Guide til valg af legetelt

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Tipi legetelt - De bedste legetelte

Roommate

God til prisen
Pippi Langstrømpe legetelt - Babyhelp

Pippi-legetelt

Til prinsesser
De bedste legetelt - Disneys Frost

Frost

God til prisen
Pippi Langstrømpe legetelt - Babyhelp

Pippi-legetelt

Vores favorit
Tipi legetelt - De bedste legetelte

Roommate

Til prinsessen
De bedste legetelt - Disneys Frost

Frost

Under en legeteltsdug kan et barns fantasi udfolde og udvikle sig i forbindelse med fornøjelig leg. Derfor er et legetelt en ting, som langt de fleste forældre overvejer at investere i til deres barn/børn.

Noget, der holder nogle forældre tilbage, er dog, at de har svært ved at finde det perfekte legetelt, og det er her, vi kommer ind i billedet. Vi har nemlig gjort det hårde arbejde og finkæmmet det komplette udvalg med henblik på at finde de 6 allerbedste legetelte.

De 7 bedste legetelte

Oversigten over de 7 bedste legetelte er i vilkårlig rækkefølge. Hvert legetelt er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte legetelte.

Udvælgelsen tager afsæt i forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte legetelte. I vores vurdering har følgende parametre været vigtige: Kvalitet, form, brandets ry, udseende, pris og muligheder med legeteltet.

Roommate Hippie Tipi

Derfor anbefaler vi dette

Tipi legetelt - De bedste legetelte
Anbefalet alder: Fra 3 år

Yderst populært telt, der fås i mange forskellige farver, blandt andet grå, rosa, gul og sort. 

Det er forskelligt, hvilke og hvor mange farver de forskellige forhandlere har teltet i, men en forhandler som Pixizoo plejer at være garant for at have teltet i alle regnbuens farver, så hvis du har særlige farvepræferencer anbefaler vi at tjekke udvalget der.

Du får en lille vild indianer i hjemmet

Hvis du investerer i dette telt, kan du godt berede dig på fjer i håret, maling i hovedet, vilde råb, og hvad der ellers hører til at være indianer. Der er nemlig tale om en tipi, og dit barn vil uden tvivl lade sig inspirere til indianer-lege af teltets look. 

Kan bruges både ude og inde

Teltet er meget let at folde sammen og slå op, hvorfor det ikke behøver at være henvist til en fast plads i huset. Dine børn kan derfor let slå lejr i stuen, på værelset eller sågar udenfor, når det er godt vejr. 

Gode materialer

Tipien består primært af økologisk GOTS-certificeret bomuld, der er ganske let at ånde igennem. Netop derfor kommer det ikke til at føles indelukket i teltet. Du skal derfor ikke være nervøs for, at dit barn kommer væltende svimmel ud af teltet, som havde det drukket ildvand, som den vilde indianer, som det nu engang er. 

Dit barn vil sikkert synes, at det kunne være hyggeligt at få lov at spise inde i teltet, og det kan du også roligt lade det gøre uden at skulle bekymre dig om, at det sviner teltdugen til. Denne kan nemlig vaskes uden problemer ved 40° C.

Et ganske rummeligt telt

Teltet er ganske rummeligt og kan derfor let indrettes som hyggekrog med puder, små stole og et lille bord. Dine børn vil uden problemer kunne stå oprejst inde i teltet, da dette måler 175 cm i højden, der hvor det er højest. 

Det siger forbrugerne

Kilde: Pixizoo.dk

Randi
5/5

“Vi har efterhånden haft en del legetelte herhjemme. Og dette er klart vinderen.”

Alice Rathleff
5/5

“Dejlig rumlig tipi så forældre også kan være med. Lidt svært at få stængerne til at stå men når første de gør det er det ingen problem.”

Legetelt der forestiller slottet fra Frost

Derfor anbefaler vi dette

De bedste legetelt - Disneys Frost
Anbefalet alder: Fra 2 år

I disse tider, hvor køn er et meget ømtåleligt emne og en størrelse, der i stigende tilfælde anses for at være flydende, skal man nok passe på med at snakke om pige- og drengetelte. 

Vi vover dog alligevel pelsen og claimer, at dette her legetelt er et vaskeægte pigetelt, der passer perfekt til små prinsesser. 

Ligner slottet fra Frost 

Disneys film Frost er uden tvivl en af de mest populære Disney-film de seneste mange år, hvilket naturligvis skyldes, at den har alt, hvad en god Disney-film skal have. 

Filmen indeholder nemlig en god fortrælling, et magisk, fortryllende univers, nogle gode sange og et par seje hovedkarakterer, som rigtig mange pigebørn verdenen over har idoliseret. 

Med dette slot kan du lade din lille prinsesse leve sig helt ind i rollen som Anna eller Elsa. Vi gætter på, at det vil vække en masse glæde, og at sangen “Let it go” igen og igen vil flyde fra din datters læber. 

Let at samle 

Legeslottet er yderst let at samle og mindst lige så let at pakke ned igen. Du kan derfor let flytte legeteltet fra rum til rum. 

Praktiske oplysninger 

Størrelsen for teltet er som følger: H115 x B80 x D80 cm.

Som udgangspunkt egner det sig bedst til børn på mindst 2 år. Vores vurdering er dog, at mindre børn også sagtens kan få glæde af det. 

Cloudberry Castle Butik

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 3 år

Last updated: 2022-12-07 02:30:02

Hvis du har et eller flere børn, der elsker at lege butik, så vil dette legetelt bringe dem fuldstændig i ekstase af lykke.

Legeteltet efterligner nemlig visuelt en lille butik, hvilket blandt andet kommer til udtryk via stofvæggene, der er beklædt med motiver, der giver stemningen af købmandsforretning.

Derudover er det værd at bemærke, at teltet er udstyret med en lille låge, hvorfra det er muligt at servicere “kunderne”.

På lågen er der i øvrigt et motiv af både et kasseapparat og en lommeregner, så barnet, der varetager pladsen ved lågen, kan let forestille sig, at han/hun befinder sig ved en kasse i en lille hyggelig købmandsforretning.

Praktiske oplysninger

  • 93 x 130 x 69 cm.

Paw Patrol-legetelt

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 2 år
Ingen priser tilgængelige

Hver generation har sine eksklusive tegnefilmshelte. Nogle af de tegnefilmshelte, som den nuværende unge generation har, er hundene Chase, Marshall, Skye og Rubble.

Disse helte kan man møde i PAW Patrol, en tegnefilmserie, hvor hundene hjælper drengen Ryder med at beskytte kystsamfundet ved Adventure Bay. 

For os voksne kan det nogle gange være svært at gennemskue, hvad det er ved børne-tv, der er så fascinerende for de små, men PAW Patrol er faktisk ganske hæderligt TV, som selv de voksne sommetider lade sig fordybe i. 

Det er derfor ikke så svært at forstå, hvorfor ens lille guldklump ser op til de seje hunde. 

Netop fordi PAW Patrol er et så stort hit hos så mange børn, som det er, er dette telt også populært. På siden af dette er der nemlig et stort billede af Chase, Marshall og de andre hundehelte. 

Både til udendørs og indendørs brug 

Teltet kan bruges både udendørs og indendørs. Det er vildt let at slå op, da det er et pop-up-telt, og det vejer ikke særligt meget, hvorfor det er meget let at flytte fra lokation til lokation.

Praktiske oplysninger

Målene for teltet er som følger 90 x 75 x 75 cm.

Legetelt med 85 bolde

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 3 år

Hvis dit barn er lidt af en krudtugle, vil det elske dette legetelt, hvor det kan forbrænde en masse energi, mens det bøvler rundt i de sjove bolde, som vi alle kender fra et boldebassin.

Let at slå op 

Der er tale om et legetelt, som er yderst let at slå op. Tilmed er det dejligt rummeligt, hvorfor der er plads til mange timers sjov og leg, samt til at dit barn kan vokse. 

Let at komme ind og ud af teltet 

I toppen af teltet samt på teltets ene side finder man en stor praktisk åbning, der gør det let for selv ganske små børn at komme ind og ud af dette. 

De andre sider af legeteltet udgøres af net, hvilket sikrer rigtig god luftcirkulation samt et godt indklima.

Praktiske oplysninger

Legeteltet har følgende mål: 90 x 90 x 90 cm.

Legetelt, der ligner en legetøjsbutik

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 2 år

Et fantastisk legetelt, der ligner en legetøjsbutik, hvilket uden tvivl vil animere til mange timers fornøjelig og fantasifuld leg. 

Et legetelt udover det sædvanlige

Som du kan se, er prisen på dette legetelt i den høje ende, og det skyldes, at vi her har at gøre med et legetelt ud over det sædvanlige. 

Dette kommer blandt andet til udtryk ved, at teltet er håndsyet, og at detaljerigdommen på teltdugen er enorm. På samtlige sider er der broderet mønstre, der forestiller alt fra legetøt og blomster til skilte og døre. 

Gode materialer 

Teltet består af yderst gode materialer. Selve skelettet udgøres af et stativ af aluminium, som er ganske let at samle, og som samtidig sikrer, at teltet står helt stabilt. 

Teltdugen er af lækker slidstærk kanvas, og man skal ikke bekymre sig om, hvorvidt den bliver beskidt, for den kan sagtens tåle at blive vasket. Dette skal ske ved 30 grader. 

Du kan godt forvente, at teltet holder i rigtig mange år. Faktisk er det i så god kvalitet, at det uden problemer bør kunne gå i arv fra barn til barn. 

Praktiske oplysninger 

Teltet har følgende mål: 100 x 70 x 100 cm. 

Pippi-legetelt

Derfor anbefaler vi dette

Pippi Langstrømpe legetelt - Babyhelp
Anbefalet alder: Fra 3 år

Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe, verdens stærkeste pige, har været dyrket hos børn i flere årtier – og dette med god grund. Der er noget sært tiltalende ved Pippis optimistiske sind og fascinerende evner, som tiltaler alle børn ekstremt meget – og faktisk også en del voksne.

Hvis man som voksen har dykket ned i fortællingen om Pippi, vil man uden tvivl have opdaget nuancer, som man ikke så dengang hvor man var børn. Astrid Lindgren var nemlig en sand mester til at tale både til børn og voksne, så begge parter fik noget helt unikt ud af det.

Dette legetelts høje popularitet skyldes i høj grad, at Pippi figurerer på stofduen. Hvis dine børn elsker Pippi, vil du med dette legetelt give dem muligheden for at lege med hende, og det er uden tvivl en mulighed, som de vil værdsætte ud over det sædvanlige.

Legeteltet er nogelunde rummeligt. Dets mål er nemlig 97 x 75 x 108 cm. 

Praktiske informationer

  • Anbefalet alder: Fra 3 år
  • Mål: 97 x 75 x 108 cm
  • Teltdugsmateriale: 100 % polyester
  • Stolpemateriale: Ftalatfri PVC.

Vil du se flere legetelte?

Hvis ingen af ovenstående modeller var lige, hvad du søgte, så fortvivl ej. Husk på, at vi blot har vist dig en lille flig af det samlede udvalg, og at der derfor findes mange legetelte foruden de ovenstående. Klik herunder, hvis du vil præsenteres for endnu flere. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om legetelte her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, kælke,
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Sådan finder du det rette legetelt

Her til sidst vil vi gerne hjælpe dig med en tjekliste over forhold, du bør overveje, når du skal investere i et legetelt.

Tager du stilling til disse områder, bliver du også meget bevidst om, hvad du søger, og det er nu engang sådan, at det er lettest af finde noget, hvis man ved, hvad man leder efter.

Hvor stort skal legeteltet være?

Du skal finde et telt, der størrelsesmæssigt passer til dit barn/dine børn. Hvis du har tre unger, skal du naturligvis kigge blandt de større legetelte, men hvis du blot har et barn, så er et af de små telte længe tilstrækkeligt. 

Du skal naturligvis også overveje størrelsen af dit barn. Det er altid en fordel, hvis barnet kan stå oprejst inde i teltet. 

Hvordan skal teltet se ud?

Er der noget, som dit barn holder særligt af? I givet fald kan det være, at du kan finde et legetelt med motiver af dette. 

Rigtig mange børn har idoler, og det tager producenterne hensyn til. Derfor producerer de legetelte med motiver af alt fra heltene fra Frost og Paw Patrol til Gurli Gris og Askepot.

Materiale

Vi anbefaler, at du finder et telt, der består af materialer, der på ingen måde er sundhedsskadelige for dit barn. Find meget gerne et telt med en teltdug, der er let at ånde igennem. Det bliver både du og dit barn glade for.

Ligeledes anbefaler vi, at du sikrer dig, at materialerne er holdbare. Når du skal undersøge sådan noget, anbefaler vi, at du googler teltets navn efterfulgt af ord som ‘kvalitet’, ‘utilfreds’ og lignende. Hvis et legetelt ikke lever op til folks forventninger, skal det nok lyde på de digitale vandrør på det store internet, og det vil et par søgninger på Google hurtigt hjælpe dig med at afklare.

Pris

Vi anbefaler, at du fastsætter et budget, inden du begynder at kigge efter legetelte. Når man klikker sig igennem det store udvalg, kan man nemlig let blive forblændet og fristet af de dyreste modeller, da de typisk er de lækreste og dem med flest fortrin.

Men det kan sagtens være, at du ikke har råd til de allerdyreste modeller, og så er der altså ingen grund til at friste sig selv til at bruge penge, som man ikke har. Vi kan trøste dig med, at dit barn bliver mindst lige så glad for en af de billige. Barnet aner jo ikke, hvad det eventuelt går glip af. 

Scroll til toppen

Bedste priser