Hvordan ved man, at man er gravid?

Hvordan ved man, at man er gravid?

Uanset om graviditeten er planlagt eller et uheld, om du ønsker barnet eller ej, er det nervepirrende ikke at vide, om man er gravid. Så hvordan ved man, at man er gravid? Vi hjælper dig!

Når en kvinde bliver gravid, ændres sammensætningen af hormoner i kroppen på hende. Denne ændring er helt normal og en nødvendighed for at kunne gennemføre en graviditet og senere en fødsel.

Nogle af de hormonelle ændringer i den gravide kvindekrop er synlige og kan bruges som indikator for, om graviditeten er reel. Nogle kvinder får eksempelvis voldsom graviditetskvalme i den første tid efter undfangelsen.

Det tydeligste tegn på, at man er gravid, er som regel, at menstruationen udebliver. Udover graviditet kan der dog også være en række andre grunde til, at man ikke får menstruation. P-piller, stress, vægttab, vægtøgning, sygdom og amning kan også have indflydelse på kvindens cyklus.

Vil du være helt sikker på, at du er gravid, skal du tage en graviditetstest!

Graviditetstest
 • Testvinder
  1
  ValMed Graviditetstest 2-pack - Hvordan ved man, at man er gravid? - Babyhelp.dk
  ValMed Graviditetstest 2-pack

  Set til 15 kr. På lager

  Køb hos ValMed Graviditetstest 2-pack hos Helsekost-Ekspres
  15 kr.
I samarbejde med PriceRunner. Oplysninger er vejledende.

Tegn på graviditet er ikke altid nok

Der findes adskillige tegn på graviditet, som du kan være opmærksom på og som måske kan afsløre, om der vokser en lille baby i din mave. Disse tegn kan være kvalme, ømme bryster, pletblødning, træthed og en række andre ting.

LÆS OGSÅ: Tegn på graviditet

Skal du være helt sikker, er det dog ikke nok, at du oplever et eller flere af tegnene, for så skal der nogle håndgribelige beviser på bordet.

Den eneste måde at være 99% sikker på, at man er gravid, er ved at tage en graviditetstest (graviditetstests kan i meget, meget sjældne tilfælde tage fejl, hvorfor du “kun” kan være 99% sikker).

Du kan enten købe din egen graviditetstest eller booke en tid hos lægen, hvor du kan blive testet.

Reklame

Kun med en graviditetstest kan du være sikker

Hvis du tager en graviditetstest dagen efter menstruationen er udeblevet og ellers håndterer den korrekt, vil det positive eller negative resultat på testen være korrekt i 99% af alle tilfælde.

LÆS OGSÅ: Hvor langt skal sæden op, før man bliver gravid?

Er du ikke overbevist efter at have taget en test, kan du tage en mere med det samme eller vente til dagen efter – meget gerne om morgenen, da koncentrationen af det hormon, som testen måler, er størst her.

Ellers kan du booke en tid hos din læge, som kan teste dig for graviditet – det er naturligvis gratis og kræver kun en urinprøve, som du får foretaget på stedet.

Læs mere om graviditetstests i vores artikel her


Bestil graviditetstests her

Positiv graviditetstest