+40 skarpe gaveideer til 6-årige

Hvis du savner lidt inspiration i forhold til at give en 6-årig den perfekte gave, så er artiklen her lige noget for dig. I denne har vi nemlig samlet mere end 40 forskellige sparke gaveideer til 6-årige. 

Kort herunder præsenteres +40 forskellige gaveideer, som vil kunne gøre langt de fleste 6-årige lykkelige. Gaveforslagene præsenteres i vilkårlig rækkefølge.

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links.

LEGO

Det er bestemt ikke uden grund, at LEGO er elsket i både ind- og udland, for det sjove legetøj giver mulighed for et utal af lege, ligesom barnet også får mulighed for at udfolde sig kreativt. 

De små klodser hjælper tilmed barnet med at træne sin finmotorik, når der skal samles biler, brandstationer, figurer og hvad man ellers kan finde på.

Man går aldrig galt i byen med LEGO, og selv hvis barnet allerede er den lykkelige indehaver af et sæt eller to, kan man altid brugere mere LEGO til samlingen.

Legetøj til rolleleg

De fleste 6-årige elsker at efterligne voksne – det er blandt andet sådan, de forbereder sig på voksenlivet – så især legetøj, som gør det muligt for dem at lege forskellige roller, er en god gave. 

Et doktor-, frisør- eller madlavningssæt er oplagte ideer, men også udstyr til at lege politibetjent, gartner eller håndværker er perfekt som gave til en 6-årig.

Du ved formentlig bedst selv, hvilken rolleleg som passer barnet bedst, men skal du bruge yderligere assistance, kan du se udvalget af legetøj til rollelege ved at trykke på knappen nedenfor.

Legekøkken

Miele Legekøkken - Træ - Grå

Ovenfor har vi redegjort for, hvorfor rollelege er både lærerige og sjove for børn, så det vil vi ikke gå videre i dybden med her. 

Dog vil vi i forlængelse af legetøj til rollelege anbefale et legekøkken som gave til en 6-årig.

Den lille guldklump har med stor sandsynlighed set mor eller far i køkkenet af adskillige omgange, og det er derfor kun oplagt, at barnet selv får lyst til at prøve kræfter med madlavning. 

Der kommer godt nok ikke aftensmad ud af at lege med et legekøkken, men til gengæld kan det give timevis af fantastisk underholdning.

Løbehjul

Streetsurfing Løbehjul - Urban Scooter X200 - Electro Blue

Det er både sundt og sjovt at køre på løbehjul. Barnet træner balancen og motorikken, imens han/hun morer sig med at trille rundt på vejen eller indkørslen derhjemme. 

Som en ekstra bonus vil barnet med stor sandsynlighed være dejligt udkørt efter at have tilbagelagt store distancer på løbehjulet, hvilket gør putningen nemmere for mor og far.

Løbehjul fås i mange variationer, og har du svært ved at vælge, kan du trykke nedenfor og se vores guide til de bedste af slagsen.

Dukkehus

Sebra dukkehus

Et dukkehus er en klassiker, som de fleste børn elsker at lege med.

I et dukkehus kan mange dagligdagsscenarier udspille sig, når der leges far, mor og børn med de små dukker. Der er plads til stort drama, men også små konflikter, hvilket ikke blot er sjovt for barnet, men som rent faktisk også klæder dem bedre på, så de nemmere kan gebærde sig som voksne. 

Husk også at købe dukker og møbler med til dukkehuset, hvis disse ikke medfølger – ellers bliver det en kende kedeligt at lege.

Børnemøbler

Det er naturligvis ikke kun de voksne, som skal sidde godt og behageligt, så også en 6-årig bør have nogle gode møbler at hygge sig med. 

Skal børneværelset være mere indbydende at tilbringe tid på, kan du med fordel forære barnet en række møbler – fx små stole og et bord – så barnet har et sted at sidde, når det er tid til at fordybe sig med at tegne, lege med perler, modellervoks eller lignende.

Gokart

Puky gokart F20 rød - De bedste gokarts til børn

Har den 6-årige ild bagi, er en gokart en eminent gave!

Barnet får mulighed for at brænde en masse krudt af, når der bliver trampet i pedalerne og leget racerkører. 

Der findes både gokarts med og uden motor, men til en 6-årig vil vi som udgangspunkt anbefale den manuelle udgave af transportmidlet, selvom nogle på denne alder formentlig sagtens vil kunne styre en rigtig motor.

Legehus

Jungle Gym Legehus - Oversigt over de bedste legehuse

Hvis pengene er til det, er et legehus en super fed gave, som med sikkerhed vil give barnet timevis af sjov leg i haven. 

Et legehus er perfekt til at lege far, mor og børn, men kan også fungere som en lille købmandsbutik, en restaurant eller politistation – i sidste ende er det kun barnets fantasi, som sætter grænsen.

Skoletaske

smallstuff-lille-rygsaek-navy - De bedste skoletasker

Hvis ikke den 6-årige allerede er begyndt i skole, er det sandsynligvis kun et spørgsmål om måneder, før det går løs med at lære at regne, skrive og læse i børnehaveklassen. 

Der er ingen vej udenom en skoletaske, når man skal transportere bøger, penalhus og madpakke til og fra skolen.

Har barnet ikke allerede en skoletaske, er det derfor en ganske oplagt gave.

Dukkevogn

Der findes næppe mange kvinder, som ikke kan mindes at have leget med dukker og dukkevogne.

Skal den 6-årige også have den fornøjelse, kan du overveje at forære hende en fin lille dukkevogn, hvor dukkerne kan sove middagslur.

Fodboldmål

Fodboldmål - gave til 6-årig

Skal der trænes straffespark i baghaven, kræver det et fint lille fodboldmål og en bold.

Den 6-årige behøver ikke nødvendigvis have en Ronaldo eller Messi gemt i maven for, at et fodboldmål er en god gaveidé.

Hvis ikke interessen for fodbold allerede er der, dukker den med stor sandsynlighed op, når der står et nyt og flot fodboldmål klar i haven. 

Børnebøger

Indtil nu har den 6-årige måske mest fornøjet sig med bøger i forbindelse med godnatlæsning med mor eller far, men nu er det snart skoletid, og så skal man blandt andet lære at læse.

Selvom den 6-årige måske ikke mestrer alfabetet endnu, kan det være en god idé at opmuntre barnet til at lære at læse ved at fylde den lille bogreol med indbydende og sjove bøger.

Vi anbefaler, at du vælger en bog med et tema, som du ved, barnet interesserer sig for.

Sengetøj

Bløde pakker er normalt ikke det fedeste i verden, hvis man spørger en 6-årig, men gemmer der sig et fedt sæt sengetøj bag gavepapiret, er det ofte en anden snak.

Skal det være lidt mere indbydende og fristende for barnet at gå i seng om aftenen, kan det hjælpe at iklæde dyne og pude det helt rigtige sengetøj.

Hvilket sengetøj, der passer bedst til din 6-årige, ved du bedst selv. Men sengetøj med prinsesser, superhelte, dyr og køretøjer er som regel sikre valg.

Legetelt

Pippi Långstrump Pippi Legetelt Gult 3 - 6 år

Hvis du godt kunne tænke dig at se, hvor lykkelig en 6-årig egentlig kan blive, så synes vi, at du skal give vedkommende et legetelt.

Dette er nemlig mere eller mindre den perfekte gave i langt de fleste 6-åriges øjne.

En sådan telt vil være en garanti for rigtig mange timers fantasifuld leg, og hvis den 6-årige har jævnaldrende søskende, vil du kunne købe et stort telt, så disse kan deltage i de sjove lege.

Kasseapparat

De fleste voksne har leget butik i løbet af barndommen.

Skal den 6-årige kunne drive en rigtig forretning, skal der naturligvis både legetøjspenge og et kasseapparat til.

Et kasseapparat er et super sjovt stykke legetøj, som tilmed har mulighed for at lære barnet en ting eller to om penge, økonomi og handel.

Hovedpude

En god nattesøvn er betinget af blandt anden en god hovedpude.

Derfor er en god hovedpude noget, som man kan bruge, uanset om man fylder 6 eller 60.

Der findes en masse fine hovedpuder målrettet 6-årige. Disse er sjældent lige så store som voksenpuder og tager hensyn til, på hvilket udviklingsstadie en 6-årig befinder sig.

Sparegris

I et kapitalistisk samfund som vores, er det aldrig en dårlig ting, at man har et begreb om brugen af penge. Det kan især være værdifuldt for barnet at lære, at penge også kan spares op og ikke straks skal brændes af på is og slik, så snart der er plus på kontoen.

For at gøre det sjovere for barnet at spare op, kan det være en god idé med en sparegris, som giver barnet lyst til at stoppe mønter i.

Børneservice

De fleste 6-årige synes, at det er sjovere at sidde til bords, hvis de har noget sejt service.

Derfor er service med motiver, der fascinerer den 6-årige, du ønsker at forkæle med en gave, ikke nogen tosset gave.

Uanset om den 6-årige måtte elske Frost, Spiderman eller noget tredje, burde du kunne finde service med motiver af vedkommendes helte. 

Natlampe

Mr Maria, Miffy Natlampe

Selv som 6-årig kan mørket virke skræmmende, hvorfor det kan være svært for den lille guldklump at finde ro i et mørkt børneværelse. 

Det kan derfor blive nemmere for den 6-årige at falde i søvn, hvis en sød lille børnelampe spreder lys og tryghed i lokalet.

Udvalget af natlamper er stort, så vi har udpeget de lamper, som vi mener, er de bedste. Disse kan du se ved at trykke på knappen nedenfor.

Plakat til børneværelset

Tomme vægge på et børneværelse er et no-go, hvis du spørger os.

Det nøgne tapet skal i stedet dækkes af søde og spændende plakater og billeder, så der er noget fedt at kigge på for de små øjne. 

Hvis du klikker på knappen herunder, føres du til Citatplakat, som er en af de webshops, der har det absolut største og mest interessante udvalg, når det kommer til plakater til børneværelset. Her vil du uden tvivl kunne finde en plakat, der vil begejstre den 6-årige, du er på jagt efter en gave til.

Børnereol

Hoppekids børnereol - De bedste reoler til børneværelset

Man kan samle meget legetøj til sig på 6 år, så sandsynligheden for, at den 6-årige er ved at løbe tør for opbevaringsplads på værelset, er ganske stor.

En fin gaveidé til en 6-årig er derfor en sød børnereol, hvor dukker, bøger, fjernstyrede biler og lignende kan opbevares.

BRIO-togbane

Man rammer sjældent forbi skiven med en BRIO-togbane. 

Der er stor sandsynlighed for, at du selv har leget med den populære togbane i træ i løbet af din barndom, for her er tale om et yderst populært stykke legetøj med massevis af år på bagen.

Klik på knappen herunder, hvis du vil se, hvad BRIO byder på af togbaner for tiden.

Nattøj

Lækkert nattøj er altid toppen! 

Det kan godt være, at den 6-årige ikke jubler ellevildt, når vedkommende åbner gaven – sådan er det jo med bløde pakker – men vi garanterer, at vedkommende får rigtig meget glæde af nattøjet, hvis det er det, du vælger at give ham/hende.

Hvis du klikker på knappen herunder, føres du til et stort udvalg af nattøj, der størrelsesmæssigt er tiltænkt 6-årige. 

Kæmpe hoppebold

Undertegnede har selv haft stor fornøjelse af denne store hoppebold som barn, og at den stadig forhandles i butikker, vidner om, at der er tale om et yderst godt stykke legetøj.

Barnet sætter sig til rette på den store hoppebold, hvorefter denne benyttes som et sjovt transportmiddel, som gør det muligt for barnet at hoppe rundt i lokalet. 

Ideen er helt simpel, og måske netop derfor, er den virkelig god!

Sangbog

Både børn og voksne sætter pris på en god sang, men for at man kan synge sammen, skal man kende de samme sange.

Med en sangbog kan du og den 6-årige skråle løs om den lille kattekilling, rapanden Rasmus eller hvilken sang i nu måtte vælge.

Det er både sjovt og hyggeligt at synge, og så er det tilmed sundt for barnets mentale udvikling.

Sandkasse

Hvis ikke der allerede står en sandkasse i haven hos den 6-årige, er det en oplagt gaveidé til barnet.

Frisk luft er sundt for barnet, og med en fin lille sandkasse i haven kan det ligefrem blive en udfordring at lokke barnet med indendørs igen.

Der findes mange former for sandkasser, og vil du se vores bud på de bedste, skal du blot trykke på knappen nedenfor.

Modellervoks

Det er godt for en 6-årig at udfolde sig kreativt og skabe ting med hænderne, hvilket er muligt med modellervoks.

Du har temmelig sikkert selv haft fingrene i den farverige dej i løbet af din barndom, og selvom gaven er tiltænkt den 6-årige, kommer du med stor sandsynlighed også til at blive overdynget med glæde og nostalgi, når du åbner en af bøtterne og tager en dyb indånding af den velkendte lugt af modellervoks.

Legetøj til sandkassen

Vi har allerede anbefalet en sandkasse som en oplagt gave til en 6-årig, men hvis der allerede står en sådan i haven, er det måske nærmere noget sjovt legetøj, som er den rette gave.

Legetøjet til sandkassen kan også bruges på stranden eller på legepladsen, så en sandkasse er faktisk ikke et krav, hvis barnet skal have glæde af denne gave.

Dukke

Enhver 6-årig pige vil give os ret i, at man aldrig kan få for mange dukker at lege med. 

At forære en dukke til en pige på 6 er derfor ganske oplagt – også selvom samlingen allerede tæller 7-8 stykker. 

Udvalget af dukker er stort, så du må selv forsøge at udpege den, som passer barnet bedst. 

Badebassin

De fleste er nok enige i, at der er for få lune solskinsdage i Danmark, men når tiden så endelig kommer, skal de varme solstråler nydes fuldt ud!

Det kan man næppe gøre bedre end ved at plaske rundt i et sjovt badebassin i haven. 

Vi har udpeget de bedste badebassiner efter vores mening. Disse kan du se ved at trykke på knappen nedenfor.

Rutsjebane

En rutsjebane er et hit hos de fleste 6-årige børn, og derfor mener vi, at det er en oplagt gaveide.

Der findes rigtig mange forskellige rutsjebaner til de små størrelser, og hvis du klikker på knappen herunder, kan du få lov at se vores favoritter.

Blandt disse er der et par, som passer rigtig fint til 6-årige vildbasser. 

Puslespil

Det er sundt med hjernegymnastik, men det skal også gerne være sjovt, hvis barnet skal have lyst til at bruge de små grå.

Med et puslespil får barnet trænet sin mentale formåen, ligesom den 6-årige kan øve sig i at sidde stille og koncentrere sig om en opgave. Det er gode egenskaber at have – især når man lige er begyndt eller snart begynder i skole.

Malebog

Malebog

Man kan hverken være for ung eller for gammel til at fordrive tiden med at male indenfor stregerne i en malebog.

Har den 6-årige ikke en malebog, er det en oplagt gaveidé, og i tilfælde af at han/hun har en, kan man altid bruge en mere.

En malebog kan give barnet timevis af underholdning, og så endda til en ganske overkommelig pris.

Børnestol

Vilac børnestol af Ingela P. Arrhenius, bamse m hat

Et barn på 6 år har – mildt sagt – en lidt anden fysik end en voksen, og derfor kan en 6-årig også godt føle sig lidt for lille, når vedkommende indtager et møbel tiltænkt en voksen.

Løsningen på denne udfordring er at investere i en barnestol eller et andet møbel beregnet til børn.

Der findes en masse fine børnestole på markedet, og hvis du klikker på knappen herunder, får du fornøjelsen af at se vores favoritter.

Spil

Spil til 3-årig

Som 6-årig kan de fleste børn forstå og koncentrere sig om at spille, så måske et godt brætspil er den helt rigtige gave?

Som en ekstra bonus kan du selv være med til at spille, så gaven kan resultere i kvalitetstid med barnet. 

Trommesæt

Det er muligt, at alle i husstanden ikke nødvendigvis vil synes, at et trommesæt er en perfekt gave til en 6-årig, men vi tør godt garantere, at den glade modtager kommer til at juble henrykt, når gavepapiret bliver revet af æsken.

Ja, et trommesæt kan larme, men hvis barnet har musikalitet i sig, skal den nok komme ud på den ene eller den anden måde – og vil man så ikke foretrække, at der bliver trommet på rigtige trommer i stedet for potter, pander, møbler og lignende?

Kæphest

En af mine kæpheste har altid været, at en kæphest er en fantastisk gave til en 6-årig.

Det er plat, men hey… Jeg har på nuværende tidspunkt skrevet om mere end 35 gaveforslag, så du må tilgive, at jeg er lidt overtræt.

Hvorom alting er, står jeg inde for, at en kæphest ikke er nogen tosset gave til en 6-årig.

Hvis du er enig, kan du se et fint udvalg af kæpheste via knappen nedenfor.

Trampolin

De vi var små, var trampoliner ikke noget, som almindelige mennesker havde stående i haven – men det er det nu!

Og netop af ovenstående grund, kan vi i ny og næ ønske, at vi kunne få lov til at blive børn igen for en dag eller to. 

Havetrampoliner kommer i flere prisklasser, og en god tommelfingerregel er, at pris og kvalitet hænger fint sammen i denne kategori af produkter.

Vil du se de trampoliner, som vi mener, er de bedste? Så tryk på knappen nedenfor!

Kælk

Ganske få ting er sjovere for et barn end at sætte sig til rette i en kælk og ræse ned ad en bakke. 

Det kræver dog, at man rent faktisk har en kælk. Hvis den 6-årige ikke allerede har en bobslæde stående i skuret, er det ganske oplagt at forære ham/hende en i gave, så udstyret er klar til næste snefald i Danmark. 

Fang bolden-spil

Hvis du er på udkig efter en yderst billig gave, så er fang bolden-spillet et godt bud.

Dette er spil er i øvrigt et glimrende bevis på, at billig ikke behøver at betyde dårlig. Der er nemlig timevis af god leg i dette simple, men underholdende spil, som de fleste af os kender fra vores egen barndom.

Gravemaskine til sandkasse

Da vi var omkring 6 år, brugte vi rigtig mange timer på en gravemaskine a la den gule på billedet.

Der var ikke meget legetøj, vi foretrak mere end gravemaskinen.

Hvis du har været så heldig at få et barn, der minder om os, så skal du forære vedkommende en gravemaskine som denne, hvis du vil gøre ham/hende lykkelig!

Scroll til toppen