sovende-baby

Hvor meget sover en baby?

Så meget sover en baby typisk

Lad os med det samme slå fast, at der kan være stor forskel på det enkelte barns søvnbehov. Der er derfor ingen grund til bekymring, hvis dit barn sover enten mere eller mindre, end hvad der er typisk for en baby.

En nyfødt baby (0-3 måneder) sover som udgangspunkt mellem 11 og 19 timer på et døgn. Den mest normale søvnmængde er 14-17 timer.

Nyfødte har et enormt søvnbehov og derfor foregår langt størstedelen af døgnets timer med at sove. Søvnen afbrydes som oftest kun af sult. Så snart baby er blevet spist af, falder de fleste hurtigt i søvn igen. Den nyfødte babys lure er sjældent længere end 2-4 timer i stræk.

Et spædbarn (4-11 måneder) vil typisk sove omkring 12-15 timer på et døgn, men alt mellem 10 og 18 timer betragtes som normalt.

Alder Antal lure Timer søvn
Nyfødt (0-3 mdr.) Efter behov 14-17
Baby (4-11 mdr.) 2-3 12-15
Tumling (1-2 år) 1-2 11-14
Børnehavebarn (3-5 år) 0-1 10-13

Hvor mange lure skal en baby have?

Hvor mange lure, en baby har behov for, afhænger af lurenes længde. Du bør som udgangspunkt være mere opmærksom på den samlede mængde søvn på et døgn end antallet af lure.

Nyfødte babyer skal have nøjagtigt så mange lure, som de har behov for. De har endnu ikke fået etableret en døgnrytme, så de lukker øjnene og sover, når de er trætte – hvilket de naturligvis skal have lov til, uanset tidspunktet.

LÆS OGSÅ: Hvor længe har baby et fladt baghoved?

Når barnet bliver lidt større, vil det typisk være nødvendigt med 2-3 lure. En lille blunder til formiddag, en længere lur til middag og en powernap til eftermiddag er meget normalt. 

Vil du vide mere om baby og søvn?

Vil du være ekspert i babys søvn, kan du læse vores store guide til baby og søvn. I guiden viser vi dig børns skiftende søvnbehov, fra de er helt små, til de begynder i skole.

Tryk nedenfor og bliv ledt videre til vores guide til baby og søvn.

Guide til baby og søvn

Kildeliste

  • Sundhed.dk