Guide til valg af skråstol

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Babybjörn Balance Soft skråstol

Babybjörn

Vores favorit
Carena Landsort - billig skråstol

Carena Landsort

God til prisen

MamaRoo 4.0

Den smarte
Carena Landsort - billig skråstol

Carena Landsort

God til prisen
Babybjörn Balance Soft skråstol

Babybjörn

Vores favorit

MamaRoo 4.0

Den smarte

Med en skråstol kan baby sidde og hygge sig med at vugge blidt frem og tilbage, imens du foretager dig nogle af de ‘voksenting’, som du ikke har haft tid eller mulighed for at klare, fordi barnet konsekvent hænger i dine arme. Vi viser dig de bedste skråstole og præsenterer dig for de bedste priser. 

De 9 bedste skråstole

De skråstole, vi fremhæver, er udvalgt med afsæt i forbrugeranmeldelser og tests udført af andre. Du finder de bedste priser på skråstolene ved hjælp af vores prissammenligner, som automatisk indhenter priser, så du kan sammenligne på tværs af forhandlere.

Babybjörn Balance Soft

Derfor anbefaler vi denne 

Babybjörn Balance Soft skråstol
Anbefalet alder: 0-24 måneder

En gennemtestet skråstol med masser af år på bagen

Vi skal helt tilbage til 60’erne for at finde den oprindelige udgave af skråstolen som denne fra Babybjörn er baseret på. Siden da er der blevet foretaget småændringer i designet, så skråstolen er blevet endnu bedre.

Fordi skråstolen har været på markedet så længe, har der været god mulighed for at forfine den oprindelige opskrift undervejs – resultatet af mere end 50 års erfaring kommer i dén grad til udtryk i denne fremragende skråstol fra Babybjörn, som både er pæn, robust og god i brug.  

Ergonomisk design med 3 forskellige stillinger

Det er selvsagt vigtigt at barnet sidder godt i sin stol, men komfort er ikke alt, for stolen må meget gerne understøtte barnets krop, så længere tids brug af stolen ikke har en negativ indvirkning på det lille korpus. 

Sædet i Babybjörn Balance Soft har en tydelig fordybning til babys lille numse, hvilket sikrer at barnet sidder rigtigt, trygt og stabilt i skråstolen. 

Babybjörns skråstol kan desuden justeres til 3 forskellige stillinger, så barnet kan sidde mere eller mindre oprejst, alt efter dit og barnets behov. Skulle det blive aktuelt, kan barnet faktisk også tage en lur i skråstolen – du indstiller blot stolen til hvilestilling og så kan din guldklump sove ganske komfortabelt. 

Den bedste skråstol på markedet

Diverse tests er enige om, at Babybjörn Balance Soft er et fremragende valg til alle babyer og småbørn. Komforten er i top, den er let at bruge og så gynger den rigtig godt. 

Eneste minus er prisen, som desværre er i den høje ende. Du finder dog næppe en bedre skråstol, hvorfor den helt klart er alle pengene værd.

Let at klappe sammen og transportere

Uanset om skråstolen kun skal bruges derhjemme, eller om den skal med på udflugt i ny og næ, er det en god ting at den er let at flytte rundt på. 

Balance Soft fra Babybjörn vejer beskedne 2,1 kg og kan ved hjælp af et enkelt greb klappes helt sammen, så den fylder minimalt og er klar til at blive transporteret. Du kan derfor uden problemer pakke skråstolen med i bilen og bruge den ude, når i besøger venner, familie eller lignende.

Babybjörn Balance Soft skråstol med baby

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 2,1 kg
 • Maks vægt: 13 kg
 • Klappes sammen?: Ja 
 • Mål sammenklappet: 39 x 89 x 11 cm

Carena Landsort

Derfor anbefaler vi denne 

Carena Landsort - billig skråstol
Anbefalet alder: 0-6 måneder
Ingen priser tilgængelige

Solid og robust

Det første du bemærker, når du har Carena Landsort i hænderne er, at den er solidt konstrueret, hvilket sammen med de valgte materialer, gør skråstolen yderst robust. 

At stolen er robust er en god ting af flere grunde; for det første gør det, at skråstolen tåler at blive brugt og ikke går i stykker. For det andet betyder den solide konstruktion, at stolen sagtens kan vippes med uden risiko for at den tipper, vælter eller på andre måder kompromitterer dit barns sikkerhed. 

Polyester betræk for nem rengøring

Betrækket på Landsort er af polyester, hvilket betyder at du let kan rengøre stolen med en våd klud og eventuelt lidt sæbe. 

Let rengøring er praktisk når uheldet er ude og der kommer lidt tis, afføring eller gylp på betrækket. Og tro os – det kommer til at ske før eller siden!

Er kluden ikke nok, kan betrækket tages helt af og vaskes i hånden.

Medfølgende legebøjle med legetøj

Der medfølger en smart legebøjle, som gør det muligt at hænge legetøj op foran barnet i stolen, så det kan være underholdt i endnu længere tid. 

Som en ekstra lille bonus, får du 3 stykker legetøj med til Carena Landsort, så du ikke selv behøver gå på jagt efter noget at hænge op på bøjlen.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 3,1 kg
 • Maks vægt: 9 kg
 • Klappes sammen?: Nej

Nuna Leaf Grow

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-48 måneder

Sidelæns bevægelser giver mere ro

Nuna Leaf skråstolen er ikke som skråstole er flest, for hvor man i en skråstol normalt gynger frem og tilbage, foregår bevægelsen fra side til side i denne. 

Bevægelsen fra side til side giver selvsagt en lidt anden oplevelse for barnet end i en traditionel skråstol. Fordelen ved sidelæns bevægelser er, at disse har en endnu mere effektiv beroligende effekt. Selv de vildeste og mest utålmodige unger vil falde til ro, hvis de tilbringer lidt tid i det bløde sæde på denne skråstol fra Nuna.

Den sidelæns bevægelse sættes i gang med et blidt skub, hvorefter skråstolen bliver ved med at svinge frem og tilbage så længe, at man når at overveje om den mon kører på batteri.

Gynger i op til 2 minutter ved et enkelt skub

Ifølge producenten kan du med blot et enkelt skub få skråstolen til at gynge i op til 2 minutter!

Fremragende kvalitet

Det kræver ikke mange minutter i selskab med Nuna Leaf for at konstatere, at man har at gøre med et produkt af høj kvalitet. Den solide konstruktion og gode materialer bevidner, at man har at gøre med et produkt fra øverste hylde.

Fylder en del og kan ikke klappes sammen

Der er topkarakter til bevægelserne i denne skråstol, men det samme kan desværre ikke siges om mobiliteten. 

Nuna Leaf er nemlig først og fremmest en relativt stor skråstol, som ikke kan klappes sammen. 

I praksis betyder det, at det ikke er denne skråstol du skal vælge, hvis du planlægger at have den med under armen når I skal på tur. 

Er skråstolen derimod tiltænkt til brug udelukkende derhjemme, er den et rigtigt fint valg, som med garanti kan give dit barn adskillige rolige og afslappende stunder. 

Kan omdannes til børnestol

Når barnet bliver for stor til skråstolen, kan selen fjernes og hældningen ændres, så skråstolen nu fungerer som en super lækker børnestol. Barnet kan sidde i børnestolen når han ser fjernsyn, kigger på iPad, læser i bøger eller blot slapper af.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 6,9 kg
 • Maks vægt: 60 kg
 • Klappes sammen?: Nej

4moms MamaRoo 4.0

Derfor anbefaler vi denne 

MamaRoo 4.0 - Automatisk skråstol
Anbefalet alder: 0-9 måneder

Elektronisk og automatisk

Hvorfor bruge energi på at skubbe til skråstolen i ny og næ så den ikke går i stå, når du i stedet kan få en lille elmotor til at gøre alt arbejdet for dig?

4moms’ futuristiske skråstol kan bevæge sig i 5 forskellige gyngemønstre med valgfri intensitet. Det bedste af det hele? – Du trykker bare på start, vælger et passende program og så er baby underholdt det næste lange stykke tid, takket være den indbyggede motor, som får stolen til at bevæge sig. 

Eneste ulempe er, at den smarte maskine kræver, at du er i nærheden af en stikkontakt, da den ikke kører på batteri.

Kan styres med din smartphone

Når du skal skifte bevægelsesmønster eller justere intensiteten, foregår det på det oplyste display på foden af skråstolen, hvor du let kan indstille stolen efter behov. 

Endnu smartere bliver det dog, hvis du henter en app til din telefon som gør det muligt at styre hele herligheden fra din smartphone. Bliver baby utilfreds i skråstolen imens du er i gang med at tage opvasken, kan du let vælge et nyt program til stolen fra din mobil og på den måde sørge for, at baby igen hygger sig og har det sjovt. 

Fremtidens skråstol

Skal din nye skråstol være et niveau over alle de andre på markedet, er du nødt til at vælge MamaRoo 4.0. Denne skråstol er nemlig som taget ud af fremtiden og byder således på adskillige smarte elektroniske funktioner, som sætter sine analoge konkurrenter til vægs.

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 7 kg
 • Maks vægt: 9 kg
 • Klappes sammen?: Nej

Doomoo skråstol

Derfor anbefaler vi denne 

Doomoo skråstol
Anbefalet alder: 0-6 år

Blød og behagelig som en sækkestol

Det er ikke helt sort, at sammenligne skråstolen fra Doomoo med en sækkestol, for lighederne er mange. 

Den væsentligste forskel er dog, at sækkestolen fra Doomoo er skabt til babyer, hvorfor der blandt andet er en sele, som barnet spændes fast med, så baby ikke falder ud – nøjagtigt ligesom ved hvilken som helst anden skråstol. Fordelen ved denne er dog, at de små kugler indvendigt former sig efter barnets krop, hvilket giver en uovertruffen komfort, som ingen af de andre skråstole på vores liste kan hamle op med. 

Kan bruges i helt op til 8 år

Den lækre sækkestol/skråstol fra Doomoo kan sprede glæde og være nyttig i adskillige år, for barnet vokser nemlig ikke fra den lige med det samme. 

Når barnet på et tidspunkt er så stort, at det selv kan sætte sig op og holde balancen, kan du ændre på skråstolen så selen er gemt væk, hvorefter du har en decideret sækkestol, som kan bruges foran fjernsynet eller med en bog på børneværelset. 

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 3,5 kg
 • Maks vægt: 30 kg
 • Klappes sammen?: Nej
 • Mål: 60 x 50 x 38 cm

Tiny Love 3-i-1 Rocker Skråstol

Derfor anbefaler vi denne 

Tiny Love 3-i-1 Rocker Skråstol - De bedste skråstole
Anbefalet alder: 0-6 måneder

Denne skråstol indgik i Pricerunners seneste test, og selvom stolen ikke vandt testen, havde Pricerunner en masse rosende ord tilovers for stolen, der blandt andet blev hædret for sin lange anvendelsestid samt at være rigtig god til at aktivere babyer. 

Her hos Babyhelp tilslutter vi os det rosende kor, for vi er – mildt sagt – også svært begejstrede for stolen. Derfor brøler vi herunder en række rosende vers om stolens yderligere karakteristika. 

Kan vugge baby i søvn 

Stolen kan levere beroligende vuggende bevægelser, der gør baby rolig og sommetider også søvnig. I alt har stolen tre vippepositioner, og de har naturligvis forskellige formål, så uanset om baby skal sove, lege eller noget tredje, tilbyder denne stol en ideel vippeposition.

Baby føler sig tryg i stolen

Skråstolen har relativt høje sider, hvilket er afgørende for, at baby føler sig sikker og godt tilpas i stolen. 

God til at underholde barnet 

Som du kan se på billedet, medfølger der en legetøjsbøjle, som man kender det fra aktivitetstæpper.

Denne legetøjsbøjle er altafgørende for, at denne stol er så god til at underholde og aktivere barnet, som tilfældet er. Legetøjsbøjlen kan både vibrere samt spille musik, hvilket plejer at være til stor fornøjelse for de fleste babyer.

Der medfølger legetøj til legetøjsarmen, men hvis du gerne vil bruge noget af barnets eget legetøj, kan du let montere dette.

Et lille kritikpunkt

Når stolen scorer 4 ud af 5 stjerner i en test af skåstole, er det naturligvis, fordi der er tale om rigtig, rigtig god skråstol med mange muligheder. Når det ikke bliver til fuld plade, skyldes det, at skråstolen har et lille vækstpunkt, og det er, at den er lidt plastikagtig sommetider.

Når man skifter mellem de forskellige vippepositioner, kan den godt larme og skramle lidt. Det er en skam, for det er vitterligt det eneste, der halter lidt ved stolen! 

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: Fra 0 mdr
 • Materiale: ABS-plastik, metal
  Maksimal belastning: 9 kg.

Stokke Steps Bouncer 

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-6 måneder

Last updated: 2022-12-07 02:29:22

Maksimal komfort

Særligt én ting er værd at fremhæve ved Stokkes bud på en skråstol; nemlig komforten. 

Udover de 4 forskellige indstillinger som gør, at stolen kan vinkles efter behov, er stolen rigtig blød og behagelig, blandt andet takket være spædbarnsindlægget som medfølger. 

Selen og den bløde pude i skråstolen gør, at barnet ikke kan rulle eller vriste sig fri, hvilket er en god ting i denne sammenhæng. Når det går aller vildest for sig og barnet rigtig for gynget frem og tilbage, vil du naturligvis ikke risikere at barnet bliver skudt afsted som af en katapult – men der er altså ingen grund til bekymring her, for sikkerheden er i top. 

Medfølgende legetøjsbøjle

Selvom det er hyggeligt at sidde og vugge i skråstolen, kan det alligevel godt blive lidt kedeligt og ensformigt med tiden. Heldigvis kan du, ved hjælp af den medfølgende legetøjsbøjle, igen gøre det sjovt og spændende at sidde i stolen. 

Den medfølgende bøjle klikkes på siden af skråstolen og giver dig mulighed for at hænge legetøj i bøjlen, som baby kan daske til, pille ved eller nærstudere. 

Passer til Stokke Steps højstolen

Er du indehaver af højstolen Stokke Steps, ligger det lige til højrebenet at vælge denne skråtstol. Udover den kan bruges alene som en almindelig skråstol, kan den nemlig også monteres på højstolen fra Stokke, hvilket gør at barnet kan komme lidt op i højden og eventuelt være med ved middagsbordet når I skal spise. 

Det er let at klikke skråstolen af og på højstolen, hvorfor du sagtens kan bruge den på gulvet det ene øjeblik og på højstolen det næste. 

Stokke Steps Bouncer skråstol på højstol

Praktiske oplysninger

 • Vægt: 3,5 kg
 • Maks vægt: 13 kg
 • Klappes sammen?: Ja
 • Mål sammenklappet: 80 x 13 x 53 cm

Moweo Lite

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-6 måneder
Ingen priser tilgængelige

Byder på mange smarte funktioner

Hvis du er på udkig efter en lækker skråstol, der byder på enormt mange smarte funktioner, til en rigtig skarp pris, så er denne model ikke noget tosset valg.

Skråstolen er da også et populært valg hos forbrugerne, der som regel kvitterer med 5 ud af 5 stjerner, når de anmelder produktet på Trustpilot eller andre steder.

Med gyngefunktion

En af de funktioner, der er værd at fremhæve, er stolens blide gyngefunktion, som vil kunne berolige langt de fleste småbørn. 

Rigtig mange, der investerer i stolen, gør det til en vane at bruge denne gyngefunktion inden sengetid, da de behagelige vuggende bevægelser, gør baby dejligt rolig og søvnig.

2 hastigheder

Stolen kan gynge samt vibrere i 2 forskellige hastigheder. Derudover er det muligt at få stolen til at afspille musik, mens den gynger. 

Musikken er naturligvis af beroligende karakter og bidrager derfor yderligere til at gøre baby rolig. 

Du vil kunne styre musikken og indstille volumen direkte på stolen.

Med aftagelig bøjle

Med til stolen følger blandt andet en fin aftagelig bøjle med legetøj. Når denne er monteret på stolen, har baby både noget at gribe ud efter og kigge på, hvilket som regel fører til, at baby kan passe sig selv, når han/hun sidder i stolen.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal belastning vægt: 9 kg
 • Mål sammenklappet: 70 (L) x 49 (B) x 51 (H) cm.

Beemoo Comfort

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-6 måneder

Last updated: 2022-12-07 02:29:23

Komforten er i højsædet

Hos Babyhelp.dk elsker vi god værdi for pengene, og derfor er vi da også ret så pjattede med denne skråstol fra Beemoo. Prisen er nemlig i den lave ende, men det kan man på ingen måde sige, at kvalitet eller komfortfølelse er.

Justerbart ryglæng

Ryglænet kan let justeres og har 5 forskellige indstillinger, så uanset om du ønsker, at dit barn skal sidde eller ligge i stolen, vil du kunne indstille den efter dine ønsker.

Med legebøjle

Med til stolen følger en fin bøjle, hvorpå der hænger lidt legetøj, som dit barn kan kigge på og gribe fat i, når han/hun sidder i stolen. 

For langt de fleste børn vil dette legetøj være så interessant og underholdende, at mor og far altid får fred, når de anbringer baby i skråstolen.

Lækker hynde

Ryglænet består af en hynde, der er blødt polstret på en måde, så din baby kommer til at sidde som en konge.

Og baby kommer tilmed til at sidde sikkert. På stolen finder du nemlig en sikkerhedssele, der kan sikre, at baby bliver siddende trygt og sikkert i stolen, selvom du måtte have fået et barn med krudt i røven.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal belastning: 9 kg
  Mål: 79 x 41 x 35 cm.

Vi har meget andet godt hos Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om skråstole her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Puslekommoder, legehuse, babydyner, babygynge, højstole, bæreseler og kravlegård.

Hvornår må barnet sidde i skråstol? Hvor gammel skal barnet være?

“Hvornår kan baby komme i skråstolen?”, er der mange der spørger. Det forstår vi godt, for hvis du har skråstolen klar, er det fristende at lade baby få lov at hygge sig i den med det samme. Samtidig er det dog også ganske naturligt, at man som forælder er en smule påpasselig med at introducere baby for nye ting. 

Barnet kan sidde i skråstolen når det kan holde hovedet lige frem og det er interesseret i at følge med i, hvad der sker i verdenen omkring det. Dette vil typisk være fra når barnet er omkring 1 måned gammel, men det kan variere en smule fra barn til barn.

Skråstol bedst i test

Skråstolene på vores liste er alle udvalgt på baggrund af brugeranmeldelser og tests udført af andre. Du kan derfor være sikker på, at de alle er gode på hver deres måde.

Vi er altid påpasselige med at udnævne produkter som bedst i test, fordi det ofte afhænger af behov og temperament. Skulle vi alligevel pege på én skråstol, ville det være Babybjörn Balance Soft, som har været på markedet længe og som er at finde i rigtigt mange danske børnefamiliers hjem – man opnår ikke en popularitet som denne uden grund. 

Tilbud på skråstole

Hvis du er ligesom os, vil du med garanti gerne spare penge, når det kan lade sig gøre. Vi hjælper dig meget gerne ved dagligt at opdatere priserne på vores anbefalinger, så du altid kan finde de bedste priser på skråstole. 

Du vil altså, med andre ord, kunne finde de bedste priser, uanset om der er tale om et tilbud på skråstole, en fast lav pris eller et særligt udsalg.

Hvad bruger man en skråstol til?

I Sverige kalder man en skråstol for en babysitter og med henblik på formålet med en sådan, giver det egentlig meget god mening. Placerer du baby i en skråstol, kan du nemlig ofte købe dig selv lidt tid, så du kan få taget opvasken, få et bad, ordne vasketøj eller blot slappe lidt af. De fleste børn elsker at sidde og vugge frem og tilbage i skråstolen, hvorfor de veltilfredse kan tilbringe lidt tid alene. 

Alene det faktum, at du kan få hænderne fri og være lidt alene, retfærdiggør købet af en skråstol. Der er dog også andre gode grunde til at investere i en skråstol – de hjælper nemlig baby med at udvikle sin balance og motorik, samtidig med at kroppen får ro og hvile, fordi skråstole er ergonomiske at bruge. 

Hvorfor må man ikke bruge skråstol?

Du har måske hørt veninder, familie eller en kollega fortælle, at man ikke må lade baby sidde i en skråstol. Det er ikke korrekt. 

Misforståelsen har formentlig sit afsæt i, at der rent faktisk er begrænsninger for hvor meget man anbefaler barnet sidder i en skråstol dagligt. Holder man sig indenfor den anbefalede tid, er der ingen grund til bekymring. 

Der anbefales følgende om brugen af skråstol:

 • Det helt lille barn som ikke kan trille fra mave til ryg, bør ikke sidde i stolen mere end 2 x 10 minutter hver dag.
 • Et barn på 2-3 måneder som er aktivt og bevæger sig flittigt, kan sidde i stolen lidt længere.
 • Barnet der kan sidde selv, har bedst af ikke at sidde i skråstolen, da denne ikke træner barnets balance på samme måde, som hvis barnet sad selv. Barnet tager dog ingen skade af at sidde i skråstolen. 

Kilde: Netsundhedsplejersken.dk

 

Scroll til toppen

Bedste priser

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige

Bedste priser