Hvornår må baby komme i svømmehal?

Hvornår må baby komme i svømmehallen?

I denne artikel kan du opnå indsigt i, hvornår baby må komme i svømmehallen. Derudover besvarer vi også en række spørgsmål relateret til hovedspørgsmålet.

Vi kan ikke svare entydigt på, hvornår baby må komme til babysvømning i svømmehallen, da der er lidt forskellige regler fra sted til sted. 

Vi kan dog fortælle, at som regel kan baby starte, når han/hun er mellem 6 og 8 uger gammel, hvis navlen er lægt, og kampvægten har sneget sig over de 4 kg.

Der gælder også regler for mor 

Det er ikke kun baby, der stilles en række krav til i forhold til at starte til babysvømning. Også mor skal imødekomme forskellige krav. 

LÆS OGSÅ: Få baby til at sove

Eksempelvis får mor først lov at starte til babysvømning, når hun er stoppet med at bløde, og livmoderen atter er vokset helt sammen. Disse regler er lavet med henblik på at sikre, at mor undgår underlivsbetændelse.

Tips til babysvømning 

Hvis du og din baby imødekommer kravene til babysvømning, har vi en række tips til, hvordan I får mest ud af jeres besøg i svømmehallen. 

Disse kommer i punktform herunder:

  • Vælg et sted, hvor vandet er lækkert og opvarmet
  • Vælg et sted med gode puslefaciliteter
  • Hav fokus på hygiejnen – både du og din baby skal vaskes rigtig godt og grundigt, inden I går i bassinet
  • Både du og baby skal også vaskes grundigt efter en tur i bassinet, da klorvand kan udtørre huden. Netop derfor anbefales det faktisk også at smøre lidt fugtighedscreme på huden efter en tur i svømmehallen. Det er også altid en god idé at give barnet lidt mad både før og efter svømning.
  • Sørg for, at baby ikke er sulten. En vrøvlet baby er ikke nogen fornøjelse i en svømmehal, hvor akustikken ikke gør noget godt for babyvræl.

Reklame

 

Saunabesøget må vente

Selvom du måske synes, at en tur i sauna vil være den perfekte afslutning på en god omgang babysvømning, er det noget, du bør vente med.

LÆS OGSÅ: Tegn på træthed hos baby

Børn under 3 år bør nemlig ikke være i sauna, hvilket skyldes, at børn i den alder fysiologisk ikke er lige så gode til at komme af med varmen som børn over 3 år og voksne. Derfor kan mindre børn blive decideret dårlige af et saunabesøg.

Saunabesøget må vente

Mangler du blebadebukser?

Vær opmærksom på, at der optræder sig et affiliate-link i dette afsnit.

Til babysvømning er det nødvendigt med blebadebukser, som kan købes i de fleste svømmehaller. Derudover kan sådanne badebukser også erhverves i flere børnetøjsforretninger. 

Klik gerne på knappen herunder, hvis du vil se udvalget hos en af de shops, der har det absolut bredeste og bedste udvalg af blebadebukser. 

Kildeliste

  • Netsundhedsplejerske.dk
Scroll til toppen