Terminsberegner – Udregn din termin her

Terminsberegner – Udregn din termin her

Beregn din terminsdato med vores terminsberegner og få svar på hvornår du kan forvente at føde. Indtast første dag i din seneste menstruation og få et estimat på din termin.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”4″]

Hvordan udregner man sin termin?

Den letteste metode er at indtaste dine oplysninger i ovenstående terminsberegner.

Alternativt kan du selv finde kugleramme, pen og papir frem og regne dig frem til den estimerede terminsdato. Hvis dine menstruationer er nogenlunde regelmæssige, kan du tage udgangspunkt i den første dag med blødning i din seneste cyklus og lægge 40 uger eller 280 dage til.

Regnestykket ser således ud:

Dato for første blødningsdag i seneste menstruation + 40 uger = Din forventede termin

Hvis du vil være helt sikker

Manuelle udregninger, såvel som vores automatiske gennem terminsberegneren, har begge den ulempe, at der er tale om estimater. Du kan altså ikke være sikker på, at terminsdatoen holder stik, da der er en vis usikkerhed forbundet med udregningerne. 

LÆS OGSÅ: Hvornår køber man en amme-BH?

Hvis du vil være helt sikker på din terminsdato, skal du forbi hospitalet og få foretaget en ultralydsscanning. Du kan betale for en tidlig scanning hos en privatklinik, så du allerede når barnet er 5 uger, kan få en præcis terminsdato, eller du kan vente, til du bliver indkaldt til nakkefoldsscanning på hospitalet. Sidstnævnte løsning er gratis, imens en scanning på en privatklinik koster penge. 

Tidligt i graviditeten vil barnets længde bruges til at beregne termin, da alle børn vokser med samme hastighed i begyndelsen. Senere i graviditeten tager man udgangspunkt i bredden af barnets hoved. 

Reklame

 

Hvornår er termin?

Termin er den dato, hvor den gravide er præcis 40 uger henne i sin graviditet. 

Det er langt fra en sikkerhed, at terminsdatoen også bliver barnets fødselsdag, for det er sjældent fødslen finder sted på netop denne dato. Det er faktisk kun omkring 2-4% af alle babyer, som bliver født på termin.

Man anser en baby for at være klar til at blive født, når den er mellem 37 og 42 uger – en fødsel i dette tidsinterval er derfor helt normalt og forventeligt. Du kan derfor forvente at føde allerede tre uger inden din termin, ligesom du kan risikere først at føde to uger efter. 

Når man alligevel bruger terminsdatoen, selvom det næppe er på denne eksakte dato, fødslen finder sted, er det fordi læge og jordemoder bruger datoen, når de skal vurdere, om baby vokser korrekt og har den rigtige størrelse for sin alder.