Guide til valg af uro

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Cam Cam

Vores favorit

Smallfoot

Den specielle

Smallfoot

Den specielle

Cam Cam

Vores favorit

Leder du efter en nuttet uro? Din baby skal naturligvis ikke kede sigm når det er pusle- eller sengetid. Derfor kan du med fordel hænge en eller flere uroer op det eller de steder, hvor baby tilbringer mest tid liggende. Vi giver dig en lang liste med uroer som med garanti kan fornøje dit barn.

Se alle vores udvalgte uroer her

I det følgende vil vi præsentere dig for alle de uroer, som vi mener gør sig fremragende på børneværelset, over tremmesengen, ved puslepladsen, eller hvor du ellers kan finde på at hænge den op.

Hæklede dyr fra Naturezoo

Skyer fra Konges Sløjd

(Flere farver)

Luftballon med musik fra Cam Cam

(flere farver)

Skyer fra Sebra

(flere farver)

Hæklet uro med biler fra Sebra

Uro med musik fra Done By Deer

Regnbue-uro fra Cam Cam

(flere farver)

Skyer fra Gamcha

Noahs ark fra Small foot

Uro med musik

Uro med musik – 18 forskellige melodier

Filibabba Luftballon – 20 cm

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om uroer her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: pusletasker, babydyner, puslepuderklapvogne, væghængte pusleborde, barnevogne og babyalarmer.

Hvad bruger man en uro til?

En uro hænges typisk over de steder, hvor baby kommer til at ligge særligt meget på ryggen – simpelthen for at det lille pus har noget at kigge på. Hvis du ligger dig på ryggen og kigger op i loftet, så vil der formenlig ikke gå specielt længe før du begynder at kede dig. Det samme gør sig gældende for dit barn. 

En uro over tremmesengen kan give baby noget at kigge på inden drømmeland, og dermed måske gøre det lettere at få dit barn til at blive i sin seng uden for meget brok. 

En uro over puslepladsen giver ligeledes baby noget spændende at kigge på, hvilket kan købe dig dyrbare sekunder inden junior bliver utilfreds, vil væk og begynder at skrige.  

Hvilke farver skal en uro have?

Som du måske kan se på vores liste, så er farvene på vores anbefalede uroer ofte meget afdæmpede. Pastelfarver er i særdeleshed populært på børneværelset i øjeblikket. 

Det er dog ikke kun fordi mor, som står bag udsmykningen af babys værelse, synes det er pænt. Faktisk kan afdæmpede farver være en fordel, fordi det giver mere ro i hovedet på baby. En uro bruges ofte for at berolige baby når det er tid til bleskift eller sovetid i tremmesengen, hvorfor det giver god mening, at uroen har en beroligende effekt. 

Dermed ikke sagt, at en uro med masser af farve er skidt. For mere farve betyder nemlig at baby vil være langt mere interesseret i at kigge på den. Hvis uroen falder i med loftet er baby mindre tilbøjelig til at få øje på den eller finde den interessant. 

Det kan derfor være lidt af en smagssag. Og selvom vi har argumenteret for begge dele, så vid, at forskellen er minimal. Dit barn får hverken en dårligere eller bedre opvækst fordi uroen havde meget eller lidt farve.

Vælg derfor den du kan lide, og den du kan holde ud at se på.

Hvor længe kan en uro bruges?

Hvor længe du kan lade uroen hænge i loftet afhænger primært af dig. Du vil formentlig opleve, at dit barn finder den mindre og mindre interessant med tiden. Uroen kan dog sagtens blive hængende på børneværelset hvis du synes det pynter eller gør rummet mere hyggeligt. 

Uroen skal nok komme ned af sig selv, når dit barn når en størrelse hvor det selv vil bestemme over indretningen. 

Vi mangler i hvert fald stadig at møde en teenager der har en uro med hæklede fisk hængende ned fra loftet.

Hvorfor skal baby have en uro?

En uro er både en fordel for dig og for baby. 

Baby bliver glad fordi den har noget at kigge på og du bliver glad fordi du kan aflede babys opmærksomhed. Det kan eksempelvis være når baby skal pusles og have skiftet ble. Det er ikke alle børn der synes om at blive placeret på puslepuden, og så kan det være en fordel at der er noget sjovt at kigge på oppe i loftet. 

Når det er sovetid for den lille kan du også have gavn af at have en uro hængende over tremmesengen. Så er der nemlig noget hyggeligt at kigge på inden man falder i søvn, og dermed er du måske heldig at slippe for brok fra din lille guldklump.

Af førnævnte årsager kan en uro være en stor gave for dig. Selvom det er en ganske lille genstand, så kan den gøre en markant forskel i dagligdagen. 

Hvilken uro skal du vælge til baby?

Du kan sagtens gøre som mange andre forældre og tage udgangspunkt i hvilken uro du godt kan lide at kigge på. Det er trods alt ikke kun baby der kommer til at se på den dingle fra loftet hver dag.

Babyer er nysgerrige, og stort set ligegyldigt om uroen er grøn eller pink, forestiller skyer eller flyvemaskiner, så vil baby finde den interessant. Der er derfor ikke nødvendigvis behov for at gøre sig de helt store overvejelser inden du køber en uro.

Hvis du alligevel vil gøre noget for at sikre dig, at baby kan lide den, så kan du tage udgangspunkt i babys interesse. Du har sikkert lagt mærke til, at dit barn allerede som helt lille har større interesse for nogle genstande og farver sammenlignet med andre. Især farver er noget der virker for et spædbarn, så hvis dit barn er særligt begejstret for rød, blå eller mint grøn, kan du med fordel finde en uro i den farve.

Udover udseendet på uroen, kan du også overveje om den skal kunne spille musik. Musik fungerer rigtigt godt på små børn som bliver beroliget og dermed er lettere at have med at gøre, når de hører musik. I stedet for at tænde anlægget eller lægge smartphonen ned i tremmesengen, så er det ganske smart med en uro der kan levere blide toner. 

Scroll til toppen