Guide til valg af vugge

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Nonomo hængevugge

Nonomo

Vores favorit
Hoppekids vugge - guide til vugger

Hoppekids

God til prisen
Baby björn vugge

Babybjörn

Premium
Hoppekids vugge - guide til vugger

Hoppekids

God til prisen
Nonomo hængevugge

Nonomo

Vores favorit
Baby björn vugge

Babybjörn

Premium

De 7 bedste vugger

Herunder følger – i vilkårlig rækkefølge – vores bud på de 7 bedste vugger. Hver vugge er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte vugger.

Udvælgelsen tager afsæt i ekstremt mange timers research, hvor vi indgående har orienteres os i tests, produktanmeldelser og en masse produktbeskrivelser. I vores udvælgelse har vi særligt lagt vægt på følgende kriterier: Brandets ry, materialevalg, æstetik, pris, kvalitet samt nytænkning.

Hoppekids

Derfor anbefaler vi denne

Hoppekids vugge - guide til vugger
Anbefalet alder: 0-6 måneder

Danske Hoppekids er garant for kvalitet, bæredygtighed og flotte møbler til børn, hvorfor produkter fra producenten altid er et fornuftigt valg. Vuggen er funktionel, sikker og brugbar i mange år – selv når barnet ikke længere bruger den til at sove i.

Prisen er lav, men lad dig ikke afskrække – kvaliteten er i top!

Lille vugge – en fordel for de helt små

Vuggen fra Hoppekids er ikke specielt stor, og selvom det måske kan lyde som en skidt ting, er det modsatte faktisk tilfældet. 

Et lille barn som indtil nu har været vant til at ligge i mors mave, finder stor tryghed i at der ikke er for meget plads omkring det, når det skal sove. Når det er småt med pladsen, minder det nemlig om tiden i mors mave, hvor alt var trygt og godt. Du kan derfor forvente, at din lille guldklump sover bedre, fordi han eller hun rigtigt kan putte sig i den lille vugge. 

Kan omdannes til seng eller bænk

Hvis der ikke længere er behov for at vugge baby, kan du ganske let fjerne de afrundede fødder og lade vuggen stå på de fire ben som en almindelig seng. 

Er barnet vokset så meget, at der ikke længere er plads til at sove i vuggen, kan du uden problemer omdanne vuggen til en bænk som kan sprede glæde på børneværelset.

Når lillebror eller -søster kommer til verden senere, kan bænken igen omdannes til en seng eller vugge.

Billig vugge

Prisen på vuggen fra Hoppekids er yderst rimelig, uden det er på bekostning af kvaliteten eller sikkerheden. Denne vugge er derfor et oplagt valg til den prisbevidste forbruger, som gerne vil have meget for pengene. 

Specifikationer

 • Mål: 86 x 63 x 47 cm
 • Liggemål: 40 x 80 cm
 • Materiale: Fyrretræ og MDF

Leander hængevugge

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-6 måneder

Vuggen fra Leander er et populært valg, fordi den både er pæn at se på, og behagelig for barnet at ligge i. Vuggen hænges i en krog fra loftet eller stativet som kan tilkøbes, og kan ved et enkelt puf, gynge blidt og beroligende frem og tilbage rigtigt længe.

Hænges fra loft eller stativ

Du finder næppe en vugge som kan gynge og rokke fra side til side, ligeså effektivt som denne fra Leander. Årsagen er, at vuggen hænger i stropper, som monteres i en krog i loftet, eller på det særlige stativ som kan tilkøbes. 

Du finder stativet her.

Stativet er af træ eller metal, og gør at du slipper for at bore hul i loftet, samtidig med at du let kan rykke rundt på vuggen derhjemme.

Alternativt kan du have en kroge i hvert af de forskellige rum hvor vuggen skal befinde sig, så du kan flytte rundt på den efter behov. 

Gyngende bevægelser giver bedre søvn

Leander vuggen er, som nævnt tidligere, eminent når det kommer til at gynge frem og tilbage. Det er en stor fordel når barnet skal lulles i søvn eller bare falde til ro, for de gyngende bevægelser minder nemlig om tiden i mors mave, hvilket gør de fleste børn helt rolige. 

Vi siger ikke, at putningen bliver så let som ingenting, men det kan helt sikkert ikke skade, at du kan supplere godnatsangen med en blid rokken frem og tilbage. 

Bevægelserne hjælper desuden også barnet med at udvikle sin motorik og træne balanceevnen.

Leander vugge stativ

Specifikationer 

 • Mål: L: 83 x B: 50 x H: 30 cm
 • Materiale: Bomuld

BabyDan Sofie

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-12 måneder

Den danske virksomhed BabyDan har gjort sig umage med udarbejdelsen af en vugge som er sikker at bruge, og som tilfredsstiller de behov, som baby og forældre har. Resultatet er en smart svingvugge.

Svingvugge som luller dit barn i søvn

Sofie fra BabyDan er en såkaldt svingvugge, hvilket betyder at den kan svinge blidt frem og tilbage. I en svingvugge er det kun selve sovepladsen som bevæger sig – stativ og ben står solidt plantet på gulvet, hvilket gør den ekstra sikker i brug.

Svingningerne fra side til side gør, at barnet lettere kan finde ro, fordi det minder om tiden inde i mors mave, hvor alt var tryg og godt. 

Med himmelpind for ekstra hygge

Der medfølger en himmelpind til vuggen fra BabyDan. En himmelpind bruges først og fremmest til at holde på en sengehimmel – altså det store stykke stof, som du med garanti har set hænge udover en seng før. Stoffet omslutter vuggen, dæmper lyset og gør det mere hyggeligt, fordi det bliver som en lille rede.

Himmelpinden kan dog også bruges til at hænge en uro i, så baby har noget sjovt, hyggeligt og sødt at se på, når det er tid til at gå til køjs og falde til ro. 

Specifikationer

 • Mål: 74 x B/L: 40 x D: 84 cm
 • Materiale: Bøgetræ

Nonomo hængevugge

Derfor anbefaler vi denne

Nonomo hængevugge
Anbefalet alder: 0-30 måneder

Der findes næppe en vugge som er mere hyggelig at sove i, og som minder mere om det trygge liv inde i mors mave, end hængevuggen fra Nonomo. Vuggen er desuden yderst ergonomisk for babys skrøbelige rygsøjle.

Som at sove i mors mave igen

Det kan måske være lidt svært at forestille sig, at det skulle være hyggeligt at ligge inde i maven på et andet menneske, men for en baby findes der ikke noget bedre. De første 9 måneder af barnets liv, er blevet tilbragt inde i maven på mor, hvor det var lunt, trygt og godt. 

De fleste babyer forbinder tiden i mors mave med noget positivt, hvorfor langt de fleste vil finde ro i at blive placeret i hængevuggen fra Nonomo, som netop imiterer den velkendte og behagelige følelse for barnet. 

I praksis betyder det forhåbentligt bedre søvn, lettere putning og et generelt gladere barn. 

Ergonomisk – god for babys ryg

Udover at dit barn kommer til at sove som en drøm i hængevuggen, kan du også glæde dig over, at babys rygsøjle bliver understøttet på en hensigtsmæssig måde, som ikke forhindrer den naturlige udvikling af ryggen.

Ergonomisk - hængevugge

Hængevuggen giver bedre søvn

Det virker næsten for godt til at være sandt, men det er ikke uden grund, at jordmødre anbefaler netop denne vugge, for den er god nok – dit barn kommer til at sove bedre!

Vuggen hænges fast i en fjeder i loftet, hvilket gør at selv den mindste bevægelse fra baby, får vuggen til at gynge og rokke behageligt, hvilket er med til at give barnet ro. 

Du ved sikkert, at det hjælper at vugge en baby i armene hvis det er ulykkelig, og på samme måde virker det også at gynge blidt i hængevuggen fra Nonomo. 

Specifikationer 

 • Mål madras: 85 x 30 cm
 • Materiale: Økologisk bomuld og træ

Childhome

Derfor anbefaler vi denne

Childhome vugge
Anbefalet alder: 0-6 måneder

En klassisk og velfungerende vugge, som gør det den skal – nemlig at give dit barn en god og tryg nattesøvn. Den ene side kan fjernes, højden kan justeres, og så kan den bruges som sofa, når barnet ikke længere skal sove i vuggen.

Klassisk design

Selvom det kan være fedt med moderne, anderledes eller unikke designs, så er der en fordel i at vælge det klassiske og mere tidsløse. Det går nemlig aldrig af mode, og du bør derfor ikke have nogle særlige problemer med at få vuggen solgt efterfølgende, hvis du da ikke vælger at beholde den og bruge den som sofa.

Kan laves til hyggelig sofa

Før eller siden vil dit barn blive for stort til at sove i vuggen, hvor det i stedet vil være nødvendigt at investere i en tremmeseng eller juniorseng

At dit barn vokser ud af vuggen fra Childhome betyder heldigvis ikke, at den nu er ubrugelig, for ved at fjerne den ene side og sænke sovepladsen, kan man ganske let omdanne vuggen til en hyggelig sofa.

Den børnevenlige sofa kan bruges på børneværelset, hvor barnet kan sidde og kigge i bøger, tumle eller bare slappe af efter en begivenhedsrig dag.

Fleksibel og praktisk

Der medfølger et sæt hjul som kan monteres på vuggen, så den er lettere at rykke rundt på. 

Højden på sovepladsen kan desuden justeres, så den kan tilpasses løbende. Når barnet er helt lille, er det rart at man ikke skal knække ryggen for at nå ned til baby. I stedet hæver du bunden på sengen, hvorved du får lettere ved at nå ned til dit barn. 

Når barnet bliver lidt større og begynder at kunne rejse sig, er det en fordel at sænke sovepladsen igen, så barnet ikke kan kravle op og risikere at falde ud. 

Vugge - baby leger

Specifikationer 

 • Mål: L: 94 x B: 54 x H: 85 cm
 • Materiale: MDF og bøg 

Kids Concept

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-6 måneder

En vugge må meget gerne tage sig nydeligt ud på Instagram, og det må man i den grad sige, at denne model fra det anerkendte brand Kids Concept gør.

Vuggen har nemlig et dejligt stilrent design, der dels gør, at billeder af den vil kunne høste mange likes på Instagram, men derudover bevirker det stilrene udtryk også, at vuggen passer ind i ethvert moderne hjem, hvor der er tænkt over indretningen. 

Ikke blot pæn

Vuggen leverer ikke blot varen, hvad angår det visuelle. Også liggeforholdene er rigtig fine. 

Ligeledes fungerer gyngemekanismen problemfrit og dejligt flydende. Gyngemekanismen kan i øvrigt låses ved behov.

Specifikationer

 • Mål: 83 (H) x 52 (L) x 105 (B) cm
 • Materiale: Bambus.

Babybjörn

Derfor anbefaler vi denne

Baby björn vugge
Anbefalet alder: 0-6 måneder

Denne lækre vugge blev i 2019 kåret som testvinder af det amerikanske medie Experienced Mommy. Kåringen er fuldt fortjent, for det er en super god vugge, som producenten Babybjörn her har begået.

Som at ligge på en vuggende sky 

Vuggende bevægelser er dejligt stimulerende og øger chancen for at få en baby til at falde i søvn. Og når madrassen til denne vugge samtidig er lige så blød og dejlig som en luftig sky, så varer det næppe mange sekunder, fra du anbringer din baby i vuggen, til denne viser adgangskort til drømmeland. 

Vuggen er yderst funktionel. Et lille skub med hånden eller foden, og så ligger baby ellers og bliver vugget taktfast i søvn med blide sving fra side til side.

Hvis man har et lidt uroligt barn, tager denne vugge også hensyn til dette. Babyens bevægelser vil nemlig omdannes til vuggende bevægelser.

En vugge for spædbørn

Vuggen her kan anvendes af nyfødte. Det anbefales ikke, at vuggen bærer mere end 8 kg, hvilket betyder, at den sjældent egner sig til babyer over seks måneder. 

Til nyfødte babyer finder du dog næppe nogen bedre vugge end denne her.

Du har hele tiden øje på din baby 

Vuggen er yderst lav, hvilket bevirker, at du hele tiden kan have et øje på din baby og sikre dig, at denne er okay.

At kunne holde øje med sin baby i vuggen forstærkes ydermere af, at denne er lavet af gennemsigtigt stof.

Yderst mobil

Vuggen vejer ganske lidt, hvorfor den er meget let at flytte.

Dette er belejligt, da spædbørn sover rigtig meget, og man ønsker ikke, at de skal diktere, hvilket rum man skal opholde sig i.

Med denne vugge kan du have din guldklump til at ligge og boble saligt ved siden af dig, uanset hvilket rum du befinder dig i. Vuggen tilgodeser dermed både forældrenes og barnets behov.

Baby björn vugge 2

Praktiske oplysninger

Målene for vuggen er som følger: 65 x: 79 x 58 cm. 

Som bemærket anbefales det ikke, at vuggen bruges til babyer, der vejer over 8 kg. 

Se flere vugger

Hvis du har været igennem vores liste, men stadig ikke har fundet den helt rigtige til dit behov, så tryk videre på knappen nedenfor. Trykker du, vil du blive ledt videre og præsenteret for endnu flere vugger.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om vugger her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: 
Tripp-Trapp-stolen, voksiposer, vikler, løbecykler, gåvogne, børnegitter, bObles, cykelanhængere, sansegynger og akvitetstæpper.

Sikkerheden i en vugge

Som med alt andet udstyr til børn, er det absolut vigtigste, at det er sikkert for de mindste at bruge. Vil du tjekke om vuggen er sikker, kan du altid holde øje med diverse mærkninger, såsom CE mærket, som er en  god indikator for, at produktet er blevet testet og godkendt. Vil du være helt sikker på, at vuggen er sikker, kan du selv sikkerhedstjekke på følgende måde:
 • Kan vuggen svinge eller gynge, skal du huske på, at større børn og voksne kan få fingrer eller tæer i klemme.
 • Det er vigtigt, at vuggen står stabilt på gulvet, så den ikke vælter, når den gynger.
 • Er der hjul på vuggen, skal disse kunne låses fast.
 • Hænger vuggen fra loftet, skal du sikre dig, at den hænger stabilt og ikke risikerer at falde ned.
 • Pas på snore og andre smådele, som barnet kan risikere at sluge. Hold den slags udenfor rækkevidde.
Kilde: Sikkerhverdag.dk
Scroll til toppen

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige