Gode råd til en nemmere hverdag med baby

På papiret lyder det jo meget lækkert, at man kan holde fri og få løn fra arbejdet i adskillige måneder, imens man tager sig af sin lille guldklump. I starten er det måske også meget fedt, at du ikke skal møde op på din arbejdsplads, men med tiden vil du muligvis komme til at længes efter lange arbejdsdage med kedelige møder og sure chefer, for det er sjældent som at være på ferie, når man er på barsel.

Det er ikke uden grund, at mange kalder det for et fuldtidsarbejde at være på barsel.

Det kan være afsindigt hårdt arbejde at tage sig af sit barn en hel dag, så vi forstår godt, hvis du er udkørt. Derfor kan vi på det kraftigste anbefale, at du forsøger at gøre hverdagen så nem som overhovedet muligt. Det hjælper vi dig med i denne artikel.

Planlæg aktiviteter

Du og baby står op, i spiser, leger lidt og går herefter en tur med barnevognen. Baby vågner, i spiser igen, leger lidt og så er det sovetid igen – og sådan kører det ellers mere eller mindre dag ud og dag ind. 

Før eller siden kommer du måske til at føle, at du spæner rundt i det samme hamsterhjul hver eneste dag, hvilket hurtigt kan blive ganske drænende. 

Hvis dagene skal være spændende og ikke blot skal glide sammen i en sådan grad, at du ikke længere er klar over, hvilken dag på ugen det er, skal du lave planer.

Det behøver ikke nødvendigvis være store planer for at have en effekt på dit energiniveau og humør. Aftalt et møde med en veninde, tag i svømmehallen med baby, eller gå en tur et andet sted end i plejer. Det vigtigste er, at du bryder lidt med rutinerne.

Gør madlavningen simpel og nem

Efter en lang dag med baby, er det langt fra sikkert, at du har energi til at stå i køkkenet og trylle om aftenen. Det er heller ikke sikkert, at det rent praktisk kan lade sig gøre, hvis baby insisterer på at tilbringe sine vågne timer i armene på dig. 

Det kan derfor være en god idé at forberede maden på forhånd, så den blot skal varmes op, når det er tid til aftensmad. Du kan bruge et par dage om ugen på at tilberede store måltider, som kan fryses ned eller du kan vælge at bestille take-away.

Sidstnævnte løsning kan dog blive dyr i længden, ligesom den også kan være usund. En alternativ løsning er at bestille måltidskasser, hvor du hver uge modtager opskrifter og råvarer. Med en måltidskasse er det ikke blot nemt at tilberede maden, du slipper også for at skulle udtænke ugens menu og handle ind. 

Sørg for at have tid alene

Alenetid er stort set altid en mangelvare, når man er forælder til et lille barn, som konstant kræver mors eller fars opmærksomhed. 

Det er dog vigtigt, at du fortsat husker dig selv og dine behov, så alt ikke er på babys præmisser. I dagligdagen kan det være svært at tage i biografen med omgangskredsen, men så må du forsøge at aftale pasning af baby, så din partner kan tage sig af guldklumpen, hvis ikke dine forældre eller svigerforældre er klar på opgaven. 

Selv noget så simpelt som at løbe en tur alene, som måske ellers virker som en energikrævende opgave, kan give en masse mental energi, som kommer både mor/far og barn til gode. 

Scroll til toppen