Hvilken a-kasse passer til dig med børn?

Der findes en række a-kasser, der, qua en række særegne medlemsfordele, kan gøre livet lettere for de medlemmer, der har børn, og i artiklen her zoomer vi ind på to af disse. 

En række a-kasser er væsentlig mere appellerende til folk med børn end andre, og inden længe kigger vi nærmere på de to a-kasser, der i vores øjne har de mest børnefamilievenlige medlemsfordele.

Inden vi når så langt, vil vi dog kort berøre parameteret ‘lønsikring’, da dette på ingen måde kan siges at være uvæsenligt for dig, sæt du har et eller flere børn, som du skal forsørge. 

Hvad er lønsikring?

Kort fortalt er lønsikring et ekstra økonomisk sikkerhedsnet i tilfælde af ledighed. Hvis du er medlem af en a-kasse, vil du altid, i hvert fald hvis du overholder de på området gældende forpligtelser, være berettiget dagpenge i tilfælde af ledighed. 

I skrivende stund lyder den højeste dagpengesats på 19.322 kroner, hvilket må siges at være væsentlig lavere end langt de flestes lønninger. 

Derfor udfordres mange forældre da også i voldsom grad, hvis de bliver ledige. Ofte matcher indtægten nemlig ikke længere forbruget i sådanne tilfælde. I hvert fald hvis de omtalte forældre ikke har betalt til lønsikring.

Få 80-90 % af din tidligere månedsløn  

Hvis du har betalt for lønsikring hos din a-kasse, og du skulle være så uheldig, at du på et tidspunkt bliver ledig, så vil du i dine ledighedsmåneder kunne få udbetalt 80-90 % af din tidligere månedsløn. 

Det beløb, du får i lønsikring, vil derfor være betinget af den månedsløn, du fik udbetalt i månederne, inden du blev ledig.

Som forælder, hvor man har forsørgerpligt og derfor ganske mange udgifter, er det derfor ofte en god idé at betale for lønsikring-forsikringen. Prisen for lønsikring varierer fra a-kasse til a-kasse og er også styret af din nuværende indkomst.

Når man taler lønsikring, er det vigtigt at bemærke, den potentielle lønsikringsperiode ikke er lige så lang som dagpengeperioden. Lønsikring vil du nemlig kun kunne få et år i streg, mens du vil kunne få dagpenge to år i streg. 

Ligeledes er det værd at bemærke, at det ikke er alle a-kasser, der udbyder lønsikring. 

Hvis du er interesseret i at se, hvilke a-kasser der gør, skal du klikke på linket herunder

–> Se hvilke a-kasser der udbyder lønsikring <–

Hvilke a-kasser byder på de mest attraktive medlemsfordele for forældre?

Uanset hvilken a-kasse du vælger at tilmelde dig, vil du være garanteret dagpenge i tilfælde af ledighed. Da denne økonomiske sikkerhed er den vigtigste for langt de fleste, vælger rigtig mange at tilmelde sig den a-kasse, der byder på det laveste kontingent. 

Dette skyldes delvist, at beløbet, man får udbetalt i dagpenge, altid vil være det samme og altså ikke er betinget af den kontingentsats, man betaler. Med andre ord vil man få det samme i dagpenge hos en a-kasse med højt kontingent som hos en a-kasse med et lavt kontingent. 

Derudover skyldes det uden tvivl, at rigtig mange ikke ved, at a-kasser er meget mere end et økonomisk sikkerhedsnet i tilfælde af ledighed. 

Først og fremmest byder langt de fleste a-kasser på adgang til en hulens masse nyttig rådgivning, der gør det væsentlig lettere at nå ens karrieremål.

Derudover byder en række a-kasser på nogle atypiske medlemsfordele, der hverken har noget med ens karriere eller dagpenge at gøre, og nogle af disse medlemsfordele må siges at være særligt attraktive for børnefamilier. 

Herunder fremhæver vi de to a-kasser, der i vores øjne byder på de mest interessante medlemsfordele for folk med børn. 

Krifa

Medlemmerne hos Krifa forkæles med rigtig mange forskellige medlemsfordele. Dels er det som medlem muligt at få lønsikring hos Krifa, hvilket – som vi udpenslede lidt længere oppe – bør være noget, som enhver med forsørgerpligt overvejer. 

Derudover tilbydes Krifas medlemmer attraktive rabatter på hotelophold. Med andre ord vil du altså kunne spare penge på dine ferier via Krifa, sæt du er typen, der holder af at bo på hotel i disse. 

3F

Medlemmer hos 3F forkæles med en masse lækre medlemsfordele, hvor de – i vores øjne – mest attraktive for folk med børn er:

  • Rabat i mere end 1300 butikker og webshops
  • Mulighed for at leje eksklusive feriehuse i Danmark og Europa.

En del af de butikker, som du via dit potentielle 3F-medlemskab vil kunne få rabat hos, sælger baby- og børneudstyr, hvorfor du vil kunne en masse penge, når du køber ting til din guldklump.

I forhold til fordel nummer to så vedrører denne naturligvis dine feriemuligheder. Med et medlemskab hos 3F vil du kunne leje en masse lækre feriehuse i både Danmark og Europa til fordelagtige priser, hvilket indiskutabelt må siges at være et stort plus.

Scroll til toppen