne, at babyenheden kræver tilslutning til stikkontakt. 

I praksis betyder det, at du ikke skal bekymre dig om at skifte eller oplade batteriet, hvilket er ganske smart. 

Desværre betyder det også, at du får langt mindre fleksibilitet sammenlignet med de trådløse babyalarmer på listen. Hvis du eksempelvis vil bruge babyenheden i barnevognen, er du nødt til at parkere vognen i nærheden af en stikkontakt. 

Hvis du ved mig dig selv, at alarmen kun vil blive brugt indendørs nær en stikkontakt, er Philips Avent SCD502/26 et fint valg. Tænker du, at det vil være rart at kunne bruge den i barnevogn eller andre steder, som ikke er i nærheden af en stikkontakt, kan vi på ingen måde anbefale denne babymonitor. 

Motorola VM55 Video

Derfor anbefaler vi denne 

Videoovervågning af baby med Motorola 

Er det ikke helt nok for dig bare at lytte med, når baby sover, så er denne babyalarm måske, hvad du søger. Denne babyalarm giver dig nemlig mulighed for skabe visuel kontakt til din baby via en smart videofunktion.

Babyalarmen fra Motorola kan sagtens forveksles med et webcam. Der er bestemt også mange ligheder. Du placerer kameraet, så der er udsyn til baby, hvorefter du modtager video på modtagerenheden.  

At der er mørkt i lokalet er i øvrigt ikke noget problem, for kameraet kan optage infrarødt, hvilket betyder at du klart og tydeligt kan følge med i mørket.

Zoom, drej og tilt kameraet trådløst med forældreenheden

En særligt imponerende funktion ved Motorola VM55 er forældreenheden, som først og fremmest er designet, så den minder om en smartphone.

Det bedste er dog, at du har mulighed for at styre kameraet. Med tryk på knapperne på forældreenheden kan du kigge op, ned og til siderne efter behov. Så hvis du bruger kameraet til at holde øje med dit barn, når det er vågent og bevæger sig rundt, er du garanteret at få det hele med.

Er video nødvendigt i en babyalarm?

Du kan sagtens klare dig uden video, men for mange forældre kan det give lidt ekstra tryghed, at man kan følge med på skærmen og se baby ligge trygt og godt i sin seng. 

Med video kan du også spare dig selv for at rejse dig fra sofaen, hver gang der kommer en lyd fra alarmen. I stedet kigger du på skærmen og vurderer, om der bare var tale om et lille host, eller baby der taler i søvne. 

Det kan måske lyde lidt dovent – men når du har rejst dig for at tjekke til baby 20 gange på en dag, så ville du formentlig ønske, at du kunne se med på en skærm. 

Du behøver heller ikke nødvendigvis bruge babyalarmen til at holde øje, når baby sover. Du kan også montere den et sted i stuen, på børneværelset, eller hvor den lille nu leger. På den måde kan du forlade rummet, lade baby være alene, og samtidig følge med fra køkkenet, toilettet, eller hvor du befinder dig. 

Mange forældre finder stor ro i at kunne se med i, hvad barnet foretager sig, og det er i virkeligheden den største grund til at købe en babyalarm med video. 

Philips Avent – SCD506

Derfor anbefaler vi denne 

philips-avent-babyalarm-scd506 - Babyalarm guide
Ingen priser tilgængelige

Pålidelig babyalarm med ekstra funktioner

Philips er garant for babyalarmer, der virker efter hensigten, og det får du også med Avent SCD506, som udover sin vigtigste opgave – at lytte på dit barn – også kommer med lidt andre nyttige funktioner. 

Du får eksempelvis talk-back funktion, som betyder, at du kan tale til dit barn gennem babyalarmen. Det kan bedst sammenlignes med en walkie-talkie. På den måde kan du berolige dit barn, hvis det er ulykkeligt. Muligheden for at fortælle dit barn, at du er på vej, kan gøre en stor forskel. 

Babyalarmen kan også spille melodier for dit barn, ligesom du kan tænde for et behageligt nattelys, som kan hjælpe baby med at falde til ro, uden du behøver rejse dig fra sengen eller sofaen.

Testet af flere anerkendte medier

Babyalarmen fra Philips har været i hænderne på flere kyndige anmeldere, som har gennemtestet og sammenlignet babyalarmen med de konkurrerende på markedet. 

Babyalarmen er blandt andet blevet kåret som “et godt valg” af Sundhedsplejersken.dk og “et godt køb” af Forbrugerrådet Tænk.

Som testene antyder, er Philips SCD506 et sikkert og oplagt valg for de fleste småbørnsfamilier. 

philips-avent-babyalarm-scd506-01 - babyalarm guide

Det siger brugerne: 

Kilde: Coop.dk

StineVP
4/5

“Super lyd. Nemme at betjene. Virker på lang afstand. Lidt fjollet at der kun er genopladelige batterier med til den ene enhed- forældreenheden. Det er jo den anden enhed der oftest er uden adgang til strøm…”

Lilly
5/5

“Jeg er dagplejer og bruger dem flere gange om dagen og de svigter ikke og er nemme at betjene :-)”

Padwico 850

Derfor anbefaler vi denne 

Padwico 850 - De bedste babyalarmer

Stilren og lækker

Hvis du er indretningsfanatiker helt ud til det yderste af fingerspidserne, så stiller du formentlig store æstetiske krav til din kommende babyalarm, og disse krav vil Padwico 850 uden besvær kunne imødekomme. 

Denne babyalarm er nemlig uden tvivl en af de absolut flotteste, der findes, og noget af det allerbedste ved babyalarmen er, at den ikke blot er flot, men også meget brugervenlig, af høj kvalitet, yderst funktionel og ganske hårdfør. Det hårdføre islæt kommer blandt andet til udtryk ved, at den er funktionstestet ned til -20 grader. 

Klarer sig rigtig flot i diverse tests 

Babyalarmen medvirkede i Pricerunners seneste tests af babyalarmer, hvor det blev til en fornem andenplads og en samlet score på 4,5 stjerner ud af 5. Ganske godt gået!

Pricerunner roste særligt babyalarmen for dens høje brugervenlighed og dens gode signal. 

Når man scorer 4,5 stjerner ud af 5, skyldes det, at der ikke er meget negativt at komme efter.

De få kritikpunkter, som Pricerunner havde, var da også i bagatel-afdelingen. Pricerunner kritiserede nemlig babyalarmen for at have to ladestationer frem for en, og at der manglede en bælteklemme på forældreenheden.

Rækkevidden er op til 500 meter

Selvom du bor i stort palæ, så burde Padwico 850’s rækkevidde være tilstrækkelig for dig. Babyalarmen har nemlig en rækkevidde på op til 500 meter – dette er dog i åbne omgivelser. Når der er vægge og mure omkring babyalarmen, er rækkevidden naturligvis lavere, men dog stadigvæk rigtig god.

Flere nyttige funktioner 

En babyalarms fornemmeste opgave er naturligvis at kommunikere, hvornår baby har brug for hjælp. Derfor er det allervigtigste for en babyalarm, at lyden er ren og skarp, og at rækkevidden er god. Altsammen noget, der kendetegner Padwico 850, hvilket er super, super fedt.

Endnu federe er det dog, at Padwico 850 har en række yderligere funktioner, der gør oplevelsen med netop denne babyalarm til noget helt særligt. Blandt de nævneværdige ekstrafunktioner er en talefunktion, en natlampefunktion samt en funktion, der giver forbrugeren mulighed for at se temperaturudsving på børneværelset. Ydermere har babyalarmen en smart indbygget funktion, der gør, at den lyser og larmer, hvis den kommer uden for rækkevidde, hvilket også er noget, som enhver forælder værdsætter. 

Lav stråling 

Strålingen fra denne babyalarm er yderst lav, hvorfor du ikke skal bekymre dig om negative følgevirkninger. Sådan forholder det sig heldigvis med langt de fleste nyere babyalarmer. Trods dette er det nu rart nok at få bekræftet, at der også er styr på denne del.

Neonate BC-5800D

Derfor anbefaler vi denne 

neonate BC-5800D - guide til babyalarm

Det billigere alternativ fra Neonate

Var har allerede været inde på det, da vi fortalte om storebroderen BC-6500D, men vi nævner det gerne igen for god ordens skyld: Neonate leverer fremragende babyalarmer!

Selv når vi har med de billigste løsninger at gøre, er du garanteret et kvalitetsprodukt som lever op til sine forpligtelser og leverer det den skal – med bravour! 

BC-5800D er nogle hundrede kroner billigere end topmodellen fra Neonate, og det er uden du går glip af nogle nævnværdige funktioner. 

Uovertruffen batteritid

Der findes ikke meget som er mere irriterende end et batteri, som er løbet tør for strøm når du skal bruge det.

Det bliver heldigvis yderst sjældent et problem med denne babyalarm – den er nemlig udstyret med fremragende Lithium-batterier som kan levere standbytid på op til 70 timer. 

Samtidig skal du heller ikke bekymre dig om at slide batteriet op lige med det samme, for de moderne batterier kan nemlig sagtens tåle det meste, og du kan således “klatlade” alarmerne når det lige passer, uden batteriet tager skade. 

Ingen forstyrrelser på linjen

Du kender det måske fra dengang du var lille og legede med walkie-talkier med vennerne. Af og til kunne man risikere, at andre kommunikerede på samme kanal som jer, hvorfor du pludselig kunne tale med en lastbilchauffør du ikke kendte eller havde mødt. 

Dengang var det ganske sjovt, men når det handler om at lytte med fra børneværelset eller barnevognen, vil man helst ikke forstyrres. 

Neonate BC-5800 er udstyret med en kodet forbindelse, som sikrer at andre ikke kan lytte med, eller du pludselig kan høre Bamsefar som triller afsted i sin lastbil på motorvejen. 

Capidi Babyalarm

Derfor anbefaler vi denne 

Capidi babyalarm - De bedste babyalarmer

Testvinder og forbrugerhit 

I 2017 kårede forbrugertestorganisationen Tænk denne babyalarm som testvinder, og i 2018 fulgte Alt For Damerne næsten trop, da de testede en række forskellige babyalarmer. Her blev det dog ikke helt til en plads øverst på podiet for Capidi, men derimod næstøverst. 

Det er ikke kun testorganisationerne, der er begejstrede for denne babyalarm – også hos mange forbrugere har den en stor stjerne. Eksempelvis har den i skrivende stund udelukkende modtaget topkarakter fra de brugere, der har anmeldt produktet på Jollyroom. 

Lækkert look

Hvis looket på din kommende babyalarm betyder meget, så er det i hvert fald ikke det parameter, der kommer til at være skyld i, at du vælger Capidi fra.

Capidi har nemlig et yderst lækkert og moderne look, der tydeligt er inspireret af smartphones. Den passer ind i ethvert hjem, hvor stilen er moderne og stilren. 

Én ting er dog at se godt ud – noget andet er indmaden; har Capidi mon også styr på den? 

Det kan du få svar på i de kommende afsnit. 

Lever op til alle standarder 

Babyalarmen lever op til samtlige EU-standarder for babyalarmer, hvorfor du kan være sikker på at få en funktionel, brugervenlig og ikke mindst sikker babyalarm, hvis du vælger Capidi. 

Foruden EU-standarderne lever Capidi også op til den tyske Blue Angel-standard for stråling, hvilket desværre ikke er tilfældet for samtlige babyalarmer. 

At det er tilfældet for Capidi vidner om, at vi har at gøre med en babyalarm med et yderst lavt strålingsniveau, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt babyalarmen mon er til gene for dit barn – det er den med garanti ikke! 

Dejligt brugervenlig

Babyalarmens brugerflade er dejligt intuitiv og vil formentlig kunne betjenes af selv de folk, der ikke besidder særligt meget teknisk snilde. De digitale knapper er store og tydelige, og man er aldrig rigtig i tvivl om, hvad man skal klikke på for at aktivere en given funktion.

Fremragende batteritid 

Babyalarmens batteritid er ekstraordinært høj – den befinder sig nemlig på over 100 timer. 

Den oplades med et micro-UBS-stik, som også bruges til rigtig mange mobiltelefoner. Derfor har man næsten altid en oplader ved hånden, sæt babyalarmen begynder at gispe efter vejret.

Super rækkevidde

Babyalarmen har en rækkevidde på hele 800 meter i åbent terræn. Dermed kan babyalarmen uden besvær bruges i selv helt store huse, hvor der er langt fra den ene ende til den anden.

Mange nyttige funktioner 

Vi gætter på, at du allerede nu er brændt ret varm på babyalarmen. Din tiltrækning bliver dog næppe svagere, når vi introducerer dig for de ekstrafunktioner, babyalarmen byder på. For at gøre det så overskueligt som muligt for dig kommer de herunder i punkform:

 • Indbygget natlampe
 • Signalalarm
 • Advarsel ved lavt batteri
 • Justerbar mikrofon og lyd.

Det siger brugerne: 

Kilde: Jollyroom

Anonym
5/5

“Nem, anvendelig og meget pålidelig babyalarm.”

Christina Østberg
5/5

“God rækkevidde. Opfanger selv den mindste lyd. Holder virkelig godt batteri. Virkelig gode baby alarmer. Dog ville det være rart med en snor så man kan have den rundt om halsen.”

Motorola AM21

Derfor anbefaler vi denne 

Stationær babyalarm som aldrig løber tør for strøm

Med Motorola AM21 behøver du ikke bekymre dig om dit strømforbrug – i hvert fald ikke hvis du vælger at tilslutte dem strøm direkte fra stikkontakten.

De to enheder kan dog også, takket være indbyggede batterier, fungere trådløst, hvis du er på farten eller ikke er i nærheden af en stikkontakt.

Der medfølger to strømadaptere, så både forældre- og babyenheden kan kobles til elnettet i dit hjem. Derudover kan du, som sagt, også benytte de indbyggede genopladelige batterier i enhederne.

Fornuftig rækkevidde

Motorola AM21 har en rækkevidde på op til 50m indendørs og 300m udendørs, hvilket vil være mere end rigeligt for langt, langt de fleste forældre. 

Kommer du for langt væk, så enhederne er i risiko for at miste forbindelsen til hinanden, vil forældre enheden advare dig. Det gør den i øvrigt også, hvis den er ved at løbe tør for strøm.

Udover en lang rækkevidde, er du også sikret en skarp lyd uden udfald. Babyalarmen fra Motorola benytter nemlig DECT-teknologi, så du undgår inteferens med eksempelvis wi-fi i din bolig.

Billig babyalarm

Det største argument for at vælge babyalarmen fra Motorola er, at den er dejligt billig. Med en pris under 400 kr. (uden fragt) finder du næppe et billigere og ligeså velfungerende alternativ. 

Google Nest Cam

Derfor anbefaler vi denne 

Fleksibel babyalarm med video fra Google

Google Nest Cam er ikke en decideret babyalarm, men nærmere et alsidigt overvågningskamera, som også egner sig helt eminent til overvågning af tremmesengen derhjemme. 

Det trådløse kamera benytter batteri, og kan derfor placeres, hvorend du har behov for det. Det kan fx være ved barnets seng på værelset eller i indkørslen, hvor du vil kunne holde øje med barnevognen. 

Udover at overvåge din baby, kan du naturligvis også lytte med ved hjælp af den indbyggede mikrofon i kameraet. Du kan endda også tale direkte til dit barn, da kameraet også er udstyret med en lille højttaler.

Taler sammen med din smartphone

Hvis du hører en lyd fra børneværelset, eller måske modsat undrer dig over, at der er meget stille, kan du nemt finde din telefon frem og oprette forbindelse til kameraet, hvorefter du får adgang til livetransmission fra dit Google Nest Cam. 

Kameraet skal have adgang til internettet, hvorefter du faktisk kan oprette forbindelse til det, uanset hvor i verden du befinder dig.

Når baby bliver stor, har du et genialt overvågningskamera

Normalt har man ikke så meget at bruge en babyalarm til, når først den lille guldklump er vokset op og selv kan gå ud og ind af sengen eller kalde på mor og far. 

Du behøver dog ikke skille dig af med din Google Nest Cam, for du kan med fordel benytte den til andre formål derhjemme. Det mest oplagte er at installere kameraet udenfor, så du kan overvåge dit hjem, når du ikke er hjemme, eller måske ikke orker at rejse dig fra sofaen og kigge, hvem det er, der banker på hoveddøren. 

Netgear Arlo Baby

Derfor anbefaler vi denne 

Netgear Arlo Baby - guide til babyalarm

UDGÅET

Et rigtigt overvågningskamera til børneværelset

Netgears Arlo-serie er oprindeligt tiltænkt til brug af overvågning i hjemmet, så eventuelle indbrud eller andet ballede i boligen, kan opdages i tide. Der er altså tale om et ægte overvågningskamera, som ligeså godt kunne afsløre tyve når de har fingrene i kagedåsen. Men hvad har det med en babyalarm at gøre?

Netgear har formentlig på et tidspunkt opdaget, at deres brugere måske allerede brugte Arlo overvågningskameraerne til noget så uskyldigt som at holde øje med de små – eller også er der bare en skarp hjerne der så et hul i markedet. I hvert fald får du her et ægte overvågningskamera, som nu er blevet målrettet til brug sammen med din lille guldklump.

Det betyder i øvrigt, at du har et fedt overvågningskamera til brug andre steder, den dag dit barn bliver så stort, at du ikke længere behøver holde øje. 

Overvågningskamera i nuttet forklædning

Den søde lille kanin narrer næppe nogle voksne – det er rigtigt nok et overvågningskamera i forklædning. Din baby vil derimod kigge på det nuttede ydre og konstatere, at der naturligvis er tale om en sød kanin. Det er ikke fordi der som sådan er noget behov for at klæde kameraet ud, men vi synes det er en sød lille detalje. 

Kommunikerer med din smartphone

Kameraet er i sig selv ubrugeligt, hvis ikke det har et sted at sende sin live videooptagelse hen. Løsningen er din smartphone, som ved installation af en app, bliver modtager af de levende billeder som kameraet opfanger. 

Det betyder også, at det er på din smartphone du kan ændre på indstillinger såsom følsomhed overfor bevægelse og lyd, hvor ofte du vil have meldinger fra kameraet og så videre. 

Du behøver i øvrigt ikke have appen åben hele tiden, for kameraet skal nok sørge for at sende dig beskeder, når der bliver rumsteret i tremmesengen.

Nabby – babyalarm til smartphonen

Derfor anbefaler vi denne 

Nabby babyalarm til smartphone - guide til babyalarmer

UDGÅET

Nabby – dansk kvalitet og design

Vinder af Reddot award 2014 og Danish App Awards 2013.

Nabby er en dansk producent af babyalarmer. Alarmen adskiller sig dog fra de andre på vores liste ved at skulle tilsluttes en smartphone – hvad det giver af fordele, fortæller vi mere om lidt længere nede. 

Nabby er designet, skabt og produceret i Danmark.

Babyalarm på din smartphone

Det særlige ved babyalarmen fra Nabby er, at den kun består af én enhed. Hvor de andre babyalarmer på vores liste består af en forældre- og babyenhed, får du altså her kun en babyenhed. I stedet er det din smartphone, der fungerer som modtager. 

De fleste af os har en smartphone, og derfor giver det god mening at styre babyalarmen via en sådan mobil. Særligt fordi du formentlig har din smartphone på dig mere eller mindre hele tiden. Du slipper altså for at slæbe rundt på et ekstra stykke elektronik.

Nabby babyalarm uden smartphone - babyalarm guide

Nabby app’en giver ekstra funktionalitet

Nabby babyalarmen fungerer ved at kommunikere med din smartphone, som skal have den medfølgende app installeret. Udover at du selvfølgelig bruger app’en til at lytte med, når baby sover, så får du også en håndfuld andre spændende funktioner, som kan lette arbejdet som forælder. 

Du kan blandt andet indstille, hvornår alarmen skal advare dig om for høje eller lave temperaturer, ligesom du i app’en kan benytte en søvntæller, som viser dig hvornår og hvor længe baby har sovet. Søvnregnskabet klarer din smartphone altså, så du har én bekymring mindre som far eller mor. 

Vi er dog en smule skuffede over, at visse funktioner kan koste op til 25 kroner at erhverve sig i app’en. Vi mener, at disse ekstrafunktioner burde følge med, når man nu har betalt for babyalarmen. 

Bluetooth for bedre lyd, mindre støj og minimalt med stråling

Vi er nødt til at fremhæve, at Nabby kommunikerer med din smartphone ved hjælp af bluetooth. Det viser sig dog både at være babyalarmens store styrke, og svaghed. 

Bluetooth-tilslutningen gør, at du får væsentlig bedre lyd end på andre babyalarmer. I praksis betyder det, at du lettere kan høre, om baby græder eller måske bare ligger og pludrer. Du slipper altså for at rejse dig fra sofaen for at kigge efter. 

Bluetooth gør også, at der ikke er risiko for støj fra andre babyalarmer, walkie-talkier eller radioer. 

Slutteligt gør tilslutningen med bluetooth, at du får minimalt med stråling fra enheden – stråling, som ellers kan have en negativ effekt på dit barns helbred. 

Det er dog ikke kun en god ting, at Nabby har valgt at bruge bluetooth, for det har desværre været på bekostning af rækkevidden. Nabby lover godt nok 340 meters rækkevidde, men baseret på anmeldelser host Trustpilot er den en del mindre. 

Det siger brugerne: 

Kilde: Coop.dk

Anonym
5/5

“Den virker som den skal. Super babyalarm. Vi har været meget glad for den :)”

Mamamariah
4/5

“Meget brugervenlig og nem. Har ikke brugt den så længe endnu, men den virker god og rart man kan justere i sensitiviteten på lyden.”

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om babyalarmer her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Tripp-Trapp-stolen, voksiposer, løbecykler, gåvogne, babybadekar, vugger, bObles, sansegynger og akvitetstæpper.

Ny babyalarm – vi hjælper dig!

Leder du efter en babyalarm? Vi har samlet til bunke og giver her på siden vores bud på, hvilke der er de allerbedste.

Babyer har brug for masser af søvn, og derfor kommer det første lange stykke tid af en babys liv til at foregå sovende. Udover at søvn er godt for den lille, så byder søvnen også ofte på et velfortjent hvil til de trætte forældre. Endelig kan du få hænderne fri og bruge tiden på at sove, se Netflix eller måske rydde lidt op i stuen. 

Når baby sover, er det vigtigt, at du lytter med og er klar til at reagere, hvis den lille vågner og kræver din opmærksomhed. Men at sidde helt stille i rummet ved siden af og lytte efter er næppe tiltalende for særligt mange. Og hvad nu hvis baby sover i sin barnevogn udenfor i haven, hvad gør du så? 

Løsningen er naturligvis en babyalarm.

Dog er det langt fra alle babyalarmer, som er lige gode, desværre. Der findes for eksempel nogle babyalarmer, som ikke er super skarpe til at afkode lyd. Sådanne babyalarmer kan derfor finde på at indikere, at ens baby er vågen i tide og utide, selvom dette ikke er tilfældet. Med vores oversigt over de bedste babyalarmer undgår du at investere i en af nitterne.

Hvilken babyalarm du har brug for, afhænger naturligvis af dine behov. Vi anbefaler, at du nedfælder dine behov og krav til en babyalarm på et stykke papir, da det så vil blive så let som en leg for dig at finde den perfekte.

Vi sørger for at opliste fordele og ulemper, så du kan tage et kvalificeret valg og købe den helt rigtige babyalarm, som imødekommer dine krav og behov.

Sådan vælger du den rigtige babyalarm

Hvis du ikke har besluttet dig for hvilken babyalarm der er den rigtige, så giver vi dig her en række ting du kan have med i overvejelserne når du skal vælge. Vi har valgt at fremhæve de 5 ting, som er vigtigst for en god babyalarm:

1. Rækkevidde

Formålet med en babyalarm er, at du ikke behøver befinde dig i nærheden af din baby når han sover. Derfor er det naturligvis ikke uvæsentligt at rækkevidden på din babyalarm er god, så du kan bevæge dig væk fra barnevognen eller børneværelset uden at miste signalet. 

Rækkevidden på babyalarmen dækker ikke udelukkende over hvor langt du kan være fra dit barn, men også hvor effektivt signalet kan trænge gennem diverse forhindrer som eksempelvis vægge, møbler og lignende. Lang rækkevidde betyder som udgangspunkt kraftigere signal, som gør at det lettere kan trænge igennem vægge. 

Start med at spørge dig selv hvad du egentlig har af behov. Hvis du alligevel ikke kommer til at bevæge dig mere end et par meter fra hvor baby sover, så er der ikke nødvendigvis behov for nogen enorm rækkevidde, og der vil måske derfor være penge at spare på babyalarmen. Vi anbefaler dog alligevel som udgangspunkt altid at gå efter så lang rækkevidde som muligt, fordi det giver en fleksibilitet og frihed som man i dén grad kan trænge til som forældre. 

2. Videofunktion

Seneste trend indenfor babyalarmer er videofunktion. Modsat den traditionelle babyalarm hvor du nøjes med at lytte på dit barn, så kan du med en babymonitor med video også se dit barn.

Det er på ingen måde et krav at alarmen har videofunktion, men det er vores indtryk at mange forældre finder tryghed i, at kunne sidde og holde øje fra sofaen. Og selvom det måske kan virke dovent at kigge med på en skærm når man bare kan rejse sig, så kan et velfortjent hvil i sofaen med benene oppe være yderst tiltrængt – hvorfor det er rart at kunne blive siddende og stadig se hvad der foregår i tremmesengen. 

Videofunktion er som udgangspunkt ikke noget vi anbefaler, men det er bestemt heller ikke noget du behøver undgå. Hvis du tænker, at det vil give dig mere ro at kunne se dit barn, så kan det være en god investering at spendere lidt ekstra på en monitor med videofunktion.

3. Stråling

Vi bliver alle udsat for stråling i det daglige, det er uundgåeligt. Men som forældre kan du gøre dit bedste for at minimere dit barns eksponering for stråling fra elektronik. 

Alle vores  anbefalede babyalarmer udsender minimalt med stråling i brug, og der bør derfor ikke være grund til bekymring, når baby sover middagslur med alarmen ved sin side. Vælger du at kigge på en anden alarm end vores anbefalede, så sørg for at være opmærksom på mængden af stråling fra babyalarmen.

Vil du læsere mere om stråling fra babyalarmer, kan du blive klogere i denne artikel fra Sundhedsplejersken.dk om stråling fra babyalarmer

4. Pris

Vi kommer naturligvis ikke udenom prisen på babyalarmen. Ligesom det er tilfældet med rigtigt mange andre produkter, så hænger pris og kvalitet ofte sammen. Du vil altså med andre ord, i de fleste tilfælde, få en bedre babyalarm hvis du bruger flere penge. 

Der er dog et men, og det er når det du betaler ekstra for yderligere funktioner. Jo mere en babyalarm kan af smarte ting, jo højere vil prisen som oftest blive. Du kan derfor med fordel gøre op med dig selv hvor mange ekstrafunktioner du egentlig har brug for i en babyalarm. Derefter vil det formentlig være lettere at beslutte hvad budgettet skal være. 

5. Størrelsen

Det er ikke uvæsentligt om din babyalarm er lille og handy eller på størrelse med en mursten. Hvis du eksempelvis skal have babyalarmen til at ligge i din pusletaske når du er på farten, så vil du formentlig hurtigt blive irriteret hvis den er tung eller fylder for meget. 

Hvis du derimod kun har tænkt dig at bruge babyalarmen på børneværelset, hvor den vil have sin egen faste plads, så er der umiddelbart ingen grund til at spekulere for meget i størrelsen.

Babyalarm med kamera eller uden?

Der er sket meget med babyalarmer på det seneste, og udover at den generelle kvalitet er blevet bedre, kan man nu også få babyalarmer med kamera. I stedet for blot at lytte, kan du nu også se dit barn i sin barnevogn eller seng. 

Er video i babyalarmen nyttigt? 
– Det afhænger mest af dig og dit behov. Dit barn kan sagtens sove trygt uden, og du risikerer ikke, at du ikke opdager at noget er galt, fordi du kun lytter. Når det så er sagt, så kan en babyalarm med kamera være en fordel for de forældre som er særligt bekymrede for deres børn og derfor vil finde tryghed i at kunne se med fra sofaen. 

En babyalarm med kamera er smart, men det du i virkeligheden skal gøre op med dig selv er, om du er villig til at betale for det. Typisk vil en babymonitor med kamera koste mere end dem uden, så hvis du alligevel ikke får gavn af funktionen, er det spild af penge. 

Derfor; mærk efter. Vil det give dig ekstra ro at du kan se dit barn, så er det bestem en fordel at vælge en babyalarm med kamera.

Hvad er en babyalarm?

En babyalarm er et produkt som typisk består af en forældre- og en babyenhed. Forældrenheden bliver brug af mor og far som modtager lyd fra babyenheden som placeres i nærheden af det sovende barn. 

Med en babymonitor, som det også kaldes, kan forældrene bevæge sig udenfor hørevidde af det sovende barn uden at bekymre sig om, at barnet vågner op og er ulykkelig uden de opdager det. 

Det er ikke helt forkert at sammenligne en babyalarm med en walkie-talkie, dog med den undtagelse, at der som udgangspunkt kun kan kommunikeres én vej – fra baby til forældre. 

Hvor skal man ligge babyalarmen?

Det vigtigste er selvfølgelig at babyalarmen ikke ligger så langt fra dit barn, at det ikke opfanger lyden fra baby. Det kan dog være en fordel ikke at ligge babyalarmen alt for tæt på den lille – så undgår du nemlig at udsætte dit barn for unødigt store mængder stråling. 

Kommer babyalarmen for tæt på dit barn, risikerer du også at den opfanger selv de mindste grynt og vejrtrækninger fra dit barn – det er der ingen grund til. Du risikerer også, at dit barn rammer babyenheden hvis det sover uroligt. Hvis baby vågner og er utilfreds skal du nok høre det – tro os! Du vil sætte pris på, at alarmen ikke lyser op i tide og utide, fordi du har placeret den for tæt på bebs. 

Nogle barnevogne er udstyret med en lille lomme som babyalarmen kan ligge i. Sover dit barn i egen seng på værelset, kan du uden problemer placere babyenheden på en kommode eller måske på gulvet. Medmindre dit barn sover i en enorm gildesal på et par hundrede kvadratmeter, skal baby nok kunne græde højt nok til at der kommer udsving på alarmen hos dig. 

Hvor længe bruger man en babyalarm?

Hvor længe man bruger babyalarmen er individuelt. Nogen finder tryghed i, at de altid kan høre deres barn når det sover. Andre nyder friheden i, at de ikke længere skal slæbe rundt på forældreenheden og lytte med fra tremmesengen ved den mindste lyd. 

Så længe barnet sover udenfor din hørevidde vil det være en fordel at bruge babyalarmen. Det kan eksempelvis være hvis junior blunder i barnevognen udenfor og du befinder dig inde bag lukkede døre og vinduer. 

Babyalarm test

Vi har ikke selv haft samtlige babyalarmer i hænderne, men til gengæld har vi læst anmeldelser, brugervurderinger og test af babyalarmer fra uvildige kilder. På baggrund af deres erfaringer og konklusioner har vi så udarbejdet listen her. 

I udarbejdelsen af vores liste har vi taget udgangspunkt i følgende kilder:

 1. Tænk.dk: Testresultater babyalarmer bedst i test
 2. TV2.dk: Disse babyalarmer får dumpe karakter
 3. Klikk.no: Stortest af babycall
 4. PCMAG.com:The best baby monitors of 2018
 5. Independent.co.uk: 10 best baby monitors
 6. Techradar.com: Best baby monitor with camera 
Scroll til toppen