Guide til valg af legegulv

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Sebra legegulv - De bedste legegulve

Sebra

God til prisen

Playfun

Det lærerige
Bekids legegulv - med tal - De bedste legegulve

BeKids

God til prisen

Playfun

Vores favorit
Sebra legegulv - De bedste legegulve

Sebra

Det lærerige
Bekids legegulv - med tal - De bedste legegulve

BeKids

Hvis du er på jagt efter et spændende og godt legegulv til dit barn, så er du landet det helt rette sted. I denne her artikel finder du nemlig vores bud på de 8 bedste legegulve til børn. Buddene tager udgangspunkt i omfattende research, hvor vi har orienteret os indgående i, hvad markedet p.t kan tilbyde.

I vores vurdering af de enkelte legegulve har vi særligt lagt vægt på følgende kriterier: Materialevalg, producentens ry, anvendelsesmuligheder, pris og kvalitet. 

De 8 bedste legegulve

Herunder følger vores bud på de 8 bedste legegulve. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. Hvert bud er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte legegulve godt at kende. Derudover vil du ved hvert legegulv finde forhandlernes aktuelle priser. 

Vi gør opmærksom på, at der er affiliate links, altså sponsorerede links, i det følgende.

 

Sebra legegulv

Derfor anbefaler vi dette

Sebra legegulv - De bedste legegulve
Anbefalet alder: Fra 0 år

Smadderlækkert legegulv fra Sebra, som er både blødt, stødabsorberende og 100 % fri for usund kemi. Tilmed har legegulvet et udseende, som langt de fleste voksne bifalder, hvorfor det passer ind i de fleste moderne hjem.

Beskytter dit barn mod kulde

Et legegulv er først og fremmest dejligt blødt at lege på for dit barn, men derudover beskytter det også dit barn mod kulde.

Hvis det er fodkoldt hjemme hos dig, er det næppe særligt rart for et barn at kravle rundt på gulvet for at lege. Med dette legetæppe vil du dog kunne eliminere bekymringer herom med et trylleslag.

Ikke kun godt for barnet 

Et legegulv er ikke kun en god ting for barnet. Det er også godt for gulvet, da dette beskyttes mod slag og stød fra barnets legetøj.

Hvis du har trægulv derhjemme, og du er lidt øm omkring dette, er et legegulv den perfekte løsning. På dette vil dit barn nemlig kunne lege vildt, uden det går ud over gulvet

Fås i flere farver

Gulvet fås i mange forskellige farver, blandt andet pink, blå og grå. Du burde derfor uden besvær kunne finde gulvet i en farve, der harmonerer med dine ønsker. 

Sebra legegulv pink

CE-mærket 

Gulvet, der består af EVA-skum, er CE-mærket. Det består i alt af 13 brikker, der kan sammensættes til en cirkel. Når cirklen er fuldendt, måler gulvet 120 cm i diameter. 

Gulvet er 100 % fri for phthalater og formamid.

Praktiske informationer

 • Mål: 122 cm i diameter og 1,5 cm i højden
 • Anbefalet alder: Fra 0 år

Baby Dan Legegulv i tykt skum

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 0 år

Her har vi et super fint legegulv, som den danske producent Baby Dan står bag. Gulvet isolerer mod kulde og skåner barnet, der leger på det. Ligesom det foregående er dette også godt både for barnet og gulvet, som det beskytter.

Tykt, stødabsorberende og lugtfrit 

Legegulvet imødekommer alle de krav, som man kunne have til et legegulv. Det er dejligt tykt, stødabsorberende samt lugtfrit. Det bør dog i den sammenhæng nævnes, at enkelte forbrugere melder om, at det lugter en smule, når det pakkes ud. Denne lugt forsvinder dog efter et par timer.

Uden farlig kemi

En del producenter af babyudstyr har været i vælten i løbet af de seneste år, efter at det er kommet frem, at der kan findes farlig kemi i deres produkter.

En sådan tur skal Baby Dan ikke frygte grundet dette fine legetæppe, da dette er fuldstændig blottet for farlig kemi. Dette er naturligvis rigtig vigtigt, da det modsatte kunne have negative sundhedsmæssige effekter for dit barn.

Mulighed for at udvide gulvet

Gulvet består som udgangspunkt af 9 brikker, der hver især måler 30 x 30 cm. Ønsker man et endnu større gulv end de 9 brikker samlet, kan dette sagtens lade sig gøre, da alle brikker sammen. Det vil derfor ikke være noget problem at tilføje nye brikker, hvis man køber flere. 

Kan bruges til at bygge alverdens ting.

Man behøver ikke nødvendigvis at bygge et gulv ud af skumbrikkerne. Man kan nemlig sagtens bygge alt muligt andet med disse. Kasser, bogsaver og så videre. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Praktiske informationer

 • Mål: Hver brik måler 30 x 30 cm. Tykkelse 1,5 cm
 • Anbefalet alder: Fra 0+ år
 • Materiale: 100 % PE, fri for pvc, formaldehyd og ftalater.

Det siger forbrugerne

Kilde: Mammashop.dk

Anonym
5/5

“De er af super god kvalitet. De ‘lugter’ en lille smule når man får dem, da de ligger tætpakket i plastik. Efter et par timer pakket ud er lugten mere eller mindre forsvundet og de kan bruges. Dejligt at de er uden giftige kemikalier som skader barnet”

Camilla J.
5/5

“Alt var som det skulle være. Hurtig levering, god information og fint produkt.”

BeKids Legegulv Med Bymotiver

Derfor anbefaler vi dette

Bekids legegulv med bymotiver - De bedste legegulve
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Så kom der sgu farver på drengen, var?

Legegulvet her er – modsat de foregående – fyldt med motiver og farver, som vil fascinere dit barn og stimulere dettes fantasi. På mange måder minder legegulvet om en klassisk legemåtte med bymotiv. 

Den store forskel på en klassisk legemåtte og så det her legegulv er, at legegulvet er væsentligt mere behageligt at opholde sig på end måtten.

Legegulvet er nemlig både dejligt blødt og stødabsoberende, hvorfor dit barn ikke får ømme knæ, uanset hvor mange timer dette kravler rundt og lader spændende, fantasifulde historier udfolde sig i den spændende by.

Helt små babyer får ikke det maksimale ud af legegulvet

Mens de første legegulve var velegnede til selv helt små babyer, anbefaler vi dette til lidt ældre børn. En helt lille baby vil nemlig ikke få meget ud af motiverne på de forskellige brikker.

Når dette er sagt, kan helt små babyer dog sagtens lege på gulvet og få glæde af dets stødabsorberende og varmeafgivende egenskaber. Når barnet med tiden lærer at afkode brikkernes motiver og forstå, at der er tale om en by, vil glæden for legegulvet næppe blive mindre. Derfor er legegulvet her bestemt ikke noget dårligt køb, selvom ens barn er meget spæd. 

Består af 9 brikker

Legegulvet består af i alt 9 brikker. Når alle brikker er samlet, har legegulvet en samlet størrelse på 1 kvm. 

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • 9 brikker

Playfun puslespil-legemåtte

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 12 måneder

Last updated: 2022-12-06 06:33:33

Rigtig fint legegulv med tal-motiver bestående af i alt 10 brikker. Når dit barn når en vis alder, vil legegulvet være et godt redskab i forhold til at lære dit barn at tælle til 10. 

Via legegulvet vil dit barn få mulighed for at se, hvordan tallene visuelt tager sig ud, hvilket er en fordel, når barnet senere i livet skal lære matematik.

Derudover er det muligt at rangere tallene i kronologisk rækkefølge, hvilket formentlig hjælper dit barn med at få styr på den rette rækkefølge op til 10.

Blødt og stødabsorberende 

Foruden at levere varen visuelt, leverer legegulvet også fint, når det kommer til at være stødabsorberende og varmeafgivende. 

Gulvet er måske ikke helt på niveau med de foregående, vi har præsenteret dig for, hvad angår komfortvenlighed, men det betyder ikke, at gulvet her er dårligt. Slet ikke! 

Praktiske informationer

 • Mål pr. brik: 30,5 x 30,5 cm.

bObles tumlegulv

Derfor anbefaler vi dette

Tumlegulv Bobles
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Last updated: 2022-12-06 06:33:33

Medmindre du har siddet iført skyklapper i en bunker de seneste fem år, så kender du også til bObles. Dette brand har nemlig opnået stor popularitet og anerkendelse hos danskerne grundet brandets mange tumlemøbler, som udvikler og stimulerer mindre børn. 

Deres legegulv – også kaldet tumlegulv – er da også helt eminent. Det er dejligt blødt og absoberende, og det kan bruges af både helt små og lidt større børn.

Helt små børn vil nyde at ligge på gulvet grundet dets bløde, behagelige tekstur, der tilmed afgiver varme, mens større børn vil finde glæde i at udføre forskellige lege på tæppet.

Udfordrer og stimulerer barnets fantasi 

Mulighederne med gulvet er mange. Faktisk er mulighederne udelukkende begrænset af fantasien. 

Med til gulvet følger en række trædesten, som kan tages i brug i forbindelse med forskellige lege, for eksempel en slags ‘Jorden er giftig’, hvor barnet forestiller sig, at gulvet er en uhyggelig flod, hvori der svømmer farlige krokodiller, og at trædestenene er den skrøbelige bro, som barnet skal tage for at komme over floden.

Hvad er gulvet lavet af?

BObles tumlegulv er produceret i kraftigt EVA-skum uden farlige ftalater.

Overfladen er både skridsikker og blød. Derudover er den let at rengøre. 

Når man køber et tumlegulvssæt, får man i alt 4 brikker, der kan sættes sammen. Alle brikkernes sider passer sammen, hvorfor man selv styrer, hvordan disse sættes sammen. 

Ønsker man at lave et kæmpestort legegulv, kan dette sagtens lade sig gøre. Det kræver blot, at man har brikker nok og vil derfor indebære, at man køber mere end blot et sæt.

Praktiske informationer

 • Mål:
  • Samlet 1,4 x L: 100 x B: 100 cm.
  • Enkelt gulvbrik: H: 1,4 x L: 50 x B: 50 cm.

Rundt tumlegulv fra bObles

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 6 måneder
Ingen priser tilgængelige

Endnu et fint legegulv fra bObles. Denne gang er formen dog ikke firkantet, men derimod cirkulær. 

I alt består legegulvet af 4 dele, der kan sættes sammen på samme måde som et puslespil.

Centralt på gulvet – altså i midten – finder du en lille rund brik. Denne kan tages ud, hvorefter der er plads til bObles Fisken. Du har dermed mulighed for at bruge dette legegulv i samspil med andre lækre bObles-produkter.

Fås i mange forskellige farver

Legegulvet fås i mange forskellige farver. Derfor gætter vi også på, at du uden besvær kan finde det i lige præcis den farve, som du ønsker. En række af de farver, som gulvet fås i, er følgende: Blå, grøn, grå og rød. 

Ekstremt blødt og stødabsorberende 

De seneste år er det kun gået en vej for bObles, og det er fremad, hvilket uden tvivl skyldes, at bObles virkelig er lig med kvalitet og børnevenlighed, hvilket dette legegulv også er et glimrende bevis på. 

Mange vil påstå, at det vigtigste for et legegulv er, at dette er dejligt blødt og stødabsorberende, og det må man i høj grad sige, at dette her legegulv er. Du finder næppe noget mere behageligt underlag for din baby at lege på end dette. 

I og med at bObles leverer cremen af cremen, når det kommer til legegulve, forekommer det næsten overflødigt her til sidst at bemærke, at gulvet her naturligvis ikke indeholder nogen miljøfarlige stoffer. Men skulle du af en eller anden grund være det mindste i tvivl om dette, kan du altså roligt bede din puls om at sænke sig, for selvfølgelig har bObles udelukkende brugt helt ufarlige materialer.

Praktiske informationer

 • Dimensioner:
  • Diameter: 110 cm
  • Højde: 1,5 cm
 • Materiale: EVA-skum.

BeKids Legegulv Med Tal Grå

Derfor anbefaler vi dette

Bekids legegulv - med tal - De bedste legegulve
Anbefalet alder: Fra 12 måneder

Last updated: 2022-12-06 06:33:35

Med dette legegulv vil du på et tidspunkt kunne lære dit barn at regne. Brikkernes motiver er nemlig forskellige tal samt et plus-og minus-tegn. Dermed er det muligt at opstille forskellige regnestykker samt løsningerne på disse med gulvets brikker. Gulvet åbner derfor op for muligheden af at forene leg med læring. 

Dejligt blødt

Mange vælger dog at købe et legegulv, mens barnet stadigvæk befinder sig i en alder, hvor det endnu ikke er i stand til at regne. Heldigvis vil du og dit barn sagtens kunne få en masse glæde af dette gulv, selvom dit barn endnu ikke måtte beherske kuglerammens kunst.

Dette skyldes, at gulvet er dejligt blødt og stort. Derfor byder gulvet på masser legeplads for dit barn, og pladsen er ikke blot stor, men også yderst komfortabel og behagelig grundet brikkernes dejligt bløde og stødabsorberende tekstur.

12 brikker

Legegulvet består i alt af 12 brikker. Hver brik måler 32 x 32 cm, og når alle brikker er sammensat, målet gulvet i alt 1,1 kvm.

Praktiske informationer

 • Materiale: EVA Foam – uden PVC og ftalater.
 • Anbefales alder: Fra 12 måneder.

Filibabba Aktivitetsnest

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 3 måneder

Man kan sagtens diskutere, hvorvidt denne aktivitetsnest fra Filibabba er et decideret legegulv. Mange forbinder nemlig et legegulv med stødabsorberende skumbrikker, og disse brikker er ikke en del af nesten. 

Hvis ens definition af et legegulv derimod er “et gulv, det er behageligt at lege på for baby”, må man i den grad sige, at aktivitetsnesten her fra Filibabba hører ind under kategorien. 

Filibabba har nemlig begået lidt af en genistreg med denne aktivitetsnest, der både er af høj kvalitet, æstetisk nydelig og sikker og behagelig for dit barn.

Fås i flere farver

Filibabba er en dygtig børneudstyrsproducent, og derfor ved de også godt, at ingen forbrugere er ens.

Forbrugerne har typiske forskellige præferencer angående blandt andet farve, og derfor kan man som producent hjælpe sin forretning rigtig meget ved at producere sit udstyr i flere forskellige farver.

Det har Filibabba valgt at gøre med denne fine aktivitetsnest, der blandt andet fås i farverne: Mørkegrøn, grå og rosa.

Mulighed for at montere legetøj på buerne

Som du kan se, pryder to fine buer aktivitetsnesten. På disse er der en række løkker, hvorpå du kan fastsætte legetøj, som dit barn kan fornøje sig med – enten ved at ligge og kigge på det eller ved at rejse sig op og lege med det.

Hvis du ikke ønsker buerne, kan disse let fjernes.

Dit barn føler sig tryg og sikker i nesten 

Aktivitetsnesten er omgivet af en blød, fin kant hele vejen rundt, som får dit barn til at føle sig tryg og sikker. Hvis nesten bruges af helt små børn, der endnu ikke kan gå, hjælper kanten ligeledes med at holde styr på baby. 

Praktiske informationer

 • Mål:
  • Lukkede sider: 80 x 80 cm
  • Åbne sider: 120 x 120 cm
  • Højde: 60 cm
 • Materiale:
  • Ydre: 100% økologisk bomuld
  • Indre: 100% polyester

Vil du se flere legegulve?

Hvis ingen af ovenstående legegulve var, hvad du søgte, kan vi glæde dig med, at der findes en masse andre gulve, som du endnu ikke har set. Hvis du stadigvæk er i kiggehumør og godt kunne tænke dig at se endnu flere legegulve, så klik på knappen herunder.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om legegulve her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Tripp-Trapp-stolen, pusletasker, kombivognebabyalarmer løbecykler, vugger, bObles, sansegynger og akvitetstæpper.

Scroll til toppen

Bedste priser

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 06:33:33

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 06:33:35