Loading...
Produktguides

Vugge – Se vores udvalgte vugger til baby

vugge guide cover

En vugge er en fremragende seng til de helt små babyer, som finder tryghed i den lille seng. Endnu bedre er det, hvis sengen også kan gynge, rokke eller vugge fra side til side – det giver nemlig ro, fordi det minder om tiden i mors mave. 

Har du besluttet, at baby skal forkæles med en lækker vugge, men er du i tvivl om hvilken, så giver vi dig her vores bud på de bedste vugger. Vores prissammenligner sørger desuden for, helt automatisk, at give dig den bedste pris på hver enkelt vugge, så du ikke kommer til at betale mere end nødvendigt. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om vugger her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: 
Tripp-Trapp-stolen, voksiposer, løbecykler, gåvogne
børnegitter, bObles, sansegynger og  akvitetstæpper.

De 7 bedste vugger

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 7 bedste vugger til din baby. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Ved hver vugge finder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille andel hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. Det har ingen indflydelse på din pris, ligesom det heller ikke har påvirket vores valg af senge.

Hoppekids – Billig vugge af træ i tidsløst design

Hoppekids vugge - guide til vugger

Forhandler Totalpris Læs mere
998,00 DKK Besøg butikken
1.039,00 DKK Besøg butikken
1.099,00 DKK Besøg butikken

Danske Hoppekids er garant for kvalitet, bæredygtighed og flotte møbler til børn, hvorfor produkter fra producenten altid er et fornuftigt valg. Vuggen er funktionel, sikker og brugbar i mange år – selv når barnet ikke længere bruger den til at sove i.

Prisen er lav, men lad dig ikke afskrække – kvaliteten er i top!

Lille vugge – en fordel for de helt små

Vuggen fra Hoppekids er ikke specielt stor, og selvom det måske kan lyde som en skidt ting, er det modsatte faktisk tilfældet. 

Et lille barn som indtil nu har været vant til at ligge i mors mave, finder stor tryghed i at der ikke er for meget plads omkring det, når det skal sove. Når det er småt med pladsen, minder det nemlig om tiden i mors mave, hvor alt var trygt og godt. Du kan derfor forvente, at din lille guldklump sover bedre, fordi han eller hun rigtigt kan putte sig i den lille vugge. 

Kan omdannes til seng eller bænk

Hvis der ikke længere er behov for at vugge baby, kan du ganske let fjerne de afrundede fødder og lade vuggen stå på de fire ben som en almindelig seng. 

Er barnet vokset så meget, at der ikke længere er plads til at sove i vuggen, kan du uden problemer omdanne vuggen til en bænk som kan sprede glæde på børneværelset. Hoppekids vugge som bænk

Når lillebror eller -søster kommer til verden senere, kan bænken igen omdannes til en seng eller vugge.

Billig vugge

Prisen på vuggen fra Hoppekids er yderst rimelig, uden det er på bekostning af kvaliteten eller sikkerheden. Denne vugge er derfor et ganske fornuftigt valg til den prisbevidste, som gerne vil have meget for pengene. 

Specifikationer:

 • Mål: 86 x 63 x 47 cm
 • Liggemål: 40 x 80 cm
 • Materiale: Fyrretræ og MDF

Leander – vugge som hænges fra loft eller stativ

Leander vugge

Forhandler Totalpris Læs mere
1.599,00 DKK Besøg butikken
1.599,00 DKK Besøg butikken
1.599,00 DKK Besøg butikken
1.599,95 DKK Besøg butikken

Vuggen fra Leander er et populært valg, fordi den både er pæn at se på, og yderst behagelig for barnet at ligge i. Vuggen hænges i en krog fra loftet eller stativet som kan tilkøbes, og kan ved et enkelt puf, gynge blidt og beroligende frem og tilbage rigtigt længe.

Hænges fra loft eller stativ

Leander vugge stativ

Du finder næppe en vugge som kan gynge og rokke fra side til side, ligeså effektivt som denne fra Leander. Årsagen er, at vuggen hænger i stropper, som monteres i en krog i loftet, eller  på det særlige stativ som kan tilkøbes.

Stativet er af træ eller metal, og gør at du slipper for at bore hul i loftet, samtidig med at du let kan rykke rundt på vuggen derhjemme. 

Alternativt kan du have en kroge i hvert af de forskellige rum hvor vuggen skal befinde sig, så du kan flytte rundt på den efter behov. 

Gyngende bevægelser giver bedre søvn

Leander vuggen er, som nævnt tidligere, eminent når det kommer til at gynge frem og tilbage. Det er en stor fordel når barnet skal lulles i søvn eller bare falde til ro, for de gyngende bevægelser minder nemlig om tiden i mors mave, hvilket gør de fleste børn helt rolige. 

Vi siger ikke, at putningen bliver så let som ingenting, men det kan helt sikkert ikke skade, at du kan supplere godnatsangen med en blid rokken frem og tilbage. 

Bevægelserne hjælper desuden også barnet med at udvikle sin motorik og træne balanceevnen.

Specifikationer: 

 • Mål: L: 83 x B: 50 x H: 30 cm
 • Materiale: Bomuld

BabyDan Sofie – Vugge med himmelpind

BabyDan Sofie vugge

Forhandler Totalpris Læs mere
1.298,00 DKK Besøg butikken
1.599,00 DKK Besøg butikken

Den danske virksomhed BabyDan har brugt timevis på at udarbejde en vugge som er sikker at bruge, og som tilfredsstiller de behov, som baby og forældre har. Resultatet er en smart svingvugge.

Svingvugge som luller dit barn i søvn

Sofie fra BabyDan er en såkaldt svingvugge, hvilket betyder at den kan svinge blidt frem og tilbage. I en svingvugge er det kun selve sovepladsen som bevæger sig – stativ og ben står solidt plantet på gulvet, hvilket gør den yderst sikker i brug. 

Svingningerne fra side til side gør, at barnet lettere kan finde ro, fordi det minder om tiden inde i mors mave, hvor alt var tryg og godt. 

Med himmelpind for ekstra hygge

Der medfølger en himmelpind til vuggen fra BabyDan. En himmelpind bruges først og fremmest til at holde på en sengehimmel – altså det store stykke stof, som du med garanti har set hænge udover en seng før. Stoffet omslutter vuggen, dæmper lyset og gør det mere hyggeligt, fordi det bliver som en lille rede. 

Himmelpinden kan dog også bruges til at hænge en uro i, så baby har noget sjovt, hyggeligt og sødt at se på, når det er tid til at gå til køjs og falde til ro. 

Specifikationer: 

 • Mål: 74 x B/L: 40 x D: 84 cm
 • Materiale: Bøgetræ

Nonomo – Ergonomisk og hyggelig hængevugge

Nonomo hængevugge

Forhandler Totalpris Læs mere
1.498,00 DKK Besøg butikken
1.499,00 DKK Besøg butikken
1.499,00 DKK Besøg butikken
1.499,00 DKK Besøg butikken
1.599,00 DKK Besøg butikken

Der findes næppe en vugge som er mere hyggelig at sove i, og som minder mere om det trygge liv inde i mors mave, end hængevuggen fra Nonomo. Vuggen er desuden yderst ergonomisk for babys skrøbelige rygsøjle.

Som at sove i mors mave igen

Det kan måske være ldit svært at forestille sig, at det skulle være hyggeligt at ligge inde i maven på et andet menneske, men for en baby findes der ikke noget bedre. De første 9 måneder af barnets liv, er blevet tilbragt inde i maven på mor, hvor det var lunt, trygt og godt. 

De fleste babyer forbinder tiden i mors mave med noget positivt, hvorfor langt de fleste vil finde ro i at blive placeret i hængevuggen fra Nonomo, som netop imiterer den velkendte og behagelige følelse for barnet. 

I praksis betyder det forhåbentligt bedre søvn, lettere putning og et generelt gladere barn. 

Ergonomisk – god for babys ryg

Udover at dit barn kommer til at sove som en drøm i hængevuggen, kan du også glæde dig over, at babys rygsøjle bliver understøttet på en yderst hensigtsmæssig måde, som ikke forhindrer den naturlige udvikling af ryggen.

Hængevuggen giver bedre søvn

Det virker næsten for godt til at være sandt, men det er ikke uden grund, at jordmødre anbefaler netop denne vugge, for den er god nok – dit barn kommer til at sove bedre!

Vuggen hænges fast i en fjeder i loftet, hvilket gør at selv den mindste bevægelse fra baby, får vuggen til at gynge og rokke behageligt, hvilket er med til at give barnet ro. 

Du ved sikkert, at det hjælper at vugge en baby i armene hvis det er ulykkelig, og på samme måde virker det også at gynge blidt i hængevuggen fra Nonomo. 

Specifikationer: 

 • Mål madras: 85 x 30 cm
 • Materiale: Økologisk bomuld og træ

Childhome – Klassisk og praktisk vugge

 

Childhome vugge

Forhandler Totalpris Læs mere
1.118,00 DKK Besøg butikken

En klassisk og velfungerende vugge, som gør det den skal – nemlig at give dit barn en god og tryg nattesøvn. Den ene side kan fjernes, højden kan justeres, og så kan den bruges som sofa, når barnet ikke længere skal sove i vuggen.

Klassisk design

Selvom det kan være fedt med moderne, anderledes eller unikke designs, så er der en fordel i at vælge det klassiske og mere tidsløse. Det går nemlig aldrig af mode, hvorfor du ikke bør have nogle særlige problemer med at få vuggen solgt efterfølgende, hvis du da ikke vælger at beholde den og bruge den som sofa.

Kan laves til hyggelig sofa

Før eller siden vil dit barn blive for stort til at sove i vuggen, hvorfor det vil være nødvendigt at investere i en tremmeseng eller juniorseng

At dit barn vokser ud af vuggen fra Childhome betyder heldigvis ikke, at den nu er ubrugelig, for ved at fjerne den ene side og sænke sovepladsen, kan man ganske let omdanne vuggen til en hyggelig sofa. 

Den børnevenlige sofa kan bruges på børneværelset, hvor barnet kan sidde og kigge i bøger, tumle eller bare slappe af efter en begivenhedsrig dag.

Fleksibel og praktisk

Der medfølger et sæt hjul som kan monteres på vuggen, så den er lettere at rykke rundt på. 

Højden på sovepladsen kan desuden justeres, så den kan tilpasses løbende. Når barnet er helt lille, er det rart at man ikke skal knække ryggen for at nå ned til baby, fordi sovepladsen kan hæves. Når barnet bliver lidt større og begynder at kunne rejse sig, er det en fordel at sænke sovepladsen igen, så barnet ikke kan kravle op og risikere at falde ud.  

Specifikationer: 

 • Mål: L: 94 x B: 54 x H: 85 cm
 • Materiale: MDF og bøg 

Carena Väddö Bedside Crib – Smart tremmeseng med hjul

Carena Väddö vugge

Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,00 DKK Besøg butikken

Ligeså svært navnet på denne vugge er at udtale, ligeså let er selve vuggen at bruge. Carena Väddö er en yderst praktisk vugge med hjul, som er super fleksibel at bruge i det daglige. Designet er desuden helt klassisk og afdæmpet.

Let at flytte rundt på

Hvis du af den ene eller anden årsag, har behov for at flytte rundt på vuggen ofte, bliver det næppe nemmere end med Väddö, som er udstyret med 4 små hjul, som gør den praktisk og let at skubbe rundt på. 

Hvis det eksempelvis er småt med pladsen i soveværelset, er det smart at kunne skubbe vuggen væk, når den ikke er i brug.

Når du ikke skal skubbe rundt med vuggen, kan hjulene låses, så du ikke risikerer, at baby tager sig en køretur i nattens løb. Sikkerheden er helt i orden. 

Bedside crib

Denne type vugge er også det man kalder for en bedside crib. En bedside crib er en lille seng, som kan placeres klods op ad mors og fars seng, så både forældre og barn får følelsen af at sove i samme seng, uden det går ud over barnets velbefindende eller kvaliteten af søvnen.

Den ene side på tremmesengen kan køres op og ned og dermed åbnes og lukkes for barnet. Når baby skal sove ved siden af jer i dobbeltsengen, kører du siden ned så du kan nå dit barn. Når det skal sove alene kører du siden op, så baby ikke falder ud. 

Højden kan justeres

Bunden af sengen kan justeres i højden, så i selv kan tilpasse højden, så den passer til jeres egen seng, hvis i eksempelvis påtænker at bruge den som en bedside crib.

Specifikationer: 

 • Mål: H 81,4 x B 94,6 x D 45,6 cm
 • Materiale: Træ 

Linea By Leander – Side By Side

Forhandler Totalpris Læs mere
2.499,00 DKK Besøg butikken
2.499,95 DKK Besøg butikken

Side By Side fra Leander er en relativt ny vugge, som giver dig mulighed for at parkere den ved siden af din egen seng, så både du og barnet kan have hinanden i nærheden om natten, hvilket giver barnet og i nogle tilfælde mor og/eller far bedre søvn. 

Hjul gør vuggen let at flytte rundt på, og den ene side som kan fjernes, gør vuggen ideel til brug som bedside crib.

Bedre nattesøvn til mor, far og baby

Særligt helt små babyer har ingen almindelig dagsrytme, hvorfor de kan vågne i tide og utide, og gerne lidt for ofte i løbet af en nat. 

For forældre betyder det, at søvnen bliver afbrudt, fordi der skal tages hånd om den lille baby. Resultatet er trætte forældre, som kun overlever arbejdsdagen takket være et par kander kaffe, som kan holde kroppen nogenlunde i gang.

Med Side By Side fra Linea, behøver du ikke længere stå op for at placere en beroligende hånd på maven af din grædende baby. Inden du går i seng sørger du nemlig for at køre vuggen hen ved siden af din seng, fjerne den ene side af vuggen, og når barnet så uundgåeligt vågner i løbet af natten, kan du ganske let berolige dit barn med en hånd, et kys, et kram eller lidt nusseri. 

Ved hjælp af denne vugge, kan du have barnet tæt på hele tiden, hvilket i sidste ende giver alle en bedre nattesøvn. 

Justerbar højde

Hvis du planlægger at bruge Side By Side vuggen ved siden af din egen seng, er det naturligvis vigtigt, at den passer i højden. Det kan du heldigvis ganske let sikre dig, for du kan uden problemer justere højden på kassen baby sover i, så den passer nøjagtigt til mors og fars seng. 

Specifikationer: 

 • Mål: H: 78,5 x B: 54,5 x L: 112,5 cm
 • Materiale: Træ 
 • Madras medfølger

Se flere vugger

Hvis du har været igennem vores liste, men stadig ikke har fundet den helt rigtige til dit behov, så tryk videre på knappen nedenfor. Trykker du, vil du blive ledt videre og præsenteret for endnu flere vugger.

Sikkerheden i en vugge

Som med alt andet udstyr til børn, er det absolut vigtigste, at det er sikkert for de mindste at bruge.

Vil du tjekke om vuggen er sikker, kan du altid holde øje med diverse mærkninger, såsom CE mærket, som er en  god indikator for, at produktet er blevet testet og godkendt.

Vil du være helt sikker på, at vuggen er sikker, kan du selv sikkerhedstjekke på følgende måde:

 • Kan vuggen svinge eller gynge, skal du huske på, at større børn og voksne kan få fingrer eller tæer i klemme.
 • Det er vigtigt, at vuggen står stabilt på gulvet, så den ikke vælter, når den gynger.
 • Er der hjul på vuggen, skal disse kunne låses fast.
 • Hænger vuggen fra loftet, skal du sikre dig, at den hænger stabilt og ikke risikerer at falde ned.
 • Pas på snore og andre smådele, som barnet kan risikere at sluge. Hold den slags udenfor rækkevidde.

Kilde: Sikkerhverdag.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *