Hvornår må baby få æg?

Hvornår må baby få æg?

Børn må spise æg fra de er 6 måneder gamle. 

Æg til baby bør være hårdkogte, da der skal høje temperaturer til for at slå eventuelle salmonellabakterier ihjel. Pandekager, æggekage og almindelige hårdkogte æg kan fint spises af baby, da disse må forventes at være opvarmet til over 70 grader. 

Man bør dog afholde sig fra at give baby æg i form af spejlæg og blødkogt æg, da disse ikke nødvendigvis er gennemstegte og fri for salmonella. 

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby få rugbrød?

Hvor mange æg må baby få at spise?

Nogle anbefaler, at man ikke indtager mere end 3-4 æg om ugen som voksen og 1 æg om ugen som barn. Der er dog ingen officielle retningslinjer for dette, hvorfor der som udgangspunkt gælder det samme, som der gør for det al kost; nemlig at spise varieret og med måde.

Få svar på alle dine spørgsmål som nybagt forælder

Vil du have mulighed for altid at kunne få svar på de mange spørgsmål, du som nybagt forælder må støde på, så har vi den perfekte løsning for dig. 

Hos vores gode venner hos Gravid.dk kan du nemlig – for et beskedent beløb – blive medlem, hvilket giver dig følgende fordele:

  • Fri adgang til jordemoder & sundhedsplejerske
  • +25 videokurser om barnets udvikling, det første år osv.
  • Adgang til en masse relevante, velskrevne e-bøger
  • Gratis – og uforpligtende – medlemskab i en uge 

(affiliate-link)

Bliv klogere på hvad baby må spise

Vi forstår godt, hvis du har list svært ved at finde rundt i alle anbefalingerne omkring babys kost. For at gøre det let for dig, har vi derfor strikket en udførlig guide sammen, hvor vi oplyser hvad barnet må spise afhængigt af barnets alder. 

Læs hvad baby må og ikke må spise i vores store guide.

Kildeliste

Scroll til toppen