Guide til valg af babygynge

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Krea

God til prisen

Nordic Play

Premium
KREA Sansegynge - Guide til babygynger

Krea sansegynge

God til prisen

Nordic Play

Vores favorit

Krea

Premium
KREA Sansegynge - Guide til babygynger

Krea sansegynge

Der findes adskillige babygynger på markedet, hvorfor det kan virke svært og uoverskueligt at udvælge én, som skal med hjem og leges med. 

Vi har gjort det hårde arbejde for dig, ved at gennemgå sortimentet hos adskillige danske webshops, for derefter at udvælge 6 babygynger, som ifølge forbrugeranmeldelser og tests, er de bedste på markedet. Resultatet af vores hårde arbejde er denne artikel, som forhåbentligt kan hjælpe dig godt på vej mod en ny babygynge. 

De 6 bedste babygynger

Med afsæt i brugeranmeldelser og tests udført af andre, har vi udpeget de 6 bedste babygynger til de mindste, som med garanti vil kunne bidrage til timevis af hyggelige stunder. Med vores automatiske prissammenligner finder du altid den bedste pris på tværs af danske webshops.

KREA Babygynge

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: fra 6 mdr.

Sikkerheden er i orden

Der er ingen grund til bekymrende miner i ansigtet på forældre til børn i denne gynge, som er yderst sikker at benytte. Gyngen har en ekstra høj ryg, så barnet sidder stabilt og solidt plantet i sædet – selv hvis bølgerne går rigtig højt. 

Derudover er gyngen udstyret med en smart låsemekanisme foran, så frontstykket kan lukkes op for nem indstigning, hvorefter det kan lukkes igen og holde barnet sikkert på plads. 

Tåler vind og vejr

Hvis din nye babygynge skal nydes udendørs, er denne fra KREA et perfekt valg. Materialet er solid plastik, som ikke blot tåler at bliver brugt, men som også er modstandsdygtigt overfor vind, vejr, varme og kulde. Du kan derfor uden problemer lade gyngen hænge udendørs hele året rundt.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Plastik
 • Mål: 50 x 36 x 24 cm
 • Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

Nordic Play

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 6 måneder-3 år

Høj ryg og sikkerhedssele

Sikkerheden er i top i denne babygynge fra Nordic Play, hvilket betyder, at du uden bekymringer kan placere din lille guldklump i sædet og give ham/hende en gyngetur. 

Den høje ryg giver stabilitet, når barnet sidder i sædet, ligesom det giver optimal støtte til den lille ryg. Den indbyggede sikkerhedssele sørger desuden for, at barnet ikke kan falde ud, uanset hvor vild en gyngetur der måtte være tale om.

Vejrbestandig gynge med justerbare reb

Den smarte babygynge er lavet af plastik og tåler derfor stort set al slags vind og vejr, hvorfor du uden problemer kan lade den hænge ude hele året rundt. 

Babygyngen har justerbare reb, så du kan tilpasse højden til gyngestativet og barnet, ligesom du vil kunne hænge gyngen op de fleste steder, uanset om det er fra gyngestativet, et træ eller hvor du end måtte ønske at hænge gyngen. 

Fås også i blå

Hvis den røde farve ikke falder i din eller babys smag, kan I også vælge en flot blå udgave af gyngen. Du finder den blå gynge ved at trykke på knappen nedenfor.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H 39 x D 40 x B 35
 • Materiale: Plastik
 • Anbefalet alder: ½ – 3 år

KREA Sansegynge

Derfor anbefaler vi denne

KREA Sansegynge - Guide til babygynger
Anbefalet alder: 1-10 år

Sansegyngen – et godt alternativ til en almindelig babygynge

Modsat en almindelig babygynge kan man i sansegyngen ligge ned, trille rundt, tumle osv., imens man gynger frem og tilbage. De gode muligheder for fysisk udfoldelse gør, at barnet i højere grad får trænet sin motoriske formåen, fordi balancen bliver udfordret, når man leger på en sansegynge. 

Barnet kan gynge mere eller mindre som i en almindelig sansegynge, men også lege på et utal af andre måder. Derfor bør du overveje, om ikke en sansegynge kunne være et godt alternativ til den mere traditionelle babygynge. 

Kan bruges både ude og inde

Du vælger selv, om sansegyngen skal sprede glæde ude i haven eller inde i boligen – den egner sig nemlig fint til begge dele. 

Du bør dog ikke lade sansegyngen hænge udendørs i al slags vind og vejr, da det vil gå ud over holdbarheden på gyngen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 100 cm
 • Max vægt: 100 kg

Solvej Swings babygynge

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 6 måneder-6 år

Høj kvalitet i mere end 20 år

I mere end 20 år har Solvej-gyngen – som opkaldt efter designerparrets egen datter – bragt glæde og latter i børnehjem verden over. 

Prisen er i den høje ende, hvilket i høj grad skal tilskrives det ikoniske design og kvaliteten på de brugte materialer. Den høje kvalitet betyder, at du aldrig behøver købe andre end denne ene gynge, som i stedet kan gå i arv i flere generationer.

Kan bruges af baby fra 6 måneder til 6 år

Det nytter naturligvis ikke noget at gyngen er holdbar, hvis den alligevel kun skal bruges for en kort stund, for så derefter at samle støv på loftet eller komme en tur på lossepladsen.

Solvej gyngen kan bruges allerede fra barnet er et halvt år gammelt og helt indtil det begynder i skole som 6 årig – det er ret længe!

Gyngen transformeres let fra babygynge til tumlingegynge til børnegynge. Stofgyngen tilpasses  løbende, så den vokser med dit barn og dermed altid passer perfekt.

Stilfuldt og tidsløst design

Selvom gyngen er fra New Zealand, kunne den ligeså godt have været skabt på vore egne breddegrader. Det minimalistiske og afdæmpede design er tæt på at være indbegrebet af nordisk design og vil derfor passe perfekt ind i de fleste danske hjem.

Det store fokus på designet skal blandt andet tilskrives det faktum, at gyngen hovedsageligt er tiltænk brug indendøre, hvor den bidrager til indretningen. Du kan dog også sagtens bruge gyngen udenfor, men stoffet som gyngen er lavet af, tåler ikke at være ude i dårligt vejr.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 26 x 26 x 26 cm.
 • Materiale: 100% Akryl canvas. High perfomance polyester reb.
 • Max. belastning 40 kg.
 • Anbefalet alder: fra 6 mdr. – 6 år

Small Foot hestegynge

Derfor anbefaler vi denne

Hestegynge - Babygynge formet som hest
Anbefalet alder: 18 måneder-4 år

Babygynge formet som hest

At gynge er i sig selv altid sjovt, men endnu sjovere bliver det, hvis gyngeturen er på ryggen af en hest. Hestegyngen fra Small Foot giver rig anledning til at lege cowboy og indianer, ridder og hvad den lille fantasi ellers kan finde på. 

Holdbar babygynge i træ

Der er ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt gyngen tåler at blive brugt, for det massive træ kan holde til lidt af hvert og gyngen kan således sagtens gå i arv mellem søskende. 

Den holdbare hestegynge kan bruges både ude og inde, men vil du være sikker på at den overlever så længe som muligt, bør du tage gyngen med indendøre, når vejret er dårligt. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 45 x 27 x 20 cm
 • Materiale: Træ
 • Max. belastning 30 kg.
 • Anbefalet alder: fra 18 mdr.

Amazonas Kangoo babykøje

Derfor anbefaler vi denne

Amazonas babykøje - De bedste babygynger
Anbefalet alder: 0-9 måneder

Denne babygynge er helt perfekt til de mindste, hvilket vil sige babyer i alderen 0-9 måneder. Din baby vil nyde at vugge i denne fine babygynge; faktisk vil baby formentlig føle, at den atter ligger i sin mors mave. 

Flere forbrugere melder om, at gyngen er yderst effektiv, når det kommer til at lulle baby i søvn. Overordnet set får gyngen rigtig mange fine ord med på vejen. Flere forbrugere melder dog om, at den er lidt for lille, og at deres baby voksede ud af gyngen, allerede da babyen var 4 måneder.

Nem at hænge op

Babygyngen er yderst let at montere, og der er mange forskellige muligheder, når det kommer til montering. Den kan hænges i loftet, dørkarmen eller på en stander. Det er helt op til dig, og hvad der passer jer bedst.

Sikker babygynge

Med til gyngen følger en fin sikkerhedssele, så du kan spænde din baby forsvarligt fast i gyngen. Foruden selen er det værd at nævne, at gyngens form sikrer, at baby ligger trygt og sikkert og vugger løs i gyngen.

Praktiske oplysninger

 • Materiale:
  • Stof: 100% bomuld
  • Metal: Galvaniseret stål
 • Mål: 90 x 40 x 70 cm
 • Vægt: 1,3 kg.

Det siger forbrugerne

Kilde: Coop.shopping

Rifi
5/5

“Super god hængevugge, den kræver dog en madras af en art, men man kan også bare svøbe i dynen i den.”

Johnjohn
4/5

“God til at få babyen til at sove i‚ men vores er vokset ud af den efter 4 mdr!”

Du har slet ikke set alt, hvad vi har at byde på!

Babyhelp er meget mere end babygynger. Vi bestræber os efter at være det eneste sted man som forælder, behøver at søge viden. Vi har således guides til lidt af hvert, herunder også guides til:

Pusleborde, bObles, skoletasker, legehuse, gåstole, højstole, barnevogne og guide til at få baby til at sove

Det er sundt for børn at gynge

Det er ikke kun fordi det er sjovt, at dit barn har godt af at gynge. Det lyder måske lidt vildt, men dit barn kan faktisk gynge sig klogere

Når barnet gynger frem og tilbage, stimulerer det vestibulærsansen, hvilket medvirker til en bedre indlæringsevne. Dit barn får lettere ved at lære at kommunikere, kravle og gå, snakke, genkende ansigter, forstå betydninger og meget, meget mere – alt sammen ved at gynge lidt frem og tilbage. 

Babygynge – hvornår?

Som tommelfingerregel skal barnet kunne sidde selv, inden du placerer det i en gynge og skubber det frem og tilbage. Inden da er kroppen og motorikken ikke beredt på en gyngetur og du risikerer derfor at give barnet en dårlig oplevelse, som i værste fald også kan være usund for barnets krop. 

Hvis baby allerede kan sidde, bør du tjekke den enkelte gynge. Som oftest er gyngerne udstyret med en anbefalet alder, som du bør overholde. Du kender dog dit barn bedst, så det er naturligvis din beslutning i sidste ende, om baby er klar til en gyngetur eller ej. 

Scroll til toppen