Guide til valg af babynest

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Filibabba

Den unikke

Sebra

Den smarte

Najell

Den unikke

Sebra

Vores favorit

Filibabba

Den smarte

Najell

De 8 bedste babynests

Ganske få ting er mere vigtigt for dit barn end tryghed og søvn – begge dele kan en god babynest hjælpe med. Vi har finkæmmet internettet for at give dig vores bedste anbefalinger af babynests, og på baggrund af vores hårde arbejde, brugeranmeldser og tests udført af andre kan vi nu præsentere dig for de 8 bedste babynests. 

Oversigten over de bedste babynests er i vilkårlig rækkefølge. Hver babynest er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte babynests.

Filibabba babynest 

Derfor anbefaler vi denne

Den danske virksomhed Filibabba har specialiseret sig i at skabe miljø- og børnevenligt babyudstyr som også er flot at se på. Deres flotte babynest med motiver af luftballoner er ingen undtagelse!
 

Økologisk bomuld som kan tåle vaskemaskine

Dit barn kommer med garanti til at svine sin babynest til – sådan er det bare. 
Når uheldet er ude, så bliver du glad for, at du ikke skal stå og vaske i hånden, men i stedet kan lade vaskmaskinen gøre det hårde arbejde. 

Det 100% økologiske bomuld som babynesten fra Filibabba er lavet af, tåler vask i maskine ved 30 grader. 

Sikkerheden er i top

Når baby ligger og slapper af i sin babynest, er det absolut vigtigste for sikkerheden, at barnet ikke kan trille ud af reden. 

Filibabba er udstyret med høje kanter som er svære at forcere for baby. Den stilfulde læderrem i den ene ende sørger for, at babynesten slutter tæt om barnet. Alt sammen bidrager til, at du med ro i sjælen kan placere dit dyrebareste i reden, uden noget går galt.

Liggemål:

 • Indvendige liggemål: 65×25 cm
 • Udvendige liggemål: 85×50 cm
Babynesten fås i flere farver.

Done by Deer babynest

Derfor anbefaler vi denne

Done by Deer – det kendte babymærke med den lille elefant – har naturligvis også givet deres bud på en babynest. 

Babyvenligt og vaskbart stof

Reden er af 100% øko-tex bomuld, så du roligt kan lade din babys sarte hud komme i kontakt med stoffet. Stoffet kan desuden tåle vask, og du kan derfor nemt tage madrassen ud af stoffet og give det en tur i vaskemaskinen. 

Kan justeres i størrelsen

Dit lille barn bliver ikke ved med at være lille. Faktisk går det overraskende stærkt med at vokse sig stor. Derfor er det en fordel at babynesten kan vokse i takt med dit barn, så du hele tiden er sikker på, at der er tilstrækkeligt med plads, så baby kan ligge dejligt. 

Babynesten fra Done by Deer kan justeres i størrelsen løbende, så dit barn er garanteret en god og behagelig søvn de første mange måneder.

Liggemål:

 • Indvendige liggemål: 73×33 cm

Babynesten fås i flere farver og med forskellige motiver.

Cotton & Sweets babynest

Derfor anbefaler vi denne

Cotton & Sweets 5 - babynest guide
Ingen priser tilgængelige

Reden fra Cotton & Sweets er fremstillet i hør med en blød og behagelig skummadras til baby. Madrassen er øko-tex certificeret.  Nesten har flæsekant som giver den et unikt look. Den fås desuden i flere forskellige farver. Er du ikke til flæser, kan du også få den uden.

Justerbar babynest

Babynesten kan justeres i størrelsen efter behov. Når dit barn vokser sig for stor, så justerer du helt simpelt på snorrene og laver reden større.

Liggemål:

 • Indvendige liggemål: 70×42 cm
 • Udvendige liggemål: 98×59 cm

Babynesten fås i flere farver.

Sebra babynest 

Derfor anbefaler vi denne

Med en babynest fra Sebra får du 100% økologisk bomuld, og et design med sødt print som skiller sig ud. 

Babyreden er let at transportere rundt og kan blandt andet bruges som seng til baby, hvis I er væk hjemmefra. Hvis baby er vant til at sove i sin nest, vil det give tryghed og dermed bedre søvn, selvom baby ikke er hjemme i vante rammer. 

Blød og behagelig babynest

Du er garanteret, at dit barn kommer til at ligge behageligt i en babynest fra Sebra. Alle modellerne er nemlig udstyret med ekstra blødt polyester fyld, ligesom betrækket er af lækkert og blødt bomuld. 

Du behøver dog ikke frygte at reden bliver for blød, for der er taget hensyn til, at barnet stadig skal bruge støtte til sin lille krop.  

Flere farver og forskelligt print

Reden fås i flere forskellige farver og med forskellig print. Og så kan den naturligvis let tilpasses i størrelsen, så den passer til din baby. 

Liggemål:

 • Indvendige liggemål: 73×33 cm
 • Udvendige liggemål: 86×49 cm

Babynesten fås i flere farver og med forskellige motiver.

MamaMilla babynest

Derfor anbefaler vi denne

Babynests fra MamaMilla er vaskeægte luksus for dig og dit barn. Babynesten er af økologisk bomuld og kommer i flere forskellige farver og mønstre. Skal babyreden være en bestemt farve, fordi det passer ind i indretningen på børneværelset, skulle der altså være god mulighed for at finde den rigtige nest. 

Let at rengøre

Stoffet – som er 100% økologisk – kan uden problemer vaskes ved 60 grader. 

Babyer gylper meget, og der er derfor gode chancer for, at din babynest før eller siden trænger til en rengøring. Når den dag kommer, er en fordel at den ikke skal vaskes i hånden, men kan komme i vaskemaskine og tørretumbler. 

Justerbar pasform

Pasformen kan justeres, så selvom baby vokser, behøver du ikke frygte at du skal ud og købe ny nest. 

Liggemål:

Indvendige liggemål: 70×30 cm

Babynesten fås i flere farver og med forskellige motiver.

Voksi babynest premium

Derfor anbefaler vi denne

Denne babynest fra Voksi er formentlig det tætteste dit barn kommer på følelsen af at ligge inde i mors mave. Derinde var alt trygt, godt og sikkert, og derfor blev det til rigeligt med søvn. Med Voksi babynesten kan du imitere følelsen af at ligge i mors mave, med bedre søvn som resultat.

Fremragende justeringsmuligheder

Dit barn vokser hurtigt i den første tid og der går derfor ikke længe, før der ikke længere er plads i babynesten. 

Heldigvis er det praktisk og let at justere størrelsen på babynesten ved hjælp af læderselen i den ene ende. Åben for selen og fold udvidelsstykket ud og så er der igen plads til din lille guldklump. 

Med førnævnte udvidelsesstykke, kan du forvente helt op til 20 cm. ekstra i længden på reden – det er der ingen andre babynests på markedet som kan matche!

Lækker og blød madras

Der er garanti for, at dit barn kommer til at ligge godt i babynesten fra Voksi, som er udstyret med en blød skummadras. Madrassen er blød, men ikke så blød at den ikke yder den nødvendige ergonomiske støtte til dit barn. Du kan derfor trygt placere bebs i reden, velvidende at alt er som det skal være. 

Liggemål:

 • Indvendige liggemål: 71×30 cm
 • Udvendige liggemål: 91×53 cm

Babynesten fås i flere farver

Müsli babynest

Derfor anbefaler vi denne

Det er viksomheden Green Cotton, som står bag Müsli babynest. Green Cotton har sat sig for at producere bæredygtige og miljøvenlige tekstiler til børn, hvorfor du med god samvittighed kan købe denne babynest – både din baby og miljøet vil takke dig for det!

Kan bruges som sengerand, når baby bliver for stor

Det er uundgåeligt at baby før eller siden vokser sig for stor til at ligge i sin lune rede.

Det betyder dog ikke, at dit barn helt skal give afkald på trygheden ved sin babynest, for som en smart ekstrafunktion, kan du nemlig lyne kanterne af nesten og bruge den som sengerand i dit barns seng.

Kan gøres lunere i de kolde måneder

Afhængigt af årstiden kan det måske være nødvendigt at gøre babynesten lidt varmere for baby. Med Müsli babynest har du således mulighed for at tilkøbe en madras i uld, som kan lynes fast i babynesten og dermed hjælpe barnet med at holde på varmen.

Liggemål:

 • Indvendige liggemål: 72×31 cm
 • Udvendige liggemål: 96×50 cm

Najell babynest

Derfor anbefaler vi denne

Dette er uden tvivl en af de mest alsidige babyneste, der findes. Foruden at kunne agere babynest kan den nemlig også være bæresele, lift, babynest og madras.

Vug dit barn i søvn med bæreselen

Som sagt kan babynesten bruges som bæresele. Bæreselen er let at montere, og du kan uden problemer vugge dit barn i søvn, når det hænger der i den behagelige babynest.

Det er yderst beroligende for en baby at blive vugget i søvn til kroppens bevægelser, hvorfor denne metode virkelig kan anbefales. Metoden bliver ikke mindre anbefalelsesværdig af, at din baby og dig er utroligt nære, når du bruger bæreselen. 

Liften kan uden problemer knappes af selen, hvilket gør, at din baby uforstyrret kan sove videre, når dette er faldet i søvn.

njall babynest - stående

Som bæresele er modellen yderst komfortabel og de behagelige seler sørger for, at du ikke lægger unødvendigt pres på ryg og arme. 

Fungerer perfekt som lift

Som sagt fungerer babynesten også som lift, hvilket i høj grad skyldes de fine, behagelige håndtag i siden, der gør, at den nemt kan løftes ud af barnevognen, uden at man vækker sin baby.

Fungerer tilmed perfekt som babynest og madras

Naturligvis kan vidunderet her også spille rollen som babynest – og den gør det så godt, at præstationen er en Oscar værdig. Hvis din baby går omkuld i babynesten, kan du, grundet de fine håndtag, let flytte babynesten fra rum til rum, uden at dit barn vågner.

Hvis du ønsker at benytte babynesten som madras, kan dette også lade sig gøre uden problemer. Hvis du lægger madrassen under en uro eller et aktivitetscenter, garanterer vi, at din baby er underholdt i mange timer. 

Praktiske oplysninger 

Babynesten kan vaskes ved 40 grader og er godkendt efter EU-standarden EN 1466.

Anbefalet alder for brug af babynesten er 0-12 måneder. 

Fandt du den rigtige babynest? Hvis ikke, så er udvalget heldigvis stadig rigtig stort, så dine chancer for at finde den rigtige er ganske gode. Tryk på knappen nedenfor, og du vil blive præsenteret for endnu flere babynests.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om babyneste her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: 
Tripp-Trapp-stolen, pusletasker, babyalarmer, barnevognevugger, cykelanhængere, bObles, klapvogne og akvitetstæpper.

Babynest – Tryghed i sengen, på gulvet eller i sofaen

Det vigtigste for et spædbarn er tryghed. Tryghed som forældre kan give ved at have barnet i armene og holde det tæt.

Du har med garanti lagt mærke til, at baby stortrives i dine arme, men af og til trænger mor og far altså til at være lidt sig selv, uden en baby i favnen. Det er derfor du skal overveje at anskaffe dig en babynest. En babynest er let at flytte rundt i boligen – så hvis mor eller far eksempelvis skal i køkkenet, kan baby sagtens placeres i sin lille rede på gulvet. Vel at mærke uden forældrene skal frygte at baby falder ud og kommer til skade. 

En babynest kan også med fordel bruges i jeres eller babys egen seng for ekstra tryghed og bedre søvn for både jer og barnet. 

Hvad bruger man en babynest til?

En babynest er en lille rede som skaber tryghed ved at omslutte dit barn, når det skal sove eller slappe af. Babynesten giver baby følelsen af at ligge inde i mors mave, hvor alt var trygt og godt. 

En babynest kan bruges i tremmesengen så pladsen føles mindre for barnet, som dermed er mere rolig og afslappet. Med en babynest kan du forvente en roligere og mere tryg baby, som måske endda sover bedre, fordi den ligger dejligt i sin lille rede. 

Ligeledes kan babynesten med fordel bruges i barnevognen, hvor den tjener samme formål som i barnets egen seng.

Den lille rede kan også bruges til at lege på gulvet eller i sofaen, uden risiko for at falde ud, fordi de høje kanter holder baby indenfor de trygge rammer. 

Skal du ud af døren og på tur, kan babynesten  med fordel medbringes. Den er nemlig let at transportere og have med. I fremmede omgivelser kan barnet let blive utrygt, men i sin egen velkendte babynest kan det finde tryghed og ro. 

Gør overgangen fra mors mave lettere

Omvæltningen fra at ligge og skvulpe rundt inde i mors mave, til at være ude i den store og overvældende verden, kan være hård for mange småbørn.

Derfor kan det være svært at falde i søvn for den lille, hvis der er for meget plads omkring det. Inde i mors mave var der nemlig ikke særligt meget plads at bevæge sig på, og selvom det måske ikke lyder så behageligt, så er det sådan dit barn finder mest tryghed.

Med en babynest kan du imitere følelsen af mors mave, ved at indsnævre pladsen baby har at sove på. De bløde kanter på babynesten omkranser og omslutter barnet, og giver dermed tryghed og bedre søvn. 

Sådan bruger du en babynest

En babynest er smart og praktisk og kan bruges til mange formål. Der er dog også ting du bestemt ikke må gøre med en babynest. 

Vi gennemgår dos and don’ts for brugen af babynests:

Do:

 • En babynest er et sted du kan placere dit barn, når du ikke kan have det i dine arme. Brug den når du skal ordne noget i køkkenet, på toilet eller lignende. Sørg dog for, at du hele tiden kan se dit barn.
 • Tag din babynest med når du skal besøge andre. Dit barn kender sin babynest og finder derfor tryghed ved den. 
 • Læs vejledningen til din babynest, så du ved hvordan man må og ikke må bruge din specifikke model. 
 • Sørg for at temperaturen i babynesten er tilpas. Tjek dit barns temperatur i ny og næ. 

Don’t:

 • Put ikke for mange dyner, puder, bamser og lignende ned i babynesten sammen med barnet. Det ser sødt ud, men du risikerer at der bliver for varmt for den lille. 
 • Bær ikke dit barn i babynesten medmindre den er lavet til formålet. Der findes babynests som er udstyret med bæreremme og som sagtens kan bruges til at transportere dit barn.
 • Lad ikke dit barn ude af syne, selvom det ikke umiddelbart kan trille ud af sin babynest. Vi siger ikke, at du aldrig må fjerne blikket fra den lille, men tro ikke at barnet kan klare sig selv fordi det ligger i sin babynest. 

Hvor længe kan man bruge en babynest?

Hvor længe dit barn kan ligge i en babynest afhænger primært af, hvor hurtigt dit barn vokser. Der er nemlig ikke noget i vejen for, at baby bliver liggende i sin trygge og lune rede, ligeså længe det kan lade sig gøre. 

Som tommelfingerregel siger man dog, at en babynest typisk bruges fra barnet er født til omkring 7 måneder, hvor de fleste børn vil have vokset sig for store.

Derfor skal du have en babynest til dit barn

Der er flere fordele ved at skaffe en babynest til den lille. Her er nogle af de største årsager til at investere i en hyggelig rede:

 • Giver tryghed
 • Giver bedre søvn
 • Fleksibilitet
 • Mulighed for samsovning
 • Mindre risiko for faldskader

Babynest test

Alle vores anbefalinger på listen lever op til de nødvendige krav for produkter til babyer. Du er således garanteret, at de er blevet testet grundigt og vurderet egnet til brug af de mindste. 

Er du det mindste i tvivl om sikkerheden eller andre faktorer som eksempelvis allergivenlighed, så kan du altid kontakte forhandler og producent, som med garanti kan gøre dig klogere på produktet. 

Babynest testkilder:

I udvælgelsen af babynest her på siden har vi blandt andet taget udgangspunkt i følgende tests:

Scroll til toppen