Loading...
Produktguides

Aktivitetstæppe – Se de bedste aktivitetstæpper

Aktivitetstæppe guide cover

Et aktivitetstæppe er ikke bare godt når det kommer til at underholde de små og give mor og far lidt tid til afslapning, det er også yderst effektivt til træning af nakke og ryg. Vi har udvalgt de 5 bedste aktivitetstæpper.

Et aktivitetstæppe er et godt redskab til de små, som har godt af at få trænet ryg- og nakkemusklerne regelmæssigt. Det er vigtigt, at barnet ligger meget på maven, når det er vågent, for at udvikle den motoriske formåen. 

Små børn sover meget, og det foregår ofte på ryggen, hvorfor det ender med adskillige timer dagligt, som tilbringes på skjoldet. Barnet har dog godt af at ligge mindst ligeså meget på maven. En tommelfingerregel lyder faktisk, at barnet skal ligge mindst ligeså meget på maven, som det ligger på ryggen.

Har du problemer med at få dit barn til at ligge på maven, så er et aktivitetstæppe muligvis løsningen. Med et sådan bliver det nemlig sjovt at ligge på maven, hvorfor træningen kommer til at føles som en leg. 

De 5 bedste aktivitetstæpper

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 5 bedste aktivitetstæpper til børn. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Ved hvert tæppe finder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget. 

God fornøjelse med listen!

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille andel hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. Det har ingen indflydelse på din pris, ligesom det heller ikke har påvirket vores valg af senge.

Lamaze – Sjovt og farverigt aktivitetstæppeLamaze aktivitetstæppe

Forhandler Totalpris Læs mere
358,00 DKK Besøg butikken
499,95 DKK Besøg butikken

Lamaze er kendte for deres farvestrålende og sjove legetøj, som stort set altid tiltrækker opmærksomhed fra de små. Kvaliteten er god, underholdningsværdien stor og prisen fornuftig – alt i alt et sikkert valg.

Aktivitetstæppe med støttepude

Tæppet fra Lamze byder på masser af farver, søde motiver, rasle- og knitrefigurer, bidering og et spejl, som hænger fra bøjlen over barnet.

Helt særligt for aktivitetstæppet er dog, at den kommer med en støttepude. Puden bruges når barnet er helt lille, så det kan lære at ligge på maven. Barnet placeres med brystkassen på støttepuden, og kan på den måde træne både nakke- og rygmuskler, imens der hygges og leges.

Let at pakke sammen og tage med

Det bløde underlag som barnet ligger på, kan ganske let foldes sammen og bøjlen kan afmonteres, hvorefter det er ganske let at rulle det hele sammen med, tage under armen, og komme med på tur hjem til bedsteforældre, mødregruppen eller et tredje sted. 

At det er let at pakke det hele sammen betyder også, at tæppet ikke behøver stå fremme, når det ikke er i brug.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H 43 x D 54 x B 70 cm
 • Anbefalet alder: 0-24 måneder 

Skip Hop Camping Cubs – Stimulerende tæppe i natur-tema

Ski Hop Camping Cubs

Forhandler Totalpris Læs mere
518,00 DKK Besøg butikken
570,00 DKK Besøg butikken
618,95 DKK Besøg butikken
998,00 DKK Besøg butikken

Hvis aktivitetstæppet godt må skille sig lidt ud, så er dette bud fra Skip Hop måske det perfekte match til dig og baby. Udformningen er  en smule anderledes end normalt, men formålet er nøjagtigt det samme – timevis af stimulerende underholdning, som hjælper til barnets udvikling.

Pude til ryg- og nakketræning medfølger

Det er vigtigt for de helt små, at de får trænet nakke- og rygmusklerne, da det vil hjælpe barnet med at holde sit eget hoved, og senere at sidde, kravle, stå og gå.

Det er dog langt fra alle babyer som synes at træning af ryggen er særligt sjovt. De ender derfor ofte med at brokke sig og være på tværs, når det er tid til øvelser. Med dette aktivitetstæppe bliver det dog en leg at træne, for med den medfølgende pude som ligner en bamse og de mange sjove ting at kigge på og pille ved, vil de fleste børn med glæde ligge på maven.

Baby på campingtur

Om man kan lide det anderledes design på tæppet, er naturligvis en smagssag. Hos Babyhelp er vi ikke nødvendigvis enige, men der er dog ingen tvivl om, at aktivitetstæppet er funktionelt og sjovt for de fleste børn.

Et utal af aktiviteter

Det heldige barn som skal lege med Skip Hop aktivitetstæppet kommer bestemt ikke til at kede sig. Med mere end 17 forskellige aktiviteter, er der altid noget at give sig til. Af mange spændende og sjove aktiviteter, kan blandt andet nævnes:

 • Ildflue som kan lyse
 • Spilledåse som kan spille musik
 • Spejl
 • Rangle
 • … Meget mere!

Praktiske oplysninger

 • Mål: 91 x 91 x 97 cm
 • Anbefalet alder: Fra nyfødt og op   

Lamaze – Aktivitetstæppe som kan dreje

Lamaze aktivitetstæppe som kan dreje

Forhandler Totalpris Læs mere
378,00 DKK Besøg butikken

Vi har allerede nævnt adskillige gange, hvor vigtigt det er, at baby får trænet både ryggen og nakken. Det er dog ikke alle babyer som synes det er særligt fedt – det er dog kun fordi, at de ikke har prøvet dette drejelige aktivitetstæppe fra Lamaze!

Sjov træning med roterende mariehøne

Legetæppet med den søde mariehøne fra Lamaze, er noget helt særligt. I stedet for at barnet ligger på ryggen og kigger op, bliver baby opfordret til at ligge sig på maven og kigge ned.

De flotte og søde motiver er sjove at se på, og de forskellige aktiviteter på tæppet, indbyder til at blive rørt og pillet ved. Det kræver dog af barnet, at det ligger på maven, hvilket betyder træning af ryggen og nakken – perfekt! 

Du placerer baby på maven på mariehønen i midten af tæppet. Mariehønen kan rotere, så barnet selv kan dreje rundt til de forskellige aktiviteter. I starten vil du formentlig skulle hjælpe barnet med at dreje, men med tiden og efter lidt øvelse, kan barnet snildt klare det selv. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 43,9 x 35,8 x 15,7 cm
 • Anbefalet alder: 0 – 6 måneder

Skip Hop Treetop Friends – Bedst i test


Skip Hop legetæppe

Forhandler Totalpris Læs mere
669,95 DKK Besøg butikken
998,00 DKK Besøg butikken
998,00 DKK Besøg butikken

Nuttet legetæppe med masser af aktiviteter, så barnet er garanteret timevis af underholdning – imens kan mor og far måske tage en velfortjent slapper på sofaen. 

17 aktiviteter

Her er ikke tale om listens billigste aktivitetstæppe, men til gengæld er kvaliteten i top, ligesom der er hele 17 forskellige aktiviteter, som den lille kan fornøje sig med.

Barnet kommer med garanti ikke til at kede sig, når det får adgang til spejle, legetøj med ringe, raslende materialer, legetøjs dyr med kugler og vand som kan sige flere forskellige lyde.

Bedst i test

‘Mødregruppen’ hos ‘Vores Børn’ har testet 6 forskellige aktivitetstæpper og kåret denne fra Skip Hop som den bedste af dem alle. Der var især rosende ord til de mange aktiviteter, som børnene så ud til at elske. 

Afdæmpet design

Det er en smagssag om man er til farvestrålende babylegetøj, eller om det, som her, skal være lidt mere afdæmpet. Baby er begejstret og tilfreds uanset hvad du vælger, men vi forstår godt, hvis du ikke har lyst til at have et spraglet og farverigt aktivitetstæppe stående i dagligstuen. 

Farverne og motiverne på dette tæppe fra Skip Hop er tilpas afdæmpet, så det sagtens kan stå på gulvet i stuen, uden det stjæler al opmærksomheden når du får gæster. 

Vi vil faktisk gå så langt som til at sige, at der er tale om et pænt aktivitetstæppe.

Praktiske oplysninger

 • Mål: B: 91 x H: 48 cm
 • Anbefalet alder: fra 0 måneder

Done By Deer – Flot og underholdende aktivitetstæppe

Done By Deer aktivitetstæppe - Grå

Forhandler Totalpris Læs mere
648,00 DKK Besøg butikken
709,00 DKK Besøg butikken
749,00 DKK Besøg butikken
799,95 DKK Besøg butikken

Flot aktivitetstæppe i stilfuldt design fra danske Done By Deer, som med garanti vil pynte i de fleste moderne hjem. Der er sparet på farverne, men det betyder heldigvis ikke, at det er kedeligt for baby – de mange søde dyr som hænger på bøjlen, skal nok give masser af gode stunder med grin og smil. 

Tilføj eget legetøj

Hvis du bestiller aktivitetstæppet fra Done By Deer, får du 5 stykker legetøj som kan hænges fra en af de to bøjler.

Lyder det ikke af meget, eller er det bare ikke helt nok, kan du uden problemer hænge mere legetøj op i en af de mange ophæng på buerne. Der er hele 13 ophæng, som kan bruges til at hænge legetøj i. 

Tre forskellige farver

Vi har valgt den grå udgave af aktivitetstæppet, da det er unisex og kan bruges til både drenge og piger. Du har dog også mulighed for at vælge tæppet i en blå eller rosa udgave. Tryk på knappen nedenfor, og se de andre flotte farver.

Praktiske oplysninger

 • Mål: ca. Ø 90 x H 48 cm
 • Anbefalet alder: Fra 0 måneder

Fordele ved et aktivitetstæppe

Der er mange gode grunde til at vælge at forkæle sit barn med at aktivitetstæppe, og hvis du stadig ikke er helt overbevist, så bliver du det med ret stor sikkerhed efter at have læst de mange fordele.

Det er godt for babys nakke og ryg

Babyer har brug for at træne ryg- og nakkemusklerne, da de er nødvendige for at kunne holde hovedet oppe, kigge rundt, kravle, trille, gå osv. Den bedste og letteste måde at klare træningen på, er ved at placere barnet på maven. Desværre er det ikke altid at barnet synes det er særligt sjovt at ligge på maven, og nogle bliver utilfredse, hvis de da ikke af egen kraft triller tilbage om på ryggen.

Med et aktivitetstæppe er der dog masser af grund til at ligge på maven, fordi det giver mulighed for at kigge på og pille ved de mange sjove stykker legetøj. I de fleste tilfælde ender det derfor med, at barnet helt frivilligt ruller om på maven. 

Baby bliver underholdt, så mor og far kan tage et hvil

Det er hårdt at være forældre, det er ingen hemmelighed, og afslappende stunder er der desværre ikke altid nok af, fordi barnet hele tiden kræver opmærksomhed fra sine voksne. 

Med et aktivitetstæppe giver du barnet en masse at give tid, hvorfor det forhåbentligt glemmer dig for en stund. Når barnet er optaget af at tumle rundt på sit tæppe, kan du tage dig et velfortjent hvil på sofaen.

Baby slipper for at ligge på et beskidt eller koldt gulv

Hvis du befinder dig et sted, hvor du ikke selv kunne finde på at ligge eller sætte dig, har du selvfølgelig heller ikke lyst til, at dit barn skal. Der kan dog være tidspunkter hvor det alligevel er nødvendigt, fordi dine arme er for trætte til at løfte på dit barn, du skal have hænderne fri til noget andet, eller en tredje årsag. 

Har du husket at tage aktivitetstæppet med inden du gik ud af døren, behøver det dog ikke være en bekymring, for tæppet kan nemlig skærme dit barn af fra det værste skidt og snavs. Er der en smule fodkoldt, sørger tæppet også for at barnet ikke kommer i direkte kontakt med det kolde underlag. 

Hvis du primært tænker at bruge tæppet som afskærmning mod gulvet, så er det måske mere et legetæppe du leder efter. Du kan se vores guide til legetæpper her.

Aktivitetstæppe – hvornår?

Langt de fleste børn kan allerede fra fem-seks-ugersalderen få noget ud af et aktivitetstæppe. Sørg dog for at barnet ikke bliver bombarderet med indtryk lige i starten. Lad der være så få ting at kigge på og pille ved i starten, og tilføj så flere aktiviteter løbende. 

Start blidt ud, få øjenkontakt med dit barn og hold øje med, om baby har brug for en pause. Det ser måske ikke ud af så meget, sådan et aktivietstæppe, men for en lille og ny hjerne i hovedet på et barn, kan det være ganske overvældende. 

Du kan uden problemer fortsætte med at bruge aktivitetstæppet indtil barnet ikke selv længere er interesseret i at ligge og lege med det. Typisk vil tæppe stoppe med at være interessant når barnet bliver mere mobilt og derfor hellere vil udforske lokalet, end at ligge og lege på tæppet. 

Hvor længe kan man bruge et aktivitetstæppe?

Som udgangspunkt kan du bruge et aktivitetstæppe så længe du måtte have lyst. De fleste børn vil dog før eller siden miste interessen for tæppet, og i stedet kaste sig over andre form for aktiviteter. 

Særligt når barnet begynder at blive mobilt, fordi det kan møve, kravle eller gå, vil det typisk vende ryggen til tæppet med de mange sjove aktiviteter, for i stedet at udforske og træne det motoriske – det er kun en god ting! 

På det tidspunkt kan du enten vælge at pakke tæppet sammen og gemme det til næste barn – hvis der er planer om et sådan – eller tage et par billeder og sætte det til salg på nettet.

Tag tæppet med på tur

Uanset om du skal besøge bedsteforældre, venner, skal en tur i parken eller måske på ferie i udlandet, kan det være en fordel at pakke aktivitetstæppet med i bagagen. Tæppet er nemlig velkendt for dit barn, hvorfor det vil finde ro i at ligge og lege på sit tæppe. Det betyder knapt så meget, at man er væk hjemmefra, når man har noget velkendt at hygge sig med. 

De fleste aktivitetstæpper kan foldes eller rulles sammen, så de fylder minimalt og de er derfor ganske lette at have med på udflugt. 

Bruger du tæppet, skal du heller ikke bekymre dig om snavs, kolde gulve eller lignende. 

Brug dit eget legetøj

Samtlige aktivitetstæpper på vores liste, er allerede udstyret med legetøj og aktiviteter. Det betyder dog ikke, at du ikke selv kan supplere op med eget legetøj, eller skifte noget af det ud undervejs. Er baby særligt glad for en bestemt bamse eller rangle, så er den måske god at bruge i starten, når baby skal introduceres for sit nye tæppe.

De fleste legetæpper har bøjler hvor du kan hænge legetøjet, og disse har typisk op til flere ledige pladser, så der er plads til at hænge mere legetøj op til baby.  

Er der tidspunkter hvor et aktivitetstæppe er en dårlig idé?

Overordnet set, er et aktivitetstæppe aldrig en dårlig idé. Dog kan der være tidspunkter i et barns liv, hvor det kan være en fordel at skrue lidt ned for de mange indtryk. De helt små kan ikke rumme nær så meget som de større børn og os voksne kan, og kan derfor ende med at reagere ret voldsomt, hvis dagen har budt på lidt for mange oplevelser – det kalder man normalt for overstimulering, altså at barnet får for mange stimuli i løbet af en dag.

Det er forskelligt hvor meget babyer kan håndtere, men har du et særligt følsomt barn, bør du måske ikke introducere det for aktivitetstæppet på en dag hvor der i forvejen er sket meget.

Det betyder dog ikke, at dit barn ikke vil få glæde af tæppet, men det er værd at overveje hvornår du vælger at finde det frem, for humøret skal helst være til det. 

Aktivitetstæppe – Se de bedste aktivitetstæpper
5 (100%) 1 vote
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *