To søde børn der står på løbehjul

De 7 bedste kugledyner til børn

Her er de 7 bedste kugledyner til dit barn ifølge eksperter og forbrugere

I det følgende vil der optræde affiliate-links.


God til prisen

Ella Sleep Barn

Testvinder

Omtalt i BoBedre

101 nats prøve


Besøg forhandler


Vores favorit

Scandinavian Tyngdedyne Børn

Antibakteriel

Temperaturregulerende

Miljøvenlige materialer


Besøg forhandler


Med kamera

HUGGED® TYNGDEDYNE BARN

CE godkendt

OEKO-Tex bomuld

4/5 stjerner på Pricerunner


Besøg forhandler


De 10 bedste kugledyner/tyngdedyner

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 10 bedste kugledynder. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Ved hver tyngdedynefinder du vores automatiske prissammenligner, som selv sørger for at indhente de bedste priser, så du ikke kommer til at betale for meget.

En kugledyne ligner en almindelig dyne, men giver en unik søvnoplevelse. Denne type dyne, er fyldt med kugler eller glasperler, som syet ind små lommer, hvor de er kombineret med fyld, som for eksempel fjer eller andet materiale, der kan regulere temperaturen. Vægten af dynen, sammen med det regulerende fyld, giver dig en følelse af at være trygt puttet ind hele natten. En kugledyne er især god, til børn eller unge der ligger på spektret i en eller anden grad. Det kan både være i forhold til autisme, ADHD eller andre former for neurologiske udfordringer. En kugledyne kan være med til at dæmpe nogle af symptomerne, som for eksempel tankemylder eller rastløshed i kroppen, mange på spektret oplever i deres hverdag.

Det skyldes kugledynens vægt, stimulerer kroppen på sådan en måde, at den producerer mere Melatonin, som er et hormon, der påvirker vores evne til at slappe af. Med andre ord, så kan en tyngdedyne gør det lettere for et barn at falde i søvn, da den vil stimulere produktionen af det hormon, som gør at kroppen føler sig afslappet. Udover at kunne hjælpe børn og unge med at falde lettere i søvn, kan den også være med til at give børn en bedre søvn. Hvis du har et barn på spektret eller som på anden måde har problemer med at sove og falde i søvn, så kan du med fordel læse med i denne kugledyne test. Her har vi nemlig samlet nogle af de bedste produkter på markedet, for at give dig et overblik over hvad der findes derude.

Denne tyngdedyne test indeholder:

·         En overskuelig oversigt over nogle af de bedste tyngdedyner på markedet.

·         Gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber en tyngdedyne til dit barn.

·         En guide til, hvordan du udvælger lige den tyngdedyne, der passer til din situation.

Disclaimer: Ingen af de udvalgte (keyword, fx babydyner) på nedenstående liste er testet af holdet bag babyhelp.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste tyngdedyner på ét samlet sted.

 

Ella Tyngdedyne Barn

Derfor anbefaler vi denne ✓

 • Testvinder
 • Omtalt i BoBedre
 • Kan klappes helt sammen

Ella tyngdedynen, er en kugledyne som er specielt udviklet til børn. Den indeholder 0,8 mm glasperler, som er udviklet til at fungere støjfrit. Det gør at man ikke bliver forstyrret af lyden af perler der gnider mod hinanden, når barnet vender sig i sengen om natten. Dynen har 7 lag, der sammen med glasperlerne, er med til at give en utrolig god og unik komfort. Yderlagene er udformet i 100% OEKO-Tex bomuld og de mellemliggende lag, er udformet af polyesterfibre, som er det der gør, at dynen er varm og blød. Så hvis du er på udkig efter en god kugledyne til dit barn, så er denne Ella tyngdedyne ikke til at komme udenom.

Giver dit barn en bedre nattesøvn

En af de vigtigste ting for os mennesker, for at vi kan fungere optimalt, udover mad og drikke, er at vi får en god og langvarig nattesøvn, uden afbrydelser. Mangel på søvn giver mangel på overskud, og når man har et liv med relationer, skole og fritidsaktiviteter, kan det hurtigt blive et stort problem for barnet at skulle deltage på lige for med de andre børn. At sove uroligt om natten eller slet ikke at sove, går ikke kun udover barnet, men hele familien, da et vågent og/eller grædende barn vækker alle andre. Derfor bør man overveje om en kugledyne ikke kunne være en rigtig god idé, til ens barn eller teenager, der ikke kan sove.

Læs mere om dynen her.

Udvalgte specifikationer:

 •         Farve: Hvid
 •         Dynestørrelse: 100 x 140 cm
 •         Dynevægt: 2 eller 3 kg
 •         Fyld: Glasperler (0.8 mm)


Køb her

HUGGED® TYNGDEDYNE BARN (100 X 140 CM.)

Derfor anbefaler vi denne ✓

 • CE godkendt
 • OEKO-Tex bomuld
 • 4/5 stjerner på Pricerunner

Har du et barn der sover uroligt om natten, eller et barn som har svært ved at falde til ro? Mange forældre oplever at deres barn har problemer med søvnen. Det kan føre til mangel på søvn og overskud, ikke blot hos barnet, men også hos forældrene og eventuelle søskende. Derfor er mange forældre på en konstant jagt, efter en løsning der kan hjælpe deres barn, til at få en mere rolig og afslappende søvn. Hvis du er en af disse forældre, så kan denne Hugged tyngdedyne være det det helt rigtige for jer og derfor værd at prøve. Det kan være den løsning I har gået og manglet hele tiden, uden at kende til dens eksistens og effekt.

Den perfekte dyne til børn og unge der bøvler med søvnen

En tryg og stabil sengetidsrutine kan være nøglen, til at hjælpe børn og unge med at finde ro, når de skal sove. En fast rutine omkring sengetid er vigtigt, men det er ikke altid at det er nok i sig selv. Her kan denne tyngdedyne være den ting I mangler, for at opnå den perfekte og mest effektive rutine for jeres barn.  Igennem dagen oplever et barn mange indtryk, som alle skal bearbejdes. For de fleste børn, sker dette oftest, når det er tid til at sove. Det gør det rigtigt svært for at barn at skulle finde roen til at falde i søvn. Her kan tyngdedynen gå ind og give en øget følelse af tryghed og komfort, der vil få barnet til at falde til ro.

Udvalgte specifikationer:

 •         Farve: Hvid
 •         Dynestørrelse: 100 x 140 cm
 •         Antal lag: 7
 •         Maskinvask: 40 grader


Køb her

Kugledyne – Barn 3 kg – 100% Bambus

Derfor anbefaler vi denne ✓

 • 100% organisk bambus
 • OEKO-Tex certificeret
 • Tåler maskinvask

Mange forældre, som er på jagt efter en kugledyne, leder efter den bedste kugledyne på markedet. Dette kan dog være svært at finde frem til, da de fleste tyngdedyner på markedet, alle har noget der gør dem effektive og unikke. Det der gør denne kugledyne unik, er materialet som består af 100% organisk bambus. At man har valgt dette materiale, viser at man ikke har udviklet denne kugledyne for at skabe mest muligt profit, men at man også har haft fokus på barnets generelle sundhed. Organisk bambus er et sikkert og sundt materiale for barnet, som man som forælder trygt kan lade sit barnet ligge i sengen og sove med.

Kugledyne barn vs. Tyngdedyne barn?

Nogle forældre bliver forvirret over disse to termer, men når alt kommer til alt, så er der tale om det samme produkt. Der er nemlig ikke nogen forskel på kugledyner og tyngdedyner, andet end navnet. Hvorfor det er sådan er svært at svare på, men som forælder behøver man ikke tænke dybere over det. Det handler blot om at finde en god dyne til sit barn. Her er denne kugledyne i 100% organisk bambus et sikkert valg. De små glaskugler giver en vægtet fornemmelse, der er med til at gøre at barnet kan falde naturligt i søvn og samtidig sove trygt og godt hele natten. Så hvis du overvejer en kugledyne, så overveje denne her.

Udvalgte specifikationer:

 •         Materiale: 100% organisk bambus
 •         Dynestørrelse børn: 100 x 150 cm
 •         Dynestørrelse voksne: 140 x 200 cm
 •         Maskinvask: 30 grader


Køb her

Turiform Helårsdyne Tyngdedyne 4kg (200x135cm)

Derfor anbefaler vi denne ✓

 • 3 forskellige vægtklasser
 • Fyldt med små fine glaskugler
 • Åndbart materiale

Turiform er den perfekte tyngdedyne til børn og unge, som har problemer med at sove. Den er fyldt med små fine glasperler, der tilsammen giver et let og stimulerende tryk, når den ligger over barnet. Dette gør at kroppen kan frigive mere Melatonin, som er det naturlige hormon i kroppen, som gør at vi slapper af. Denne effekt gør det lettere for barnet at finde ro til at falde i søvn og samtidig sove trygt og godt hele natten. Så hvis du har et barn eller en teenager, som oplever problemer med søvnen og vil du gerne finde en løsning, som kan give dem deres søvn tilbage, så er denne Turiform dyne et rigtigt godt valg.

En tyngdedyne som barnet kan bruge hele året

Der er mange fordele ved tyngdedyner, også ved denne specifikke dyne fra Turiform. En af de største fordele er dog, at den kan bruges hele året rundt, da den er udviklet i et åndbart og temperaturregulerende materiale. Det betyder at dynen vil varme barnet når det er koldt og gøre barnet i stand til at sove med sin dyne, når det er varmt. Det gør tyngdedynen fra Turiform til en af de mere alsidige modeller på markedet, og dermed til en tyngdedyne man bør overveje, hvis man er på jagt efter en dyne, om det så er tyngdedyne baby eller tyngdedyne junior. Alt i alt, så er det et godt bud på den bedste tyngdedyne der er på markedet.

Udvalgte specifikationer:

 •         Farve: Grå
 •         Materiale: 100% bomuld
 •         Dynestørrelse: 140 x 200 cm
 •         Vægt: 4, 7 eller 9 kg


Køb her

Cura of Sweden Pearl Tyngdedyne 5kg (210x150cm)

Derfor anbefaler vi denne ✓

 • Stor kugledyne
 • Gode egenskaber
 • Perfekt til junior

Kugledyne junior? Det kan godt være svært at finde, da de fleste kugledyner på markedet er henvendt til børn. Pearl fra Cura of Sweden er dog ideel til juniorer på grund af sin størrelse på 150 x 210 cm. Den er også stor nok til teenageren eller den unge voksne, som også ville kunne drage fordel af at benytte sig af en kugledyne, for at opnå en bedre og mere rolig søvn. Det er samtidig muligt at få denne tyngdedyner i forskellige vægtklasser, så hvis man har en teenager eller hvis man selv har brug for en dyne, så er Pearl fra Cura of Sweden et godt og oplagt valg. Som om det ikke var nok, får man også 10 år garanti på dynen.

En gennemtestet og godkendt tyngdedyne

En af de ting som afholder mange, fra at vælge en bestemt tyngdedyne, er usikkerheden omkring det, om den nu også har den effekt man ønsker. Pearl-dynene fra Cura of Sweden er både CE godkendt og har henholdsvis SGS, Sedex og BSCI certificering. Det gør den til en tyngdedyne, som er testet på alle leder og kanter og er godkendt efter nogle af de højeste standarder, der findes i branchen. Pearl-dynen er derfor en dyne, som man trygt kan vælge til sine børn, teenagere eller til sig selv. Så hvad end du leder efter en dyne til dit barn eller til dig selv, så er Pearl fra Cura of Sweden en tyngdedyne, som man seriøst bør overveje.

Udvalgte specifikationer:

 •         Materiale: Bomuld
 •         Fyld: Glasperler
 •         Størrelse: 150 x 210 cm
 •         Maskinvask: 60 grader

Duermo Kugledyne Kids

 •         Svedtransporterende materiale
 •         Giver en beroligende effekt
 •         Specialudviklet til børn

Duermo er en kugledyne som er specielt udviklet til børn, som har problemer med at falde i søvn og/eller sover uroligt om natten. Den er udformet i bomuld og er fyldt med små glaskugler, der med sin vægt, giver barnet en følelse af at være ”omsluttet” når det sover. Det gør at barnet oplever en følelse af tryghed og naturlig afslappethed, som gør det lettere for barnet at falde i søvn, men også i stand til at sove hele natten igennem. De fleste voksne kender til vigtigheden af at få en god nats søvn, for at fungere på arbejdet. Dette er ikke anderledes for børn. Af denne grund alene, bør man overveje at investere i en Duermo kugledyne.

Kugledyne baby eller kugledyne børn?

Når det kommer til at finde en kugledyne til sit barn, så kan man ikke bare købe den første og bedste kugledyne man falder over. Det er nemlig vigtigt at dynen passer til barnet. Man siger som udgangspunkt, at en kugledynes vægt skal svare til 10% af barnets (eller den voksnes) kropsvægt. Dette er vigtigt at være opmærksom på, især hvis man skal finde en kugledyne til et barn. Hvis barnet er under 3 år gammelt, så anbefales det at man venter med at bruge en kugledyne eller tyngdedyne, medmindre man har talt med en læge eller anden fagperson, som har viden om brugen af kugledyner til spædbørn eller børn under 3 år.

Udvalgte specifikationer:

 •         Materiale: 100% slidstærkt bomuld
 •         Fyld: Antibakterielle glaskugler
 •         Dynestørrelse: 100 x 140 cm eller 140 x 200 cm
 •         Dynevægt: 2 kg (100 x 140 cm) 4 kg (140 x 200 cm)


Køb her

Quilts of Denmark Senses by Borg Tyngdedyne 4kg Grå (200x140cm)

Derfor anbefaler vi denne ✓

 • Dansk kvalitet
 • Premium materialer
 • God størrelse

Quilts of Denmark Senses, er en tyngdedyne produceret i Danmark. Dansk design er ofte et kvalitetsstempel i sig selv, men denne tyngdedyne kunne være produceret et hvilket som helst sted i verden og stadig være en af de bedste tyngdedyner på markedet. Det skyldes en kombination af de materialer man har valgt til dynen, både når det kommer til de ydre lag, men også når det kommer til det fyld, som man har valgt til dynen. Dynene indeholder små glaskugler med en diameter på 1 mm. De er syet i kassetter, så de ikke samler sig et enkelt sted i dynen, men i stedet giver den beroligende fornemmelse, uanset hvordan barnet vender og drejer sig om natten. Alt i alt, så er Quilts of Denmark Sense et godt valg.

Derfor er Quilts of Denmark Senses en premium tyngdedyne

Udover at være designet og produceret i Danmark, så er Quilts of Denmark Senses og en tyngdedyne, som har den lovede effekt. De små 1 mm glaskugler som er syet i kassetter eller lommer om man vil, giver barnet en beroligende trykstimulering, som gør at kroppen øger produktionen af Melatonin og Serotonin, som er stoffer, der ved produktion gør kroppen i stand til at slappe af. Derfor egner Quilts of Denmark Senses sig også rigtig godt til børn, med f.eks. ADHD eller autisme, som har svært ved at falde til ro, da de skal bearbejdes alle dagens indtryk inden de skal sove. Quilts of Denmark Senses by Borg er det ideelle valg.

Udvalgte specifikationer:

 •         Farve: Grå
 •         Materiale: 100% bomuld
 •         Fyld: 1mm glaskugler
 •         Maskinvask: Nej


Køb her

Derfor hjælper tyngdedyner på ens søvnkvalitet

Melatonin er et hormon i kroppen, som har en effekt på døgnrytmen hos mennesker. Man kan sige, at det ’indre ur’ som alle mennesker har i kroppen, bliver påvirket af hvor meget Melatonin kroppen producerer og udskiller. Dette stof påvirker især vores følelse af træthed og vores søvn. Personer der har svært ved at falde til ro og dermed falde i søvn, har ofte en lavere produktion af Melatonin og har det derfor sværere end de flest, når det kommer til at falde i søvn. Dette kan være et stort problem for nogle, hvis de samtidig sover uroligt om natten. Der hvor en tyngdedyne hjælper på ens evne til at slappe af og sove igennem, er på grund af vægten, som en tyngdedyne er har. Brugen af tyngdedyner øger nemlig Melatonin i kroppen.

På grund af den øgede produktion og udskilning af Melatonin, er det derfor lettere at falde til ro, for børn eller voksen som døjer med dette. Grunden til at tyngdedynen går ind og påvirker produktionen og udskilningen af dette hormon, skal tilskrive dens vægt som dynen har. Brugen af en tyngdedyne føles som om kroppen bliver omfavnet på grund af den øgede vægt, og denne stimulation er den direkte årsag til, at tyngdedyner giver den der bruger den, bedre forudsætninger for at falde til ro og falde i søvn, ligesom den gør det muligt for personer, som sover uroligt, at få en god nats søvn uden afbrydelser. Så hvis man har problemer med at falde i søvn eller med at sove uroligt, bør man stærkt overveje at bruge en tyngdedyne.

Hvad skal man overveje inden man køber en tyngdedyne?

Hvis man har fået øjnene op for de muligheder brugen af en tyngdedyne giver, og man derfor har besluttet sig for at anskaffe sig en til sit barn eller en selv, så skal man have fundet den rigtige dyne. Inden man går i gang med at søge efter en dyne, er der nogle basale ting som man skal være opmærksom på. Når det kommer til tyngdedyner, så har de forskellige vægtklasser. En tommelfingerregel foreskriver, at en dyne skal veje omkring 10% af ens samlede kropsvægt. Så hvis man har et barn der vejer ca. 20 kg, skal man altså vælge en dyne, som vejer 2 kg. Hvis man som voksen vejer 80 kg, betyder det at man skal ud at finde en dyne, som vejer mellem 7-9 kg. Udover vægten er der også nogle andre faktorer, som man skal overveje.

Hvis ens barn eller en selv, har allergi, så skal man sørge for at finde en dyne, som er allergivenlig, så man undgår en ubehagelig oplevelse når man sover med dynene. Sidst men ikke mindst, skal man også overveje hvor mange penge man er villig til at eller har råd til at bruge, på at købe en tyngdedyne til sit barn eller til sig selv. Heldigvis så findes der også forskellige prisklasser, når det kommer til tyngdedyner og det er dermed muligt at finde en dyne, som passer til ens budget. Når man har alle disse ting på plads, så kan man gå i gang med at se hvad der findes på markedet for tyngde- og kugledyner, som passer til de forskellige behov man har. Det kan være en jungle at finde rundt i, men heldigvis findes der måder at få hjælp på.

Sådan finder du den helt rigtige tyngde- kugledyne

Når du har fundet frem til hvilke behov du har, når det kommer til hvad der er den rigtige kugle- eller tyngdedyne for dig, så skal du til at gennemsøge markedet for at finde den. Det kan være svært at finde rundt i, hvis man aldrig har skulle finde en sådan type dyne før. Derfor kan det være en god idé at bruge nettet til at finde informationer. Den bedste måde man kan gøre dette på, er ved at finde en tyngde- eller kugledyne test. En tyngdedyne test er egentlig bare en sammenligning af forskellige dyner, som alle er af den samme type. Der findes også forskellige typer af tests, så man skal også overveje om man vil finde en almindelig tyngdedyne test eller om man skal gå efter at finde en tyngdedyne bedst i test i stedet for.

Forskellen på en kugledyne bedst i test og en kugledyne test er ikke så stor, så i princippet kan det være det samme. En tyngdedyne adskiller sig dog, ved at indeholder et varieret udvalg af forskellige dyner på markedet, hvor en bedst i test kun indeholder de absolut bedste produkter på markedet. Så hvis man udelukkende går efter den bedste kugledyne eller den bedste tyngdedyne, så skal man overveje om en bedst i test ikke er den rigtige test at bruge. Hvis man gerne vil have et bredt overblik over hvad der findes, kan man nøjes med en almindelig kugledyne test. Når man har fundet frem til sin test, så er det blot at gå i gang med at læse og lære. Når man har fundet frem til en dyne, er næste skridt at finde en forhandler.

Hvor er det bedst at købe en kugle- eller tyngdedyne?

Hvis man har fundet frem til en dyne, som virker perfekt, ved hjælp af en tyngdedyne test eller en kugledyne test, så viser nogle test også en liste of forhandlere, som sælger den eksakte dyne, men det er langt fra alle tests der gør dette, og så er det nødvendigt at finde frem til en forhandler. Det kan man gøre på flere forskellige måder. De to bedste metoder er dog henholdsvis at bruge sit netværk, samt bruge internettet til at finde frem til forskellige forhandlere på. Når det kommer til ens netværk, så er det ikke sikkert at man kender nogen, som har gjort brug af netop denne type dyne, men fordelen ved ens netværk er ikke kun at det består af mennesker man kender, men også af de mennesker som ens netværk kender.

Det gør at man kan komme forholdsvis langt ud, når man leder efter anbefalinger af forhandlere. Hvis man ikke har heldet med sig i ens eget- og udvidede netværk, så kan man i stedet bruge internettet til at finde frem til en forhandler. Der findes både fysiske butikker og butikker på internettet, som sælger disse typer dyner og hvis man har fundet frem til en specifik dyne, ved hjælp af en kugledyne test eller en tyngdedyne test, så findes der med garanti også en forhandler af dynen, enten i en butik eller på internettet. Hvis ens budget har en stor rolle at spille, så kan man også bruge internettet til at finde frem til den forhandler, der har den bedste pris på dynen. Til dette, kan man med fordel bruge en hjemmeside som f.eks. Pricerunner.

En kugledyne eller tyngdedyne er en investering

Selvom man måske ikke har det store budget at gøre godt med, så kan det være en god idé at overveje, at bruge lidt mere end man måske umiddelbart har råd til. Søvn er utroligt vigtigt for at vi kan fungere som mennesker, på lige fod med mad og vand. Uden ordentligt kvalitet af disse, er det svært for enhver at skulle fungere optimalt. Derfor bør man ikke undlade at købe en tyngde- eller kugledyne, fordi den koster et par hundrede mere end man egentlig har råd til. Så hellere finde pengene ved at spare på noget andet. Når det kommer til ens barn, så er det bare utroligt vigtigt at de får en god nats søvn, så de har energi og overskud til at klare dagen, især hvis ens barn er neurologisk udfordret, enten på grund af ADHD eller autisme.

Det er lige så vigtigt for en voksen at have en god søvnkvalitet, så hvis man overvejer at investere i en dyne til sig selv, så gælder det samme. Hellere bruge par hundrede mere end man måske egentlig har råd til, for at være sikker på, at man kan få den dyne, som kan give den ønskede effekt. Prisspændet mellem en billig kugledyne og en kugledyne i den bedste kvalitet, er ikke så stort som mange går og tror, og oftest er det kun få hundrede kroner ekstra, som man skal lægge, for at få en tyngdedyne i rigtig god kvalitet. Så derfor bør man ikke droppe idéen om at købe en tyngdedyne, hvis den koster lidt mere. Så er det bedre at spare et andet sted, eller låne pengene af en god ven eller bekendt, hvis det er det der skal til, for at man har råd.

FAQ

Hvad er en kugledyne?

Som navnet antyder, så er en kugledyne, en dyne som er fyldt med en masse små kugler eller perler, som med sin samlede vægt, er med til at give brugeren af dynen, følelsen af at være omfavnet. Kuglerne er oftest lavet af glas eller antibakterielt plastisk og er fuldstændig sikre, for den der sover med dynen.

Hvor tung skal en kugledyne være

Vægten af en kugledyne, bestemmes af den der skal bruge dynens egen vægt. Man siger, at som udgangspunkt, så skal en kugledyne veje cirka 10% af den samlede kropsvægt. Dette er en god huskeregel at have i baghovedet, når man skal ud at finde en kugledyne eller tyngdedyne til sit barn eller til sig selv.

Hvilken kugledyne skal jeg vælge

Faktorerne der spiller ind, når man skal vælge en kugledyne, kan være forskellige fra person til person. Der er dog nogle faktorer, som gælder for alle der skal finde en kugledyne. Først og fremmest, så skal dynen passe til ens kropsvægt. Er man allergiker, skal dynen være allergivenlig og så skal den matche ens budget.