Guide til valg af kælk

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Hamax

God til prisen
Stiga bobslæde - De bedste kælke til børn

STIGA Pacer

Den seje

Yamaha Snow Trike

God til prisen
Stiga bobslæde - De bedste kælke til børn

STIGA Pacer

Vores favorit

Hamax

Den seje

Yamaha Snow Trike

Når den bløde sne falder over Danmark, findes der ikke noget bedre end en kælketur ned ad den lokale kælkebakke.

Hvis du er på jagt efter en ny kælk til dit barn, er du landet det helt rette sted. Med afsæt i grundig research har vi nemlig udvalgt vores bud på de 5 bedste børnekælke. Udvælgelsen tager afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte kælke. I vores vurdering har vi særligt lagt vægt på følgende parametre: Sikkerhed, funktionalitet, kvalitet, materialevalg, brandets ry og pris. 

De 5 bedste kælke

Herunder følger vores bud på de 5 bedste kælke til børn. Hvert bud ledsages af en produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte kælke godt at kende. Tilmed har vi tilføjet aktuelle priser. 

Hamax Slæde med styr

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 5 år

Hvis man finder denne kælk på Amazon, hvor den blandt andet forhandles, vil man hurtigt se, at den er et forbrugerhit. I skrivende stund kvitterer forbrugerne nemlig i gennemsnit med 3,9 ud af 5 stjerner til kælken. 60 % af forbrugerne har været så gavmilde, at de har kvitteret med topkarakter til kælken.

Det er da også en super god kælk, og derfor var den uundgåelig på vores liste. 

Kælkens rat gør, at den er super let at styre, mens dens generelle udformning bidrager positivt, hvad angår fartpotentiale og komfortvenlighed.

Plads til to personer

Der er plads til to personer på kælken, så hvis du har to små størrelser derhjemme, er kælken her det oplagte valg, da de dermed vil kunne more sig sammen på den lokale kælkebakke.

Anerkendt producent står bag

Bag kælken står Hamax, som er en yderst anerkendt producent af en række forskellige typer børneudstyr. Producenten blev grundlagt i 1958, og foruden kælke producerer Hamax blandt også cykelanhængere, cykelstole og cykelhjelme. 

STIGA Pacer Bobslæde

Derfor anbefaler vi denne

Stiga bobslæde - De bedste kælke til børn
Anbefalet alder: Fra 3 år

En pendant til denne kælk vandt tilbage i 2010 en test af kælke, som Jyllands-Posten lavede.

I denne test blev kælken hyldet for sin fart, manøvredygtighed, og at den var nogenlunde robust.

Foruden disse kvaliteter kan man også hylde kælken for at være yderst prisvenlig. Den koster nemlig ikke mange ugers lommepenge. Faktisk er det næsten tyveri, at man kan få så meget sjov for så få penge. 

Med refleks bagpå

Bagpå kælken er der monteret en refleks, så kælken bliver ekstra synlig, hvis man vover sig ned mod kælkebakken, når tusmørket falder på. Dermed kan kælken også betegnes som ganske sikker. Men husk på: Ingen kælke er 100 % sikre, og derfor er det godt at medbringe en lille pose snusfornuft, når man visiterer kælkebakken.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 3 år
 • Mål: 89 x 44,5 x 17 cm
 • Materiale: Plastik

KHW Snow Future Kælk med rat

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 8 år

Så snart man kaster et blik på denne kælk, ved man nærmest, at den er lynhurtig. Den har har nemlig et design, der skriger: “Jeg er den hurtigste kælk i byen.”  

Nem at styre

En kælk, der kan køre hurtigt, skal helst også være nem at styre, hvilket denne her model heldigvis også er takket være dens fine rat, som fungerer godt og intuitivt. Foruden rattet er det også værd at nævne bremsen, som man kan benytte, hvis man synes, at det går lige hurtigt nok for en.

Anerkendt producent

Bag kælken står tyske KHW, som har mere end 70 år på bagen. De mange års erfaring med at producere blandt andet kælke viser sig da også tydeligt med kælken her, der består af ekstremt gode materialer, og som kan holde i rigtig mange år.

Kvalitet over hele linjen

Vi har allerede været inde på, at kælken leverer varen for de fartglade. Derudover scorer den – grundet dens bløde, behagelige siddepude – også mange rosende ord hos dem, der værdsætter høj komfort.

Som sagt er kælken langtidsholdbar, og det skyldes blandt andet, at den består af rustfrit stål og andre kvalitetsmaterialer, som er yderst modstandsdygtige.

Kælken er desuden så stor, at man sagtens kan køre to på den ad gangen.

Hit hos forbrugerne

Kælken er da også et hit hos forbrugerne, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at kælken – i skrivende stund – udelukkende  har fået 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne hos en af de forhandlere, som kælken fås hos.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 8 år
 • Størrelse: 117 x 50 x 30 cm
 • Vægt: 8,7 kg.

KHW Snow Tiger Deluxe Kælk Med Rat

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 6 år

Kælken her kan på mange måder ses som en light-udgave af den foregående model, hvilket betyder, at kælken her har mange af de samme egenskabet og kvaliteter, men at den ikke excellerer inden for de forskellige discipliner, en kælk udsættes for, i helt lige så høj grad som modellen før, der må siges at være cremen af cremen inden for kælke. 

Til gengæld er denne her model væsentlig billigere end den foregående, så hvis du kan nøjes med det næstbedste, er denne her kælk bestemt et godt valg!

Kvalitetskælk 

Det er også KHW, der står bag denne kælk, og denne producent kan altså virkelig bare sit håndværk. Kælken her består – ligesom den foregående – af kvalitetsmaterialer fra spidsen af kælken til bagenden af denne. 

Du kan derfor godt forvente, at denne kælk holder i mange år – også selvom den skal bruges af en lille vildbasse, der ikke er bange for et enkelt flyvehop eller to.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 år
 • Størrelse: 105 x 47 x 34 cm
 • Vægt: 3,8 kg

Yamaha Snow Trike

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 6 år

I skrivende stund har denne kælk stort set kun fået 5-stjernersanmeldelser på Amazon, hvor kælken blandt andet forhandles. De flotte anmeldelser er i den grad velfortjente, for det er virkelig en god kælk, som Yamaha her har begået.

Sejt motorcross-udseende

Yamaha er primært kendt for at producere motorsportsudstyr, og udseendet af denne her kælk minder da også ganske meget om noget, som man kender fra motorsporten. Allermest minder udseendet om en motorcross-maskine.

Det særegne udseende har blandt andet den konsekvens, at man ikke styrer kælken ved hjælp af et rat, men derimod et styr. Det skal man dog ikke klage over, for man har mindst lige så meget kontrol over kælken med denne styreform, som man har med et rat.  

Komforten er i top

Man sidder super godt på kælken og føler sig tryg og sikker, når man har fat i styret. Sædet er dejligt blødt, hvilket styrker komfortvenligheden yderligere.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 år
 • Størrelse: 25 x 80 x 44 cm
 • Maksimal bærevne: 40 kg
 • Vægt: 8 kg.

Vil du se flere kælke?

Hvis ingen af ovenstående kælke var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Vi har nemlig kun vist et lille udsnit af det samlede kælkeudvalg. Klik på knappen herunder, hvis du er i humør til at kigge på endnu flere kælke.

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om børnekælke her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Legehuse, legetelte, køretøjer til børn, autostole, babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Scroll til toppen