Loading...
Produktguides

Puslebord – Vi hjælper dig med at finde det rigtige

Puslebord guide cover

Det er vigtigt du finder det helt rigtige puslebord, for du kommer til at tilbringe rigtigt mange timer med bleskift. I denne artikel vil vi forsøge at hjælpe dig med at finde det helt rigtige puslebord til dine behov.

De fleste forældre kan nok skrive under på, at bleskift med tiden bliver som at arbejde på samlebånd. Man gør i hvert fald sit bedste for, at det skal gå stærkt – for som forældre ender der med at gå rigtigt meget tid ved puslebordet i løbet af en dag. 

Derfor er det vigtigt, at du finder det perfekte puslebord fra starten, så du kan nøjes med at bande over baby der ikke vil ligge stille og ikke at puslebordet er for lavt, for smalt, vælter let eller hvad der nu ellers kan være af problemer. 

Der findes rigtigt mange pusleborde og derfor er det kun naturligt, hvis du ikke ved hvilket puslebord du skal vælge. Men bare rolig! – Vi tager dig i hånden og fører dig igennem det store udvalg af borde og kommoder. 

Husk at du skal bruge en puslepude til dit nye puslebord. Vi hjælper dig – se vores anbefalede puslepuder her

Vores 5 anbefalede pusleborde

I det følgende præsenterer vi dig for de fem pusleborde, som vi mener fortjener din opmærksomhed. Vi har læst tests, anmeldelser og hørt hvad brugerne synes. Vi håber du finder hvad du leder efter. 

Vi gør opmærksom på, at der i det følgende vil optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille andel, hvis  du vælger at købe en af vores anbefalinger. Vi garanterer dog, at vi kan stå inde for samtlige produkter på listen.

Isabella puslekommode fra HoppekidsHoppekids Isabella puslebord - Puslebord guide

Isabella fra Hoppekids er et solidt puslebord med en hylde forneden samt to skuffer til opbevaring. 

Designet er stilfuldt og vil pynte i de fleste hjem. Det er en fordel, for puslebordet kan let omdannes til en kommode, så du kan bruge det selvom dit barn ikke længere skal pusles. 

Materialet er hvidmalet fyrretræ.

Mål: Højde: 104 cm Bredde: 79 cm Dybde: 68 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
1.575,00 DKK Læs mere
1.698,00 DKK Læs mere
1.759,00 DKK Læs mere
1.759,00 DKK Læs mere

Leander Puslebord

Leander puslebord

Hvis designet er en af de vigtigste ting for dit valg af puslebord, så finder du næppe et pænere end puslebordet fra Leander.

Udseende er naturligvis altid en smagssag, men man kan ikke fornægte, at der er blevet brugt tid og energi på et unikt design, som skiller sig ud fra mængden. 

Det stilrene design er dog ikke på bekostning af funktionaliteten, for der er plads til opbevaring af diverse genstande under puslepladsen, og så kan højden justeres og tilpasses mor og far. 

Puslebordet fås i materialerne eg og bøg

Mål: Højde (puslebordet har to højdeindstillinger): 91/96 cm  x Bredde: 66,7 cm x Dybde: 72,5 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
2.745,00 DKK Læs mere
2.745,00 DKK Læs mere
2.749,95 DKK Læs mere

Puslebord fra Sebrasebra_puslebord hvid - guide til puslebord

Flot hvidt puslebord fra danske Sebra. Puslebordet er udstyrret med låger som skjuler to hylder, som kan bruges til opbevaring af bleer, tøj, vådservietter osv. 

Når baby når en størrelse hvor der ikke længere er behov for bleskift, kan puslebordet sagtens blive stående på børneværelset og bruges til opbevaring. 

Puslebordet fås i hvid eller grå. 

Mål: Højde: 90 cm  x Længde: 79,5 cm Bredde: 74 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
4.489,00 DKK Læs mere
4.495,00 DKK Læs mere
4.495,00 DKK Læs mere
4.499,00 DKK Læs mere
4.499,95 DKK Læs mere

Væghængt puslebord i træ fra Baby Dan – KarlaSammenklappeligt puslebord Babydan

Er det en smule småt med plads i dit hjem, så kan du med fordel overveje et smart sammenklappeligt puslebord. 

Når du ikke bruger bordet kan du ganske let lukke det sammen, og så fylder det faktisk ikke mere end 17 cm på væggen. Der er hylder indvendigt, hvilket gør puslebordet brugbart til opbevaring af mindre ting, som eksempelvis bleer eller babypudder.  

Puslebordet leveres samlet og kan let hænges op på væggen, hvor den tåler en belastning på 15 kg.

Mål: Højde: 80 cm Bredde: 58,10 cm Dybde: 17 cmDybde udslået: 55 x 80 cm 

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
669,00 DKK Læs mere
829,00 DKK Læs mere
949,95 DKK Læs mere
998,00 DKK Læs mere

Puslekommode med drejelig pusleplade fra Flexa BabyDrejelig pusleplads - puslekommode fra flexa - puslebord guide

Er funktionalitet vigtigt for dig, så bør du overveje at kigge nærmere på Flexa Babys puslekommode, som udmærker sig ved, at være særligt fleksibel. Puslepladsen på toppen kan nemlig roteres 90 grader, så du kan tilpasse den efter dit behov. 

Derudover får du rigeligt med opbevaringsplads i skufferne eller på hylderne (Flexa kommoden fås i flere varianter – Tryk på “Se prisen” for nærmere information)

Selvom funktionaliteten er i top, så er det ikke gået ud over designet, som er klassisk skandinavisk. Designet er især vigtigt, fordi du med fordel kan bruge puslekommoden som almindelig kommode, når baby ikke længere skal pusles. 

Mål: Højde: 96 cm Bredde: 72 cm Dybde: 43,5/72 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
3.599,00 DKK Læs mere
3.948,00 DKK Læs mere
3.952,00 DKK Læs mere

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge puslebord?

Det suverænt vigtigste når du skal vælge et puslebord, er højden på bordet. Du kommer til at tilbringe rigtig lang tid med at pusle hver eneste dag, så hvis du skal stå på tæer eller bukke dig ned hver eneste gang, så ender du med at slide dig selv unødigt. Derfor anbefaler vi altid, at du tjekker målene på puslebordet inden du bestiller. 

Du kan med fordel finde målebåndet frem derhjemme, og måle hvilken højde bordet kommer til at være i. Føles det naturligt og behageligt at arbejde i den højde, så kan du roligt bestille. 

Og så ved vi godt, at mange kvinder sikkert vil vægte designet på møblet højt – men det vigtigste er altså, at puslebordet er behageligt i brug.

Hvad er det bedste puslebord?

Du har måske allerede regnet ud, at der ikke som sådan findes noget bedste puslebord. Hvilket puslebord der er bedst for dig, afhænger naturligvis af dine behov og dine kriterier. 

Hvis det vigtigste for dig i et puslebord er designet, så kan du måske godt gå lidt på kompromis med funktionaliteten og omvendt. De bedste pusleborde er dog, i vores optik, dem der er robuste og sikre – så behøver du nemlig ikke frygte, at det hele ramler sammen imens din guldklump får tør numse. 

Derudover mener vi som sagt, at den rigtige størrelse er altafgørende for at få en god oplevelse med dit puslebord.

Hvad skal jeg bruge til mit puslebord?

De fleste pusleborde kommer uden puslepuder. En puslepude er vigtig for din lille babys komfort, da den uden en pude, formentlig vil ligge på det hårde materiale som bordet er lavet af. 

Se vores bud på de fem bedste puslepuder her.

At blive puslet skal være en god og dejlig oplevelse for baby – på den måde undgår du brok og skrigeri. Derfor er det vigtigt, at baby ligger godt på en puslepude. 

Derudover skal du selvfølgelig have fat i diverse pusleartikler til baby. Cremer, bleer, pudder osv. kan med fordel opbevares i nærheden af puslepladsen, så de er indenfor rækkevidde og klar til brug når behovet opstår. 

Det er ikke alle babyer der synes om at blive puslet. Måske synes de det er træls, at du rører ved dem, eller måske de bare keder sig. Uanset hvad, kan det være en fordel at have lidt legetøj indenfor rækkevidde. Når baby bliver utålmodig og begynder at brokke sig, så finder du legetøjet frem og afleder opmærksomheden. 

Du kan også give baby noget at kigge på, ved at have en uro hængende over puslepladsen. På den måde har baby noget spændende at rette blikket mod i stedet for et kedeligt loft.

Skal du bruge en uro? – Tjek vores bud på nogle af de bedste uroer 

Er du ikke i nærheden af vand og sæbe, kan du med fordel have en håndsprit stående indenfor rækkevidde. Hygiejnen er vigtigt, og selvom du måske ikke kan se skidtet på dine hænder, så bliver man hurtigt fedtet ind i diverse bakterier, når man pusler sin lille.

Behøver jeg et puslebord?

Det er på ingen måde et krav, at du investerer i et puslebord. Hvis du har mulighed for at lave puslestation et andet sted, eksempelvis ved at placere en puslepude på bordpladen på badeværelset, så er det helt fint. 

Har du ikke umiddelbart et oplagt sted at lave pusleplads, så bør du virkelig overveje et godt puslebord. Du kommer til at bruge RIGTIGT MANGE timer med bleskift og vask af baby – en god pusleplads gør oplevelsen meget bedre for dig og baby. 

Med det rigtige puslebord undgår du at skulle stå foroverbøjet eller på tæer for at nå, og når du slapper af under bleskiftet, så smitter det helt naturligt også af på baby. 

Vores bedste råd er, at du tjekker dit hjem for gode steder at placere en puslepude. Er der ikke nogen oplagte steder, så anbefaler vi et puslebord. 

Hvordan vælger jeg det rigtige puslebord?

Der er meget der spiller ind, når det handler om at vælge det rigtige puslebord. For at gøre det lettere for dig at tage den rigtige beslutning har vi nedenfor listet de vigtigste ting, som du bør overveje når du skal vælge et møbel at placere puslepuden på. 

Sikkerheden skal være på plads

Det er formentlig ikke nogen stor overraskelse, at sikkerheden er utroligt vigtig. Enhver forældres værste mareridt er, at deres lille guldklump kommer til skade. Vælger du det rigtige puslebord kan du dog minimere den risiko. Sørg for at bordet eller kommoden står stabilt og sikkert på gulvet så det ikke pludselig vipper eller vælter hvis baby spræller lidt for ivrigt. 

Det bedste du kan gøre for din babys sikkerhed er dog, at du altid har din opmærksomhed rettet mod det. Sørg for, at du som minimum altid har baby i syne i øjenkrogen , for det kræver af og til ikke meget mere end et øjebliks uopmærksomhed før noget går galt. Når baby befinder sig højt over gulvet på en pusleplads er det ikke svært at forestille sig hvor galt det kan gå, hvis uheldet er ude. Så hold øje med din baby!

Højden skal passe til dig

Højden på puslebordet er på ingen måde uvæsentlig. Set over en hel dag, kommer du til at stå der rigtigt længe, og derfor skal du sørge for at stå godt og behageligt. Er bordet for højt, så kommer du til at stå på tæer. Er bordet derimod for lavt, så kommer du til at stå foroverbøjet og få ondt i ryggen. 

Hvis bordet er den rigtige højde kan du lettere holde øjenkontakt med dit barn, ligesom det også bliver en smal sag at læne sig ind for at plante et velfortjent kys på det lille nuttede ansigt.

Det er derfor utroligt vigtigt, at du finder et puslebord der passer dig i højden. I vores anbefalinger har vi skrevet højden på puslebordene så du selv kan måle op derhjemme og teste om puslehøjden er behagelig for dig. 

Du kan også vælge at købe et puslebord hvor højden kan justeres efter behov.

Leander puslebordet kan justeres til to forskellige højder. Det vægophængte puslebord fra BabyDan kan hænges op i den højde der passer dig bedst. 

Der skal være plads i dit hjem

Inden du forelsker dig i et puslebord bør du overveje hvor meget plads du har at gøre med. Er det trangt med pladsen der hvor du bor, så gør det næppe noget godt for indeklimaet, at der rykker et stort møbel ind midt i stuen.

Er der pladsmangel i din bolig kan du overveje et væghængte puslebord. De kan klappes sammen når de ikke er i brug og fylder ikke meget på væggen. De tager heller ikke noget af din sparsomme gulvplads. 

Har du rigeligt med plads derhjemme, så er der også fordele ved at vælge et stort puslebord med opbevaringsplads i form af skuffer eller hylder. Du får mere plads at pusle på, og samtidig har du et sted at opbevare bleer, cremer, vådservietter osv. 

Puslebord – Vi hjælper dig med at finde det rigtige
5 (100%) 2 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *