Hvor stor er chancen/risikoen for at blive gravid af præsperm?

Hvor stor er chancen/risikoen for at blive gravid af præsperm?

Kan man overhovedet blive gravid af præsperm - og hvis ja, hvor stor er chancen/risikoen så? Dette kigger vi nærmere på i denne artikel.

Lad os starte med ja/nej-spørgsmålet: Ja, det er muligt at blive gravid af præsperm, da også denne spermtype indeholder sædceller.

Dog er chancen/risikoen for at blive gravid af præsperm utroligt lille. Chancen/risikoen er tilmed mere eller mindre udelukkende til stede, hvis man er blevet eksponeret for præspermen i forbindelse med et samleje. Hvis præspermen har fundet vej til kvindens vagina via fingre eller lignende, er chancen/risikoen for at blive gravid yderst minimal og nærmest ikke-eksisterende.

Håber eller frygter du en graviditet, så kan du med fordel benytte dig af en tidlig graviditetstest, som kan give dig hurtigere afklaring end en almindelig.

Eksempel på tidlig graviditetstest
 • Testvinder
  1
  Babyplan Tidlig Graviditetstest 3-pk - Hvor stor er chancen/risikoen for at blive gravid af præsperm? - Babyhelp.dk
  Babyplan Tidlig Graviditetstest 3-pk

  Set til 105 kr. På lager

  Køb hos Babyplan Tidlig Graviditetstest 3-pk hos Babyplan
  105 kr.
I samarbejde med PriceRunner. Oplysninger er vejledende.

Hvad er præsperm?

Præsperm er en farveløs, tyktflydende væske med en lidt klistret konsistens. Væsken kommer ud af en mands penis, når han bliver seksuelt ophidset.

To funktioner

Præsperm har to funktioner. Den ene funktion er, at præspermen forbereder urinrøret, så sæden kan passere dette.

Den anden er, at præspermen smører pikhovedet samt forhuden, mens manden har sex. Med andre ord er det mandekroppens egenproducerede glidecreme.

LÆS OGSÅ: Hvor ofte skal man have samleje for at blive gravid?

Der ser rigtig stor forskel på mængden af præsperm, der udskilles, fra mand til mand. Nogle mænd udskiller store mængder, mens andre udskiller lidt.

Kildeliste

 • Sexlinien.dk
 • Bornetelefonen.dk.