Guide til valg af puslebord

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Cam Cam Harlequin puslebord

Cam Cam

Vores favorit
Hoppekids Ida Marie puslereol

Hoppekids

God til prisen
Baby Dan Karla - væghængt puslebord

BabyDan

Til væggen
Hoppekids Ida Marie puslereol

Hoppekids

God til prisen
Cam Cam Harlequin puslebord

Cam Cam

Vores favorit
Baby Dan Karla - væghængt puslebord

BabyDan

Til væggen

Markedet for pusleborde kan forekomme stort og uoverskueligt, men frygt ej. Vi har nemlig gjort det hårde arbejde og minutiøst gennemgået forhandlernes udvalg af pusleborde og samtidigt orienteret os i tests og forbrugeranmeldelser med henblik på at finde de allerbedste til dig. Resultat af det hårde research-arbejde er blevet denne artikel, hvori du finder de 7 bedste pusleborde. 

Vores 7 anbefalede pusleborde

I det følgende præsenterer vi dig for de – i vores øjne – 7 bedste pusleborde, markedet kan byde på lige nu. 

Rækkefølgen er vilkårlig. Hvert puslebord er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte pusleborde godt at kende. Ligeledes har vi tilføjet aktuelle priser på de forskellige pusleborde.

Vi gør opmærksom på, at der i det følgende vil optræde affiliate-links, altså sponsorerede links.

Hoppekids Isabella

Derfor anbefaler vi dette

Hoppekids Isabella puslebord - Puslebord guide

Isabella fra Hoppekids er et solidt puslebord i stilfuldt og tidsløst design med plads til opbevaring af diverse udstyr.

Flot og funktionel

Om man kan lide udseendet på puslekommoden er som altid en smagssag. Vi er dog ret begejstrede for det stilrene og tidsløse design. 

Det er dog ikke kun når vi kigger på kommoden, at vi bliver begejstrede, for den er også god og praktisk at bruge, takket være gode opbevaringsmuligheder i form af skuffer og hylde. 

Lige under puslepladsen finder du to skuffer, som passende kan bruges til bleer, skiftetøj eller noget tredje, som er rart at have indenfor rækkevidde, når der skal pusles med baby.

Nederst er Isabella udstyret med en lille hylde som kan bruges til små kasser (se billedet) som kan fungere som små vaskekurve. 

Kan bruges som almindelig kommode

På et tidspunkt lærer dit barn at bruge toilettet ligesom os andre, hvorfor der ikke længere er behov for bleer, og dermed heller ikke nødvendigvis et puslebord. 

Når den dag kommer, kan du afmontere puslepladen i toppen af puslebordet og bruge den som almindelig kommode i stedet. Det betyder, at du får mere for dine penge, fordi puslekommoden tjener et formål selv efter bleen er kommet af. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Fyrretræ
 • Mål: H: 104 x B: 79 x D: 68 cm

Linea by Leander

Derfor anbefaler vi dette

Leander puslebord

Hvis designet er en af de vigtigste ting for dit valg af puslebord, så finder du næppe et pænere end puslebordet fra Leander og så er der tilmed fine muligheder for opbevaring.

Flot nordisk design

Udseende er naturligvis altid en smagssag, men man kan ikke fornægte, at der er blevet brugt tid og energi på et unikt design, som skiller sig ud fra mængden. De høje kanter på puslepladsen sørger desuden for, at dit barn ikke kan trille ud og falde ned. 

Designet er tydeligt nordisk-inspireret, og er dermed på højeste mode lige i øjeblikket.

Puslebord med hylder og justerbar højde

Det stilrene design er dog ikke på bekostning af funktionaliteten, for der er plads til opbevaring af diverse genstande under puslepladsen. De to hylder under babys plads, giver god mulighed for at opbevare det mest nødvendige, så du altid har klude, bleer og lignende indenfor rækkevidde. 

Puslebordet har to forskellige højdeindstillinger, hvilket betyder at du kan justere bordet så det passer mor og far i højden – der bliver brugt meget tid på bleskift og lignende, hvorfor det er rart ikke at skulle stå foroverbøjet eller på tæer. 

Medfølgende puslepude

Normalt skal du selv ud og finde en puslepude som passer til bordet, men med Linea by Leander, får du en puslepude med, som passer perfekt til udformningen på puslepladsen. 

Du kan vælge at tilkøbe et betræk til puslepuden, hvis du ønsker den i en særlig farve. Og så kan du selvfølgelig også vælge at bruge den puslepude du måske allerede har købt – dit barn kommer til at ligge godt uanset!

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Eg eller bøg
 • Puslehynde: Skum
 • Mål: (puslebordet har to højdeindstillinger) H: 91/96 x B: 66,7 x D: 72,5 cm

Sebra puslebord

Derfor anbefaler vi dette

Sebra puslekommode

Danske Sebra er garant for velkendt dansk design i høj kvalitet. Det samme gør sig gældende for dette flotte hvide puslebord.

Puslebordet er udstyrret med låger som skjuler to hylder, som kan bruges til opbevaring af bleer, tøj, vådservietter osv. 

2-i-1 design

Når baby når en størrelse hvor der ikke længere er behov for bleskift, er der stadig en grund til at lade puslebordet blive i hjemmet.  

Du kan nemlig ganske let afmontere puslepladen i toppen, hvorefter du har en flot kommode som kan bruges til opbevaring på børneværelset eller hvor der nu er behov. 

Hvis der en dag igen flytter et blebarn ind i husstanden, kan i let omdanne den flotte kommode til et ditto puslebord igen.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Bøg/gummitræ/MDF
 • Farver: Hvid eller grå
 • Mål: H: 90 x L: 79,5 x B: 74 cm

Babydan Sofie

Derfor anbefaler vi dette

Baby Dan Karla - væghængt puslebord

Er det en smule småt med plads i dit hjem, så kan du med fordel overveje et smart sammenklappeligt og væghængt puslebord. 

Fylder kun når det er i brug

Når du ikke bruger bordet kan du ganske let lukke det sammen, og så fylder det faktisk ikke mere end 15 cm i dybden på væggen. 

Praktisk i det daglige

Det er ikke kun når puslepladsen er foldet sammen, at den er smart, fordi den ikke fylder noget. Også når du bruger den i det daglige, vil du opdage at den er yderst smart og funktionel. 

Hylder indvendigt sørger for, at du har plads til opbevaring af alt det nødvendige til bleskift. Genstandene bliver elegant gemt væk sammen med puslepladsen, når du er færdig og lukker sammen – du sparer altså også opbevaringsplads!

Puslebordet leveres samlet og kan let hænges op på væggen, hvor den tåler en belastning på 15 kg.

Let at rengøre

Når uheldet er ude – det kommer det til før eller siden – så kan du ganske let rengøre de blanke overflader på puslebordet med en våd klud med lidt sæbe. 

Se flere væghængte pusleborde her

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ eller metal
 • Mål: H: 80 x B: 58,10 x D: 17 cm. Dybde udslået: 55 x 80 cm 

Flexa Baby

Derfor anbefaler vi denne

Flexa puslekommode

Er funktionalitet vigtigt for dig, så bør du overveje at kigge nærmere på Flexa Babys puslekommode, som udmærker sig ved, at være særligt fleksibel. Puslepladsen på toppen kan nemlig roteres 90 grader, så du kan tilpasse den efter dit behov. 

Masser af opbevaringsplads

Du får rigeligt med opbevaringsplads i de tre skuffer, så du kan samle det meste af babys tøj, puslesager og lignende i ét møbel.

Det er en fordel at samle så meget som muligt ét sted, fordi du ikke skal lede i 2 forskellige skabe, 7 skuffer og under sengen, hvis bamse eksempelvis er blevet væk.  

Funktionalitet og design går hånd i hånd

Selvom funktionaliteten er i top, så er det ikke gået ud over designet, som er klassisk skandinavisk. Designet er især vigtigt, fordi du med fordel kan bruge puslekommoden som almindelig kommode, når baby ikke længere skal pusles. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Bøgetræ
 • Mål: H: 96 x B: 72 x D: 43,5/72 cm

Hoppekids Ida Marie

Derfor anbefaler vi dette

Hoppekids Ida Marie puslereol

Vi er naturligvis også nødt til at have et puslebord med til den prisbevidste, som ikke mener at et puslebord skal koste alverden. Du finder næppe et billigere puslebord end dette fra Hoppekids.

Billigt puslebord

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men selvom prisen er i bund på puslereolen fra Hoppekids, så kan du stadig forvente et møbel der virker, ikke uden videre går i stykker af at blive brugt.

Lille og praktisk

Det er ikke kun prisen der er i bund – det er størrelsen på puslebordet også. Det lille puslebord fylder ikke alverden, og derfor kan du let flytte rundt på det efter behov. Det hjælper også, at den er udstyret med to hjul, så du ganske let kan løfte op i den ene side, og køre rundt med bordet. 

Mulighed for tilkøb af tilbehør

Hvis du godt kan lide puslemøblet her, men tænker at det bliver lige skrabet nok, så er der mulighed for at købe diverse ekstraudstyr til bordet. 

Du kan blandt andet tilkøbe en puslepude som er designet specifikt til brug med møblet, eller et sødt forhæng som kan hænges omkring reolen, og på den måde kamuflere indholdet på hylderne. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Fyrretræ og MDF
 • Mål: H: 84 x B: 56 x D: 73 cm

Babytrold Vera

Derfor anbefaler vi dette

Smart puslebord, som kan klappes sammen og opbevares i skab eller under sengen for maksimal pladsbesparelse. 

Fylder næsten ingenting

Puslebordet vejer under 5 kg, måler under en meter i højden og lidt over en halv meter i bredden. Der er med andre ord tale om en nogenlunde almindelig størrelse for et puslebord – når den er foldet ud altså. 

Det smarte er nemlig, at du ganske let kan folde hele herligheden sammen, hvorefter den kun fylder en brøkdel af førnævnte. Værd dog opmærksom på, at den sniger sig op 1,2 meter i højde, når den er foldet sammen. 

Rigeligt med pusleplads

Den lille størrelse, når bordet er klappet sammen, betyder dog ikke, at du skal gå på kompromis med pusleplads, for så snart bordet er foldet ud, har du mere eller mindre lige så meget plads til bleskift på denne, som du har på de større og mere stationære alternativer. 

Det er klart, at du får mere luksus og en overordnet mere stabil løsning, hvis du vælger et af de pusleborde, vi har præsenteret inden dette, men prisen er også tilsvarende højere, samtidig med at mange af de mere robuste og stabile pusleborde ikke er lige så fleksible at bruge som denne model. 

Velegnet til rejser

Fordi det sammenklappelige puslebord fylder så lidt, er det et fremragende valg til dig, som planlægger at rejse med dit barn. Puslepladsen kan let medbringes i flyet, i bilen, bussen, eller hvordan du ellers foretrækker at rejse. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 89 x B: 67 x D: 80 cm
 • Højde, når bordet er sammenklappet: 120 cm
 • Vægt: 4,9 kg.

Cam Cam Harlequin puslebord

Derfor anbefaler vi dette

Cam Cam Harlequin puslebord

Dansk design

Danske Cam Cam står bag dette vidunderlige puslebord, som ikke bare er lækkert at se på, men som også er yderst praktisk og funktionelt at bruge. Kvaliteten er i  top og du får rigeligt med plads til både bleskift og opbevaring af klude, stofbleer og lignende. 

Forvandles til lækker stilfuld kommode

Når barnet en dag bliver så stort, at der ikke længere er behov for bleskift, kan den lækre puslekommode fra Cam Cam fortsat sprede glæde. 

Puslepladen kan skubbes ind, hvorefter kommoden fylder mindre i lokalet, og nu kan benyttes som en flot kommode i stedet. Lad den stå på børneværelset og brug den til opbevaring af barnets tøj eller legetøj, eller stil den et andet sted i boligen, hvor kommoden kan gøre gavn.

Vælg mellem flere afdæmpede farver

Skal der være fuld skrald på farvepaletten, er dette puslebord formentlig ikke det rette til dig. 

Hvis du derimod er på jagt efter et puslebord, som er flot og iøjnefaldende, men uden det stikker af med al opmærksomheden, er Cam Cam Harlequin et godt bud. 

Vælg mellem flere afdæmpede farver; grå, hvid og sandfarvet. Tryk på knappen nedenfor og se farvemulighederne. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Fyrretræ
 • Mål: H: 100 x B: 84 x D: 52-69 cm

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om pusleborde her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: 
pusletasker, legehuse, babyalarmer, babyneste, barnevogne, vugger, bObles, klapvogne og akvitetstæpper.

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge puslebord?

Det suverænt vigtigste når du skal vælge et puslebord, er højden på bordet. Du kommer til at tilbringe rigtig lang tid med at pusle hver eneste dag, så hvis du skal stå på tæer eller bukke dig ned hver eneste gang, så ender du med at slide dig selv unødigt. Derfor anbefaler vi altid, at du tjekker målene på puslebordet inden du bestiller. 

Du kan med fordel finde målebåndet frem derhjemme, og måle hvilken højde bordet kommer til at være i. Føles det naturligt og behageligt at arbejde i den højde, så kan du roligt bestille. 

Og så ved vi godt, at mange kvinder sikkert vil vægte designet på møblet højt – men det vigtigste er altså, at puslebordet er behageligt i brug.

Hvad er det bedste puslebord?

Du har måske allerede regnet ud, at der ikke som sådan findes noget bedste puslebord. Hvilket puslebord der er bedst for dig, afhænger naturligvis af dine behov og dine kriterier. 

Hvis det vigtigste for dig i et puslebord er designet, så kan du måske godt gå lidt på kompromis med funktionaliteten og omvendt. De bedste pusleborde er dog, i vores optik, dem der er robuste og sikre – så behøver du nemlig ikke frygte, at det hele ramler sammen imens din guldklump får tør numse. 

Derudover mener vi som sagt, at den rigtige størrelse er altafgørende for at få en god oplevelse med dit puslebord.

Hvad skal jeg bruge til mit puslebord?

De fleste pusleborde kommer uden puslepuder. En puslepude er vigtig for din lille babys komfort, da den uden en pude, formentlig vil ligge på det hårde materiale som bordet er lavet af. 

At blive puslet skal være en god og dejlig oplevelse for baby – på den måde undgår du brok og skrigeri. Derfor er det vigtigt, at baby ligger godt på en puslepude. 

Derudover skal du selvfølgelig have fat i diverse pusleartikler til baby. Cremer, bleer, pudder osv. kan med fordel opbevares i nærheden af puslepladsen, så de er indenfor rækkevidde og klar til brug når behovet opstår. 

Det er ikke alle babyer der synes om at blive puslet. Måske synes de det er træls, at du rører ved dem, eller måske de bare keder sig. Uanset hvad, kan det være en fordel at have lidt legetøj indenfor rækkevidde. Når baby bliver utålmodig og begynder at brokke sig, så finder du legetøjet frem og afleder opmærksomheden. 

Du kan også give baby noget at kigge på, ved at have en uro hængende over puslepladsen. På den måde har baby noget spændende at rette blikket mod i stedet for et kedeligt loft.

Skal du bruge en uro? – Tjek vores bud på nogle af de bedste uroer 

Er du ikke i nærheden af vand og sæbe, kan du med fordel have en håndsprit stående indenfor rækkevidde. Hygiejnen er vigtigt, og selvom du måske ikke kan se skidtet på dine hænder, så bliver man hurtigt fedtet ind i diverse bakterier, når man pusler sin lille.

Behøver jeg et puslebord?

Det er på ingen måde et krav, at du investerer i et puslebord. Hvis du har mulighed for at lave puslestation et andet sted, eksempelvis ved at placere en puslepude på bordpladen på badeværelset, så er det helt fint. 

Har du ikke umiddelbart et oplagt sted at lave pusleplads, så bør du virkelig overveje et godt puslebord. Du kommer til at bruge RIGTIGT MANGE timer med bleskift og vask af baby – en god pusleplads gør oplevelsen meget bedre for dig og baby. 

Med det rigtige puslebord undgår du at skulle stå foroverbøjet eller på tæer for at nå, og når du slapper af under bleskiftet, så smitter det helt naturligt også af på baby. 

Vores bedste råd er, at du tjekker dit hjem for gode steder at placere en puslepude. Er der ikke nogen oplagte steder, så anbefaler vi et puslebord. 

Hvordan vælger jeg det rigtige puslebord?

Der er meget der spiller ind, når det handler om at vælge det rigtige puslebord. For at gøre det lettere for dig at tage den rigtige beslutning har vi nedenfor listet de vigtigste ting, som du bør overveje når du skal vælge et møbel at placere puslepuden på. 

Sikkerheden skal være på plads

Det er formentlig ikke nogen stor overraskelse, at sikkerheden er utroligt vigtig. Enhver forældres værste mareridt er, at deres lille guldklump kommer til skade. Vælger du det rigtige puslebord kan du dog minimere den risiko. Sørg for at bordet eller kommoden står stabilt og sikkert på gulvet så det ikke pludselig vipper eller vælter hvis baby spræller lidt for ivrigt. 

Det bedste du kan gøre for din babys sikkerhed er dog, at du altid har din opmærksomhed rettet mod det. Sørg for, at du som minimum altid har baby i syne i øjenkrogen , for det kræver af og til ikke meget mere end et øjebliks uopmærksomhed før noget går galt. Når baby befinder sig højt over gulvet på en pusleplads er det ikke svært at forestille sig hvor galt det kan gå, hvis uheldet er ude. Så hold øje med din baby!

Højden skal passe til dig

Højden på puslebordet er på ingen måde uvæsentlig. Set over en hel dag, kommer du til at stå der rigtigt længe, og derfor skal du sørge for at stå godt og behageligt. Er bordet for højt, så kommer du til at stå på tæer. Er bordet derimod for lavt, så kommer du til at stå foroverbøjet og få ondt i ryggen. 

Hvis bordet er den rigtige højde kan du lettere holde øjenkontakt med dit barn, ligesom det også bliver en smal sag at læne sig ind for at plante et velfortjent kys på det lille nuttede ansigt.

Det er derfor utroligt vigtigt, at du finder et puslebord der passer dig i højden. I vores anbefalinger har vi skrevet højden på puslebordene så du selv kan måle op derhjemme og teste om puslehøjden er behagelig for dig. 

Du kan også vælge at købe et puslebord hvor højden kan justeres efter behov.

Leander puslebordet kan justeres til to forskellige højder. Det vægophængte puslebord fra BabyDan kan hænges op i den højde der passer dig bedst. 

Der skal være plads i dit hjem

Inden du forelsker dig i et puslebord bør du overveje hvor meget plads du har at gøre med. Er det trangt med pladsen der hvor du bor, så gør det næppe noget godt for indeklimaet, at der rykker et stort møbel ind midt i stuen.

Er der pladsmangel i din bolig kan du overveje et væghængte puslebord. De kan klappes sammen når de ikke er i brug og fylder ikke meget på væggen. De tager heller ikke noget af din sparsomme gulvplads. 

Har du rigeligt med plads derhjemme, så er der også fordele ved at vælge et stort puslebord med opbevaringsplads i form af skuffer eller hylder. Du får mere plads at pusle på, og samtidig har du et sted at opbevare bleer, cremer, vådservietter osv. 

Forlad aldrig puslebordet når baby bruger det

Uden vi skal lyde alt for opdragende, er vi nødt til at nævne, at du under ingen omstændigheder må lade dit barn ligge selv på puslebordet, uden du som minimum har øjnene rettet mod baby. Det kræver ikke meget mere end et par sekunder før uheldet er ude, og for et lille barn er højden på et puslebord tilstrækkelig til, at et fald kan få alvorlige konsekvenser. 

Uanset om mobilen ringer inde fra stuen, det banker på døren eller kartoflerne koger over på komfuret, må du altså ikke forlade dit barn uden opsyn, når det ligger på puslepladsen. Hvis det virkelig ikke kan vente, så løft baby op og tag det med i armen, så du kan få skruet ned for kogepladen. 

Du kan blive meget klogere på børns sikkerhed i pjecen “Vigtigt at vide om små børns sikkerhed” som Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning står bag.

Sundhedsplejersken.dk har desuden skrevet en rigtig fin artikel om emnet – den kan du læse her.

Scroll til toppen