Hvorfor kan det være en god idé at investere børneopsparingen?

Sp indhold

I denne artikel fremhæves fordelene ved at investere pengene fra ens barns børneopsparing frem for blot at anbringe disse på en bankkonto. Ligeledes redegør vi for, hvilke investeringsmuligheder der er de mest oplagte, når det kommer til at få børneopsparingen ud at arbejde.

Rigtig mange afholder sig fra at investere deres barns børneopsparing, fordi de forbinder investeringer med stor risiko. Men at sidestille velovervejede investeringer med at lægge et stort beløb på rød ved rouletten er altså ret så forkert, for hvis bare man gør sit hjemmearbejde ordentligt, er risikoen ved at investere sit barns børneopsparing nemlig ikke særligt høj. 

De gode argumenter for at investere børneopsparingen

Der er ikke blot et godt argument for at investere sit barns eller barnebarns børneopsparing, men derimod flere.

To af de bedste argumenter er lav rente samt inflation, hvilket vi vil nuancere om lidt.

Derudover taler det for en investering, at reglerne i skrivende stund foreskriver, at et eventuelt afkast vil være skattefrit.

Den lave indlånsrente

I skrivende stund er renten på stort set enhver børneopsparingskonto meget, meget lav, hvilket selvsagt ikke er noget, der giver anledning til, at man begejstret råber: “Hutlihut!” 

Tværtimod. 

Den potentielle gevinst ved at investere pengene fornuftigt er derfor markant større end ved blot at lade pengene stå på en konto.

Inflation får dit barns børneopsparing til at skrumpe i værdi

Inflation er et ord, som langt de fleste har hørt før, men det er langt fra alle, der kender ordets præcise betydning, hvorfor vi lige vil starte med at få styr på dette. Inflation betyder egentlig bare ‘prisstigninger’. 

Inflation er derfor et begreb, der dækker over, at varer og ydelser i et samfund stiger i pris, i takt med at årene går, hvilket betyder, at vores penge mister deres værdi. Du har sikkert hørt dine forældre eller bedsteforældre tale om, hvor meget de kunne få for en ti’er, da de var børn. At en ti’er ikke rækker lige så langt i dag skyldes i høj grad inflation. 

Da penge på en børneopsparing kommer til at være indefrosset i mange år, vil sådanne konti uundgåeligt blive påvirket ganske meget af inflationen.

Beløbet, der står på en børneopsparing, bliver ikke kvantitet lavere med tiden, men værdien af beløbet vil uden tvivl formindskes.

Hvis du investerer dit barns børneopsparing, kommer pengene ud at arbejde, hvilke gør, at du vil kunne slippe bekymringer om inflationen, der langsomt, men sikkert æder værdien af dit barns børneopsparingspenge.

Hvilke oplagte investeringsmuligheder findes der?

Hvis du ønsker at investere dit barns børneopsparing, er der to oplagte muligheder:

  1. Du overlader opgaven til en investeringsrådgiver eller -ekspert: Dette er noget, som langt de fleste banker tilbyder. Vælger du denne løsning, vil du typisk kunne informere din investeringsrådgiver om, hvor risikovillig du ønsker vedkommende skal være, når han/hun foretager investeringerne.  
  2. Du investerer selv pengene: Denne løsning anbefales naturligvis kun til dig, der i forvejen ved en hel del om at investere penge. De fleste banker tilbyder adgang til en platform, hvor du vil kunne investere dine penge i værdipapirer, aktier, investeringsforeninger og obligationer.

Bliv skarpere til at investere

Hvis du påtænker at investere dit barns børneopsparing i aktier eller lignende, er kilden til succes oplysning og is i maven. 

Vil du opnå et stort afkast, skal du derfor sætte dig grundigt ind i aktiehandel og de virksomheder samt nicher, du overvejer at smide penge efter.

I den forbindelse anbefaler vi, at du giver Aktieskole et visit. På dette site kan du nemlig blive meget klogere på aktiehandel og investering generelt.

Scroll til toppen