Guide til valg af PUKY løbecykel

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

PUKY LR M løbecykel

Puky LR M

Vores favorit
PUKYLINO løbecykel

Pukylino

God til prisen
PUKY LR 1L løbecykel

Puky LR 1L

Til +3 år
PUKYLINO løbecykel

Pukylino

God til prisen
PUKY LR M løbecykel

Puky LR M

Vores favorit
PUKY LR 1L løbecykel

Puky LR 1L

Til +3 år

Den tyske virksomhed PUKY har specialiseret sig i at lave kvalitetscykler til børn til rimelige penge. Her på siden vil vi gennemgå de bedste PUKY løbecykler og hjælpe dig med at finde de bedste aktuelle priser. 

De bedste løbecykler fra PUKY

Kort herunder finder du de – i vores øjne – bedste løbecykler fra PUKY i vilkårlig rækkefølge. Samtlige bud tager afsæt i dybdegående research, hvor vi har orienteret os indgående i tests, forbrugeranmeldelser samt produktbeskrivelser.

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links, altså sponsorerede links.

5 års garanti på PUKY løbecykler

Husk at du får 5 års garanti på alle produkter fra PUKY, hvis du registrerer produktet senest 4 uger efter købsdatoen. Du får dog med stor sandsynlighed ikke brug for garantien, for PUKY er tysk kvalitet, når det er aller bedst!

Du registrerer dit PUKY produkt her.

Derfor anbefaler vi denne

PUKY LR M løbecykel
Anbefalet alder: Fra 2 år

Kåret som bedst i test

I 2019 kiggede det tyske forbrugermagasin Öko-Test nærmere på udvalget af løbecykler. Efter tests af 10 af disse endte PUKY LR M som sejrherre og vandt dermed retten til at kalde sig for testvinder. 

Vi forstår det godt, for der findes næppe en bedre løbecykel på markedet lige nu.

Der er tænkt på sikkerheden

Selv efter barnet har fået helt styr på teknikken og kører afsted på vejene, som var han deltager i Tour de France, kommer der til at ske uheld i ny og næ.

Heldigvis er det yderst sjældent, at barnet kommer til skade, for der er ikke så langt at falde. Ligeledes er Puky LR udstyret med et polstret stykke på styret, så barnet ikke slår sig, hvis det uheldigvis skulle komme i nærkontakt med styret. 

Letvægts løbecykel som er perfekt til begyndere

Løbecyklen fra PUKY vejer kun ganske lidt, og er derfor nem at manøvrere rundt med, hvilket er en fordel, når man som barn endnu ikke har helt styr på balancen. 

Cyklen er desuden en af de laveste modeller, du finder på markedet, hvilket gør, at den kan bruges fra helt ned til 2 års alderen. Den lave højde giver også et lavere tyngdepunkt, så det er nemmere for barnet at holde balancen. Skulle uheldet være ude, er der heller ikke så langt ned at falde. 

Ergonomisk sæde

Der er generelt blevet kælet for de små detaljer på cyklen, men særligt sadlen har fået opmærksomhed, da cyklen skulle designes. Den er således blevet særligt ergonomisk udformet, så den understøtter den naturlige løbebevægelse. I praksis betyder det, at barnet får lettere ved at køre på løbecyklen.

Sæde og styr kan desuden justeres i højden, så løbecyklen kan bruges, selvom barnet pludselig skyder i vejret. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 72 cm
 • Højde: 29 cm (når saddel er længst nede)
 • Vægt: 3,3 kg
 • Farve muligheder: Rød, blå, lilla, lyserød
 • Anbefalet alder: Fra 2 år

PUKYLINO

Derfor anbefaler vi denne

PUKYLINO løbecykel
Anbefalet alder: Fra 1 år

Perfekt til nybegynderen

Hvis du er på udkig efter den første cykel til barnet, er PUKYLINO et oplagt valg. Den begyndervenlige løbecykel er udstyret med fire hjul og kræver således ikke, at føreren nødvendigvis har styr på balancen endnu. Hjulene er desuden ekstra brede, så der er masser af kontakt til gulvet.

Risikoen for styrt skulle således være minimal, uanset hvor vild en cykelrytter den lille guldklump viser sig at være.  Skulle uheldet alligevel være ude, er der ikke langt at falde, da den smarte begynder løbecykel er relativt lav. 

Træner motorik og balanceevne

Selvom det er ganske nemt at holde balancen og køre på PUKYLINO, vil barnet få udfordret sin motoriske formåen, ligesom balanceevnen også kommer på prøve. Det er en god ting, for jo mere barnet træner motorik, balance og koordination, des lettere vil det få det senere hen i livet.

Kan bruges både ude og inde

Hvis PUKYLINO løbecyklen ender med at blive et hit – det tør vi næsten godt garantere – kommer barnet ikke til at hoppe af sadlen igen lige foreløbigt. Hvis barnet ikke vil slippe sit nye legetøj, kan det heldigvis sagtens komme med, uanset om det er ude eller inde i befinder jer. 

Løbecyklen er udstyret med støjsvage hjul, som både er lydløse og skånsomme mod gulvet derhjemme.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 51 cm
 • Højde: 22 cm
 • Vægt: 2,5 kg
 • Farve muligheder: Blå, lyserød, grøn, grå
 • Anbefalet alder: Fra 1 år

PUKY LR 1L

Derfor anbefaler vi denne

PUKY LR 1L løbecykel
Anbefalet alder: Fra 3 år

Last updated: 2023-02-06 12:19:59

Perfekt til treårige og op

PUKY LR 1L er større end de andre løbecykler her på listen og egner sig derfor rigtig godt til lidt større børn. Vi anbefaler, at cyklen benyttes fra barnet er 3 år og eventuelt indtil det skal lære at cykle på en rigtig cykel med pedaler. 

Apropos at lære at cykle…

Afløser tiden med støttehjul

De fleste forældre kan sikkert huske, da de selv var små og brugte dagene på at trille rundt på vejen på en lille cykel med støttehjul. Støttehjulene var en nødvendighed, fordi balancen endnu ikke var god nok til, at man kunne holde sig oprejst på cyklen. 

Først da balancen var blevet forfinet i tilstrækkelig grad, kunne støttehjulene komme af, så vi kunne cykle “rigtigt”.

Med en løbecykel kan støttehjuls-fasen springes helt over, da barnet allerede fra helt lille kan træne sin balance og øve sig i at forblive oprejst på en cykel. Barnet får hurtigt en fornemmelse af, at en cykel kan vælte og får derfor en sund respekt for transportmidlet og ikke en falsk tryghed, som støttehjul typisk giver.

Far eller mor slipper måske ikke helt for at løbe efter barnet på cyklen med et kosteskaft i hånden, men der er absolut ingen tvivl om, at det bliver væsentligt lettere for barnet at lære at cykle, hvis det har erfaring fra en løbecykel. 

Udstyret med praktisk støttefod

Når cyklen ikke er i brug, behøver den ikke blive smidt på jorden eller placeret op af en mur, for løbecyklen er udstyret med en lille sød støttefod, så cyklen kan parkeres ligesom en voksencykel. Det er dels sjovt for barnet, fordi det føler sig mere voksent og dels er det godt for cyklen, som ikke bliver smidt og derfor undgår ridser og skrammer.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 87 cm
 • Højde: 34 cm (ved laveste indstilling af saddel)
 • Farve muligheder: Adskillige
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

PUKY LR 1 med bremse

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 3 år

Last updated: 2023-02-06 12:20:00

Identisk med PUKY LR 1L

Udover at denne løbecykel er udstyret med en smart bremse, som giver barnet endnu mere kontrol over cyklen, er der ikke så meget at fortælle, som ikke allerede er nævnt i beskrivelsen af PUKY LR 1L.

Vi tillader os derfor at give fingrene et hvil fra skriveriet og i stedet henvise til beskrivelsen af løbecyklen ovenfor.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 87 cm
 • Højde: 34 cm (ved laveste indstilling af saddel)
 • Farve muligheder: Adskillige
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

PUKY R1 løbehjul

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 2 år

Løbehjul – et alternativ til løbecyklen

Vi anbefaler som udgangspunkt en løbecykel, da denne er både sjov og sund at bruge for barnet. Vi ved dog, at ingen børn er ens og selvom vi kun har gode erfaringer med løbecykler, betyder det ikke, at alle børn synes om dem.

Hvis dit barn ikke er interesseret i en løbecykel, allerede har en eller måske ikke helt kan finde ud af det, kan PUKY løbehjulet være et fint alternativ. 

Mange gode detaljer

Det smarte løbehjul fra PUKY skal først og fremmest roses for at være solidt og holdbart, men det er også værd at fremhæve en række af de mindre detaljer, som gør løbehjulet ekstra godt.

Disse små detaljer tæller blandt andet: 

 • Polstret håndtag
 • To små hjul bagpå og et enkelt stort foran
 • Skridsikkert trinbræt
 • Justerbart styr
 • Gode skumdæk
 • Holdbar lakering som tåler tæsk

Praktiske oplysninger

 • Længde: 75 cm
 • Højde: 55-67 cm
 • Farve muligheder: Adskillige
 • Anbefalet alder: Fra 2 år

Vil du se flere løbecykler?

Hvis den helt rigtige løbecykel ikke skal være fra PUKY, kan du tage et kig på vores store guide til løbecykler. I denne er der naturligvis blevet plads til løbecykler fra PUKY, men også en række alternativer som du måske vil finde interessante. 

Tryk på knappen nedenfor hvis du vil føres videre til vores guide til de bedste løbecykler.

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2023-02-06 12:19:59