Guide til valg af løbecykel

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Vores favorit

Trybike

God til prisen
PUKY LR M løbecykel

PUKY LR M

Til de små
PUKYLINO løbecykel

Pukylino

God til prisen
PUKY LR M løbecykel

PUKY LR M

Vores favorit

Trybike

Til de små
PUKYLINO løbecykel

Pukylino

Vi ved, at det kan være svært at vælge den rigtige løbecykel, så derfor har vi gjort forarbejdet for dig og indsnævret udvalget til de 8 løbecykler, som vi mener er de bedste. 

Udvælgelsen er foretaget på baggrund af dybdegående research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i forbrugeranmeldelser og tests udført af andre. 

De 8 bedste løbecykler

Den kommende oversigt over de 8 bedste løbecykler er i vilkårlig rækkefølge. Hver løbecykel er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte løbecykler.

PUKY LR M

Derfor anbefaler vi denne

PUKY LR M løbecykel
Anbefalet alder: fra 2 år

PUKY løbecykler er nogle af de absolut bedste på markedet og den populære og testvindende løbecykel PUKY LR M er ingen undtagelse. Cyklen udmærker sig ved at være særligt god til nybegynderen. Muligheden for at vælge flere forskellige farver, brugervenlighed og fornuftig pris er alt sammen med til at gøre PUKY LR M til et sikkert og godt valg.

Letvægts løbecykel som er perfekt til begyndere

Løbecyklen fra PUKY vejer ganske lidt, og er derfor nem at manøvrere rundt med, hvilket er en fordel, når man som barn endnu ikke har helt styr på balancen. 

Cyklen er desuden en af de laveste modeller du finder på markedet, hvilket gør at den kan bruges fra helt ned til 2 års alderen. Den lave højde giver også et lavere tyngdepunkt, så det er nemmere for barnet at holde balancen. Skulle uheldet være ude, er der heller ikke så langt ned at falde. 

Testvinder

Det anerkendte tyske forbrugermagasin Öko-test har testet 10 forskellige løbecykler. Heraf endte PUKY øverst på podiet med titlen som bedst i test. 

Hvis dit tyske ellers rækker til det, kan du se testen her.

Ergonomisk sæde

Der er generelt blevet kælet for de små detaljer på cyklen, men særligt sadlen har fået opmærksomhed, da cyklen skulle designes. Den er således blevet særligt ergonomisk udformet, så den understøtter den naturlige løbebevægelse. I praksis betyder det, at barnet får lettere ved at køre på løbecyklen.

Sæde og styr kan desuden justeres i højden, så løbecyklen kan bruges, selvom barnet pludselig skyder i vejret. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 72 cm
 • Højde: 29 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 3,3 kg
 • Farve muligheder: Rød, blå, lilla, lyserød
 • Anbefalet alder: Fra 2 år

Pukylino

Derfor anbefaler vi denne

PUKYLINO løbecykel
Anbefalet alder: fra 1 år

Til de allermindste cyklister anbefaler vi en løbecykel med 4 hjul, som gør det lettere at holde balancen i sadlen. Pukylino er rigtig godt valg til de helt små, som endnu ikke er store nok til at holde balancen selv.

Kan bruges inde og ude

Støjsvage hjul gør, at du sagtens kan lade barnet køre rundt på gulvet indendørs, uden hjulene larmer eller ridser trægulvet derhjemme.

Er det tid til frisk luft, kan løbecyklen også sagtens bruges udendørs.

Perfekt til de helt små

Større børn vil bestemt kunne få glæde af cyklen, men det er de helt små som virkelig får noget ud af Pukylino, som kan bruges fra barnet er omkring 1 år. 

Ved at sætte barnet på cyklen, kan det få trænet balance, øve gå-bevægelsen, udvikle motorik og koordination og øve sig i at stige af og på cyklen. Alt sammen noget, som er gavnligt for dit barns udvikling. 

Fire hjul for bedre balance

De fire hjul på Pukylino gør, at løbecyklen står stabilt på underlaget. Faktisk kan cyklen stå helt selv, hvorfor barnet som bruger den, ikke behøver tænke for meget over at holde balancen. Det gør den især ideel som løbecykel til de helt små, som allerede fra 1 års alderen kan få glæde af at sidde på cyklen og køre frem og tilbage.

Så snart barnet kan nå jorden med fødderne, er der timevis af underholdning gemt i den lille 4-hjulede cykel fra PUKY.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 51 cm
 • Højde: 22 cm
 • Vægt: 2,5 kg
 • Farve muligheder: Blå, lyserød, grøn, grå
 • Anbefalet alder: Fra 1 år

KREA løbecykel

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: fra 2 år

Den lækre løbecykel fra KREA er ikke bare flot at se på og lækker at røre ved, den er også sikker i brug for den lille. 

Sikker i brug

Du kan ganske trygt overlade styret til din mindste, for der er gjort meget ud af sikkerheden på løbecyklen. I den forbindelse er det især værd at nævne, at cyklen er udstyret med punkterfri hjul samt en sadel og et styr, der kan justeres i højden, så disse dele passer til dit barn.

Træn dit barns balanceevne

En løbecykel er ikke bare sjov at lege med, den gavner også dit barn på den lange bane, fordi den er med til at træne motorik og balance. Udover at det gavner barnet i det daglige, får guldklumpen også lettere ved at holde balancen på en rigtigt cykel, når den tid kommer.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 59 cm
 • Sadelhøjde: 29,5-35 cm.

Banwood First Go

Derfor anbefaler vi denne

Banwood first Go løbecykel
Anbefalet alder: 2-5 år

Vi har forelsket os i løbecyklen fra Banwood, som ligner en rigtig cykel med kurv. Det er dog ikke kun udseendet, som minder om en rigtig cykel,  rent funktionelt er en løbecykel også meget lig den ægte vare, hvorfor den træner dit barn, så det bliver klar til at køre på cykel med pedaler lidt senere i livet. 

Designet som en rigtig cykel

Børn elsker at kopiere og gøre som deres forældre. Når de ser mor eller far cykle, vil de ganske naturligt også selv få lyst til at prøve. Med en løbecykel kan dit barn få lov at køre rundt på en cykel langt tidligere, end hvis det havde været en rigtig cykel med pedaler. 

Særligt for Banwood First Go er det, at den ikke bare føles som en rigtig cykel at køre rundt på – den ligner også til forveksling den cykel, som mor eller far kører rundt på i det daglige. Vi garanterer ikke noget, men vi tror, de fleste børn vil blive tiltrukket af netop denne løbecykel, fordi den ligner den de voksne kører rundt på. 

Og så er der altså bare noget vildt nuttet over ting til voksne i miniudgaver!

Praktiske oplysninger

 • Længde: 65 cm
 • Højde: 40 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 4,5 kg
 • Farve muligheder: Adskillige.
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

Kokua LIKEaBIKE

Derfor anbefaler vi denne

Kokua_loebecykel__groen_2000 - De bedste løbecykler
Anbefalet alder: fra 2 år

Det er ikke at overdrive at kalde denne for løbecyklernes svar på Rolls-Royce, for der er kvalitet for alle pengene. Er du villig til at betale for det, så får du den perfekte løbecykel til dit barn, som kan bruges i adskillige år.

Lækker kvalitet

Det absolut bedste man kan sige kom Kokua – og der er ellers meget – er, at kvaliteten er eminent. Cyklen er af holdbar aluminium som tåler at blive brugt, også af de mindste vovehalse som kører stærkt og af og til kommer i karambolage med en væg eller lignende. 

Aluminium vejer desuden ikke alverden, hvorfor barnet let kan manøvrere rundt med cyklen.  

Kan bruges længe

Den gode kvalitet på cyklen gør, at også næste barn i rækken kan få glæde af den, når den tid kommer – aluminiumsstellet og de punkterfrie dæk kan sagtens tåle at blive brugt! 

Levetiden på cyklen får også et skub i den rigtige retning, fordi du løbende kan justere højden på sadlen, så den passer til dit barns højde. Når barnet vokser sig for stor til første saddel, kan du skifte til den medfølgende og længere saddelpind, som gør det muligt at hæve sadlen yderligere. 

På den måde er du garanteret, at dit barn ikke vokser fra sin løbecykel og kan bruge den indtil det er tid til en rigtig cykel. 

Affjedring for øget komfort

Du kender måske til voksencykler som bruger støddæmpere for at affjedre og dæmpe de værste stød på vejen. Kokua løbecyklen har ligeledes affjedring ved baghjulet, så køreoplevelsen for din guldklump bliver endnu bedre. 

Affjedringen gør desuden også cyklen ekstra sjov for den lille, fordi støddæmperen gør det muligt at hoppe let op og ned på sadlen. 

Styredæmpning – for sikkerhedens skyld

Det er ikke kun stød der bliver dæmpet på denne fremragende løbecykel – styret er nemlig udstyret med styredæmpning, hvilket forhindrer barnet i at foretage pludselige og voldsomme sving, som kan resultere i at han mister kontrollen over cyklen og vælter.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 90 cm
 • Højde: 34 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 3,4 kg
 • Farvemuligheder: Blå, pink, grøn, rød, hvid, sort
 • Anbefalet alder: 2 – 5 år

Scoot and Ride Highway

Derfor anbefaler vi denne

coot and Ride Highwaykick 1 Løbecykel og løbehjul
Anbefalet alder: 0-5 år

Kan bruges som løbehjul eller løbecykel

Vi er pjattede med løsninger som denne, hvor du i dén grad får noget for dine penge. I stedet for en almindelig løbecykel, får du OGSÅ et smart og lækkert løbehjul – i ét og samme produkt! 

Løbecyklen er for de små, imens løbehjulet er for de lidt større børn, som har fået styr på balancen og derfor er klar til at køre lidt stærkere.

At omdanne løbecyklen til løbehjul og omvendt, er utroligt let, da det kan gøre helt uden værktøj. 

Gode justeringsmuligheder

Ingen børn er ens og derfor er det en fordel, at du kan tilpasse løbecyklen, så den passer til lige nøjagtigt dit barn.

Løbecyklen kan justeres i sædehøjden og på løbehjulet kan du indstille højden på styret, så køretøjet altid passer til dit barns størrelse. 

Kvalitet og sikkerhed i topklasse

Producenten af Scoot and Ride Highway, har lagt meget energi i at skabe en løbecykel som er sikker og af høj kvalitet, så der ikke sker uventede uheld midt i legen. 

Kvaliteten og designet er til topkarakter, ligesom sikkerheden er værd at fremhæve. Bremser på forhjul som forældrene kan indstille og en bramse på baghjulet som barnet selv kan betjene, giver større kontrol over cyklen og løbehjulet.  

Forrest på løbecyklen finder du en lille klods, som er beviset på, at der virkelig er tænkt over sikkerheden. Den lille klods gør nemlig, at cyklen eller løbehjulet ikke kan tippe forover. En lille, men yderst effektfuld detalje, som understreger hvor gennemtænkt denne løbecykel er

Vælg mellem flere farver

Du finder denne lækre og smarte løbecykel i flere farver. Tryk nedenfor og se udvalget.

Praktiske oplysninger

 • Sædehøjde: 22,5 – 29,0 cm
 • Styrhøjde: 57 – 64 cm
 • Farve muligheder: Blå, pink, grøn, hvid, grå
 • Anbefaldet alder: 0-5 år (Løbecykel; 0-3 år, løbehjul; 1-5 år)

Rocky Lucca 

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 2-4 år

Denne fikse løbecykel er meget populær hos forbrugerne. I skrivende stund har den stort set kun modtaget topkarakterer fra de forbrugere, der har anmeldt købet af den på Shopping.Coop.dk.

Det går godt for den! Rigtig godt. Faktisk har den efterhånden modtaget flere stjerner, end man kan spotte på Mælkevejen, og dens popularitet forstår vi så udmærket her hos Babyhelp. Det er nemlig en super fin løbecykel. Den er let at anvende, og kvaliteten er i top. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at den skulle med på vores liste over bedste løbecykler.

Fås i flere farver

Hvis du ikke er stor tilhænger af den gule farve, der kendetegner cyklen, vi har præsenteret via et billede lidt længere oppe i artiklen, så fortvivl ej. Cyklen fås nemlig i mange andre farver, blandt andet pink, sort, grøn, blå og hvid. 

Rocky løbecykel - pink

Mange fordele

Løbecyklen her har en masse fordele og styrker, og med henblik på at gøre disse så overskuelige som muligt for dig præsenteres de herunder i punktform:

 • Cyklen træner barnets balance og motorik
 • Stellet består af hårdført stål
 • Lakeringen er slagfast
 • Cyklen vil gøre det lettere for dit barn at lære at cykle på en rigtig cykel, når den tid kommer
 • Meget nem at bruge.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 4,0 kg
 • Anbefalet alder: 2-4 år – (Højde 92-104 cm).

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Gitte HC.
5/5

“Købte denne til mit barnebarn da han blev 2 år og den skabte stor glæde – den er dagligt i brug til stor fornøjelse for ham”

Trybike løbecykel

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 1,5-6 år

Trybike løbecykel er en vaskeægte bestseller, og vi gætter på, at cyklens enorme popularitet skyldes, at den på fornemmeste vis forener et bedårende design med rigtig høj kvalitet.

Derudover har det næppe mindsket cyklens popularitet, at den i 2018 vandt prisen ‘Baby Innovation Award’.

Fås i flere farver

Cyklen fås i et utal af forskellige farver, eksempelvis blå, grøn og rød.

Blandt andet fordi cyklen fås i så mange forskellige farver, som tilfældet er, er den yderst populær hos både drenge og piger.

Flere justeringsmuligheder

Cyklen kan vokse med dit barn, da du både kan justere cyklens forhjul og sæde.

Derfor vil cyklen kunne bruges i mange år, sæt du køber den, mens dit barn stadigvæk er ganske ungt.

Barnet kan selv sætte sit præg på designet

Der følger smarte klistermærker med til cyklen. Med disse kan barnet selv sætte sit præg på cyklens design og gøre den til noget helt unikt, som ingen andre har.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 5,2 kg

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om løbecykler her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: voksiposer, weekendsenge, gåvogne, børnecykler, børnegitter, legetæpper, bOblesblespande og sengehimle til tremmesenge

Hvorfor løbecykel?

Den vigtigste grund til at få en løbecykel er, at den er vildt sjovt for børn at lege med – så er det bare en fremragende bonus, at det samtidig også er med til at træne barnets reaktionsevne, koordination, motorik og balanceevne. 

Vi danskere elsker vores cykler, og omkring halvdelen af os, tager en tur på jernhesten flere gange om ugen. Dit barn bliver med ret stor sikkerhed en del af den statistik, så for at gøre dit barn bedre til at cykle, kan du allerede fra det er omkring 1-2 år, lade barnet øve sig med en løbecykel. 

Børn lærer automatisk at gå, men når det kommer til at cykle, er mor og far nødt til at have en finger med i spillet og stille de rigtige redskaber til rådighed. De fleste af os har sikkert haft en cykel med støttehjul, og senere haft far løbende efter os, da vi med et kosteskaft monteret på cyklen, skulle øve at holde balancen og køre selv. Med en løbecykel kan cykeltræningen begynde inden støttehjulene og kosteskaftet, så barnet kan blive endnu mere forberedt på at bruge en rigtig cykel. 

Løbecykel hvornår?

Der er som sådan ikke noget til hinder for, at du introducerer dit barn for en løbecykel når du har lyst. Det er ikke sikkert, at det helt lille barn vil finde den interessant, men hvis det gør, kan det sagtens få tid til at gå med at pille ved cyklen, selvom motorikken og musklerne endnu ikke tillader at tage en tur på den. 

De fleste børn vil være klar til at køre rigtigt på en løbecykel, når de er omkring 1,5 til 2,5 år gamle. Nogle vil være klar tidligere, og andre senere – det kan være meget forskelligt fra barn til barn.

Vi anbefaler dog ikke, at du forholder dig så meget til barnets alder, men i stedet tager udgangspunkt i dets kunnen. Hvis barnet kan stå på egne ben, holde balancen og bevæge sig rundt af sig selv, så kan det også bruge en løbecykel.  

Løbecykel – hvad skal jeg vælge?

Ovenfor har vi givet vores bud på de 5 løbecykler som vi mener er de bedste. Udvælgelsen til listen er lavet på baggrund af brugeranmeldelser og tests udført af andre. Du kan altså være sikker på, at samtlige på vores liste, er fremragende løbecykler. 

Hvilken af de 5 der så er den rigtige til dig, afhænger af helt individuelle ting som budget, dit barns alder, om du foretrækker træ eller metal, om den skal have to eller fire hjul osv. 

Sådan vælger du den rigtige løbecykel

Hvis du vil være sikker på, at du modtager den helt rigtige løbecykel med posten, bør du overveje følgende:

Styret

Styret må ikke være for bredt – Jo bredere styr, des sværere vil det være for barnet at styre og manøvrere. Det er desuden en fordel, hvis styret kan dreje omkring 45 grader, da barnet på den måde slipper for at løfte cyklen, når der skal drejes skarpt.

Nogle løbecykelstyr kan kun dreje begrænset, hvilket kan være med til at give en mere stabil kørsel. 

Styret skal have en passende afstand fra sadlen, så styret ikke kommer for tæt på kroppen, når der bliver drejet skarpt.

Undgå håndbremse på styret, da denne kan distrahere barnet og i værste fald være farlig at bruge for guldklumpen. 

Sadlen

Det er en stor fordel, hvis højden på sadlen kan justeres løbende. På den måde kan barnet bruge løbecyklen længere, samtidig med at den altid passer til dit barns højde, hvilket gavner brugervenligheden og sikkerheden. 

Sadlen må meget gerne være blød og polstret, så barnet ikke tager skade af hårde bump og stød fra underlaget. 

Hjulene

Bredere hjul giver mere stabil kørsel, da det er lettere at holde balancen. De mindste bør derfor have så brede hjul som muligt, imens de større og mere erfarne børn, kan få glæde af lidt smallere hjul, som giver bedre manøvredygtighed og højere hastighed. 

Hjulene må meget gerne være bløde, da de på den måde kan affjedre en smule, og skåne barnets krop for hårde bump. 

Scroll til toppen