Ægløsningsberegner – beregn din mest frugtbare periode

Ægløsningsberegner – beregn din mest frugtbare periode

Det er under ægløsningen, at chancen for at blive gravid er størst. Ved at beregne datoen for din ægløsning kan du derfor få en idé om, hvornår du skal have sex med din partner, hvis I drømmer om at blive forældre til en lille baby. 

Vil du beregne din ægløsning og dermed det tidspunkt, hvor chancen for graviditet er størst, skal du blot indtaste første dag i din seneste menstruation nedenfor. 

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”10″]

Vær opmærksom på at udregningerne er baseret på en gennemsnitlig cyklus, hvorfor resultatet vil være et estimat og ikke nødvendigvis det nøjagtige tidspunkt for din ægløsning. Du kan dog med fordel bruge udregneren som udgangspunkt, så du har en idé om, hvornår ægløsningen cirka finder sted. 

Ægløsningen afgør, hvornår du kan blive gravid

Kvinder er kun frugtbare i en kort periode i hver cyklus. Skal hun blive gravid, skal man ramme ret præcist i det frugtbare tidsrum. Én løsning kan være, at man i en periode simpelthen har sex dagligt, så man ikke kan undgå at ramme ægløsningen. 

LÆS OGSÅ: Hvor stor er chancen for at blive gravid af præsperm?

Alternativt kan du føre ægløsningsdagbog baseret på din cyklus. Ægløsningen finder typisk sted 12-16 dage før første dag i menstruationen. Ved at notere datoer ned, kan du efterhånden danne dig et overblik over, hvornår på måneden menstruationen kommer, og dermed hvornår ægløsningen finder sted. 

Reklame

 

For et mere præcist svar:
Tag en ægløsningstest

I det følgende optræder der affiliate-links

Vil du have et sikkert svar på, hvornår du er frugtbar, får du det med en ægløsningstest. Ægløsningstests er relativt billige og fungerer på samme måde som en graviditetstest.

En ægløsningstest skal blot i kontakt med urinen, hvorefter den indenfor et par minutter vil give svar på, om ægløsningen er i gang. 

Du vil typisk skulle teste adskillige gange, medmindre du er så god at teste lige præcis på dagen for ægløsningen. Er resultatet af testen negativt, har du endnu ikke ægløsning, hvorfor du bør prøve igen dagen efter. 

Vil du have et praj om, hvornår på måneden du skal begynde at teste for ægløsning, kan du benytte vores ægløsningsberegner ovenfor. 

Beregn ægløsning med en ægløsningstest

Køb ægløsningstests her