Loading...
Produktguides

Løbecykel – Se de 5 bedste

Løbecykel guide cover

En løbecykel er et godt redskab som kan bruges til at introducere dit barn for danskernes favorit køretøj. Samtidig kan dit barn udfordre sig selv og træne både motorik og balance undervejs. Vi præsenterer dig for de 5 bedste løbecykler!

Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en løbecykel. Med en løbecykel kan barnet få timevis til at gå med sjov leg, som ikke bare er underholdende, men som også gavner barnets motoriske udvikling og balanceevne. Samtidig er løbecyklen en oplagt måde at introducere dit barn for en rigtig cykel, så det er bedre rustet til den dag, det er tid til at køre uden støttehjul. 

De 5 bedste løbecykler

Vi ved, at det kan være svært at vælge den rigtige løbecykel, så derfor har vi gjort forarbejdet for dig og indsnævret udvalget til de 5 løbecykler, som vi mener er de bedste. 

Udvælgelsen er foretaget på baggrund af brugeranmelder og tests udført af andre. Vi sørger også for, at du får den bedst mulige pris på din nye løbecykel ved hjælp af vores prissammenligner.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener penge hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger.

PUKY LR M – Populær begynder cykel til børn

PUKY LR M løbecykel

Forhandler Totalpris Læs mere
509,00 DKK Besøg butikken

Den populære og testvindende løbecykel fra PUKY udmærker sig ved at være særligt god til nybegynderen. Muligheden for at vælge flere forskellige farver, brugervenlighed og fornuftig pris, er alt sammen med til at gøre PUKY LR M til et klogt valg. 

Letvægts løbecykel som er perfekt til begyndere

Løbecyklen fra PUKY vejer ganske lidt, og er derfor nem at manøvrere rundt med, hvilket er en fordel, når man som barn endnu ikke har helt styr på balancen. 

Cyklen er desuden en af de laveste modeller du finder på markedet, hvilket gør at den kan bruges fra helt ned til 2 års alderen. Den lave højde giver også et lavere tyngdepunkt, så det er nemmere for barnet at holde balancen. Skulle uheldet være ude, så er der heller ikke så langt ned at falde. 

Ergonomisk sæde

Der er generelt blevet kælet for de små detaljer på cyklen, men særligt sadlen har fået opmærksomhed da cyklen skulle designes. Den er således blevet særligt ergonomisk udformet, så den understøtter den naturlige løbebevægelse. I praksis betyder det, at barnet får lettere ved at køre på løbecyklen. 

Sædet kan derudover justeres i højden, så løbecyklen kan bruges selvom barnet pludselig skyder i vejret. 

Testvinder

Det anerkendte tyske forbrugermagasin Öko-test har testet 10 forskellige løbecykler. Heraf endte PUKY øverst på podiet med titlen som bedst i test. 

Hvis dit tyske ellers rækker til det, kan du se testen her.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 72 cm
 • Højde: 29 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 3,3 kg
 • Farve muligheder: Rød, blå, lilla, lyserød
 • Anbefalet alder: Fra 2 år

Pukylino – firhjulet cykel til de mindste

Pukylino løbecykel

Forhandler Totalpris Læs mere
327,00 DKK Besøg butikken
388,95 DKK Besøg butikken

Til de allermindste cyklister anbefaler vi en løbecykel med 4 hjul, som gør det lettere at holde balancen i sadlen. Pukylino er rigtig godt valg til de helt små, som endnu ikke er store nok til at holde balancen selv.

Fire hjul for bedre balance

De fire hjul på Pukylino gør, at løbecyklen står stabilt på underlaget. Faktisk kan cyklen stå helt selv, hvorfor barnet som bruger den, ikke behøver tænke for meget over at holde balancen. Det gør den især ideel som løbecykel til de helt små, som allerede fra 1 års alderen kan få glæde af at sidde på cyklen og køre frem og tilbage. 

Så snart barnet kan nå jorden med fødderne, er der timevis af underholdning gemt i den lille 4-hjulede cykel fra PUKY.

Kan bruges inde og ude

Støjsvage hjul gør, at du sagtens kan lade barnet køre rundt på gulvet indendørs, uden hjulene larmer eller ridser trægulvet derhjemme.

Er det tid til frisk luft, kan løbecyklen også sagtens bruges udendørs.

Perfekt til de helt små

Større børn vil bestemt kunne få glæde af cyklen, men det er de helt små som virkelig får noget ud af Pukylino, som kan bruges fra barnet er omkring 1 år. 

Ved at sætte barnet på cyklen, kan det få trænet balance, øve gå-bevægelsen, udvikle motorik og koordination og øve sig i at stige af og på cyklen. Alt sammen noget, som er gavnligt for dit barns udvikling. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 51 cm
 • Højde: 22 cm
 • Vægt: 2,5 kg
 • Farve muligheder: Blå, lyserød, grøn, grå
 • Anbefalet alder: Fra 1 år

KREA – Lækker løbecykel i træ

KREA løbecykel

Forhandler Totalpris Læs mere
451,00 DKK Besøg butikken
527,00 DKK Besøg butikken
599,00 DKK Besøg butikken
629,00 DKK Besøg butikken
699,95 DKK Besøg butikken

Den lækre træ løbecykel fra KREA er ikke bare flot at se på og lækker at røre ved, den er også sikker i brug for den lille. 

Sikker i brug

Du kan ganske trygt overlade styret til din mindste, for der er gjort meget ud af sikkerheden på løbecyklen. I den forbindelse er det især værd at nævne: 

 • Punkterfrie dæk med mønster gør, at cyklen står godt fast på de fleste typer underlag.
 • Styret har begrænset drejevne og en smule modstand, så dit barn ikke taget et skarpt sving ved et uheld. 
 • Polstret saddel kan justeres i højden og giver god komfort, og mindsker risikoen for, at barnet falder af i farten. 

Træn dit barns balanceevne

En løbecykel er ikke bare sjov at lege med, den gavner også dit barn på den lange bane, fordi den er med til at træne motorik og balance. Udover at det gavner barnet i det daglige, får guldklumpen også lettere ved at holde balancen på en rigtigt cykel, når den tid kommer.

Løbecykel af træ

Om man kan lide børnelegetøj i træ er en smagssag, men mange ser ud til at foretrække det fremfor alternativet. I hvert fald oplever vi, at mere og mere legetøj produceres i en mere naturlig variant af træ, fremfor eksempelvis plastik.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 90 cm
 • Højde: 34 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 3 kg
 • Farve muligheder: Sort
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

Banwood First Go – Sød børnecykel som ligner en rigtig voksencykel

Banwood first go

Forhandler Totalpris Læs mere
844,00 DKK Besøg butikken
1.195,95 DKK Besøg butikken
1.199,95 DKK Besøg butikken
1.299,00 DKK Besøg butikken

Vi har forelsket os i løbecyklen fra Banwood, som ligner en rigtig cykel med kurv. Det er dog ikke kun udseendet som minder om en rigtig cykel,  rent funktionelt er en løbecykel også meget lig den ægte vare, hvorfor den træner dit barn, så det bliver klar til at køre på cykel med pedaler lidt senere i livet. 

Designet som en rigtig cykel

Børn elsker at kopiere og gøre som deres forældre. Når de ser mor eller far cykle, vil de ganske naturligt også selv få lyst til at prøve. Med en løbecykel kan dit barn få lov at køre rundt på en cykel langt tidligere, end hvis det havde været en rigtig cykel med pedaler. 

Særligt for Banwood First Go er det, at den ikke bare føles som en rigtig cykel at køre rundt på – den ligner også til forveksling de cykel som mor eller far kører rundt på i det daglige. Vi garanterer ikke noget, men vi tror de fleste børn vil blive tiltrukket af netop denne løbecykel, fordi den ligner den de voksne kører rundt på. 

Og så er der altså bare noget vildt nuttet over ting til voksne i miniudgaver!

Praktiske oplysninger

 • Længde: 65 cm
 • Højde: 40 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 4,5 kg
 • Farve muligheder: Adskillige.
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

Kokua LIKEaBIKE – Luksus løbecykel i let aluminium

Kokua

Forhandler Totalpris Læs mere
1.699,95 DKK Besøg butikken

Det er ikke at overdrive, at kalde denne for løbecyklernes svar på Rolls-Royce, for der er kvalitet for alle pengene. Er du villig til at betale for det, så får du den perfekte løbecykel til dit barn, som kan bruges i adskillige år.

Lækker kvalitet

Det absolut bedste man kan sige kom Kokua – og der er ellers meget – er, at kvaliteten er eminent. Cyklen er af holdbar aluminium som tåler at blive brugt, også af de mindste vovehalse som kører stærkt og af og til kommer i karambolage med en væg eller lignende. 

Aluminium vejer desuden ikke alverden, hvorfor barnet let kan manøvrere rundt med cyklen.  

Kan bruges længe

Den gode kvalitet på cyklen gør, at også næste barn i rækken kan få glæde af den, når den tid kommer – aluminiumsstellet og de punkterfrie dæk kan sagtens tåle at blive brugt! 

Levetiden på cyklen får også et skub i den rigtige retning, fordi du løbende kan justere højden på sadlen, så den passer til dit barns højde. Når barnet vokser sig for stor til første saddel, kan du skifte til den medfølgende og længere saddelpind, som gør det muligt at hæve sadlen yderligere. 

På den måde er du garanteret, at dit barn ikke vokser fra sin løbecykel og kan bruge den indtil det er tid til en rigtig cykel. 

Affjedring for øget komfort

Du kender måske til voksencykler som bruger støddæmpere for at affjedre og dæmpe de værste stød på vejen. Kokua løbecyklen har ligeledes affjedring ved baghjulet, så køreoplevelsen for din guldklump bliver endnu bedre. 

Affjedringen gør desuden også cyklen ekstra sjov for den lille, fordi støddæmperen gør det muligt at hoppe let op og ned på sadlen. 

Styredæmpning – for sikkerhedens skyld

Det er ikke kun stød der bliver dæmpet på denne fremragende løbecykel – styret er nemlig udstyret med styredæmpning, hvilket forhindrer barnet i at foretage pludselige og voldsomme sving, som kan resultere i at han mister kontrollen over cyklen og vælter.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 90 cm
 • Højde: 34 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 3,4 kg
 • Farve muligheder: Blå, pink, grøn, rød, hvid, sort
 • Anbefalet alder: 2 – 5 år

Hvorfor løbecykel?

Den vigtigste grund til at få en løbecykel er, at den er vildt sjovt for børn at lege med – så er det bare en fremragende bonus, at det samtidig også er med til at træne barnets reaktionsevne, koordination, motorik og balanceevne. 

Vi danskere elsker vores cykler, og omkring halvdelen af os, tager en tur på jernhesten flere gange om ugen. Dit barn bliver med ret stor sikkerhed en del af den statistik, så for at gøre dit barn bedre til at cykle, kan du allerede fra det er omkring 1-2 år, lade barnet øve sig med en løbecykel. 

Børn lærer automatisk at gå, men når det kommer til at cykle, er mor og far nødt til at have en finger med i spillet og stille de rigtige redskaber til rådighed. De fleste af os har sikkert haft en cykel med støttehjul, og senere haft far løbende efter os, da vi med et kosteskaft monteret på cyklen, skulle øve at holde balancen og køre selv. Med en løbecykel kan cykeltræningen begynde inden støttehjulene og kosteskaftet, så barnet kan blive endnu mere forberedt på at bruge en rigtig cykel. 

Løbecykel hvornår?

Der er som sådan ikke noget til hinder for, at du introducerer dit barn for en løbecykel når du har lyst. Det er ikke sikkert, at det helt lille barn vil finde den interessant, men hvis det gør, kan det sagtens få tid til at gå med at pille ved cyklen, selvom motorikken og musklerne endnu ikke tillader at tage en tur på den. 

De fleste børn vil være klar til at køre rigtigt på en løbecykel, når de er omkring 1,5 til 2,5 år gamle. Nogle vil være klar tidligere, og andre senere – det kan være meget forskelligt fra barn til barn.

Vi anbefaler dog ikke, at du forholder dig så meget til barnets alder, men i stedet tager udgangspunkt i dets kunnen. Hvis barnet kan stå på egne ben, holde balancen og bevæge sig rundt af sig selv, så kan det også bruge en løbecykel.  

Løbecykel – hvad skal jeg vælge?

Ovenfor har vi givet vores bud på de 5 løbecykler som vi mener er de bedste. Udvælgelsen til listen er lavet på baggrund af brugeranmeldelser og tests udført af andre. Du kan altså være sikker på, at samtlige på vores liste, er fremragende løbecykler. 

Hvilken af de 5 der så er den rigtige til dig, afhænger af helt individuelle ting som budget, dit barns alder, om du foretrækker træ eller metal, om den skal have to eller fire hjul osv. 

Sådan vælger du den rigtige løbecykel

Hvis du vil være sikker på, at du modtager den helt rigtige løbecykel med posten, bør du overveje følgende:

Styret

Styret må ikke være for bredt – Jo bredere styr, des sværere vil det være for barnet at styre og manøvrere. Det er desuden en fordel, hvis styret kan dreje omkring 45 grader, da barnet på den måde slipper for at løfte cyklen, når der skal drejes skarpt.

Nogle løbecykelstyr kan kun dreje begrænset, hvilket kan være med til at give en mere stabil kørsel. 

Styret skal have en passende afstand fra sadlen, så styret ikke kommer for tæt på kroppen, når der bliver drejet skarpt.

Undgå håndbremse på styret, da denne kan distrahere barnet og i værste fald være farlig at bruge for guldklumpen. 

Sadlen

Det er en stor fordel, hvis højden på sadlen kan justeres løbende. På den måde kan barnet bruge løbecyklen længere, samtidig med at den altid passer til dit barns højde, hvilket gavner brugervenligheden og sikkerheden. 

Sadlen må meget gerne være blød og polstret, så barnet ikke tager skade af hårde bump og stød fra underlaget. 

Hjulene

Bredere hjul giver mere stabil kørsel, da det er lettere at holde balancen. De mindste bør derfor have så brede hjul som muligt, imens de større og mere erfarne børn, kan få glæde af lidt smallere hjul, som giver bedre manøvredygtighed og højere hastighed. 

Hjulene må meget gerne være bløde, da de på den måde kan affjedre en smule, og skåne barnets krop for hårde bump. 

Løbecykel – Se de 5 bedste
5 (100%) 9 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *