Legetøj til 1 årig – Masser af gode forslag til legetøj til et barn på 1 år

Legetøj til 1 årig guide cover

At finde legetøj til en 1 årig er ikke nødvendigvis nogen let opgave, for hvad man som voksen vurderer som sjovt og interessant legetøj, behøver ikke nødvendigvis være noget som barnet har lyst til at bruge tid på. Vi hjælper dig dog gerne med at finde det rigtige legetøj, hvorfor du har i artiklen kan finde masser af inspiration og forslag til legetøj til 1 årige.

Det bedste legetøj til barnet på 1-2 år

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på det bedste legetøj til et barn på 1 år. Vi har taget udgangspunkt i legetøj som er både sjovt og lærerigt for barnet. Vores liste med legetøj til 1 årige er i vilkårlig rækkefølge. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Sjovt legetøj til 1 årig som minder om de ting, voksne bruger i det daglige

Når barnet er 1-2 år, vil det typisk være ivrigt efter at lære af sine omgivelser. Måden det foregår på, er typisk ved at efterligne det, de ser de voksne gøre. Legetøj, som minder om de redskaber voksne bruger i dagligdagen, kan derfor være godt, da barnet på den måde, kan imitere og “øve sig i at være voksen”.

Du har måske allerede bemærket hvordan barnet er interesseret i dine nøgler, mobiltelefon, voksenbestik, fjernbetjeningen osv.

LÆS OGSÅ: Stor artikel om tigerspring

Barnet har med garanti set én eller flere voksne rode med bilnøglerne, hvorfor disse er særligt interessante for de kære små, som dog ikke altid må lege med nøglerne til den dyre Audi i indkørslen. Ikke så meget fordi de kan gå i stykker, men mere fordi de lynhurtigt forsvinder, hvis barnet får lov at lege med dem uden at være under opsyn. 

Det giver derfor rigtig god mening at købe et lille sæt legetøjsnøgler i plastik, som ikke resulterer i, at du kommer for sent på arbejde, hvis de er blevet væk. 

Legetøjsnøgler

Legetøjsnøgler - legetøj 1 år

Legetøjsmobil

Legetøjsmobil - legetøj 1 årig

Legeværktøj

Børneværktøj

Legekøkken og legemad

Miele Legekøkken - Træ

Legetøj til 1 årig som træner grovmotorikken

Det er i denne alder, de fleste børn begynder at gå. Processen kan være voldsom og kan i mange tilfælde være mere interessant end legetøj. Det rigtige legetøj til en 1 årig kan dog gøre det nemmere og sjovere for barnet at lære at stå og gå. Særligt legetøj som bidrager til træning af grovmotorikken er perfekt i denne periode af barnets udvikling. Er der styr på det grovmotoriske, vil det være til gavn for barnets fremtidige udvikling. 

Børn elsker at tumle, så alt legetøj hvorpå man kan kravle, stå, hoppe, klatre og lignende, er en stor succes hos de fleste børn. Det handler i bund og grund kun om, at legetøjet skal få barnet op at stå og bevæge sig – lykkes det, kan legetøjet betragtes som vellykket. 

bObles tumlemøbler

bObles Elefant - Stor - Multi Grøn

Legetøj til 1 årig som træner finmotorikken

Det er vigtigt at barnet får styr på grovmotorikken, således det kan bevæge sig rundt. Det er dog også vigtigt at barnet træner sin finmotorik, så det ikke kun er de store og lettere klodsede bevægelser de mestrer, men også de små og mere præcise bevægelser. 

Det er typisk fingrene som står for det finmotoriske, så alt legetøj der kræver at barnet bruger fingre, håndled og arme i mindre og kontrollerede bevægelser, er effektivt til træning af barnets finmotorik. 

Stablelegetøj

Stabletårn - legetøj til 1 årig

Modellervoks

Modellervoks - legetøj 1 år

Fiskespil

Fiskespil - legetøj til 1 årig

Legetøj til 1 årig som træner hjernen

Uanset om man er voksen eller et lille barn, er det vigtigt, at man holder sig skarp og kvik, så man kan klare de udfordringer som livet kaster efter en. Udfordringerne som en 1 årig får kastet i hovedet er heldigvis begrænsede i deres omfang, men derfor er det stadig vigtigt, at de små grå bliver holdt varme og bliver trænet. 

LÆS OGSÅ: Legetøj, der udvikler sproget

Medmindre barnet er Albert Einstein genfødt, et lille geni, er det formentlig ikke Soduko, krydsogtværs eller regnestykker som hitter. Hvis barnet skal træne sin mentale formåen, skal legetøjet være sjovt, underholdende og indbydende, samtidig med at det naturligvis udfordrer barnet mentalt. 

Scroll til toppen