3 gode bøger om børneopdragelse

Sponsoreret

En nybagt forælder har typisk rigtig mange tvivlsspørgsmål til børneopdragelse, da dette er et helt nyt og uberørt felt for den nybagte forælder. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er det en god idé for dig at søge lidt inspiration i bøger om netop børneopdragelse. I artiklen her anbefaler vi tre af vores yndlingsbøger om dette emne. Måske en eller flere af disse er noget for.

Lad os allerede bare nu fastslå, at bare fordi du læser en bog om børneopdragelse, bliver du ikke ekspert i emnet. Det – at opdrage børn – er nemlig et kompleks felt, ja, faktisk er det så komplekst, at inden for nogle områder af feltet, kan eksperterne ikke en gang selv blive enige om, hvilken praksis der er bedst at følge.

Sikkert er det dog, at dit syn på børneopdragelse bliver mere nuanceret, hvis du giver dig i kast med at læse en eller flere bøger om dette emne. 

Hvis du ikke er den store læsehest, kan vi glæde dig med, at de bøger, vi anbefaler herunder, også kan findes som lydbøger

Nå, nu ønsker vi ikke at trække den længere. Lad os kaste os ud i det, som artiklen primært handler om – nemlig en introduktion til vores tre favoritbøger om børneopdragelse.

“Drop opdragelsen” af Fie Hørby 

Foruden at være en bog med en lidt provokerende titel, er denne bog dejligt jordnær og fyldt med gode eksempler på, hvordan en hverdag med børn i huset kan håndteres så godt som muligt.

Bogen er fyldt med konkrete og brugbare tips, som vil kunne gøre din hverdag markant lettere.

“Født klog” af Lena Dyhrberg

“Født klog” er en klassiker inden for bøger om børneopdragelse. Bogen er forfattet af sundhedsplejerske Lena Dyhrberg, som må siges at have sin faglighed i orden.

Via denne bog vil du lære en masse ting om dit barn. Du vil blandt andet lære, at du ikke bør undervurdere dit barn, mens dette er en lille baby, da babyer forstår meget mere, end vi går og tror.

Bogen er et fantastisk værktøj til dig, der ønsker at forstå dit barn bedre, og som ligeledes ønsker at blive bedre til at kommunikere med dit barn.

“Må vi så få ro!” af Lola Jensen

Du kender formentlig allerede lidt til denne bogs forfatter, Lola Jensen. I hvert fald er det ofte hende, som de store medier går til, når de har spørgsmål om børneopdragelse og familierådgivning.

Inden for disse områder har hun nemlig etableret sig som lidt af en guru i løbet af de seneste år, og det har hun blandt andet takket være et par stærke udgivelser, hvor “Må vi så få ro!” er en af perlerne om børneopdragelse.

Denne bog er spækket med tips og tricks til, hvordan der kan skabes mere nærvær og ro i et hjem med børn.

Scroll til toppen