Loading...
Produktguides

Babyalarmer – se vores bud på de fem bedste babyalarmer

Babyalarm guide

Leder du efter en babyalarm? Vi har samlet til bunke og giver her på siden vores bud på, hvilke der er de allerbedste.

Babyer har brug for masser af søvn, og derfor kommer det første lange stykke tid af en babys liv til at foregå sovende. Udover at søvn er godt for den lille, så byder søvnen også ofte på et velfortjent hvil til de trætte forældre. Endelig kan du få hænderne fri og bruge tiden på at sove, se Netflix eller måske rydde lidt op i stuen. 

Når baby sover, er det vigtigt, at du lytter med og er klar til at reagere, hvis den lille vågner og kræver din opmærksomhed. Men at sidde helt stille i rummet ved siden af og lytte efter er næppe tiltalende for særligt mange. Og hvad nu hvis baby sover i sin barnevogn udenfor i haven, hvad gør du så? 

Løsningen er naturligvis en babyalarm.

I det følgende giver vi vores bud på de bedste babyalarmer, du kan få fingrene i. Vi sørger for at opliste fordele og ulemper, så du kan tage et kvalificeret valg og købe den helt rigtige babyalarm, som imødekommer dine krav og behov.

Lynintroduktion til vores bud på de fem bedste babyalarmer

Nedenfor finder du en lynintroduktion til vores anbefalinger. Vil du vide mere om hver enkelt babyalarm, kan du bevæge dig lidt længere ned på siden, hvor vi uddyber vores valg og gennemgår fordele og ulemper ved hver enkelt alarm.
 
Buddene tager afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige babyalarmer.
 
Der vil i det følgende optræde affiliate-links, hvilket betyder at vi tjener kommision i det tilfælde, du skulle vælge at handle hos en anbefalet forhandler. Det betyder ingenting for dig, men for os gør det, at siden kan løbe rundt. Vi garanterer, at vi kan stå inde for samtlige af vores anbefalinger. 

Neonate BC-6500D

 • Babyalarm med masser af brugbare funktioner
 • Lang rækkevidde på 800 m
 • Genopladelige lithium batterier med lang levetid
 • Minimal stråling

Nabby – Babyalarm til smartphone

 • Kræver smartphone
 • Kommunikerer med bluetooth
 • Laveste stråling af alle
 • App giver mulighed for ekstra funktioner

Philips Avent SCD501

 • Fornuftig pris
 • Simpelt og brugervenligt design
 • God lydkvalitet
 • ECO tilstand for længere batterilevetid

Motorola MBP55

 • Videofunktion
 • Kan spille musik for baby
 • Farveskærm
 • ECO tilstand for længere batterilevetid

Philips Avent babyalarm – SCD506

Vores bud på de fem bedste babyalarmer

Nedenstående er de babyalarmer som, efter vores mening, er de bedste på markedet lige nu. Rækkefølgen på anbefalingerne er vilkårlig. 

Neonate BC-6500D

NeoNate babyalarm BC6500D - Babyalarm guide

Fordele

 • Anerkendt mærke med mange års erfaring
 • Lithium batteri giver lange levetid
 • Lang rækkevidde på 800 m
 • Walkie-Talkie funktion
 • Minimal stråling

Ulemper

 • Ingen videofunktion

Babyalarm til det skandinaviske marked

Neonate er en norsk virksomhed, som specialiserer sig i babyalarmer til den nordiske del af verdenen. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at der er indbygget termometer i deres babyalarmer, så du kan holde øje med temperaturen i de mange kolde måneder. 

Særligt i de skandinaviske lande er vi glade for at lade vores børn sove i barnevogn udenfor, og derfor får du ekstra lang rækkevidde på babyalarmer fra Neonate, så du trygt kan lade baby sove i baghaven uden at bekymre dig om, at du kommer for langt væk. 

Skulle det ske, at du kommer længere væk end de 800 meters rækkevidde, så vil du blive advaret på forældreenheden.

Topmodellen fra Neonate – kommer med masser af nyttige funktioner

4,8 stjerner af 5 mulige i test hos Klikk.no

Neonate BC6500D med lader - Babyalarm guide

Neonate BC-6500D er den absolutte topmodel fra Neonate. Det afspejler sig også på prisen, som ligger i den høje ende af skalaen.

Til gengæld får du en stabil og pålidelig babyalarm med adskillige ekstrafunktioner, som kan gøre livet som forældre lidt lettere. 

Af nævnværdige funktioner er:

 • Talk-back – en funktion som bedst kan sammenlignes med en walkie-talkie. Du kan nemlig ikke blot høre barnet, men også tale tilbage til dette via babyalarmen. Dette er særligt smart, hvis det er et lidt større barn, som skal have instrukser, eller hvis den lille baby trænger til at høre din stemme
 • Alarm ved lavt batteriniveau, uden for rækkevidde og ved for høj eller lav temperatur
 • Vibrator i forældreenheden
 • Natlys i babyenheden
 • Lynopladere til begge enheder 
 • Jack-stick tilslutning – så du kan lytte på dine høretelefoner, hvis du befinder dig et sted med meget støj

Du får altså rigtig stor funktionalitet med Neonate BC-6500D. Man kan naturligvis diskutere, hvor mange af de forskellige funktioner du reelt har brug for, men har du pengene til babyalarmen, så bliver du i hvert fald ikke ked af den enormt store funktionalitet, der kendetegner denne sublime babyalarm.

En lille detalje, som vi er meget begejstrede for, er den lille rem, der følger med. Remmen kan let klipses på forældreenheden, så du kan bære den om halsen. Det lyder måske banalt, men det er en fordel ikke at skulle have den i hånden eller i lommen. 

Meget lav stråling ved standby

En faktor, der er værd at have med i overvejelserne, når du skal beslutte, hvilken babyalarm der er den rigtige for dig og din baby, er mængden af stråling, som babyalarmen udsender. Stråling fra trådløse apparater er i flere forsøg koblet sammen med sundhedsrisici. Derfor skal man bestræbe sig på at finde en babyalarm, der udsender så lav stråling som mulig.
 
Stråling skal være ikke nogen bekymring med en Neonate BC-6500D. Denne babyalarm er nemlig særligt strålingsvag ved standby (babyalarmen er på standby når den ikke registrerer lyd fra baby). Den lave bestråling skyldes en særlig teknologi udviklet til at passe på dit dyrebareste. 

Lang rækkevidde giver mere frihed

Alle forældre ved, at børn af og til kan føles som en lænke om benet. De er søde og dejlige, bevares. Men sommetider kan man kan godt trænge til at komme lidt væk fra dem. 

Og komme væk, det kan du i den grad med babyalarmen fra Neonate, som bryster sig af en rækkevidde på 800 meter. 

Det er dog værd at bemærke, at der er tale om en teoretisk rækkevidde. Der tages altså ikke hensyn til eventuelle forhindringer for signalet, som eksempelvis en mur. 

Men det ændrer ikke på, at du med babyalarmen her får en af markedets længste rækkevidder, og dermed mere bevægelsesfrihed. Det betyder, at du lettere kan gå i haven, ud på terrassen eller noget tredje uden at bekymre dig om rækkevidden.

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
1.224,00 DKK Læs mere
1.299,00 DKK Læs mere

Nabby – til smartphonen

Fordele

 • Ingen knapper eller skærm der kan gå i stykker
 • Tilsluttes med bluetooth – undgå signalforstyrrelser og støj
 • Utrolig lang batteritid – 70 timer per opladning
 • Den laveste stråling af alle babyalarmer
 • App’en opdateres løbende med nye funktioner

Ulemper

 • Kræver en smartphone
 • Ekstra funktioner i app koster penge
 • Flere brugere klager over, at den angivede rækkevidde er misvisende

Nabby – dansk kvalitet og design

Vinder af Reddot award 2014 og Danish App Awards 2013.

Nabby er en dansk producent af babyalarmer. Alarmen adskiller sig dog fra de andre på vores liste ved at skulle tilsluttes en smartphone – hvad det giver af fordele, fortæller vi mere om lidt længere nede. 

Nabby er designet, skabt og produceret i Danmark.

Babyalarm på din smartphoneNabby babyalarm uden smartphone - babyalarm guide

Det særlige ved babyalarmen fra Nabby er, at den kun består af én enhed. Hvor de andre babyalarmer på vores liste består af en forældre- og babyenhed, får du altså her kun en babyenhed. I stedet er det din smartphone, der fungerer som modtager. 

De fleste af os har en smartphone, og derfor giver det god mening at styre babyalarmen via en sådan mobil. Særligt fordi du formentlig har din smartphone på dig mere eller mindre hele tiden. Du slipper altså for at slæbe rundt på et ekstra stykke elektronik. 

Nabby app’en giver ekstra funktionalitet

Nabby babyalarmen fungerer ved at kommunikere med din smartphone, som skal have den medfølgende app installeret. Udover at du selvfølgelig bruger app’en til at lytte med, når baby sover, så får du også en håndfuld andre spændende funktioner, som kan lette arbejdet som forælder. 

Du kan blandt andet indstille, hvornår alarmen skal advare dig om for høje eller lave temperaturer, ligesom du i app’en kan benytte en søvntæller, som viser dig hvornår og hvor længe baby har sovet. Søvnregnskabet klarer din smartphone altså, så du har én bekymring mindre som far eller mor. 

Vi er dog en smule skuffede over, at visse funktioner kan koste op til 25 kroner at erhverve sig i app’en. Vi mener, at disse ekstrafunktioner burde følge med, når man nu har betalt for babyalarmen. 

Bluetooth for bedre lyd, mindre støj og minimalt med stråling

Vi er nødt til at fremhæve, at Nabby kommunikerer med din smartphone ved hjælp af bluetooth. Det viser sig dog både at være babyalarmens store styrke, og svaghed. 

Bluetooth-tilslutningen gør, at du får væsentlig bedre lyd end på andre babyalarmer. I praksis betyder det, at du lettere kan høre, om baby græder eller måske bare ligger og pludrer. Du slipper altså for at rejse dig fra sofaen for at kigge efter. 

Bluetooth gør også, at der ikke er risiko for støj fra andre babyalarmer, walkie-talkier eller radioer. 

Slutteligt gør tilslutningen med bluetooth, at du får minimalt med stråling fra enheden – stråling, som ellers kan have en negativ effekt på dit barns helbred. 

Det er dog ikke kun en god ting, at Nabby har valgt at bruge bluetooth, for det har desværre været på bekostning af rækkevidden. Nappy lover godt nok 340 meters rækkevidde, men baseret på anmeldelser host Trustpilot er den en del mindre. 

Det siger brugerne: 

Kilde: Coop.dk

Anonym
5/5

“Den virker som den skal. Super babyalarm. Vi har været meget glad for den :)”

Mamamariah
4/5

“Meget brugervenlig og nem. Har ikke brugt den så længe endnu, men den virker god og rart man kan justere i sensitiviteten på lyden.”

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
959,00 DKK Læs mere

Philips Avent SCD501

 
Philips Avent SCD501 - Babyalarm guide

Fordele

 • Brugervenlig
 • Robust design
 • God lydkvalitet
 • Pris i den lavere ende
 • ECO tilstand for strømbesparelse

Ulemper

 • Ingen ekstrafunktioner
 • Er ikke udstyret med genopladelige batterier
 • Babyenhed skal tilsluttes stikkontakt

Babyalarm fra elektronikgiganten Philips

Den hollandske elektronikproducent Philips favner bredt i deres produktportefølje og ved derfor en ting eller to om, hvordan elektronik skal skrues sammen. 

Og netop en babyalarm, der er skruet godt sammen, er hvad du får i Philips Avent SCD501. Den gør det, den skal, og den gør det godt, men så heller ikke mere end det. 

En babyalarm og ikke meget mere

Vi har valgt at anbefale Philips Avent SCD501, fordi den er en babyalarm i den klassiske forstand. Her er ikke nogen nævnværdige ekstrafunktioner, som du måske alligevel ikke får brugt – du får en babyalarm, der virker, og det er det. 

Hvis du ikke behøver nogen særlig babyalarm, fordi du ved, at du alligevel ikke får brugt de ekstra funktioner, som de særlige babyalarmer tilbyder, så er Philips Avent SCD501 et yderst solidt valg.

Det robuste og sikre valg

Babyalarmen bliver især rost for sit robuste design, som kan tåle at blive brugt – det er en fordel, når der er risiko for, at baby får fat i enheden og beslutter sig for at bruge den som rangle eller trommestik på bordpladen. 

Desuden er du også mere eller mindre garanteret god lyd uden forstyrrelser, takket være DECT-teknologi – det er samme teknologi, der bruges til trådlåse fastnettelefoner. 

Du får desuden også en alarm med fin rækkevidde på 330 meter i åbent landskab og en batterilevetid på op til 24 timer. 

Alarmen har en smart ECO-tilstand, der gør, at den automatisk skruer ned for styrken og energiforbruget, når du er tæt på. 

Ledning på babyenhed 

Når begejstringen for babyalarmen har lagt sig, er vi nødt til at nævne, at babyenheden kræver tilslutning til stikkontakt. 

I praksis betyder det, at du ikke skal bekymre dig om at skifte eller oplade batteriet, hvilket er ganske smart. 

Desværre betyder det også, at du får langt mindre fleksibilitet sammenlignet med de trådløse babyalarmer på listen. Hvis du eksempelvis vil bruge babyenheden i barnevognen, er du nødt til at parkere vognen i nærheden af en stikkontakt. 

Hvis du ved mig dig selv, at alarmen kun vil blive brugt indendørs nær en stikkontakt, er Philips Avent SCD501 et fint valg. Tænker du, at det vil være rart at kunne bruge den i barnevogn eller andre steder, som ikke er i nærheden af en stikkontakt, kan vi på ingen måde anbefale denne babymonitor. 

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
387,00 DKK Læs mere
595,00 DKK Læs mere
598,00 DKK Læs mere
748,00 DKK Læs mere
799,00 DKK Læs mere
1.273,00 DKK Læs mere

Motorola MBP55

motorola-babymonitor-mbp-55-traadloes-kamera-ny - babyalarm guide

Fordele

 • Babyalarm med video
 • Farveskærm
 • Infrarødt nattesyn så du kan se baby i mørket
 • Kan spille afslappende melodier for barnet
 • ECO mode for strømbesparelse

Ulemper

 • Beskeden rækkevidde
 • Videofunktionen bruger ekstra strøm

Videoovervågning af baby med Motorola motorola-babymonitor-mbp-55-traadloes-kamera-ny - babyalarm guide

Er det ikke helt nok for dig bare at lytte med, når baby sover, så er denne babyalarm måske, hvad du søger. Denne babyalarm giver dig nemlig mulighed for skabe visuel kontakt til din baby via en smart videofunktion.

Babyalarmen fra Motorola kan sagtens forveksles med et webcam. Der er bestemt også mange ligheder. Du placerer kameraet, så der er udsyn til baby, hvorefter du modtager video på modtagerenheden.  

At der er mørkt i lokalet er i øvrigt ikke noget problem, for kameraet kan optage infrarødt, hvilket betyder at du klart og tydeligt kan følge med i mørket.

Er video nødvendigt i en babyalarm?

Du kan sagtens klare dig uden video, men for mange forældre kan det give lidt ekstra tryghed, at man kan følge med på skærmen og se baby ligge trygt og godt i sin seng. 

Med video kan du også spare dig selv for at rejse dig fra sofaen, hver gang der kommer en lyd fra alarmen. I stedet kigger du på skærmen og vurderer, om der bare var tale om et lille host, eller baby der taler i søvne. 

Det kan måske lyde lidt dovent – men når du har rejst dig for at tjekke til baby 20 gange på en dag, så ville du formentlig ønske, at du kunne se med på en skærm. 

Du behøver heller ikke nødvendigvis bruge babyalarmen til at holde øje, når baby sover. Du kan også montere den et sted i stuen, på børneværelset, eller hvor den lille nu leger. På den måde kan du forlade rummet, lade baby være alene, og samtidig følge med fra køkkenet, toilettet, eller hvor du befinder dig. 

Mange forældre finder stor ro i at kunne se med i, hvad barnet foretager sig, og det er i virkeligheden den største grund til at købe en babyalarm med video. 

Zoom, drej og tilt kameraet trådløst med forældreenheden

En særligt imponerende funktion ved Motorola MBP55 er forældreenheden, som først og fremmest er designet, så den minder om en smartphone.

Det bedste er dog, at du har mulighed for at styre kameraet. Med tryk på knapperne på forældreenheden kan du kigge op, ned og til siderne efter behov. Så hvis du bruger kameraet til at holde øje med dit barn, når det er vågent og bevæger sig rundt, så er du garanteret at få det hele med. 

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
1.270,00 DKK Læs mere
1.294,00 DKK Læs mere
1.419,00 DKK Læs mere
1.499,00 DKK Læs mere
1.499,00 DKK Læs mere

Philips Avent babyalarm – SCD506

philips-avent-babyalarm-scd506 - Babyalarm guide

Fordele

 • Gode ekstrafunktioner
 • Rigtig god batterilevetid – op til 24 timer
 • Talk-back funktion
 • Kan spille beroligende melodier for baby

Ulemper

 • Babyenheden er lidt stor og klodset
 • Babyenheden bruger almindelige batterier

Pålidelig babyalarm med ekstra funktioner

Kåret som “et godt valg” af Sundhedsplejersken.dk og “et godt køb” af Forbrugerrådet Tænk
philips-avent-babyalarm-scd506-01 - babyalarm guide

Philips er garant for babyalarmer, der virker efter hensigten, og det får du også med Avent SCD506, som udover sin vigtigste opgave – at lytte på dit barn – også kommer med lidt andre nyttige funktioner. 

Du får eksempelvis talk-back funktion, som betyder, at du kan tale til dit barn gennem babyalarmen. Det kan bedst sammenlignes med en walkie-talkie. På den måde kan du berolige dit barn, hvis det er ulykkeligt. Muligheden for at fortælle dit barn, at du er på vej, kan gøre en stor forskel. 

Babyalarmen kan også spille melodier for dit barn, ligesom du kan tænde for et behageligt nattelys, som kan hjælpe baby med at falde til ro, uden du behøver rejse dig fra sengen eller sofaen. 

Det siger brugerne: 

Kilde: Coop.dk

StineVP
4/5

“Super lyd. Nemme at betjene. Virker på lang afstand. Lidt fjollet at der kun er genopladelige batterier med til den ene enhed- forældreenheden. Det er jo den anden enhed der oftest er uden adgang til strøm…”

Lilly
5/5

“Jeg er dagplejer og bruger dem flere gange om dagen og de svigter ikke og er nemme at betjene :-)”

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
570,00 DKK Læs mere
598,00 DKK Læs mere
799,00 DKK Læs mere
799,00 DKK Læs mere
828,00 DKK Læs mere
899,00 DKK Læs mere

Sådan vælger du den rigtige babyalarm

Hvis du ikke har besluttet dig for hvilken babyalarm der er den rigtige, så giver vi dig her en række ting du kan have med i overvejelserne når du skal vælge. Vi har valgt at fremhæve de 5 ting, som er vigtigst for en god babyalarm:

1. Rækkevidde

Formålet med en babyalarm er, at du ikke behøver befinde dig i nærheden af din baby når han sover. Derfor er det naturligvis ikke uvæsentligt at rækkevidden på din babyalarm er god, så du kan bevæge dig væk fra barnevognen eller børneværelset uden at miste signalet. 

Rækkevidden på babyalarmen dækker ikke udelukkende over hvor langt du kan være fra dit barn, men også hvor effektivt signalet kan trænge gennem diverse forhindrer som eksempelvis vægge, møbler og lignende. Lang rækkevidde betyder som udgangspunkt kraftigere signal, som gør at det lettere kan trænge igennem vægge. 

Start med at spørge dig selv hvad du egentlig har af behov. Hvis du alligevel ikke kommer til at bevæge dig mere end et par meter fra hvor baby sover, så er der ikke nødvendigvis behov for nogen enorm rækkevidde, og der vil måske derfor være penge at spare på babyalarmen. Vi anbefaler dog alligevel som udgangspunkt altid at gå efter så lang rækkevidde som muligt, fordi det giver en fleksibilitet og frihed som man i dén grad kan trænge til som forældre. 

2. Videofunktion

Seneste trend indenfor babyalarmer er videofunktion. Modsat den traditionelle babyalarm hvor du nøjes med at lytte på dit barn, så kan du med en babymonitor med video også se dit barn.

Det er på ingen måde et krav at alarmen har videofunktion, men det er vores indtryk at mange forældre finder tryghed i, at kunne sidde og holde øje fra sofaen. Og selvom det måske kan virke dovent at kigge med på en skærm når man bare kan rejse sig, så kan et velfortjent hvil i sofaen med benene oppe være yderst tiltrængt – hvorfor det er rart at kunne blive siddende og stadig se hvad der foregår i tremmesengen. 

Videofunktion er som udgangspunkt ikke noget vi anbefaler, men det er bestemt heller ikke noget du behøver undgå. Hvis du tænker, at det vil give dig mere ro at kunne se dit barn, så kan det være en god investering at spendere lidt ekstra på en monitor med videofunktion.

3. Stråling

Vi bliver alle udsat for stråling i det daglige, det er uundgåeligt. Men som forældre kan du gøre dit bedste for at minimere dit barns eksponering for stråling fra elektronik. 

Alle vores  anbefalede babyalarmer udsender minimalt med stråling i brug, og der bør derfor ikke være grund til bekymring, når baby sover middagslur med alarmen ved sin side. Vælger du at kigge på en anden alarm end vores anbefalede, så sørg for at være opmærksom på mængden af stråling fra babyalarmen. 

4. Pris

Vi kommer naturligvis ikke udenom prisen på babyalarmen. Ligesom det er tilfældet med rigtigt mange andre produkter, så hænger pris og kvalitet ofte sammen. Du vil altså med andre ord, i de fleste tilfælde, få en bedre babyalarm hvis du bruger flere penge. 

Der er dog et men, og det er når det du betaler ekstra for yderligere funktioner. Jo mere en babyalarm kan af smarte ting, jo højere vil prisen som oftest blive. Du kan derfor med fordel gøre op med dig selv hvor mange ekstrafunktioner du egentlig har brug for i en babyalarm. Derefter vil det formentlig være lettere at beslutte hvad budgettet skal være. 

5. Størrelsen

Det er ikke uvæsentligt om din babyalarm er lille og handy eller på størrelse med en mursten. Hvis du eksempelvis skal have babyalarmen til at ligge i din pusletaske når du er på farten, så vil du formentlig hurtigt blive irriteret hvis den er tung eller fylder for meget. 

Hvis du derimod kun har tænkt dig at bruge babyalarmen på børneværelset, hvor den vil have sin egen faste plads, så er der umiddelbart ingen grund til at spekulere for meget i størrelsen.

Babyalarm med kamera eller uden?

Der er sket meget med babyalarmer på det seneste, og udover at den generelle kvalitet er blevet bedre, kan man nu også få babyalarmer med kamera. I stedet for blot at lytte, kan du nu også se dit barn i sin barnevogn eller seng. 

Er video i babyalarmen nyttigt? 
– Det afhænger mest af dig og dit behov. Dit barn kan sagtens sove trygt uden, og du risikerer ikke, at du ikke opdager at noget er galt, fordi du kun lytter. Når det så er sagt, så kan en babyalarm med kamera være en fordel for de forældre som er særligt bekymrede for deres børn og derfor vil finde tryghed i at kunne se med fra sofaen. 

En babyalarm med kamera er smart, men det du i virkeligheden skal gøre op med dig selv er, om du er villig til at betale for det. Typisk vil en babymonitor med kamera koste mere end dem uden, så hvis du alligevel ikke får gavn af funktionen, er det spild af penge. 

Derfor; mærk efter. Vil det give dig ekstra ro at du kan se dit barn, så er det bestem en fordel at vælge en babyalarm med kamera.

Hvad er en babyalarm?

En babyalarm er et produkt som typisk består af en forældre- og en babyenhed. Forældrenheden bliver brug af mor og far som modtager lyd fra babyenheden som placeres i nærheden af det sovende barn. 

Med en babymonitor, som det også kaldes, kan forældrene bevæge sig udenfor hørevidde af det sovende barn uden at bekymre sig om, at barnet vågner op og er ulykkelig uden de opdager det. 

Det er ikke helt forkert at sammenligne en babyalarm med en walkie-talkie, dog med den undtagelse, at der som udgangspunkt kun kan kommunikeres én vej – fra baby til forældre. 

Hvor skal man ligge babyalarmen?

Det vigtigste er selvfølgelig at babyalarmen ikke ligger så langt fra dit barn, at det ikke opfanger lyden fra baby. Det kan dog være en fordel ikke at ligge babyalarmen alt for tæt på den lille – så undgår du nemlig at udsætte dit barn for unødigt store mængder stråling. 

Kommer babyalarmen for tæt på dit barn, risikerer du også at den opfanger selv de mindste grynt og vejrtrækninger fra dit barn – det er der ingen grund til. Du risikerer også, at dit barn rammer babyenheden hvis det sover uroligt. Hvis baby vågner og er utilfreds skal du nok høre det – tro os! Du vil sætte pris på, at alarmen ikke lyser op i tide og utide, fordi du har placeret den for tæt på bebs. 

Nogle barnevogne er udstyret med en lille lomme som babyalarmen kan ligge i. Sover dit barn i egen seng på værelset, kan du uden problemer placere babyenheden på en kommode eller måske på gulvet. Medmindre dit barn sover i en enorm gildesal på et par hundrede kvadratmeter, skal baby nok kunne græde højt nok til at der kommer udsving på alarmen hos dig. 

Hvor længe bruger man en babyalarm?

Hvor længe man bruger babyalarmen er individuelt. Nogen finder tryghed i, at de altid kan høre deres barn når det sover. Andre nyder friheden i, at de ikke længere skal slæbe rundt på forældreenheden og lytte med fra tremmesengen ved den mindste lyd. 

Så længe barnet sover udenfor din hørevidde vil det være en fordel at bruge babyalarmen. Det kan eksempelvis være hvis junior blunder i barnevognen udenfor og du befinder dig inde bag lukkede døre og vinduer. 

Babyalarm test

Vi har ikke selv haft samtlige babyalarmer i hænderne, men til gengæld har vi læst anmeldelser, brugervurderinger og test af babyalarmer fra uvildige kilder. På baggrund af deres erfaringer og konklusioner har vi så udarbejdet listen her. 

I udarbejdelsen af vores liste har vi taget udgangspunkt i følgende kilder:

 1. Tænk.dk: Testresultater babyalarmer bedst i test
 2. TV2.dk Disse babyalarmer får dumpe karakter
 3. Klikk.no: Stortest af babycall
 4. PCMAG.com: The best baby monitors of 2018
 5. Independent.co.uk: 10 best baby monitors
 6. Techradar.com: Best baby monitor with camera 
Babyalarmer – se vores bud på de fem bedste babyalarmer
5 (100%) 6 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *