Guide til valg af soveposer til baby

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Voksi Classic+

God til prisen

Elodie Details

Den smarte
Tyngdeposen

Tyngdeposen

God til prisen

Elodie Details

Vores favorit

Voksi Classic+

Den smarte
Tyngdeposen

Tyngdeposen

De 7 bedste soveposer til babyer 

Med en god babysovepose kan du øge chancen for, at din baby får en god og behagelig nattesøvn. Faktisk findes der sågar specielle soveposer til babyer, der har svært ved at sove, og et par af disse vil du støde på i denne artikel. 

Det samlede udvalg af babysoveposer er stort og uoverskueligt, men frygt ej; vi har nemlig gjort det hårde forarbejde og gennemtrawlet forhandlernes samlede udvalg med henblik på at udvælge de 7 allerbedste babysoverposer til dig, så du sparer et utal af timer på research-delen. 

Vores bud tager afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser samt vores samlede vurdering af de enkelte babysoverposer. I vores vurdering har vi lagt vægt på følgende kriterier: Materialevalg, pris, brandets ry og funktionsmuligheder.

Voksi Classic+

Derfor anbefaler vi denne 

Voksi Classic+ sort - guide til voksipose
Anbefalet alder: 0-3 år

Den norske producent Voksi har for mange lagt navn til køreposen, som ofte omtales som en voksipose. Man kommer ikke sovende til at lægge navn til en helt produktkategori, så det siger meget om kvaliteten af poserne fra Voksi.

Forbedret udgave af originalen

Udvalget af voksiposer er stort, og der er mange modeller, som er værd at fremhæve. Vores valg er faldet på Voksi Classic+, som helt kort kan beskrives som en forbedret udgave af den originale sovepose fra Voksi. 

Her får du blandt andet huller til barnevognselen og forstærkninger ved bindebåndene, så du undgår, at posen går i stykker ved brug. 

Voksiposen er fyldt med uld, som garanterer, at det er tilpas varmt i posen, så baby ikke fryser. 

Praktiske oplysninger

 • Fyld: 100% uld
 • Længde: 80 cm

TYNGDEPOSEN® SOVEPOSEN

Derfor anbefaler vi denne

Babydeepsleep-tyngdeposen - De bedste babysoveposer
Anbefalet alder: 6 måneder-2 år

Soveposen fra ‘TYNGDEPOSEN’ er fremragende på rigtig mange områder. Den tiljubles af forældre landet over, fordi den for mange viser sig at blive løsningen på deres babys søvnproblemer. 

Denne sovepose har nemlig en række fortrin, der gør, at babyer, som har svært ved at sove, får læsentlig lettere ved det. 

Hvorfor er den så effektiv?

Soveposens tyngde skaber et dybt og omfattende tryk, der beroliger babys nervesystem og samtidig giver ro i aktive arme og ben. Selve tyngden består af 700 gram små granulatkugler. Disse og soveposens form bidrager med tryghed til barnet, og dette er noget af det allervigtigste, når det kommer til søvn. Er ens baby utryg, kan man nemlig vide sig ganske sikker på, at babys søvn bliver ustabil.

Ovenstående kendetegn får soveposen til at lyde nærmest magisk, og det må vi altså i den grad sige, at den nærmest også er. Og det er altså ikke bare tomme ord, når vi lovpriser soveposen, hvilket dokumenteres af, at denne med succes bruges på sygehuse, i vuggestuer samt i specialinsutationer. 

Rigtig lækker kvalitet

Foruden at soveposen er specialdesignet til at give baby tryghed og stimulere babys nervesystem, så baby får en dejlig rolig søvn uden for mange afbrydelser, er det også værd at nævne, at soveposen generelt set bare er i en rigtig lækker kvalitet. 

Stoffet er dejligt blødt og behageligt og er tilmed et materiale, som baby let kan ånde i. 

Praktiske informationer

 • Længde: 90 cm
 • Vaskes ved 30° C og lufttørres
 • Anbefalet alder: fra 6 mdr.

Det siger forbrugerne

Kilde: Tyngdeposen.dk

Maria Rose Lybek
5/5

“Inden vi gik igang med at bruge tyngdeposen, sov Bertram (5 mdr) aldrig mere end 20-30 min af gangen. Jeg skulle vugge ham i søvn hver gang i mine arme, og han vågnede lige så snart, jeg lagde ham fra mig. Med tyngdeposen vågner han kun for at få mad om natten, sover sine lure om dagen, og jeg kan ligge ham i barnevogn/seng uden at skulle vugge ham, køre ham i barnevogn, osv”

Engel Sovepose – Uld

Derfor anbefaler vi denne

Engel sovepose - Uld - De bedste babysoveposer
Anbefalet alder: 0-6 måneder

Denne sovepose er yderst populær grundet stoffets lækre kvalitet. Soveposen er lavet af blødt, blødt uld, der føles som et sødt, blidt babylam. Foruden at være blødt er materialet også dejligt lunt at blive indsvøbt i. Ulden, som denne sovepose er lavet af, er ydermere 100 % økologisk. 

Yderst praktisk 

Der er en række gennemgående forhold, som mange forældre prioriterer højt, når de investerer i en babysovepose til deres lille guldklump. 

Dette være sig blandt andet, at soveposen skal være dejligt varm, pæn og behagelig. Denne her sovepose kan sætte kryds i alle tre felter, og derudover kan den også sætte kryds i et fjerde felt, nemlig det felt, der vedrører ‘at være yderst praktisk’. 

Det praktiske for denne sovepose vedrører den funktionsdygtige lynlås på midten, som altid kører op eller ned uden problemer.

Elodie Details Kørepose

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-2 år

Som du kan se i dette produkts titel, er der egentlig tale om en kørepose og ikke en decideret babysovepose. Forskellen på en kørepose og en babysovepose er dog minimal; faktisk kan man diskutere, om der overhovedet er forskel på disse to ting. 

Mange forbrugere skelner da heller ikke mellem det ene og det andet, og netop derfor har vi valgt at tage denne kørepose med på vores liste over bedste bavbysoveposer. 

Hos Babyhelp mener vi dog, at en forskel er, at en babysovepose ikke nødvendigvis fungerer som en kørepose. Dog vil vi hævde, at en kørepose altid kan fungere som en babysovepose.

Testvinder

 I 2019 vandt denne fine babysovepose Pricerunners test af køreposer. I testen roses køreposen blandt andet for at være dejligt varm samt for dens universelle pasform.

Fås i flere farver

Soveposen fås i en række forskellige farver, blandt andet rosa, guld og grøn, men også en række forskellige mønstre.

Elodie Details kørepose - forskellige farver

Mange praktiske funktioner 

Babysoveposen kan ved hjælp af en lynlås, der går hele vejen rundt, åbnes i siderne. Med denne sovepose har du mulighed for at lyne forstykket en smule ned og fæstne dette med trykknapper, hvis du ønsker en lidt større åbning. Dette kan være nyttigt på lidt varmere dage, hvis baby ligger og sveder.

Soveposens yderside er både vind- og vandafvisende, så barnet holdes lun selv i dårligt vejr.

Praktiske informationer

 • Dimensioner: 53 x 110 cm
 • Materiale:
  • Ydre: 100% nylon
  • Indre: 100% polyester
  • Imiteret pelskant: 80% akryl + 20% polyester

Nemuri sovepose fra Konges sløjd

Derfor anbefaler vi denne

nemuri-sovepose-fra-konges-sloejd - De bedste babysoveposer
Anbefalet alder: 0-3 år

Konges sløjd har virkelig begået en fremragende babysovepose med denne model. 

Yderstoffet betstår af 100 % økologisk polyester, der er både lækkert blødt og af høj kvalitet. Foringen udgøres af 100 % økologisk bomuld, og fyldet er af dejligt blødt dun, der sikrer, at baby uden problemer kan holde varmen.

Designet er stilrent og begejstrer langt de fleste. Hvis du ikke er så meget til den farve, som vi har fremvist lidt længere oppe, kan vi berolige dig med, at soveposen fås i flere forskellige farver.

Fungerer også som legetæppe

Produktet er først og fremmest en lækker sovepose, men faktisk kan soveposen også uden problemer bredes ud og fungere som legetæppe.

Også en god kørepose

Som vi tidligere har været inde på, er babysoveposer og køreposer ofte en og samme ting. En kørepose er i hvert fald altid også en babysovepose. En babysovepose fungerer dog ikke nødvendigvis altid også som kørepose. Det gør denne model her dog.

Posen har nemlig huller, der passer til selen i barnevognen og kan derfor uden problemer bruges som kørepose.

Kan vokse med barnet

Foruden ovenstående fortrin er en stor fordel for denne sovepose, at den kan vokse med dit barn.

Størrelsen kan nemlig reguleres, hvorfor denne sovepose kan bruges af børn i alderen 0-3 år.

Praktiske informationer

 • Kan vaskes ved 30 grader
 • Størrelse:
  • Ydre mål: L: 80 cm, B: 50 cm
  • Indvendige mål: L: 60, B: 30 cm
 • Anbefalet alder: 0-3 år

Fixoni Sovepose

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-1 år

En fin lille sovepose med brede stropper over skuldrene. Soveposen er vatteret, så din baby holdes dejligt varm, når denne er indsvøbt i denne fine sovepose.

I venstre side af soveposen finder du en praktisk lynlås, så du nemt kan få baby pakket ind og ud. 

Soveposen er ikke den mest avancerede af sin slags. Den er nemlig ganske simpel, men kan det fornødne – nemlig at holde dit barn varmt.

Fås i flere farver

Hvis du ikke er så begejstret for farven på soveposen på billedet lidt længere oppe, betyder det ikke, at Fixonis sovepose ikke er noget for dig.

Hvis dens karakteristika og generelle design begejstrer dig, kan det nemlig sagtens være det rette valg alligevel, da den fås i mange forskellige farver.  

Praktiske informationer

 • Materialer:
  • Ydre: 100% bomuld
  • Fyld: 100% polyester

Dreambag babysovepose 

Derfor anbefaler vi denne

dreambag babysovepose
Anbefalet alder: 6 måneder-2,5 år

Denne babysovepose fra DreamBag er det, som rigtig mange forældre vil betegne som et sandt mirakel. Her er nemlig tale om en sovepose, som ofte viser sig at kunne få selv de mest besværlige og urolige børn til at finde ro om natten og give dem en jævn og ganske uafbrudt nattesøvn, hvilket dels er godt for barnet, men i særdeleshed også for far og mor. 

Omslutter og giver barnet tryghed 

Soveposen er designet på en måde, så den omslutter barnet og giver dette tryghed og nærhed, hvilket er essensielt for en ordentlig nattesøvn. Er et menneske utryg, går det med det samme ud over søvnen. Dette gælder småbørn såvel som voksne.

Selvom soveposen omslutter baby grundigt, er der stadigvæk masser af plads i soveposen, så baby uden problemer kan bevæge sig rundt og indtage sin foretrukne sovestilling.

Praktisk og fleksibel 

Foruden at være blød, varm og dejlig kan soveposen bryste sig af at være både praktisk og fleskibel.

Det kan den blandt andet, fordi den er super let at åbne samt lukke. Begge dele foregår ved hjælp af en lynlås.

Ærmerne, vanterne og hætten kan uden besvær lynes af, hvorfor soveposen let kan tilpasses temperaturen.

Langtidsholdbar

Soveposen fra DreamBag er af rigtig høj kvalitet, hvorfor vi ikke tøver med at kalde den langtidsholdbar.

En anden årsag til, at vi kalder den langtidsholdbar, er, at den passer børn i et relativt bredt aldersinterval, hvorfor den kan bruges mere end bare et halvt år. Soveposen kan nemlig bruges, fra barnet er 6 måneder, til det er omkring 2,5 år.

Fås både som sommer- og vintersovepose

Soveposen fås både i en sommer- og vinterudgave. Sommerudgaven er naturligvis ikke lige så varm som vinterudgaven.

Det siger forbrugerne

Kilde: DreamBag.dk’s Trustpilot

Simone
5/5

“Det startede da min datter var omkring de 3-4 mdr. Hun kunne ikke rigtig finde ro, hun sparkede dynen af, ville ikke rigtig sove osv. Vi prøvede at købe bag’en, men desværre uden det store held. Nogle måneder senere, tog vi den frem igen, og kort sagt, så kan vi slet ikke undvære den. Hun finder ro, og sover med det samme. Vi har både vinter og sommerdyne – i uld. Jeg synes det er den lækreste kvalitet. Top point herfra!”

Kathrine
5/5

“Et af de der “produkt-som-jeg-ikke-kan-undvære-til-baby”. Købte sidste år en sovepose til min lille datter, der absolut ikke ville sove med dyne på. Efter et par dage havde hun vænnet sig til den og sover nu i den hver nat og er med garanti dejlig varm. Som mor giver det ro i sindet. Produktet oser af kvalitet og er alle pengene værd.”

Vil du se flere babysoverposer?

Hvis ingen af ovenstående babysoveposer var, lige hvad du var på udkig efter, så fortvivl ej. Vi har nemlig blot vist dig et lillle udsnit af det samlede marked. Klik på knappen herunder, hvis du vil præsenteres for endnu flere babysoveposer.

Vi har meget andet godt hos Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om babysoveposer her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Puslekommoder, legehuse, børnereoler, cykelstole, babydyner, autostole, babygynger, højstole, køretøjer til børn, bæreseler og kravlegårde.

Scroll til toppen