Dåbsgaver – Find den perfekte gave til barnedåb her

Dåbsgave guide cover

Barnedåben er en særlig dag, og derfor skal din dåbsgave også være noget helt specielt. Vi ved dog, at det kan være svært at tænke kreativt, når man er under pres, og derfor har vi valgt at hjælpe dig lidt på vej. Vi har samlet vores 26 bedste bud på en dåbsgave, som med garanti vil give glæde hos den heldige modtager (eller dennes forældre) på den store dag. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Dåbsgave fødselsdagsflag

Hvis du vil give en personlig dåbsgave, som kan findes frem og stilles på bordet år efter år, bør du overveje at give et fødselsdagsflag med indgravering i gave til barnedåben. 

På foden af det flotte flag i metal er der gjort plads til at indgravere barnets navn, fødselsdato, fødselstidspunkt, vægt og længde. Hvert eneste år når flaget kommer frem til barnets fødselsdag, kan familien tænke tilbage og tale om dengang den lille prins eller prinsesse kun vejede lidt over 3000 gram og målte 52 cm.

Børneservice – søde tallerkener, bestik og kopper

Selvom det ikke bliver lige med det samme, vil det før eller siden være tid til, at den lille solstråle skal lære at spise selv. Når den tid kommer, er det en fordel, at tallerken, kop, bestik osv. er indbydende for barnet. 

Et sødt sæt service er derfor en fremragende ide til en god dåbsgave. Det koster ikke alverden, og så er det en gave forældre og barn kan bruge og være glade for i mange år. 

Georg Jensen Elefant – sød sparebøsse til lommepengene

Der går måske et par år, inden lommepengene begynder at gå ind på kontoen hos den lille, men når den tid kommer, hvor barnet knokler med at tømme opvasker og gå ud med skrald, er det rart at have et sted at opbevare formuen.

Altid populære Georg Jensen står bag denne søde elefant sparebøsse i metal, som ikke bare kan rumme barnets mønter, men som også pynter og fungerer som en super flot figur i vindueskarmen eller på reolen på børneværelset. 

Skal sparebøssen være ekstra personlig og unik, kan du vælge at få den indgraveret. 

“Kaninen Der Så Gerne Ville Sove” – børnebog som får barnet til at falde i søvn på ingen tid

Kaninen Der Så Gerne Ville Sove

De fleste forældre har med garanti hørt om “Kaninen Der Så Gerne Ville Sove”, en bog som eftersigende skulle være så effektiv til at få børn til at sove, at man mistænker det for at være trolddom.  

Ved første øjekast ligner det måske en almindelig bog, men forfatteren Carl-Johan, som er adfærdspsykolog og sprogforsker, har skrevet bogen med et sprog som virker beroligende på barnet. Samtidig vil forældrene undervejs modtage instrukser fra bogen, som fx at de skal gabe eller sætte tempoet ned.

Bogen skulle eftersigende være utroligt effektiv, og eftersom de fleste forældre vil tage imod lidt hjælp til putningen med kyshånd, er denne bog en fremragende idé til dåbsgaven.

Sophie la girafe – bidelegetøj

Sophie la girafe - Dåbsgaver

Babyer elsker at putte ting i munden, men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad det er, den lille stopper ind i gabet. 

Sophie la girafe er et prisvindende bidelegetøj, som er lidt af et must-have for babyer, som kan tygge, sutte og slikke på giraffen ligeså meget de har lyst, uden der er nogen sundhedsfare. Den søde giraf er nemlig fremstillet af 100% naturligt gummi, som er indfarvet med giftfrie plantefarver. 

Og nå ja – så er den også vildt sød at se på. En perfekt og populær dåbsgave som ikke koster dig en formue. 

Dåbsbestik – klassisk dåbsgave til minde om en særlig dag

Hvis ikke du har et særligt sæt bestik fra din barnedåb liggende i din egen skuffe derhjemme, har dine forældre eller bedsteforældre det sikkert. Et sæt dåbsbestik er nemlig en klassiker indenfor dåbsgaver, som stadig er et ganske populært valg som gave til barnedåb.

Skal bestikket være ekstra personligt, kan du få indgraveret navn og fødselsdato/dåbsdato på bestikket, så kniv, gaffel og ske bliver helt unik. 

En hagesmæk – det får ethvert barn brug for

Ingen babyer er født til at komme til middag hos dronningen. Babyer sviner nemlig, så man tror, det er løgn! Derfor er hagesmækker uundværlige for nybagte forældre og en ideel dåbsgave. 

O-ball – enhver babys favorit

O-ball

Vi har ærligt talt lidt svært ved at forklare, hvad det er, som gør O-ball så genial, for ved første øjekast ser den ikke ud af meget. Faktum er dog, at langt de fleste babyer ELSKER at gribe fat om bolden, svinge den rundt i luften eller kaste med den. 

De mange huller i bolden gør, at barnet relativt let kan holde fast om den, selvom motorikken endnu ikke er færdigudviklet. Det fleksible og bløde materiale som bolden er lavet af gør, at den kan strækkes og klemmes sammen – vel at mærke uden risiko for at den går i stykker.

Miffy – hyggeligt natlys til børneværelset

MIffy - børnelampe

Den søde kanin med navnet ‘Miffy’ er en populær natlampe til børn, som ikke bare lyser, men som også er sjov at pille ved. Den nuttede lille kanin er lavet af blød silikone og kan derfor trykkes sammen og hives i. 

‘Miffy’ har indbygget batteri og kan tages med under armen og placeres hvorend det måtte give mening. Lysstyrken kan justeres og tilpasses efter behov. Skal der læses bog, kan den skrues helt op for, ligesom den kan dæmpes markant, hvis den blot er tændt for at sprede hyggeligt lys i børneværelset, imens barnet falder i søvn.

Dåbsrør – flot opbevaring af dåbsattesten

Dåbsrør - barnedåbsgave

Skal din dåbsgave til den døbte være helt unik, kan du overveje at give et dåbsrør i gave til barnedåben. Et dåbsrør er en aflang hul cylinder, hvori dåbsattesten kan opbevares. 

Det forkromede rør har søde indgraveringer af figurer og plads til at indgravere barnets navn og dato for dåben. 

Med et dåbsrør behøver dåbsattesten ikke gemmes væk på loftet i et støvet ringbind, men i stedet stå frit fremme til minde om den store dag. 

bObles – genialt tumlelegetøj som træner barnets motorik

bObles Kylling - Multi Grøn

Der kan efterhånden ikke være tvivl om bObles kvaliteter som sjovt legetøj for børn, som gør det muligt at tumle, kravle, balancere og mere, samtidig med barnet udvikler sin motoriske formåen.

Der findes ikke mange danske børnefamilier, som ikke har minimum ét produkt fra bObles, hvilket understreger vores pointe: bObles er genialt!

Kay Bojesen figur – pynt til børneværelset

Kay Bojesen står bag en lang række søde figurer, som til trods for det lidt barnlige udtryk, er at finde i utroligt mange danske dagligstuer. Det er dog ikke kun voksne, som er glade for figurene, for også børn kan glæde sig over, at der hænger en abe fra reolen på børneværelset. 

Udover den velkendte abe finder du også en elefant, en hund, sangfuglen, en bjørn, en zebra, en garder og meget, meget mere fra den danske designer. 

Gåvogn – perfekt til at lære at gå

Brio gåvogn - dåbsgave ideer

Når man hele sit liv har været vant til at kravle for at komme rundt, er det det en enorm udfordring at skulle stå og gå rundt på to ben. Med en gåvogn kan barnet tage sine første usikre skridt med lidt assistance og støtte, så det bliver en smule lettere at komme rundt. 

Selv når barnet HAR mestret at gå, er gåvognen sjov, da den kan bruges til at transportere legetøj, bamser og dukker rundt i hjemmet.

Armbånd Tro, håb og kærlighed – giv et smykke i dåbsgave

Barnedåben må meget gerne være noget, man mindes i lang tid, og derfor giver det god mening at give en dåbsgave, som ligeledes kan benyttes længe. 

En sådan gave kan være et flot smykke fx dette søde armbånd med et kors, et anker og et hjerte. De tre figurerer symboliserer henholdsvis tro, håb og kærlighed, hvilket er et oplagt budskab at give videre i dåbsgave til det lille nyfødte vidunder.

Tøj – søde klæder at fylde den lille garderobe med

Tøj - ide til barselsgave

Som forældre kan man stort set altid bruge mere tøj til baby, for hvis den lille ikke har gylpet på sit tøj, har den sikkert savlet, skidt eller tisset på det. Der foretages derfor tøjskifte op til flere gange dagligt, og så er det naturligvis rart, at der er noget nyt og rent tøj at finde i skabet. 

Find et sæt tøj som du kan lide og forær det til det lille barn – på den måde giver du også en lidt personlig dåbsgave, fordi tøjet er valgt med afsæt i din smag.

Løbecykel – barnets første cykel

Pukylino løbecykel

Det ligger i os danskeres DNA, at vi skal ud og gøre cykelstierne usikre på to hjul. Der findes næppe en nation, som er gladere for deres cykler end os, og derfor kan den lille solstråle ligeså godt lære det med det samme. 

Skal du være personen der introducerer barnet for cyklen, skal du forære den lille kommende cykelrytter en løbecykel. En løbecykel har ikke pedaler, men drives i stedet frem ved at barnet løber med benene. Denne form for cykel er nemmere at balancere på og er derfor oplagt som barnets første cykel. 

Syng Sammen – sangbog med indbygget musik

Syng Sammen - barselsgave

Sang og musik er sundt for et barns mentale udvikling, hvorfor forældre opfordres til at synge for deres børn. De fleste børn synes heldigvis også godt om at blive sunget for, selvom mor ikke er nogen Mariah Carey og far bestemt ikke synger som Elvis Presley. 

Der er heldigvis masser af hjælp at hente i sangbogen ‘Syng Sammen’, som ikke bare minder far og mor om teksten, men som også spiller melodien, så godnatsangen kan tages til et endnu højere niveau. 

Barnets bog – dokumentation af barnets første år

Barnets bog - inspiration til dåbsgave

Det går stærkt” og “De bliver så hurtigt voksne” er formentlig de to sætninger, som forældre kommer til at sige flest gange i løbet af barnets opvækst.

For det går stærkt. Det føles i hvert fald sådan. 

Hjælp de stakkels forældre – hvis sand i timeglasset løber hurtigere, end de kan følge med – med at huske tiden med baby, ved at forære dem barnets bog. Barnets bog er en mindebog, som du sikkert kender fra din egen barndom, hvor forældre kan notere vigtige begivenheder ned, indsætte billeder og fortælle anekdoter fra barnets tidlige liv. 

Når barnet bliver større, er det sjovt for både barnet og forældre at læse i bogen og mindes de gode gamle dage.

Scooter – timevis af underholdning ude og inde

Dantoy motorcykel / scooter til børn

Du finder næppe særligt mange danske børn, som ikke har leget med den velkendte blå og røde scooter fra Dantoy. De heldige af os har måske endda selv ejet en og derfor tilbragt time efter time i indkørslen, hvor vi har slidt det ene par sko op efter det andet, imens kilometervis af asfalt er blevet tilbagelagt på det lille blå-røde lyn. 

Den søde lille scooter er elsket af mange, og det er derfor oplagt at give den glæde videre til et barn, som med sikkerhed vil blive mindst ligeså begejstret for den sjove motorcykel. 

Scooteren er tilmed i en opdateret udgave, hvor de hårde og larmende plastikhjul nu er blevet skiftet ud med bløde og lydløse gummihjul, som tilmed er skånsomme mod dit gulv.

Babytæppe – så baby kan ligge blødt og godt

Det kan være koldt og hårdt at ligge på gulvet, så selvfølgelig skal den lille prins eller prinsesse have sig et lækkert tæppe, hvor der kan tumles, leges og slappes af. 

Udvalget af babytæpper er stort, og udover at de kan være lavet af forskellige materialer, er det afgørende som udgangspunkt, om det er pænt at se på.

Tryk på knappen nedenfor og se det store udvalg af babytæpper og find et du synes om – på den måde bliver din dåbsgave også automatisk personlig, fordi du tager udgangspunkt i din smag.

Legetelt – til sjov huleleg

Legetelt - gaveideer til barnedåb

Børn elsker at lege hule, men det er ikke altid mor eller far har tid og overskud til at bygge et fort af sofapuder og tæpper, hvor barnet kan gemme sig. 

Så er det godt, at man kan købe en færdigbygget hule i form af et legetelt, som ikke bare er en genial dåbsgave til barnet, men som også forældre vil sætte pris på, idet det let kan foldes sammen, så den kan stilles væk efter endt brug.

Dette telt fra danske Roommate fås i flere forskellige farver – se de mange farvemuligheder og prisen ved at trykke på knappen nedenfor.

BRIO tog – en tidsløs legetøjsfavorit

Brio togbane - forslag til dåbsgave

Du har sikkert selv leget med det BRIO tog, da du var lille, ligesom din far før dig gjorde det. Det er heller ikke utænkeligt, at din fars far og endda også hans far har leget med små tog på togbanen af træ. Vi skal nemlig helt tilbage til 1884 for at finde den svenske legetøjsproducents fødselsår. 

Når BRIO legetøj stadig er populært, vidner det i dén grad om, at svenskerne har fat i den lange ende med deres trælegetøj, som stadig er at finde på langt de fleste børneværelser i dag. 

Stablelegetøj – sjov træning af finmotorikken

Et stabeltårn er en vaske ægte klassiker indenfor legetøj til børn, hvilket skyldes at det både er et sjovt legetøj, samtidig med at det træner barnets finmotorik. 

Finmotorikken er afgørende for barnets evne til at lave små og præcise bevægelser – som fx at spise med en ske, tegne eller at stable klodser. 

Mammut gyngehest – en anderledes fortolkning af gyngehesten

Kids Concept Gyngehest - Mammut - Grå

Det er sjovt at gynge frem og tilbage og så er det tilmed godt for balanceevnen, som i dén grad bliver stimuleret. 

Gyngehesten har fået en overhaling, og er nu blevet forklædt som en nuttet og pjusket mammut, som med sikkerhed vil få massevis af kys og kram, når den da ikke bærer det glade barn på sin ryg. 

Aktivitetstæppe – så mor og far kan få lidt fred

Lamaze aktivitetstæppe

Det er ikke fordi det vrimler med stunder, hvor man kan slå røven i sofaen og slappe af, når man er forælder til et lille barn. Der er stort set altid en ble der skal skiftes, en mund der skal mættes eller et lille sind der skal underholdes, hvorfor det sjældent bliver til 10 minutters afslapning på sofaen. Det kan dog lade sig gøre købe forældrene lidt tid, hvor de kan få armene fri. 

Løsningen er et aktivitetstæppe, hvorpå barnet kan placeres og efterfølgende lege med, pille ved og kigge på de mange små og sjove former, figurer og farver på tæppet og den eventuelle legetøjsbøjle, som ofte hænger over barnet. 

Sansegynge – stimulerende og sjov gynge til ude og inde

Original sansegynge

En sansegynge åbner op for et utal af mulige lege, som ikke blot er hamrende sjove for barnet, men som også stimulerer balancesansen, hvilket bidrager til barnet motoriske udvikling. 

Hvis du tænker, at det er en smule tidligt at give en sansegyne i dåbsgave, kan vi afsløre at selv helt små børn kan få glæde af den store gynge. Selvom små børn ikke selv kan betjene gyngen, kan de sagtens placeres på ryggen i det store net, hvorefter gyngen kan sættes i gang af en voksen. 

Hvor meget giver man i dåbsgave?

I 2011 lavede Nordea en stor undersøgelse, som viste, at vi danskere i gennemsnit bruger 580 kr. på en dåbsgave. Det er dog et gennemsnit, hvorfor der kan være en del der giver mere og en del der giver for mindre.

Der er ingen retningslinjer der dikterer, at du skal give dåbsgaver for et bestemt beløb. Det afhænger i stedet af din økonomiske situation og relation til barnet. Der kan være tilfælde, hvor man i familien har indgået en aftale om hvilke beløb der bruges på gaver, men er det ikke tilfældet hos jer, er det helt op til dig selv. 

Det er dog værd at bemærke, at barnedåben kun foregår én gang i barnets liv, hvorfor det betragtes som en større dag end eksempelvis en fødselsdag, hvilket som udgangspunkt godt må afspejle sig i det beløb du spenderer på dåbsgaven.

Scroll til toppen