Fem gode råd til dig, som gerne vil passe børn i private hjem

Det kan for mange være et alsidigt og interessant arbejde, når det kommer til at passe børn. Det er de færreste dage, som ligner hinanden, og der er altid noget at lave, når der er børn i hjemmet. Dog er der nogle faldgruber, som du kan undgå, når det kommer til privat børnepasning. Derfor får du i denne artikel fem gode råd til, hvordan du bedst kommer i gang med at passe børn, så du kan få et job, som altid byder på nye udfordringer og sjove oplevelser.

Lav din forundersøgelse

Hvis du gerne vil passe børn i private hjem, så er det en god ide, at du vælger familier, hvor du har en muligheden for at lære omkring de krav, som de stiller til en børnepasser i deres hjem. Her er det vigtigt, at du kan læse omkring hvor gamle de børn er, som du skal passe, og hvordan familiens krav er til, hvordan børnene skal passes. Dette handler for eksempel om, hvornår du skal passe børnene i løbet af ugen. Skal du hente dem fra skole? Skal du kunne lave mad til børnene? Skal du kunne passe dem i weekenden? Alt dette er nødvendig viden, som du skal kunne læse dig frem til, inden du vælger at mødes med familien.

Mød altid far og mor, før du møder de mindste

Vil du gerne passe børn i private hjem, så du er det en god ide, at du først mødes med far og mor, inden du vælger, at du gerne vil passe børn for familien. Det er her, at du kan spørge ind til, hvordan børnene er som personer, og hvilke individuelle krav de stiller til en eventuel børnepasser. Det er også her, at du kan stille spørgsmål til, hvordan familiens rutine er, og hvordan du bedst kan passe ind i denne, hvis du vælger at takke ja tak til jobbet. Husk også, at hvis det ikk er aftalt på forhånd, at det er nu, at du kan tale med forældrene omkring din løn. Her er det vigtigt, at i sammen beslutter, om der er tidspunkter på ugen, hvor du skal have en højere løn end andre, som for eksempel sene aftener eller weekender, og det er også her, at du skal aftale med forældrene, hvad proceduren skal være for sygdomstilfælde eller andet – både ved dig og børnene.

Lav en prøveaftale, hvor du kan passe børnene

Inden du og familien beslutter jer for, at det er det perfekte match, så er det en god ide, at du får en prøveaftale med forældrene, hvor du kan lære børnene at kende, og du kan finde ud af, om du har evnerne til at kunne passe dem. Her er det en god ide, at aftalen ikke er længere end et par timer eller tre, hvorefter forældrene igen kommer hjem, og i kan tale om, hvordan det er gået. Dette vil gøre det nemmere for dig som børnepasser at bedømme, hvordan du har det i hjemmet, og om både du, børnene og forældrene har lyst til at fortsætte sammen.

Vær klar omkring dine arbejdsopgaver

Vil du gerne være en privat børnepasser, så er det vigtigt, at du klar omkring, hvilke arbejdsopgaver, som du kan varetage. Dette betyder, at du skal være kunne forklare for den familie, som du gerne vil passe børn for, hvilke opgaver du kan klare. Vil du udelukkende passe børnene i hjemmet, så er det vigtigt, at du fortæller dette til familien, så de ikke forventer mere. Er du dog villig til at lave mad til børnene, eller kan du for eksempel vaske tøj eller gøre rent, mens ud holder øje med de mindste, så er dette også vigtigt at nævne. Dog skal dette være inkluderet i din løn, og derfor er det vigtigt, at du er klar omkring dine evner og dine arbejdsopgaver fra starten. Så kan du være sikker på, at linjerne mellem dig og familien er helt rene, og at du har evnerne til at kunne klare arbejdet.

Giv det tid

Vil du gerne have arbejde som en privat børnepasser, så er det vigtigt, at du giver det tid. det er ikke altid første gang, at du møder børnene, at i bliver bedste venner, og derfor er det en god ide, at du væbner dig selv med tålmodighed. Derudover er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du bedst kan komme tæt på børnene. Er de glade for at spille spil, så er det en god ide, at du sætter dig sammen med dem og spiller. Er de glade for naturen eller dyr, så er det en god ide, at i sammen tager på udflugter til den lokale park eller måske bare en tur i baghaven. Det vigtigste er her, at du giver dig selv og de børn du skal passe tid til, at i sammen kan finde en rytme, når det er dig, som skal passe dem.

Scroll til toppen