Barselsgave – masser af gode ideer til den perfekte gave

Barselsgave guide cover

På jagt efter den perfekte barselsgave? Så befinder du dig det helt rigtige sted. Vi har tænkt kreativt for dig og kan derfor præsentere dig for en lange række super gode barselsgaver, som med garanti vil gøre både mor og barn lykkelige.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Jellycat bamse - ideer til barselsgave

Jellycat står bag en serie af ultra nuttede og afsindigt populære bamser, som alle børn elsker at kramme, kysse og hygge med. Bamser fra Jellycat er utroligt bløde og dejlige at røre ved, og så de alle sammen uimodståeligt søde at se på.

En bamse i barselsgave er lidt en kliché, men det skyldes mestendels, at det er en gave der rammer plet stort set hver gang.

Som en ekstra bonus kan du glæde dig over, at både forældre og barn vil tænke på dig, hver gang de ser på bamsen. 

Barnets bog – så de vigtigste minder kan gemmes

barnets bog - god barselsgave

Den første tid med baby går rigtig stærkt, og når den er ovre, oplever mange forældre, at tiden løb fra dem. Tiden kan man desværre aldrig stoppe, men minderne kan nedfældes og gemmes, så man altid kan tage en mental rejse tilbage til de første år med barnet. 

Barnets bog er en slags dagbog, hvori forældrene skriver beretninger fra livet med baby. I bogen noterer man typisk også ting som fødselsvægt, første ord og livret ned, så man senere hen har et lille opslagsværk med de vigtigste minder fra den tidlige barndom. 

Barnets bog er noget alle forældre BØR have, men det er ikke alle der husker at få købt og udfyldt en, hvilket de ofte kommer til at fortryde senere i livet. Kom dem i forkøbet og forær dem en barnets bog i barselsgave.

Ammepude – gør amningen mere behagelig for den nybagte mor

Filibabba ammepude

Det kan være hårdt for kroppen at skulle brødføde en lille baby gennem brysterne. Ikke kun fordi det tager på energien at skabe mælken, men også fordi det faktisk kan være overraskende hårdt og anstrengende at sidde med det lille barn i armene. Selvom det ikke vejer så meget endnu, kan det sagtens give øm nakke, skuldre og arme, når man time efter time sidder med den lille guldklump i favnen. 

Med en ammepude kan den trætte mor lade puden tage det hårde slæb, ved at lade barnet hvile på den. Mor kan godt nok ikke få armene fri, men fordi puden bærer det meste af barnets vægt, vil hendes ømme muskler og led kunne få sig en velfortjent pause.

Har den nybagte mor ikke allerede en ammepude, er dette en fremragende idé til en barselsgave.

Nusseklud – noget trygt at holde om

Jellycat nusseklud - oversigt med barselsgaver

Tryghed er noget af det vigtigste for et lille barn, men når det er sengetid og barnet ligger i sin seng, har det ikke altid mor og far i nærheden til at give tryghed. 

Heldigvis kan en bamse agere reserve-forælder for den lille guldklump, som elsker at ligge og at holde om og kramme sin dejlige nusseklud. 

Vi anbefaler en nusseklud fra Jellycat i barselsgave, da de er af en kvalitet fra øverste hylde. Samtidig er Jellycat et populært brand, som de fleste kender. Vigtigst af alt er det dog, at deres bamser og nusseklude er super søde at se på og dejlige at røre ved.

Babytøj – sødt tøj til den nyfødte

Tøj - ide til barselsgave

Som forælder kan man stort set altid bruge mere tøj til baby, for det bliver lynhurtigt beskidt af savl, gylp eller afføring. Samtidig har mor og far formentlig ikke vildt meget overskud til at få vasket tøj, så jo mere rent tøj som ligger klar i skuffen des bedre.

Sødt og lækkert babytøj er derfor en oplagt barselsgave, hvor du endda har mulighed for at sætte dit eget personlige præg. Tag udgangspunkt i hvilket babytøj du synes er sødt, og vær på den måde med til at sætte dit aftryk på barnets garderobe. 

Suttesnor – så der er styr på sutten

Sutten er uundværlig for de fleste småbørn og har de den ikke hele tiden indenfor rækkevidde, risikerer helvede at bryde løs. Desværre har sutter – ligesom fjernbetjeningen og nøgler – lidt en tendens til at blive væk. Er førstnævnte forsvundet, er konsekvensen, at du ikke kan slå væk fra reklamer eller låse din cykel op. Det kan være slemt nok, men på ingen måde i nærheden af det problem der opstår, hvis det er en sut der er forsvundet. 

Med en suttesnor kan sutten sættes forsvarligt fast på babys tøj, således den ikke kan falde på gulvet og forsvinde. Suttesnore kommer i et utal af farver med masser af forskellige mønstre og motiver, så der er god mulighed for at finde et design du kan lide, og på den måde gøre gaven lidt mere personlig.

Børnebøger – læsestof til godnatlæsningen

Selvom de fleste børn formentlig vokser fra det i det øjeblik, de får en iPad eller en smartphone i hånden, elsker de bøger i begyndelsen af deres liv. For et barn er det at åbne en bog som at tænde fjernsynet. Bøger er kilde til viden og lærdom, og så kan det faktisk være rigtig sjovt og hyggeligt for barn og forældre at læse bog sammen. 

Vil du bidrage til en masse hyggelige stunder og måske endda hjælpe barnet med at lære nyt, kan du med fordel give en god børnebog i barselsgave. Måske du endda kan være så heldig, at du får lov til at læse i den sammen med barnet en dag. 

Hagesmæk – spar mor og far for tøjvask

Giv en hagesmæk i barselsgave

Børn sviner forfærdeligt meget. Man kan sagtens mistænke dem for at være utætte, for hvis det ikke er i den ene ende, der kommer noget ud, er det helt sikkert i den anden. Bleen kan tage det der kommer ud bagved, men der skal en hagesmæk til, hvis ikke mor og far skal skifte tøj på den lille i tide og utide. 

Uanset om det er for at skåne tøjet for savl og gylp eller for mad, er der god grund til at udstyre barnet med en hagesmæk. 

Du finder hagesmækker i massevis af forskellige farver, ligesom de kan være printet med alskens forskellige mønstre og figurer. Tryk på knappen nedenfor og find en hagesmæk du kan lide, og giv på den måde en lidt mere personlig barselsgave.

Natlampe – hyggeligt lys på børneværelset

Miffy børnelampe

Den søde kanin med navnet ‘Miffy’ er en populær natlampe til børn, som ikke bare lyser, men som også er sjov at pille ved. Den nuttede lille kanin er lavet af blød silikone og kan derfor trykkes sammen og hives i. 

‘Miffy’ har indbygget batteri og kan tages med under armen og placeres hvorend det måtte give mening. Lysstyrken kan justeres og tilpasses efter behov. Skal der læses bog kan den skrues helt op for, ligesom den kan dæmpes markant, hvis den blot er tændt for at sprede hyggeligt lys i børneværelset, imens barnet falder i søvn.

Babysovepose – så baby kan sove trygt og lunt

En babysovepose er en genial opfindelse, fordi den modsat en babydyne ikke kan sparkes af i søvne, og derfor garanterer, at barnet altid er pakket tilstrækkeligt ind. 

Som voksen er tanken om at sove i en sovepose måske ikke specielt tiltalende, men for et barn eller en lille baby, er det en fantastisk følelse at være pakket helt ind.

Babysoveposen kan bruges i tremmesengen, i barnevognen eller som ekstra lun beskyttelse når barnet ligger og slapper af i armene på forældrene. 

O-ball – en sikker vinder hos ethvert barn

O-ball

Vi ved ikke helt, hvad det er ved O-ball, som gør det så populært blandt babyer, men det er også ligegyldigt. Faktum er nemlig, at stort set alle småbørn elsker at lege med den bløde gummibold, som de kan hive i, klemme sammen og kaste med. De mange små huller i bolden gør, at selv de mindste babyer kan finde ud af at gribe fat i den og holde den i deres små hænder.

O-ball er en rigtig fin og prisvenlig idé til en god barselsgave. 

Babybadekar – så baby kan gå glad i bad

Baby Dan babybadekar

Et par uger efter fødslen vil det være tid til den nyfødte babys første bad. Selvom det havde været nemt, er det desværre de færreste småbørn (læs: ingen!) som synes om at komme i brusebad, hvorfor et babybadekar er en nødvendighed. 

Dette babybadekar fra Baby Dan er helt traditionelt og simpelt, hvorfor du ikke går helt galt i byen, hvis du vælger at give denne model i barselsgave.

Bæresele – så baby kan opleve verden

Indtil baby selv lærer at kravle eller gå, er det afhængigt af andre, når det skal rundt i verden. Det kan dog være en smule anstrengende for de stakkels forældre, hvis de altid har barnet hængende i armene. 

Det er derfor vildt smart med en bæresele, som gør det muligt at have barnet helt tæt ind til sig, samtidig med at man har armene fri til at gøre andre ting. En gåtur i skoven er nemmere og hyggeligere med baby siddende i selen på maven, ligesom det også bliver lettere at handle ind. Vi kender sågar til forældre som bruger bæreselen når de går rundt derhjemme, fordi de på den måde kan få hænderne fri til fx at tage opvasken, støvsuge eller lignende. 

Sophie la girafe – populært og ikonisk bidelegetøj

Sophie la girafe - Dåbsgaver

Små børn putter alting i munden, sådan er det bare. Det er dog ikke alting, som er lige hensigtsmæssigt at putte i gabet, så er man ikke vågen, kan baby hurtigt få problemer, fordi den har slugt en mønt eller suttet på toiletbørsten. Der er dog heldigvis ting, som baby uden problemer kan stoppe i munden.

Én af de ting er den populære Sophie la girafe, et bidelegetøj som er fremstillet af 100% naturligt gummi og som derfor ikke er sundhedsskadeligt for barnet. Den nuttede giraf er tilmed rigtig nuttet, og designet af den er gået hen og blevet ikonisk indenfor babysager.

Sengetøj – så sengen bliver hyggelig og indbydende

For et lille barn er verden stor og spændende, og der er så meget nyt at opleve og lære. Derfor er der ikke meget at sige til, at det med at sove ikke er noget der står øverst på deres to do-liste. 

Det kan dog alligevel lade sig gøre at gøre sengetid lidt mere attraktiv, ved at pakke dyne og pude ind i sødt, sjovt eller flot sengetøj. 

bObles – tumlemøbler som børn elsker

bObles kylling blue

Der kan efterhånden ikke være tvivl om bObles kvaliteter som sjovt legetøj for børn, som gør det muligt at tumle, kravle, balancere og mere, samtidig med at barnet udvikler sin motoriske formåen.

Der findes ikke mange danske børnefamilier, som ikke har minimum ét produkt fra bObles, hvilket understreger vores pointe: bObles er genialt!

Baby kan med garanti ikke lege med sit nye bObles me det samme, men der går ikke mange måneder før det heldige barn kaster sig over sit nye legetøj, som med sikkerhed skal give masser af sjove stunder.

Syng Sammen – sang og musik til de små øregange

Syng Sammen - barselsgave

Børn elsker sang og musik, som tilmed har vist sig at være sundt for deres mentale udvikling. Det ligger derfor lige til højreskøjten, at du forærer baby og forældre en rigtig god sangbog, så der kan komme gang i skønsangen derhjemme. 

Vi anbefaler bogen ‘Syng Sammen’ som ikke blot leverer sangtekster til flere af de mest kendte danske børnesange, men som også agerer orkester ved at spille den tilhørende musik. I bogen er der desuden et væld af sjove illustrationer, som i sig selv er underholdende for barnet.

Babytæppe – blødt underlag til den lille babykrop

I starten kan baby ikke andet end at ligge ned, og derfor er det nødvendigt at barnet kan ligge godt. Et hårdt klinkegulv eller et koldt trægulv er ikke super behageligt at ligge på for den lille, så det kan være nødvendigt at gøre det hele lidt mere komfortabelt med et babytæppe. 

Der findes babytæpper i masser af farver, ligesom de findes med og uden mønstre og motiver. Tryk på knappen nedenfor og se det store udvalg, og sørg så for at vælge et babytæppe du synes om, så du på den måde gør din barselsgave mere personlig.

Aktivitetstæppe – når baby skal lege lidt alene

Done By Deer Aktivitetstæppe - Quiltet - Petroleum

Små børn har godt af at være lidt alene og tilbringe tid i eget selskab. Alenetiden skal naturligvis doseres med måde, men de tager bestemt ikke skade af at foretage sig noget uden mor og far. Det er dog begrænset hvad en lille baby kan give sig til, men et aktivitetstæppe er altid en sikker vinder, når barnet skal underholde sig selv lidt. 

Der findes masser af forskellige aktivitetstæpper i alle regnbuens farver, med forskelligt legetøj og i forskellige størrelser. Tryk på knappen nedenfor og se det store udvalg og find det helt rigtige aktivitetstæppe at give i barselsgave.

Uro – så baby har noget sjovt at se på

Små babyer kan være forfærdeligt utålmodige, hvilket er en udfordring, hvis det er meningen de skal ligge stille når der pusles. En sød uro over puslebordet kan dog købe forældrene lidt ekstra tid, da de sjove figurer som hænger foroven kan distrahere baby længe nok til at bleen kan blive skiftet.

Find en uro du synes om og giv den som en rigtig fin lille barselsgave.

Babyhåndklæde – så baby kan blive tør efter badet

Babyhåndklæde - ideer til barselsgaver

Et lækkert og blødt håndklæde kan man altid bruge. Dette babyhåndklæde er ekstra sødt, fordi der på hætten er små dinosaur takker og broderede øjne. Når den lille har håndklædet om sig og hætten over hovedet, ligner barnet en nuttet lille dinosaur. 

Materialet er kraftig og blød økologisk bomuld, som føles super lækkert. 

Håndklædet fås også som enhjørning, kanin, løve og mange andre søde dyr.

Smykkeskrin – opbevaring til prinsessens smykker

En rigtig lille prinsesse skal naturligvis have et flot smykkeskrin til opbevaring af smykkerne. Dette skrin fra populære Konges Sløjd er pyntet med små søde illustrationer, som gør udseendet unikt. 

Når skrinet åbnes snurrer citron-figuren rundt, imens en sød lille melodi spiller.  

Børneservice – tallerken, kop og bestik

Selvom det ikke bliver lige med det samme, vil det før eller siden være tid til, at den lille solstråle skal lære at spise selv. Når den tid kommer, er det en fordel, at tallerken, kop, bestik osv. er indbydende for barnet. 

Et sødt sæt service er derfor en fremragende ide til en god barselsgave. Det koster ikke alverden, og så er det en gave forældre og barn kan bruge og være glade for i mange år. 

Badelegetøj – gør badet sjovt

Det er ikke alle børn, som synes et varmt bad er en fornøjelse, men heldigvis kan det rette legetøj gøre det lidt lettere at lokke barnet i vandet. Figurer, dyr, små spande til vand, skibe eller lignende er stort set altid en vinder.

Scroll til toppen