Guide til valg af gåbil

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Retro

God til prisen

Little Tikes

Klassikeren
Dantoy motorcykel / scooter til børn

Dantoy Scooter

God til prisen

Little Tikes

Vores favorit

Retro

Klassikeren
Dantoy motorcykel / scooter til børn

Dantoy Scooter

På jagt efter den rette gåbil til dit barn?

I så fald er du landet det helt rette sted!

Med afsæt i grundig research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i brugeranmeldelser og tests, har vi udvalgt vores bud på de 6 bedste gåbiler på markedet.

De 6 bedste gåbiler

Den kommende oversigt over de bedste gåbiler er i vilkårlig rækkefølge. Hver gåbil er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte gåbiler.

Retro gåbil i metal

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 1 år

Last updated: 2022-12-06 06:23:46

Bygget til at holde mange generationer

Hvis vi skal passe på vores klode, så vi og vores børn har et sted at bo i fremtiden, skal vi tænke mere bæredygtigt. En måde at gøre det på, kan være ved at købe produkter af høj kvalitet, som derfor ikke skal udskiftes med jævne mellemrum.

Denne anbefalede gåbil er netop af en sådan kvalitet, at også det næste barn, deres barn og måske endda også deres børn, kan få glæde af den sjove bil. 

Gåbilen er af metal, hvilket sikrer at den ikke uden videre falder fra hinanden – heller ikke selvom det er tredje generation af børn, som leger med den. 

Lydløse gummihjul

Okay – helt lydløse bliver hjulene nok aldrig, men fordi de er af gummi og ikke af eksempelvis plastik, vil de larme væsentligt mindre. Børn larmer rigeligt i forvejen, så der er ingen grund til, at de bliver udstyret med endnu et redskab til at lave spektakel med. 

De smarte gummihjul er også skånsomme mod dit gulv derhjemme, så hvis du har brugt mange penge på et lækkert underlag i boligen, er der god grund til at overveje en gåbil med gummihjul.

Flere flotte farver

Hvis den hvide farve vi har valgt, er en smule for kedelig til dig og barnet, kan du istedet vælge mellem en lang række andre flotte og mere iøjefaldende kulører.  

Se de mange farvemuligheder her.

Praktiske oplysninger

 • Mål: ca. 73,5 x 35 x 40 cm
 • Materiale: Metal
 • Anbefalet alder: Fra 12 måneder
 • Maksimal belastning: 25 kg

Little Tikes gåbil

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 18 måneder

Indbyder til leg

Hvis man som voksen stod og skulle vælge en ny bil, var det nok de færreste, der ville gå efter en bil i farverne rød og gul, med et stort smil på fronten og et par glade øjne på kølerhjelmen. 

For børn er det dog en anden sag, for de mindste vil med garanti finde ovenstående beskrivelse som nogenlunde rammende for det perfekte køretøj. De iøjefaldende farver og det glade ansigt indbyder til leg, ligesom de mange små ekstrafunktioner på bilen gør legen til noget helt særligt.

Små sjove detaljer

Børn elsker at lege små lege, hvor de imiterer de voksne. Derfor vil det med garanti falde i god jord, aat din lille guldklump kan “starte” bilen med en tændingsnøgle som kan drejes, eller fylde benzin på bilen ved tankdækslet, som kan åbnes og lukkes. Der er desuden også et smart lille opbevaringsrum, så bilen kan pakkes med fx legetøj, som dermed kan komme med på tur.

Holder der en anden bilist i vejen i dagligstuen, kan den lille chauffør gøre sig bemærket med det indbyggede horn.

Perfekt både ude og inde

Udendørs er der masser af plads til at køre stærkt og langt, men hvis vejret er dårligt, er det ikke så fedt at cruise på vejen. Når det regner, er koldt eller på andre måder er uegnet til en tur i bilen udenfor, kan barnet heldigvis sagtens benytte bilen indenfor.

Little Tikes gåbilen er af plastik og tåler derfor det meste vind og vejr og selvom vi ikke anbefaler det, kan den sagtens overnatte ude i det fri, uden den går i stykker. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H 82,5 x B 77,5 x D 41 cm
 • Materiale: Plast
 • Anbefalet alder: Fra 18 måneder
 • Maksimal belastning: 23 kg

Dantoy Scooter / Gåmotorcykel

Derfor anbefaler vi denne

Dantoy motorcykel / scooter til børn
Anbefalet alder: Fra 2 år

Last updated: 2022-12-06 06:23:48

En dansk favorit

Du finder næppe særligt mange danske børn, som ikke har leget med den velkendte blå og røde scooter fra Dantoy. De heldige af os har måske endda selv ejet en og derfor tilbragt time efter time i indkørslen, hvor vi har slidt det ene par sko op efter det andet, imens kilometervis af asfalt er blevet tilbagelagt på det lille blå-røde lyn. 

Den søde lille scooter er elsket af mange og det er derfor oplagt at give den glæde videre til sit eget barn, som med sikkerhed vil blive mindst ligeså begejstret for den sjove motorcykel. 

Støjsvage gummihjul

For at være helt ærlige var vi faktisk lidt i tvivl om hvorvidt vi skulle anbefale den oprindelige udgave af Dantoy scooteren, som var udstyret med et par hårde og støjende plastikhjul. Selvom det kan være irriterende at høre på for forældrene, bliver man med garanti også en smule nostalgisk, når man hører lyden af det små sorte plastikhjul som suser henover fliserne i indkørslen. 

Tager vi de rosenrøde nostalgi-briller af, er der dog inden tvivl om, at det er den nye og opdaterede udgave af scooteren, som vi skal anbefale dig. Denne er nemlig udstyret med 3 stk. holdbare og yderst støjsvage gummihjul, som ikke blot giver dine trommehinder ro, men som også gør scooteren velegnet til brug indendøre, hvor de bløde hjul skåner dine gulve fra ridser. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H 36 x D 58,5 x B 39,5 cm
 • Materiale: Plast
 • Anbefalet alder: Fra 2 år

Gå-politibil

Derfor anbefaler vi denne

Gå-politibil
Anbefalet alder: Fra 1 år

Last updated: 2022-12-06 06:23:49

Inspirerer til sjov leg

‘Politi og røvere’ er en tidløs rolleleg, som de fleste mindre og større drenge elsker at lege. Med en legetøjspistol og et sæt håndjern er legen god, men med denne super fede politibil i metal, kan legen blive helt eminent og autentisk. 

Nu behøver skurkene ikke kun at blive jagtet til fods, for også en hæsblæsende biljagt kan blive en realitet, nu hvor barnet har sin helt egen politibil at patruljere i. 

Holdbar gåbil i metal

Metal er godt nok en smule dyrere end plastik, men til gengæld har materialet den fordel, at det er super holdbart. De ekstra penge du skal spendere på en gåbil af metal, får du derfor retur over tid, fordi du ikke skal ud og købe nyt køretøj hvert 3. år. 

Den flotte gåbil forklædt som politibil er lavet til at blive brugt i adskillige år og måske endda af flere generationer af børn. 

Skånsom mod din gulvet

Hvis du er en smule nervøs for, om dine flotte gulve derhjemme ender med at blive ridsede og grimme at se på, fordi din lille motorbølle kører på dem hver eneste dag, kan du ånde lettet op. I hvert fald hvis du vælger at forkæle dit barn med denne gåbil, hvis hjul er af gummi. 

Gummi er som udgangspunkt mere egnet til hjul end plastik og holder derfor ofte længere. Derudover at gummihjul mere skånsomme mod dit gulv, ligesom de støjer væsentligt mindre end hårde plastikhjul. 

Skal gåbilen bruges indenfor, anbefaler vi derfor altid at du vælger en gåbil med gummihjul. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 76,2 x B: 26,7 x H: 36,8 cm.
 • Materiale: Metal
 • Anbefalet alder: Fra ca. 1 år
 • Maksimal belastning: 23 kg

Ferrari gåbil

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 18 måneder

Last updated: 2022-12-06 06:23:49

En drengedrøm

Der findes næppe mange hankøn, som ikke ville elske at eje en Ferrari. Desværre kræver det flere millioner end de fleste har, hvis man skal være indehaver af en bil fra det verdensberømte italienske bilmærke. 

Og så alligevel ikke, for selvom du (måske) aldrig får råd til den ægte vare, behøver dit barn ikke blive snydt for glæden ved at kunne kalde sig for Ferrari-ejer. Den lille Ferrari gåbil er godt nok ikke helt så lækker som den voksne udgave, men til gengæld kan du få den til en pris, som ikke sætter dig i livslang gæld. 

Luksuriøst lædersæde

En Ferrari er lig med luksus, hvilket også er tilfældet ved gåbil-udgaven, som er udstyret med et lækkert lædersæde, så den lille numse kan side behageligt, når der races rundt i stuen eller på børneværelset. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 69,9 x 30,2 x 38,2 cm.
 • Materiale: Plast
 • Anbefalet alder: Fra ca. 18 måneder
 • Maksimal belastning: 20 kg

Alexs Garage Gåbil Traktor m. Skovl

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 3 år

Hvis dit barn er lidt af en vildbasse, der elsker store køretøjer og maskiner, så vil han/hun elske denne fede gåbil fra det anerkendte brand Alex’s Garage. 

Gåbilen tager nemlig form som en stor, flot traktor og er udstyret med en grab foran, der kan opsamle, hvad den møder på sin vej.

Kan inspirere til mange timers leg

Rigtig mange børn elsker lege, hvor de kan efterligne voksne. 

Gælder dette også for dit barn?

I så fald vil han/hun elsker denne gåbil, der vil kunne inspirere til et utal af lege, hvor voksne gøremål efterlignes. Det kunne være lege, hvor dit barn leger, at han/hun er snerydder, eller lege, hvor dit barn forestiller sig, at han/hun er bygherre. 

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: Fra 3 år.
 • Mål: 90 x 26,5 x 40 cm.
 • Mål på pakken: 64 x 29 x 34 cm.
 • Materiale: Plast (PP).
 • Farve: Gul og sort.

Det siger forbrugerne

Kilde: Jollyroom.dk

Sandra D
5/5

“Fin gravko som min to årige elsker”

Vil du se flere gåbiler?

Lykkedes det dig ikke at finde den helt rigtige gåbil på vores liste, eller har du blot brug for at se flere, inden du beslutter dig, kan du finde mange flere gåbiler ved at trykke nedenfor. 

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om gåbiler her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Legehuse, legetelte, legegulve, køretøjer til børn, autostole, trampoliner, kælke og babysoveposer.

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 06:23:46

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 06:23:48