Hvornår må baby få grød?

Baby får grød

I denne artikel svarer på vi, hvornår en baby må få grød. Derudover svarer vi også på en række spørgsmål relateret til dette hovedspørgsmål.

En baby må tidligst få grød, når han/hun er fyldt 4 måneder. Indtil da bør føden bestå af modermælk eller modermælkserstatning

Ikke alle børn er parate til at få grød efter 4 måneder, hvilket naturligvis hænger sammen med, at børn udvikler sig forskelligt og i forskellige tempi. Det er dog sjældent, at der går meget mere end 5 måneder, før et barn er parat til at få grød.

Ovengangen til grød bør ikke ske for sent 

Ligesom der findes en anbefaling for, hvornår man tidligst bør introducere sit barn for grød, er der også en anbefaling for, hvornår man senest bør gøre det. 

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby få mælk fra ko?

Man skal nemlig helst have vænnet sit barn til at spise grød, inden dette er meget over 6 måneder gammelt, da det ellers vil kunne blive svært at få sit barn til at spise varieret kost.

Hvilken type grød bør man starte med?

Grød er ikke bare grød, hvorfor der naturligvis findes grødtyper, der er mere velegnet til dit barn end andre. 

Hvis dit barn befinder sig i den alder, hvor det skal til at lære at spise grød, anbefaler vi grød, der enten er lavet af majsmel, hirsemel eller boghvedemel. 

Det gør vi, fordi grød bestående af disse råvarer smager mildt og har en findelt samt cremet konsistens, som de fleste børn har let ved at vænne sig til.

På et tidspunkt vil dit barn have vænnet sig til den bløde grød, og så kan du prøve at spicy grøden op med lidt flager og havegryn for at øge næringsindholdet i den mad, du serverer for dit barn.

Reklame

 

Alternativer til grød

Hvis dit barn ikke er særligt begejstret for grød, er der heldigvis nogle få alternativer, du kan forsøge at introducere dit barn for.

Et af disse er babymos, som fås med mange forskellige smagsnuancer, og som også selv kan laves. 

LÆS OGSÅ: Hvad må baby få at spise?

Et andet alternativ er yoghurt, men her skal du dog være opmærksom på, at du ikke bør servere yoghurt eller andre surmælksprodukter, før dit barn er fyldt 9 måneder. 

Derfor bør du først introducere dette alternativ, når du har kæmpet en række måneder med at få dit barn til at spise grød. 

Et yderligere alternativ er gulerodssticks, som må spises, når barnet er fyldt 7 måneder.   

alternativer til grød

Mangler du babymad?

Vi gør opmærksomme på, at der optræder et affiliate-link i dette afsnit.

Vi håber, at ovenstående har gjort dig klogere og besvaret de spørgsmål, som du måtte have haft. 

Hvis du står og mangler babygrød eller andet babymad, så klik på knappen herunder, så føres du til en af de webshops med det bredeste og bedste udvalg af babymad. 

Kildeliste

  • Sundhedsstyrrelsen – MAD TIL SMÅ– fra mælk til familiens mad
  • Netsundhedsplejerske.dk
  • Libero.dk
Scroll til toppen